|
![]() |
#1051 |
Guest
|
Andrés Iniesta: 415 utakmica 41 gol Davor Vugrinec: 497 utakmica 183 gola Po tom tvom "kriteriju" je i Iniesta prosjek, a Vugrinec Bog i batina za sve njih? ![]() |
![]() |
#1053 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
#1054 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
|
![]() |
![]() |
#1055 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Vezni igrači po pozicijama-oni koji iza svojih leđa imaju,odnosno nemaju još veznih igrača...tak ih uspoređujte,ne po nastupima i golovima ![]()
#1056 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
#1057 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Citiraj:
Jedan od bezveznih linkova koji ovo detaljno potkrepljuje: http://thinkfootball.co.uk/a-statist...e-midfielders/ Ostali osvojeni naslovi s Španjolskom i Barcom govore ostalo. Suma sumarum, mislim da si debelo u krivu. I najveća zamjerka je što nisi naveo igrača koji se najviše Xaviju približio po trci, dodavanjima i utjecajem na igru ekipe u kojoj igra: Pirlo
![]() |
#1058 | |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() |
#1059 |
Premium
|
#1060 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Ljudi, nemojte Gerrarda, Lamparda i slične bauštelce stavljat u isti kontekst s Xaviem. To je žešći oblik blasfemije i Xavi ga nije zaslužio. Po talentu, kreativnosti, driblingu, kontroli lopte na kratkom prostoru - jednostavno ne idu u istu rečenicu. Da Xavi igra u Engleskoj, bio bi novi Maradona među bauštelcima dok bi Gerrard u Španjolskoj vjerojatno bio (nat)prosječan zadnji vezni (zbog dobrog udraca) jer nema predispozicije za ofenzivnog veznog. Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 08.10.2012. u 18:14. |
![]() |
![]() |
#1061 |
Registered User
|
U Italiji. Stavi ga u Španjolsku (ili Barcu) pa da vidimo. Xavi je uzrok načina igre Barce, kratkih dodavanja i tehničke superiornosti. Svojom igrom, za razliku od ostalih, ne pumpa svoju statistiku (kao Gerrard i Lampard) već Iniestu i Messija stavlja u poziciju da pokažu što mogu u igri one on one. Suština Barcinog sustava igre je Xavi. |
![]() |
![]() |
#1063 |
Registered User
|
Vjerojatno ima. Kao što Xavi ima bolju kratku loptu od Pirla (osnova sustava igre Španjolske). ![]() Dok bi obojica mogli ponešto naučiti o dugoj lopti od Scholesa. Zapravo, IMO najveće razlika Xavia i recimo Pirla (i ostalih vrhunskih tehnički potkovanih veznjaka) je u nazovimo to, brzini reakcije. Svi oni imaju odličan first touch i pregled igre ali Xavi ima sposobnost da u najkraćem vremenu od odličnog primanja na isti način uputi ofenzivnu loptu (kratku ili dugu). Ta brzina u razmišljajnju i reakciji nakon koje slijedi vanserijska lopta je ono što ga IMO razlikuje od većine. Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 08.10.2012. u 18:57. |
![]() |
![]() |
#1064 |
Into my head it goes
|
Bolju kratku loptu...hoćeš reći da Xavi dodaje loptu na 2m bolje od ikoga? Nemoj pretjerivati ![]() Pirlo i Scoles su al pari po dugim loptama...
#1065 |
Registered User
|
Zašto 2m? Kratki pasovi iz prve i vrijeme potrebno za kvalitetnu loptu nakon primanja (ne carini je kao ostali "umjetnici") je ono što ga razlikuje. Što se Pirla i Scholesa tiče djelomično bih se složio. Duga lopta po zemlji je podjednaka ali duga lopta zrakom - Scholes > Pirlo. ![]() |
![]() |
![]() |
#1066 |
Into my head it goes
|
Pa zato jer Xavi u prosjeku dodavanja ima tih od 2, 3m najviše,tak Barca igra...kad nema kome dodati,carini je,malo se okrene,pa malo u stranu i tak ![]() Valjalo bi negdje iskopati podatak o uspješnosti dodavanja dugih zračnih lopti ove dvojce,mislim da su tu negdje...drugačije pucaju loptu, ima drugu rotaciju i putanju,pa je i dojam drugačiji ![]()
#1067 | |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1068 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Xavi je kralj, kažem da se utjecajem na igru ekipe za koju igra samo Pirlo može približiti. Evo podaci za prošlu sezonu: Pirlo short passing 89% long passing 84% dribbles 55% shots 35% through balls 49% crosses 34% defensive actions 64% offensive actions 80% defence-attack average 72% total actions 79% Xavi short pass 95% long pass 91% dribbles 48% shots 36% through balls 27% crosses 26% defensive actions 82% offensive action 89% defence-attack average 85% total actions 90% Brojke kažu Xavi ![]()
![]() |
#1069 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Aj ga ne kaki,stavi tog Xavija u Juventus i nebi mogao prdnut...gotova priča. Barcelona je jedna jedina,kao kolektiv. Svaski njezin pojedinac izuzev Messija mi se dobrano namučio ući u bilokojih prvih 11 bilokoje vrijednije europske momčadi.... Osim toga,sa svim tim statistikama u korist X Hernandeza,momčad čiji je on predvodnik,je uspjela osvojit točno što prošle sezone? I kakvo finale LP? Igre dobre volje pod pokroviteljstvom Lepoglavske Plinare? I vidim da pratiš tekme,ako se ikoga stišće to je napad,gospona Hernandeza ostave da se igra penze na 25 metara od vrata,a učinag toga smo vidjeli prošle sezone.... Zadnje izmijenjeno od: trouble. 10.10.2012. u 02:02. |
![]() |
![]() |
#1070 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Tipa sa 36 asistencija (ako me mozak ne vara asistira se u gustome naprijed) prozvati da ga ne stišću je isto tako notorna glupost. Ovo o praćenju nogometa neću komentirati, uopće. Osvajanje Svjetskog prvenstva (i svega onoga prije što je osvojio, a dosta je osvojio kao glavni ili jedan od glavnih igrača) uz Andresa itd itd. Što bi se reklo, pametnome dosta. ![]()
![]() |
#1071 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Isuse kakva sranja ovdje za pročitat... Xavi nema dugi pas, nebi mogao igrat u Juventusu, bio bi zamjena za sammira u dinamu? Daj se saberite, frajer igra na vrhunskoj razini već dosta sezona unazad, jednako kao i iniesta... Bilo koje vrijednije eu momčadi? Ispada ko da pričamo o Barci ko o klubu NK Sava Strmec... Get a clue!
#1073 |
Premium
|
Gledao sam i ja dosta tekmi barcelone gdje se moglo bez Piquea i Puyola, pa se svejedno protiv reala nije moglo... Bez svakog igrača se može upravo zato jer su svi kvalitetni, ali reći da xavi ne donosi razliku na terenu je u najmanju ruku smješno...
#1074 |
Pod naletima kopita zla
|
Donosi razliku ali ja sam samo rekao da je iniesta zapravo glavni u barci na sredini terena. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1075 |
Premium
|
Ma stoji sve to, dobar je ali ne posebno, pa trenutno su samo C.Ronaldo i Messi "vanserijski", ovo ostalo su manje više sve prokleto dobri igrači, no to ne znači da su loši, ili da ne donose prevagu na terenu, jednostavno se kraj ovakvih igrača ne "vide". Šta je Falcao loš što se nigdje ne proteže po novinama? Nije, čovjek igra nogomet kakav sam gledao jedino kod davora šukera, pa svejedno igra u "usranom" klubu i ne spominje ga se nigdje. A ovo s kratkom loptom je po meni kriva teza svi znaju dodati loptu na 10m od sebe (osim dinamovaca, jel ![]() Ali sve u svemu, reći da su prosječni igrači je smješno ![]() Mislim da se razumijemo, ja nemogu organski smisliti C.Ronalda, ali to mi nedaje za pravo reći kako je on nije tip igrača koji se rijetko rađa.
#1076 |
Pod naletima kopita zla
|
http://sportski.net.hr/nogomet/lige-...reci-u-chelsea Fakat treba uvesti limite za kupnju. Ovo nema smisla. ![]() Frank.. http://sportski.net.hr/nogomet/lige-...-milijuna-eura Još malo mu fali da postane najbolji strijelac u povijesti kluba. ![]() |
![]() |
![]() |
#1077 |
Premium
|
Uf, da ode u chelsea onda bi vec bila to postena ekipa, mata,hazard,falcao uf uf ![]() Jos da izbace cigana terrya i opet ce biti gledljivi :P
#1079 | |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
I ček,koje ono finale LP pričamo prošle godine? ![]() ![]() A roberta se tek sječam po provalama u ovoj temi ![]() ![]() I da,stojim pri izjavi,Xavi bi bio rezerva u Juventusu,kao što su i mnogi proslavljeni "LaLigaši" bili u Italiji Trebamo li se samo prisječati,Ivana Helguere,Mendiete,Jose Marija,Diega Tristana,Ivana de La Pene,Guardiole,Farinosa,Javi Morena,Portilla i dr te njihovih kratkih i neuspješnih boravaka u Italiji? Svi su oni bili na neki način,zvijezde u La Ligi,prvi strijelci,reprezentativci od velikog značaja što u mladim što u pravim repkama....i svima je nešto zajedničko.....bili su EPIC FAIL u italiji....eto malo da potkrijepi moju tezu.... Uh sjetih se sada dvije megazvijezde koje su takođe igrale u LaLigi,bili tamo zvijezde,nisu španjolci,ali su svejedno bili FLOP.....plačam pivu ko pogodi,igrali su u Milanu i Laziju nakon Španjolske ![]() Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 11.10.2012. u 14:31. |
|
![]() |
![]() |
|
|