Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 08.10.2012., 14:05   #1051
Nybelung
Guest

Andrés Iniesta: 415 utakmica 41 gol
Davor Vugrinec: 497 utakmica 183 gola

Po tom tvom "kriteriju" je i Iniesta prosjek, a Vugrinec Bog i batina za sve njih?

Staro 08.10.2012., 14:09   #1052
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Iniesta je razigravač, kao modrić, još je dosta golova i dao..
Staro 08.10.2012., 14:10   #1053
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Andrés Iniesta: 415 utakmica 41 gol
Davor Vugrinec: 497 utakmica 183 gola

Po tom tvom "kriteriju" je i Iniesta prosjek, a Vugrinec Bog i batina za sve njih?
Ne. Iniesta je glavni kreator igre barcelone. Xavi je ok ali nije to to.
Hamm je offline  
Staro 08.10.2012., 14:22   #1054
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
http://i.minus.com/if5PxDu6Gy8Uo.gif

Prejak gif, Scholes i diver Suarez u glavnim ulogama... 12.2MB
doky je offline  
Staro 08.10.2012., 14:48   #1055
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Vezni igrači po pozicijama-oni koji iza svojih leđa imaju,odnosno nemaju još veznih igrača...tak ih uspoređujte,ne po nastupima i golovima
Staro 08.10.2012., 15:01   #1056
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Fino je jučer Ibra zabio, također je bilo 2:2 i također su bila dva strijelca
Prvi i drugi gol Ibre..
Staro 08.10.2012., 16:56   #1057
vision19
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2011
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Kao npr: Gerrard, Lampard, Sneijder, Scholes itd..itd..itd...

Xavi: 421 utakmica 49 golova

Lampard: 380 utakmica 129 gol
Gerard: 411 utakmica 91 gol
Sneijder: 251 utakmica 67 golova
Scholes: 487 utakmica 107 golova

Xavi je samo prosjek i ništa više.
Glupo je uspoređivati vrhunske veznjake a samim time i kreatore po broju golova. Primjer Lampard i Gerrard koje iznimno poštujem (ali one od prije 3-4-5 godina) su od tih xyz golova zabili 30-40% iz penala, uz to, nisu po ostalim karakteristikama ni blizu Xaviju, znači pasevi, asistencije itd. Ne kažem da su loši, kažem da je nivo na kojem je sada Xavi daleko daleko ispred ostalih. Naravno Iniesta je opet priča za sebe.

Jedan od bezveznih linkova koji ovo detaljno potkrepljuje:
http://thinkfootball.co.uk/a-statist...e-midfielders/

Ostali osvojeni naslovi s Španjolskom i Barcom govore ostalo.

Suma sumarum, mislim da si debelo u krivu. I najveća zamjerka je što nisi naveo igrača koji se najviše Xaviju približio po trci, dodavanjima i utjecajem na igru ekipe u kojoj igra: Pirlo
Staro 08.10.2012., 17:11   #1058
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor vision19 Pregled postova
Glupo je uspoređivati vrhunske veznjake a samim time i kreatore po broju golova. Primjer Lampard i Gerrard koje iznimno poštujem (ali one od prije 3-4-5 godina) su od tih xyz golova zabili 30-40% iz penala, uz to, nisu po ostalim karakteristikama ni blizu Xaviju, znači pasevi, asistencije itd. Ne kažem da su loši, kažem da je nivo na kojem je sada Xavi daleko daleko ispred ostalih. Naravno Iniesta je opet priča za sebe.

Jedan od bezveznih linkova koji ovo detaljno potkrepljuje:
http://thinkfootball.co.uk/a-statist...e-midfielders/

Ostali osvojeni naslovi s Španjolskom i Barcom govore ostalo.

Suma sumarum, mislim da si debelo u krivu. I najveća zamjerka je što nisi naveo igrača koji se najviše Xaviju približio po trci, dodavanjima i utjecajem na igru ekipe u kojoj igra: Pirlo
Pirlo je bolji od Xavija. Puno više utječe na igru a igra povučenije.
Staro 08.10.2012., 17:14   #1059
vision19
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor BladeRunner Pregled postova
Dobro to je djelomično istina, ono što hoću reći je da kraj Pirla, Xavija i Inieste se jako teško ugurati kada govorimo o vrhuški nogometne kreacije.
Staro 08.10.2012., 18:00   #1060
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Ljudi, nemojte Gerrarda, Lamparda i slične bauštelce stavljat u isti kontekst s Xaviem. To je žešći oblik blasfemije i Xavi ga nije zaslužio.

Po talentu, kreativnosti, driblingu, kontroli lopte na kratkom prostoru - jednostavno ne idu u istu rečenicu.

Da Xavi igra u Engleskoj, bio bi novi Maradona među bauštelcima dok bi Gerrard u Španjolskoj vjerojatno bio (nat)prosječan zadnji vezni (zbog dobrog udraca) jer nema predispozicije za ofenzivnog veznog.

Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 08.10.2012. u 18:14.
listerstorm je offline  
Staro 08.10.2012., 18:41   #1061
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Citiraj:
Autor BladeRunner Pregled postova
U Italiji. Stavi ga u Španjolsku (ili Barcu) pa da vidimo. Xavi je uzrok načina igre Barce, kratkih dodavanja i tehničke superiornosti. Svojom igrom, za razliku od ostalih, ne pumpa svoju statistiku (kao Gerrard i Lampard) već Iniestu i Messija stavlja u poziciju da pokažu što mogu u igri one on one.

Suština Barcinog sustava igre je Xavi.
listerstorm je offline  
Staro 08.10.2012., 18:44   #1062
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Oba znaju sve, ali Pirlo ima bolju dugu loptu od Xavija
Staro 08.10.2012., 18:45   #1063
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Vjerojatno ima. Kao što Xavi ima bolju kratku loptu od Pirla (osnova sustava igre Španjolske).

Dok bi obojica mogli ponešto naučiti o dugoj lopti od Scholesa.

Zapravo, IMO najveće razlika Xavia i recimo Pirla (i ostalih vrhunskih tehnički potkovanih veznjaka) je u nazovimo to, brzini reakcije.

Svi oni imaju odličan first touch i pregled igre ali Xavi ima sposobnost da u najkraćem vremenu od odličnog primanja na isti način uputi ofenzivnu loptu (kratku ili dugu). Ta brzina u razmišljajnju i reakciji nakon koje slijedi vanserijska lopta je ono što ga IMO razlikuje od većine.

Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 08.10.2012. u 18:57.
listerstorm je offline  
Staro 08.10.2012., 19:00   #1064
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Bolju kratku loptu...hoćeš reći da Xavi dodaje loptu na 2m bolje od ikoga? Nemoj pretjerivati

Pirlo i Scoles su al pari po dugim loptama...
Staro 08.10.2012., 19:12   #1065
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Zašto 2m?

Kratki pasovi iz prve i vrijeme potrebno za kvalitetnu loptu nakon primanja (ne carini je kao ostali "umjetnici") je ono što ga razlikuje.

Što se Pirla i Scholesa tiče djelomično bih se složio. Duga lopta po zemlji je podjednaka ali duga lopta zrakom - Scholes > Pirlo.
listerstorm je offline  
Staro 08.10.2012., 19:30   #1066
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Pa zato jer Xavi u prosjeku dodavanja ima tih od 2, 3m najviše,tak Barca igra...kad nema kome dodati,carini je,malo se okrene,pa malo u stranu i tak

Valjalo bi negdje iskopati podatak o uspješnosti dodavanja dugih zračnih lopti ove dvojce,mislim da su tu negdje...drugačije pucaju loptu, ima drugu rotaciju i putanju,pa je i dojam drugačiji
Staro 08.10.2012., 19:33   #1067
esc
Lynnfield
Moj komp

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
Pa zato jer Xavi u prosjeku dodavanja ima tih od 2, 3m najviše,tak Barca igra...kad nema kome dodati,carini je,malo se okrene,pa malo u stranu i tak

Valjalo bi negdje iskopati podatak o uspješnosti dodavanja dugih zračnih lopti ove dvojce,mislim da su tu negdje...drugačije pucaju loptu, ima drugu rotaciju i putanju,pa je i dojam drugačiji
Nema više dugih lopti dečki,to se čita bez problema,odnosno protivnički igrači oduzimaju
esc je offline  
Staro 10.10.2012., 01:21   #1068
vision19
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Ljudi, nemojte Gerrarda, Lamparda i slične bauštelce stavljat u isti kontekst s Xaviem. To je žešći oblik blasfemije i Xavi ga nije zaslužio.

Po talentu, kreativnosti, driblingu, kontroli lopte na kratkom prostoru - jednostavno ne idu u istu rečenicu.

Da Xavi igra u Engleskoj, bio bi novi Maradona među bauštelcima dok bi Gerrard u Španjolskoj vjerojatno bio (nat)prosječan zadnji vezni (zbog dobrog udraca) jer nema predispozicije za ofenzivnog veznog.
Bauštelce i rudare

Xavi je kralj, kažem da se utjecajem na igru ekipe za koju igra samo Pirlo može približiti.

Evo podaci za prošlu sezonu:

Pirlo

short passing 89%
long passing 84%
dribbles 55%
shots 35%
through balls 49%
crosses 34%
defensive actions 64%
offensive actions 80%
defence-attack average 72%
total actions 79%

Xavi

short pass 95%
long pass 91%
dribbles 48%
shots 36%
through balls 27%
crosses 26%
defensive actions 82%
offensive action 89%
defence-attack average 85%
total actions 90%

Brojke kažu Xavi Je**e, 95% točnih dodavanja i 91% dugih točnih kroz CIJELU sezonu, to je 50ak tekmi! I to nije kup protiv Zablatja donjeg, nego finala kupova, El Classico, finala LP i sl gdje nemaš vremena na pretek za razmišljanje i samo dodavanje a da te netko ne stišće pogotovo njega kao glavnog kreativca. Opako!
Staro 10.10.2012., 01:54   #1069
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Aj ga ne kaki,stavi tog Xavija u Juventus i nebi mogao prdnut...gotova priča.

Barcelona je jedna jedina,kao kolektiv. Svaski njezin pojedinac izuzev Messija mi se dobrano namučio ući u bilokojih prvih 11 bilokoje vrijednije europske momčadi....

Osim toga,sa svim tim statistikama u korist X Hernandeza,momčad čiji je on predvodnik,je uspjela osvojit točno što prošle sezone? I kakvo finale LP? Igre dobre volje pod pokroviteljstvom Lepoglavske Plinare?
I vidim da pratiš tekme,ako se ikoga stišće to je napad,gospona Hernandeza ostave da se igra penze na 25 metara od vrata,a učinag toga smo vidjeli prošle sezone....

Zadnje izmijenjeno od: trouble. 10.10.2012. u 02:02.
trouble je offline  
Staro 10.10.2012., 02:27   #1070
vision19
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Aj ga ne kaki,stavi tog Xavija u Juventus i nebi mogao prdnut...gotova priča.

Barcelona je jedna jedina,kao kolektiv. Svaski njezin pojedinac izuzev Messija mi se dobrano namučio ući u bilokojih prvih 11 bilokoje vrijednije europske momčadi....

Osim toga,sa svim tim statistikama u korist X Hernandeza,momčad čiji je on predvodnik,je uspjela osvojit točno što prošle sezone? I kakvo finale LP? Igre dobre volje pod pokroviteljstvom Lepoglavske Plinare?
I vidim da pratiš tekme,ako se ikoga stišće to je napad,gospona Hernandeza ostave da se igra penze na 25 metara od vrata,a učinag toga smo vidjeli prošle sezone....
Ajme hrpetine gluposti, dalje od ovoga za Messija nisam niti čitao, niti hoću, iz maloprije navedenog razloga (ovoga o glupostima).

Tipa sa 36 asistencija (ako me mozak ne vara asistira se u gustome naprijed) prozvati da ga ne stišću je isto tako notorna glupost. Ovo o praćenju nogometa neću komentirati, uopće.

Osvajanje Svjetskog prvenstva (i svega onoga prije što je osvojio, a dosta je osvojio kao glavni ili jedan od glavnih igrača) uz Andresa itd itd. Što bi se reklo, pametnome dosta.

Staro 10.10.2012., 07:57   #1071
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Isuse kakva sranja ovdje za pročitat...

Xavi nema dugi pas, nebi mogao igrat u Juventusu, bio bi zamjena za sammira u dinamu?

Daj se saberite, frajer igra na vrhunskoj razini već dosta sezona unazad, jednako kao i iniesta...

Bilo koje vrijednije eu momčadi? Ispada ko da pričamo o Barci ko o klubu NK Sava Strmec...

Get a clue!
Staro 10.10.2012., 08:05   #1072
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Gledao sam dosta tekmi barcelone gdje stvari bez inieste nisu baš nikako funkcionirale dok se bez xavia moglo.
Hamm je offline  
Staro 10.10.2012., 08:10   #1073
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Gledao sam i ja dosta tekmi barcelone gdje se moglo bez Piquea i Puyola, pa se svejedno protiv reala nije moglo...

Bez svakog igrača se može upravo zato jer su svi kvalitetni, ali reći da xavi ne donosi razliku na terenu je u najmanju ruku smješno...
Staro 10.10.2012., 08:24   #1074
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Donosi razliku ali ja sam samo rekao da je iniesta zapravo glavni u barci na sredini terena. Dobar je xavi ali opet ništa posebno. Kvaliteta kratkog pasa je generalno komedija jerbo radi se o pro igračima i ako takvi ne znaju dodati kratku loptu onda ga je*i.
Hamm je offline  
Staro 10.10.2012., 08:35   #1075
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Ma stoji sve to, dobar je ali ne posebno, pa trenutno su samo C.Ronaldo i Messi "vanserijski", ovo ostalo su manje više sve prokleto dobri igrači, no to ne znači da su loši, ili da ne donose prevagu na terenu, jednostavno se kraj ovakvih igrača ne "vide".

Šta je Falcao loš što se nigdje ne proteže po novinama? Nije, čovjek igra nogomet kakav sam gledao jedino kod davora šukera, pa svejedno igra u "usranom" klubu i ne spominje ga se nigdje.

A ovo s kratkom loptom je po meni kriva teza svi znaju dodati loptu na 10m od sebe (osim dinamovaca, jel ) već je čar u odlukama i kretnjama, jer svi koji su igrali tzv ševu na jedan dodir znaju koliko je teško baratati s loptom na malom prostoru. E pa Xavi, iniesta i ostala ekipa to rade vrhunski već godinama, zato se stvara višak igrača.

Ali sve u svemu, reći da su prosječni igrači je smješno

Mislim da se razumijemo, ja nemogu organski smisliti C.Ronalda, ali to mi nedaje za pravo reći kako je on nije tip igrača koji se rijetko rađa.
Staro 10.10.2012., 09:20   #1076
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

http://sportski.net.hr/nogomet/lige-...reci-u-chelsea

Fakat treba uvesti limite za kupnju. Ovo nema smisla.

Frank.. http://sportski.net.hr/nogomet/lige-...-milijuna-eura

Još malo mu fali da postane najbolji strijelac u povijesti kluba.
Hamm je offline  
Staro 10.10.2012., 11:16   #1077
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Uf, da ode u chelsea onda bi vec bila to postena ekipa, mata,hazard,falcao uf uf

Jos da izbace cigana terrya i opet ce biti gledljivi :P
Staro 10.10.2012., 11:54   #1078
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Wife fucker je car. Odličan stoper i kapetan ali banana osoba.

Ma i sad su ok ekipa. Fernanda je počela zabijati tak da možda i bude nekaj od nje.
Hamm je offline  
Staro 10.10.2012., 21:35   #1079
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor vision19 Pregled postova
Ajme hrpetine gluposti, dalje od ovoga za Messija nisam niti čitao, niti hoću, iz maloprije navedenog razloga (ovoga o glupostima).

Tipa sa 36 asistencija (ako me mozak ne vara asistira se u gustome naprijed) prozvati da ga ne stišću je isto tako notorna glupost. Ovo o praćenju nogometa neću komentirati, uopće.

Osvajanje Svjetskog prvenstva (i svega onoga prije što je osvojio, a dosta je osvojio kao glavni ili jedan od glavnih igrača) uz Andresa itd itd. Što bi se reklo, pametnome dosta.

I ček,koje ono finale LP pričamo prošle godine? jel GLEDAŠ ti nogomet il si samo zaposlen ko dežurni smarač po forumima,kakavih se pojavilo na milijune još od pojave Ronaldinja,te bilijarde od pojave Messija

A roberta se tek sječam po provalama u ovoj temi sve opaki nogometni znalci a sve ******

I da,stojim pri izjavi,Xavi bi bio rezerva u Juventusu,kao što su i mnogi proslavljeni "LaLigaši" bili u Italiji

Trebamo li se samo prisječati,Ivana Helguere,Mendiete,Jose Marija,Diega Tristana,Ivana de La Pene,Guardiole,Farinosa,Javi Morena,Portilla i dr te njihovih kratkih i neuspješnih boravaka u Italiji?

Svi su oni bili na neki način,zvijezde u La Ligi,prvi strijelci,reprezentativci od velikog značaja što u mladim što u pravim repkama....i svima je nešto zajedničko.....bili su EPIC FAIL u italiji....eto malo da potkrijepi moju tezu....

Uh sjetih se sada dvije megazvijezde koje su takođe igrale u LaLigi,bili tamo zvijezde,nisu španjolci,ali su svejedno bili FLOP.....plačam pivu ko pogodi,igrali su u Milanu i Laziju nakon Španjolske

Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 11.10.2012. u 14:31.
trouble je offline  
Staro 10.10.2012., 22:19   #1080
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Evo jedan zgodan youtube o Xaviu i (uglavnom) dugim loptama.

Ne vidim nogometaša na njegovoj poziciji koji bi ga poslao na klupu.
listerstorm je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na