|
![]() |
#10261 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10263 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#10265 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Pogledao: The Jacket (2005) - 8-9/10, osobno odličan film. Gledao sam ga davno i još uvijek imam visoku ocjenu za njega. Preporuka Puncture ste pretpostavljam gledali s mojim prijevodom ![]() Pogledao: Arbitrage (2012) - 5-6/10, film je zanimljiv, vrlo dobar, jedino je fulao naslov i ima totalno debilan i glup kraj s kojim sam mu srušio ocjenu samo tak.
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 12.10.2012. u 00:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10266 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#10268 |
Premium
|
Dajte neke preporuke, krimič, triler, misterija, da nema elemente horora, za nježne oči moje drage. Može i bajke i avanture... Bez krvi, itd... Thx
![]() |
#10270 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Rabbit hole, Bel ami, Beastly, Remember me, Monte Carlo ![]()
![]() |
#10271 |
Premium
|
Sve navedene gledao već, molim još... Ajte, potrudite se...
![]() |
#10272 | |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10273 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
![]() |
#10274 | |
Premium
|
Citiraj:
Pošto ste kasnili, bio sam prisiljen gledat s TVa prebzi i prežestoki, i to sam ga gledao s jednim okom. ![]() No, vidim da je u videoteku došao novi Ice Age: Continental Drift (2012) pa će i to na red, a imam osjećaj da će i Batman uskoro doć.
![]() |
![]() |
#10275 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Ovo si možda gledao ali draga nije; http://www.imdb.com/title/tt0095638/ The Milagro beanfield war
![]() |
#10277 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10278 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Mala epizoda o starom balkanskom običaju: "Kad te moja čakija ubode" Potresna svjedočanstva o ubojstvima u pijanom stanju u formi dokumentarca Krste Papića. Psovka "kupus kelja" bila je dovoljna za prvi slučaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10279 | |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Winter's Bone - odlična drama čija se radnja odvija u američkoj provinciji, a bavi se manje ili više bezperspektivnim white trashem. Ray - odličan biografski film o Ray Charlesu. Jamie Foxx je bio pravi izbor za glavnu ulogu. Ima nekih glumaca koji možda i nisu najbolji izbor, ali film mi je baš dobro sjeo. Ima dosta pjevačkih dionica, ako vam se ne sviđa takva vrsta glazbe mogli bi vam biti dosadni... Red River - solidan vestern sa Dukeom i Montgomery Cliftom. Bio bi bolji da su početak i kraj bolje odrađeni, a ne sfušani... Rio Lobo - ovo mi je baš loš film. Jedina koliko toliko svijetla točka je John Wayne, ostatak glumačke postave je katastrofa. Scenarij ništa posebno (kad je dobio scenarij navodno je Wayne rekao "Why bother? I've already made the movie twice." - referirajući se na El Dorado i Rio Bravo), režija ispodprosječna. Na IMDB-u žustro brane film od kritika, ima i solidnu ocjenu, ali slažem se sa komentarom da je Howard Hawks trebao otkupiti sve kopije ovog filma. Social Network - korektan film o osnivanju facebooka. Kad kažem korektan mislim da je sve dobro odrađeno - gluma, režija, scenarij (ima stvarno dobrih i zabavnih dijaloga). Međutim, ovaj film se spominje kao nekakvo izvanredno ostvarenje, kao film koji je trebao dobiti oscara za najbolji film - ja tu nekakvu izvanrednost nisam vidio. Kao da oko njega postoji hype zbog fenomena facebooka. The Conversation - najbolje ga opisuje Ebert: Citiraj:
Andrei Rublyov - nikako ovo nisam mogao povezati u nešto smisleno vjerojatno zato sto sam film gledao kroz vise navrata, A Tarkovsky nije baš najlakše štivo. Morat će na ponovno gledanje. Guess Who's Coming to Dinner - odličan klasik, Spencer Tracy i Sidney Poitier briljiraju. Hondo - prosjecan vestern, nije me bas odusevio Bellissima - izvrstan Viscontijev film, iz '51. Kramer vs Kramer - drama koje je za mene klasik. Ne mogu reći da oduševljava nekon još jednog gledanja, ali vrlo solidno. From Here to Eternity - knjiga mi je bila dosadna, a bome niti film nije nešto puno bolji. Preskočiti. Shock Corridor - novinar se ubacuje u ludnicu kako bi istrazio zagonetnu smrt. Iako naizgled ima potencijala meni je film bezveze. Nikako sa tim Fullerom na zelenu granu. The Deer Hunter - remek djelo - De Niro, Cazale, Walken, Streep - treba li što dodati? It's a Wonderful Life - Božićni klasik sa James Stewartom u naslovnoj ulozi. Stewart doduše zna iritirati na momente kad glumi zbunjenoga, ali bez obzira na to odličan film. Raging Bull - Scorseseovo remek djelo sa De Nirom u naslovnoj ulozi. Scenarij, kamera, režija sve je na razini, o glumi da i ne govorim. Kad pogledam kakve je filmove De Niro snimio od '73 do '80... Il buono, il brutto, il cattivo - the spaghetti vestern Y Tu Mamá También - jako dobar i zabavan film Gosford Park - solidan krimić smješten na englesko ladanje tridesetih godina Kumonosu-jô aka Throne of Blood - Macbeth u režiji Kurosawe - klasik The Passenger - vrlo zanimljiv Antonioninijev film sa Nicholsonom u glavnoj ulozi, puno vise mi se svidio nego Blow up Billy Elliot - solidan film, sviđa mi se setting Engleske 80ih u vrijeme rudarskih štrajkova. Monster - ne znam što da mislim o ovom filmu. S jedne strane preobrazba Charlize Theron je stvarno impresivna, a i način kako je odradila ulogu. Međutim čini mi se da upravo zbog maske ima taj neki grč na licu bilo da se ljuti bilo da se smije. Film uspijeva u izazivanju gađenja brutalnom realnošću što je pretpostavljam i bila namjera. Ali uspijeva i u izazivanju osjećaja da bi pobio sve aktere jer su neizrecivo glupi, rekao bih mentalno zaostali. A tako nešto nisam gledao od Bračnih voda niti želim... La Vie en Rose - vrlo dobar biografski film o Edith Piaf uz impresivnu glumu Marion Cotillard (dobila oscara kao i Theron za Monster), a ni režija nije loša. Iako mi se više svidio Ray vrijedi pogledati. La Dolce vita - izvrstan Fellinijev film, remek djelo. Imam osjećaj da bi se mogla napisati knjiga na temu ovog filma. Gledat ću ga sigurno još koji put. Killers - silom prilika sam gledao ovo, žešće smeće od filma. Tko gleda takve filmove, zašto se snimaju? ![]() Heartbreaker - za nijansu bolje od gore spomenutog, ali sve u svemu bezveze Babel - odličan film, Inarritu je stvarno majstor. Toliko toga rečeno već u prvih 20 minuta filma - izvrsno. Kiki's Delivery Service - japanski crtić poznatog Hayaa Miyazakija. Simpatičan crtić, pogotovo kad se uzme u obzir da je iz '89. Ne može se mjeriti sa nekim novijima, ali vrijedan gledanja. The Queen - meni kao anglofilu baš zanimljiv film, bavi se Elizabethom II. (da ne bi bilo zabune riječ je o političkom trileru, a ne toliko o biografskom filmu), a radnja se odvija u vrijeme Dianine smrti. Doduše film bi se mogao zvati i Blair jer Tonya Blaira (pomalo komičan lik) ima u filmu bar koliko i kraljice. Neki detalji su mi bili stvarno zanimljivi tim više sto kazu da film uvelike odgovara činjeničnom stanju. Naravno, tu je i Helen Mirren koja je dobila oscara za glavnu žensku ulogu. Patriot - dosadno, isklišejizirano, patetično, umjetno. Taman sam ga pogledao i mogu reći da postoje puno bolji načini za provesti 2 i pol sata. Film se bavi američkim ratom za neovisnost, crveni mundiri, pokret otpora i te stvari. Međutim pun je klišeja, jasno je kojim će se tijekom stvari odvijati. U jednom trenu se bore protiv crvenih mundira u stilu Robina Hooda, pa je onda tu neka vesela epizoda sa psima, pa nešto što sliči na karipsko vjenčanje - možda ne znam dosta o tom razdoblju, ali to sve meni izgleda nespojivo. Također ima nekolicina lako uočljivih gresaka koje kvare film. The New World - film koji zahtjeva strpljenje, tamo negdje oko polovice filma bio sam nekako razočaran falilo mi je povezanosti u priči, konkretne radnje i objašnjenja međutim kako je film odmicao shvatio sam da to nije toliko niti bitno. Očekivao sam nešto kao Apocalypto, ali ovo je dosta drugačije. Film mi se svidio, dopro je do mene (ne znam bolji izraz), ali mislim da nije za svakoga i vjerojatno će biti dosta onih kojima se neće svidjeti. Pianist - izvrstan film. Dugo sam odgađao gledanje i nije mi baš najdraža tematika, ali odličan film, Polanski zna posao. Pepe le Moko - klasik francuskog filma sa Jean Gabinom u glavnoj ulozi. Nije mi se baš svidio iako mi je setting (alžirski casbah) jako zanimljiv. Varjoja paratiisissa - prvi Kaurismakijev film koji sam gledao, moram priznati da toliko sjebanih likova nisam vidio niti u jednom filmu. Totalno čudan film i mislim da nema scene gdje netko nema cigaretu u ustima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10280 |
Premium
|
Svaka čast na trudu, iznimno cijenim, no užasno me nervira kad se netko toliko potrudi i onda ne stavi godinu filma... Za ostalo, svaka čast.
![]() |
#10281 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Zato jer meni nije bitna godina filma, pa onda niti ne idem za tim da nekome igra ulogu. Ali vidim kako bi mogla pomoci nekome tko gleda samo novije filmove da odmah filtrira ono što ga zanima. Stavit cu sljedeci put ako se sjetim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10282 |
Premium
|
Ma sve 5, nije samo to, nego mnogi filmovi imaju ista imena. Nego, ja danas na poslu da ubijem vrijeme gledao Harry Pottera i sad me opet ufatila želja za istim. Iako sam prošlo ljeto pogledao svih 8, brijem da ću naredni tjedan ponovo. Već mi je pun kufer svega i malo mozak u fantaziju da se malo odmorim od ljudske gluposti. ![]()
![]() |
#10283 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Ako uistinu postoji ozbiljan interes za proučavanjem informacija o predloženom filmu, otvorit će se link. Samim otvaranjem linka, na naslovnoj stranici, odmah pored naziva filma, navedena je i informacija o godini filma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10284 |
Premium
|
Kako da ti ja objasnim da ja nesvjesno pamtim brojeve i po tome se lakše snalazim i prisjetim naziva... Primjer, da mi napišeš Ice Age Meltdown, ja neću znati jel to 2 ili 3 dio, ako napišeš Ice Age Meltdown (2006) onda znam da je drugi dio. Ako napišeš Speed, neam pojma koji je to film, ako napišeš Speed (1994) odmah znam... No, nije bitno.... Uglavnom, pogledao: Ice Age Continental Drift (2012) - cca 7.4/10, da je duži dao bih mu više, ovako mi je još nešto falilo. Dignuli su nivo humora i to jako cijenim, nimalo me nije razočarao, dapače, iznenadio, nasmijao, zabavio. Tako da sam se na kraju ostao dvoumiti između 7 i 8, na kraju je pala 7/10
![]() |
#10285 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Dobar neki posao ![]() Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012) - Ocekivao sam vise, ali opet, nije ni toliko los film. Pocetak je dobar, dok ga se prikazuje u mladim danima, kasnije se film nekako razvodni i previse jednostavno zavrsi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10286 |
Game Collector
Datum registracije: Jun 2010
|
Upravo se vratio iz kina, gledao Taken 2. Što reć? Liam Nesson ubija hrpu tipova. Kako ga ne voljet? Definitivno morate pogledat.
![]() |
#10287 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Madagascar 3: Europe's Most Wanted. Nije loše ali opet lošije od prvog i drugog. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10288 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Chernobyl Diaries - ne sjecam se kad sam zadnji put gledao tako los film... 0/10 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10289 |
Misanthrope
Datum registracije: Oct 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10290 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Ja pogledo opet, nakon dugo vremena, 8 mile. Skroz zaboravih kak je film dobar, prošlo mi tih sat i 50, u roku keks
![]() |
![]() |
|
|