Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.10.2012., 18:22   #4171
briferboy
Registered User

briferboy's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor Uzemljivac Pregled postova
taj cm9 mi izgleda isto kao i onaj cm9 sto se pojavio prije nekog vremena na forumu. ICS napuni brzo ram (postavke zauzmu oko 42 MB) pa se mob drasticno uspori, pogotovo ako instaliras facebook i slicne aplikacije koje se vrte u pozadini.
dok mi ovaj lewa rom izgleda poprilicno zanimljivo i upravo radim backup dok ga skidam
samo mi reci kad si ubacio lewa rom, jel ti se digao rom odma bez onog standardnog podešavanja na početku? tipa gmail.

edit:

jok ovo vraćam se ja nazad, ili ja ne znam il ovaj rom ne valja,

Zadnje izmijenjeno od: briferboy. 09.10.2012. u 18:59. Razlog: edit
briferboy je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2012., 23:47   #4172
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Datum registracije: May 2012
Citiraj:
Autor briferboy Pregled postova
samo mi reci kad si ubacio lewa rom, jel ti se digao rom odma bez onog standardnog podešavanja na početku? tipa gmail.

edit:

jok ovo vraćam se ja nazad, ili ja ne znam il ovaj rom ne valja,
Brifer hajde podijeli sa nama sta ne valja na njemu da ga nestavljamo bezveze ako se neko odluci (mada mi se nemrda sa ovog cyana vec 2 sedmice ga drzim i sasvim ok sve radi,jos i baterija je sasvim dobra,nakon 37h spalo je tek na 63% uz ekonomicno koristenje i da spustio sam takt na 691)
Evo mali screenshot

Zadnje izmijenjeno od: Gongy. 10.10.2012. u 11:35.
Gongy je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2012., 07:26   #4173
kezo2000
Registered User

kezo2000's Avatar

Datum registracije: Oct 2012
Evo da se javim malo. Konacno sam se odlucio i stavio Fundowsky 4.1.1. Sve sto mogu reci je da sam odusevljen. Kao da sam uzeo drugi, jaci mobitel. Radi ko zmaj. Vracanje programa sam obavio sa Titanium backup... Svakako moja preporuka za svakog tko jos uvijek ima stock rom.
kezo2000 je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2012., 08:07   #4174
briferboy
Registered User

briferboy's Avatar

Citiraj:
Autor Gongy Pregled postova
Brifer hajde podijeli sa nama sta ne valja na njemu da ga nestavljamo bezveze ako se neko odluci (mada mi se nemrda sa ovog cyana vec 2 sedmice ga drzim i sasvim ok sve radi,jos i baterija je sasvim dobra,nakon 37h spalo je tek na 63% uz ekonomicno koristenje i da spustio sam takt na 691)
rom ko rom mi out,
nisam uspeo da instaliram googleplay ni išta vezano za google, ne mogu se povezat na gmail nalog,
možda ja negde grešim, ne znam, sačekaćemo kolego uzemljivaca da nam i on da koju pametnu možda se on bolje snašao

edit:

ja sam na benru-u ok je rom, jako dobar, čak mi manje vuče bateriju od fundowsky rom-a,
kad sam kući wi-fi je uključen, kad sam vanka onda mobile data, standarno korištenje, net, surfanje, igram i online igricu, baterija više nego dobro izgleda.

Zadnje izmijenjeno od: briferboy. 10.10.2012. u 08:09. Razlog: edit
briferboy je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2012., 09:01   #4175
maxtormaster
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor Gongy Pregled postova
ja sam ga isprobao i mogu reci da stvarno fino radi ali od googleplaya nema nista . ne mogu ga uopce naci na njemu .ili postoji neka zakrpa ili nesto ali to jednostavno ne radi .
rom je totalno drugaciji ali koliko sam skontao to je MIUI rom . ja nisam uspio nijednu aplikaciju na njega instalirati tj cim instaliram nesto mob se restarta.
ako nista drugo interface je totalno drugaciji . da sve radi verovatno bi ga i ostavio .
maxtormaster je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2012., 11:41   #4176
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
Autor maxtormaster Pregled postova
ja sam ga isprobao i mogu reci da stvarno fino radi ali od googleplaya nema nista . ne mogu ga uopce naci na njemu .ili postoji neka zakrpa ili nesto ali to jednostavno ne radi .
rom je totalno drugaciji ali koliko sam skontao to je MIUI rom . ja nisam uspio nijednu aplikaciju na njega instalirati tj cim instaliram nesto mob se restarta.
ako nista drugo interface je totalno drugaciji . da sve radi verovatno bi ga i ostavio .
Znaci isti skoro slucaj kao sa onim JB,a onaj CM9 ne treba ni pokusavati RAM samo sto u minus ne pada i ko zna sta jos...ma drzati se za sada Goranovog 4.1.1 ili onog Cyana v4,koji provjereno rade i to je to ili na stock!
Staro 10.10.2012., 13:36   #4177
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

Datum registracije: Mar 2012
jedna topla preporuka za sve isprobavače romova...

ma kud ste navalili svi na CM9 ICS... kao prvo, CM i stock nisu isto, a ICS na U8650 nikad neće raditi, jednostavno je preslab mobitel za to. koristite bilo koji 2.3.x rom, stavite bilo koje launchere s ICS temom ako hoćete, ali ne i rom.

evo, moj U8850 ima 2.3.7 i uopće mi ne fali ICS, ma to je kao i iPhone4, 5, 6 itd... toliko pompe a za ništa.

a svi dobro znamo da velika većina koristi mob za pozive, poruke, glazbu, pregledavanje interneta i fotografiranje. jel radi to na gingerbreadu? radi. radilo je i na cupcakeu...
Fundowsky je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2012., 15:39   #4178
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
Autor Fundowsky Pregled postova
jedna topla preporuka za sve isprobavače romova...

ma kud ste navalili svi na CM9 ICS... kao prvo, CM i stock nisu isto, a ICS na U8650 nikad neće raditi, jednostavno je preslab mobitel za to. koristite bilo koji 2.3.x rom, stavite bilo koje launchere s ICS temom ako hoćete, ali ne i rom.

evo, moj U8850 ima 2.3.7 i uopće mi ne fali ICS, ma to je kao i iPhone4, 5, 6 itd... toliko pompe a za ništa.

a svi dobro znamo da velika većina koristi mob za pozive, poruke, glazbu, pregledavanje interneta i fotografiranje. jel radi to na gingerbreadu? radi. radilo je i na cupcakeu...
Hehe...sve sam rekao prethodni post,onaj prije tvog...jesi rijesio onu zavrzlamu oko GPS-a?
Pozzz
Staro 10.10.2012., 17:01   #4179
Uzemljivac
Registered User

nisam stigao jucer pa sada javljam dojmove za lewa rom.
google play instalirao, ali ne radi veza sa serverom, znaci kao i vama.
sto se tice instalacija aplikacija, primijetio sam kad sam instalirao na sd, a sto mi se jako svidja jer te pita prije instalacije gdje zelis instalirati aplikaciju, onda je mob radio, ali kad se aplikacija instalira u memoriju mobitela onda slijedi restart.
inace je mobitel stvarno fluidan, isprobavao sam nekoliko thema kojih ima stvarno detaljnih (promijene boot animacije, statusnu traku, ikone, lock screen) i sve sto se tice launchera koji je isto osvjezenje kao i statusna traka koja mi se jako svidjala. mobitel je radio fluidno, facebook upaljen i ram se nije gusio, uvijek je odmah vracao na pocetni zaslon bez laga cim se stisne home tipka. pise da je to jos uvijek developer verzija, znaci da nije konacna i da se mozda ti bugovi i isprave, jer meni su se dogadjali random restarti zato je i slijedilo micanje i vracanje backupa. ali stvarno zanimljiv projekt, mozda nesto i bude od svega
Uzemljivac je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2012., 20:09   #4180
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

malo OT...

Huawei U8850 Vision root 0:1 Fundowsky

ako nekome treba nek se javi...
Staro 10.10.2012., 21:33   #4181
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Mogao si i bacit neki rivjuić Visiona, razlike u odnosu na Sonica i tako...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2012., 21:46   #4182
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Mogao si i bacit neki rivjuić Visiona, razlike u odnosu na Sonica i tako...
rivju... ma preporodio sam se... razlike... što da kažem, specifikacije na npr. gsm areni kažu svoje... ako ništa drugo, ne moram misliti na sd ext i sl kad imam 1 GB za aplikacije... odličan izbor za mobitel, stvarno odličan. ne pucam na 4.0+ ekrane jer volim da jednom rukom mogu sve na mobu, ovaj je taman... jedino je bilo zajebano za root, ali sve se sredi...
Staro 10.10.2012., 21:58   #4183
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Dali tko od vas ima brutalnu tarifu slučajno a uz to recimo da mu je oznaka G na baru prilikom surfanja? Meni ili je E ili H, a brzine su vise manje dobre, ping uzasan. Preko kućnog neta imam prepolovljenu brzinu, a signal je skoro 100%.

p.s. Fund. 4.1.1 radi savršeno
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2012., 22:12   #4184
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
ja imam problema s skype-om na fundowskom...svaki put kad udjem i izadjem iz skype-a...nakon sto dobijem poruku u ponovo i zelim otvoriti skype on se crasha...neka pomoc ako tu uopce ima pomoci

CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+

Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2012., 10:22   #4185
briferboy
Registered User

briferboy's Avatar

Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
ja imam problema s skype-om na fundowskom...svaki put kad udjem i izadjem iz skype-a...nakon sto dobijem poruku u ponovo i zelim otvoriti skype on se crasha...neka pomoc ako tu uopce ima pomoci
mislim da svi imaju frku sa skype apk. ima bug, sama se odloguje bez razloga, citao sam da su se mnogi korisnici zalili,

ps. kolko love je taj mob, fundowsky.
Staro 11.10.2012., 15:49   #4186
Igor_Zg
Premium
Moj komp

Igor_Zg's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Pitanje,

sad imam Fudowsky 4.0,

htio bi se upgrade-ati na 4.1.1(imam nekih problema sa 4.0, ap se možda rješe)

Kako napraviti backup svega?

Najbrži način upgrade-anja po koracima,

hvala
Igor_Zg je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2012., 18:14   #4187
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

otvoris recovery i nadjes tamo backup i to je to

Citiraj:
Autor briferboy Pregled postova
mislim da svi imaju frku sa skype apk. ima bug, sama se odloguje bez razloga, citao sam da su se mnogi korisnici zalili,

ps. kolko love je taj mob, fundowsky.

cca 1200-1500kn kako naletis za taj mob...u tom rangu je i xperia u25 isto tako dobar mobitel

Staro 11.10.2012., 21:32   #4188
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ne isplati se taj telefon osim ako ga dobijete za soma kuna ili niže. Za 1300 je novi Huawei G300 koji ima službeni upgrade na ICS, a ima i 4" zaslon.

I da slažem se gore sa Fundowskym, nema smisla ICS ili JB voziti na uređaju od 256 MB RAM-a, to je jednostavno premalo za normalan rad. Druga stvar, mobitel ima stvarno premalo interne memorije, pa ukoliko i uspiju optimizirati RAM da to koliko-toliko radi, bit će nužno grunfanje sa SD karticom.

Zadnje izmijenjeno od: tutix. 11.10.2012. u 21:39.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2012., 22:17   #4189
Igor_Zg
Premium
Moj komp

Igor_Zg's Avatar

Snimio 4.1.1

Radi definitivno brže/bolje od 4.0, iako se tek treba vidjeti je li se je problem otklonio...

A ovaj titanium backup je blesav 'ko noć...

btw koje su top 3 hr tipkovnice??

lp

EDIT:

Imam problem,

danas sam mijenjao ROM jer sam mislio da me bivši zeza,

radi se o tome da mi ne dolaze poruke od servisa tipa viber i whatsapp odmah kad mi ih netko pošalje već postoli delay od x minuta do jednog dana :S

S time da kad manualno uđem u te programe, poruke dođu...

Ima netko rješenje za to?

Zadnje izmijenjeno od: Igor_Zg. 12.10.2012. u 00:34.
Staro 12.10.2012., 19:27   #4190
xmen
Registered User

ekipa jel može pomoć, kako napraviti particije na funda 4.1.1
xmen je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2012., 22:14   #4191
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
Autor xmen Pregled postova
ekipa jel može pomoć, kako napraviti particije na funda 4.1.1
Ovde imas objasnjeno za app A2SDGUI na cyanu ali ti je particioniranje isto za bilo koji rom,na ovom linku je objasnjeno kako uraditi sa MINI TOOL PARTITION WIZARD (imas tamo i link za skinuti oavj alat),a prostije ti je uci u CWM recovery i uraditi iz njega,ne moras stavljati velike particije 512MB ti je neki MAX,a swap ti i ne treba ako nemas aplikaciju koja ce ga korisiti npr. A2SDGUI koja dodje sa 4.1.1 (onaj fix sto se spominje tamo ti ne treba jer a2sdgui radi ok na fundowskom),dok za LINK2SD ti ona ne treba,OBAVEZNO PRIJE PARTICIONIRANJA NAPRAVI BACKUP I SNIMI NA PC KAO I MUZIKE,SLIKA,VIDEO ZAPISA SVE PREBACI NA PC JER TI PARTICIONORANJE OCISTI KARTICU!
evo ti link sa XDA vezan za particioniranje
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1485470
Staro 13.10.2012., 11:29   #4192
ludiboris
digi-media.org
Moj komp

ludiboris's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
sorry možda na OT .. Ali tema je o tom mobu,pa reko probam s pitanjem.

Ima li gdje u hrv u prodaji ova verzija moba ?
Pošto vidim da ga u tele2 nema,pa reko.
Znam da ga ima na oglasima preko njuskala i slicno,ali ja bih bas htio novo kupljen mob ..

I koja mu je trenutna cijena.(znam da se krece oko 800 + kn,ali nigdje nisam nasao trenutnu cijenu .. )
Na bonove.

thx ..

Zadnje izmijenjeno od: ludiboris. 13.10.2012. u 11:35.
ludiboris je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2012., 23:01   #4193
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
Autor ludiboris Pregled postova
sorry možda na OT .. Ali tema je o tom mobu,pa reko probam s pitanjem.

Ima li gdje u hrv u prodaji ova verzija moba ?
Pošto vidim da ga u tele2 nema,pa reko.
Znam da ga ima na oglasima preko njuskala i slicno,ali ja bih bas htio novo kupljen mob ..

I koja mu je trenutna cijena.(znam da se krece oko 800 + kn,ali nigdje nisam nasao trenutnu cijenu .. )
Na bonove.

thx ..
Evo ti link sa drugog foruma gdje je skoro otvorena tema za ovaj mob (ne znam zasto jer tamo vec ima odavno tema o sonicu) i upravo je tamo bilo price o tome sto tebe zanima pa se raspitaj (ja sam iz BiH pa ti ne mogu konkretno odgovoriti)
evo link....http://www.bug.hr/forum/topic/mobite...50/119744.aspx
Staro 14.10.2012., 17:02   #4194
Igor_Zg
Premium
Moj komp

Igor_Zg's Avatar

ne stižu mi sms-ovi na 4.1 :s

ima netko kakav savjet?
Staro 14.10.2012., 20:24   #4195
xmen
Registered User

na fundo. 4.1 mi popije bateriju za deset sati, a svega sam dva poziva imao, jel to normalno
Staro 15.10.2012., 00:07   #4196
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
Autor xmen Pregled postova
na fundo. 4.1 mi popije bateriju za deset sati, a svega sam dva poziva imao, jel to normalno
Provjeri sta ti radi u pozadini i sve sto ne koristis iskljuci,osvjetljenost ekrana smanjiti,ako ti nije nuzno 3G prebaci na SAMO 2G mreze,prekonrtrolisi uopsteno komplet POSATVKE,mreze,nalozi i sinhronizacije,takodje ako koristis one live wallpaper makni to em sto jede bateriju em ti uzima i RAM-a (licno sam probavao na mom sonicu,neke manje,neke vise ali generalno sve ti uzimaju dio rama i guse mob)!
Da na jednom forumu sam vidio ovo
http://www.afr.com/f/free/technology...K35WwJ9X4tVaRI
ta prica se vec provlaci neko vrijeme pa vjerujem da ste svi vec upoznati sa ovim ako ne i ako neko stahuje od attack evo dve app koje sam nasao tu i tamo na forumima kao neko rjesenje od toga
https://play.google.com/store/apps/d...2RibG9ja2VyIl0

https://play.google.com/store/apps/d...C51c3NkZml4Il0.
Staro 15.10.2012., 15:02   #4197
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Sto se tice Baterije, ja sam narucio bio preko ebay-a "2450Mah" i ta mi puno prije isprazni mob, naravno trazio refund sredstava, ostvario ga. Vratio staru i dura mi 1-2Dana na 4.1.1 Fundowskom.

Sto se tice SMS.ova formatirao sam sve i karticu i mob i nanovo stavio Fundowskog i od onda nemam problema. Bilo je negdje napisano da se treba nekakav File "zamjenit" ili da to ima veze s Viberom.

Staro 15.10.2012., 16:32   #4198
xmen
Registered User

gongy hvala ti na trudu al sve sam to napravio i opet ista stvar, dok mi je na benru baterija trajala tri dana al sam nonstop nešto čačko, kontam se prebacit ponovo na benru
Staro 15.10.2012., 20:28   #4199
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
pozz

Evo moga lijepoga iskustva,pukla mi maskica na mobu,onaj srebrni dio,i to ne mojom krivnjom,poslao ga na servis,tamo utvrđeno da nije mojom krivnjom,ali to ne ulazi u garanciju,onda još uz to,ispod zadnjeg poklopca,oni kontakti,na doljnjem dijelu,cijela zaštita se ogulila,ni to ne priznaju,prvo su mi rekli da nema dijelova,ali za 325 kuna će mi to promijeniti.

Tako da molim sve na ovom forumu,neka šire po cijelom internetu BEZOBRAZLUK TELE2 operatera.

Ima toga još,ali neću sada daviti.
Da znate,ako vam se išta dogodi sa mobitelom,što se tiče kučišta-NEĆE VAM PRIZNATI GARANCIJU.
Samo se možete žaliti pismenim putem,a šta dalje ne znam.

Oprostite na skretanju sa teme.

Mob je još 15 mjeseci pod garancijom.
dulesbj je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2012., 21:07   #4200
dudum48
Registered User
Moj komp

dudum48's Avatar

Citiraj:
Autor dulesbj Pregled postova
Evo moga lijepoga iskustva,pukla mi maskica na mobu,onaj srebrni dio,i to ne mojom krivnjom,poslao ga na servis,tamo utvrđeno da nije mojom krivnjom,ali to ne ulazi u garanciju,onda još uz to,ispod zadnjeg poklopca,oni kontakti,na doljnjem dijelu,cijela zaštita se ogulila,ni to ne priznaju,prvo su mi rekli da nema dijelova,ali za 325 kuna će mi to promijeniti.

Tako da molim sve na ovom forumu,neka šire po cijelom internetu BEZOBRAZLUK TELE2 operatera.

Ima toga još,ali neću sada daviti.
Da znate,ako vam se išta dogodi sa mobitelom,što se tiče kučišta-NEĆE VAM PRIZNATI GARANCIJU.
Samo se možete žaliti pismenim putem,a šta dalje ne znam.

Oprostite na skretanju sa teme.

Mob je još 15 mjeseci pod garancijom.
Ali garanciju ne daje TELE2, nisi valjda kod njih išao na reklamaciju?
Kolegi su za 200kn promijenili i prednje staklo i digitizer, u servisu
dudum48 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno