|
![]() |
#1231 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Rutina bi trebala napraviti oba fajla, možda su nešto namjerno smrdali pa rutina ne odrađuje / ne može dekriptirati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1232 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Ni meni preko puttya ne sljaka, probao sam preko UI od rutera i prodje sve ali nakon tvornickog reseta opet imam tcom ui. Nakon provjere skuzim da imam 4.3.52.21.01 , znaci da nemogu nista ili ?
![]() |
#1233 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2012
|
pitanje: ja sam na Optimi , i prilikom prelaska sam dobio drugi router . Jos sam sacuvao ovaj router koji je od T-coma bio i želim ga otključati, ali kada ga spojim, nemam pristup internetu. Kako da obavim 2. dio otključavanja? tamo gdje treba upisivati download komande |
![]() |
![]() |
![]() |
#1235 |
Moderator
|
Čitaj sa razumjevanjem, trebaš "otključati" uređaj i prebacit ga na Annex A kojeg koristi Optima (provjeri u statusu sada aktivnog routera). U temi ima negdje opisano kako potrebne fajlove povući sa kompa a ne direktno sa neta, zmači da ih prvo dl. / pripremiš na kompu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1236 | |
Registered User
|
Citiraj:
No sa tim routerom mi još uvijek ne radi internet pa izgleda da ga treba ipak još otključati da radi na optimi ae dobro pogledat cu, pregledao sam sve postove nabrzaka da vidim jel ima pa nisam nasao, idem jos jednom vidjeti |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1237 |
Moderator
|
Onda ti je za početak dovoljno imat pristup postavljanju parametara konekcije (VPI, VCI, . . .) jer naravno nisu isti na Optimi i T-Komi. Koji trebaju biti pogledaj u sada aktivnom routeru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1238 |
Registered User
|
Jesam, pregledao sam to i zapisao, stavio SX763 i jedino što sam zapravo mogao promjeniti je bio username i password za spajanje, sve drugo je već bilo kako treba ili tih opcija nije uopće bilo. Da napomenem, prilikom prvog spajanja sa novim routerom na Optimu, trebao sam zvati njihovu podršku i vodili su me kroz neke još dodatne postavke, ne sjećam se točno koje no mislim da su bili : - konfiguriranje još jednog Virtual circuita (PVC1) tako da taj radi u bridge mode -TCP MTU vrijednost -Dynamic Route i Direction E sad ovaj router je drugaciji dosta (TP-link TD W8961nb) pa te opcije nisam našao na ovom SX763 Trenutno nisam u stanju mjenjati router i probati mjenjati te postavke, pa ću tek sutra se stim malo zaje***. Ali evo ako ima kakva upozorenja ili savjeti prije nego išta idem raditi, molim lijepo. I hvala na brzim odgovorima. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 27.09.2012. u 21:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1239 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1240 |
Registered User
|
Prvo na što sam pomislio su bili DNS severi, ali pojma nisam imao koje trebam unijeti niti gdje ih promijeniti. hvala ti puno na ovoj informaciji , čim budem mogao odmah ću probati sutra pa javim situaciju onda. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1242 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Flashao sam router po uputama iz prvog posta, rade sva 4 LAN porta ali LAN port 4 ne radi kao WAN port tj. ne mogu konfigurirati spajanje na Carnet/Iskon router. Ikakve ideje? Ima li negdje za pogledati u postavkama routera da li je LAN 4 uopće konfiguriran kao WAN port? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1243 |
Moderator
|
Nečitaš sa razumjevanjem, za WAN funkciju / konfig trebaš ubaciti "Ethernet" konfig. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1246 |
Registered User
|
Evo ja sredio router da radi. Neznam točno dal je bilo do DNS servera.... Nešto sam prije toga krivo napravio, malo me sram priznat što, al ajde bar je sređeno ![]() Još uvijek ću probat otključat router, jer kolko vidim dosta opcija se dobiva + novi fw koji bi trebao raditi bolje, a i kolko vidim dosta njih vide poboljšanja u vezi. Malo mi se čini veza manje stabilnija pa cu probati nesto, bit će zabavno. Uglavnom, čitao sam temu malo i vidim da se nekima router zblesirao(zblokiro), jel to posljedica oključavanja? jel se još događaju te stvari? EDIT: evo otključao router(valjda), nema više roze t-come boje, samo da pitam nešto. nakon unosa zadnje linije "download firm http://sx763.co.cc/runtime.img" mi je izbacilo u putty : "Error occurred, can't talk to SCM!". Ja poslije toga nisam apsolutno ništa dirao, otišao sam na nekih pola sata i kad se vratio dočeko me novi fw i narančasto u ruter postavkama, pa pretpostavljam da je sve prošlo u redu, jel se trebam brinut oko toga? FW piše da je 4.3.52.21.01 Btw odličan tutorial, hvala na pomoći. Lijep pozdrav Zadnje izmijenjeno od: Haxxy. 28.09.2012. u 18:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1247 |
Premium
|
to je normalno, i meni je tako napisalo... EDIT: ima li gdje changelog tih firmware-a? Vec sam par razlicitih potegnuo prema uputama s prve strane i vidim svaki out je nesto noviji firmware ali nigdje ne mogu naci changelog tj sto je ispravljeno. Ima li tko info ili link na tu stranicu? Zadnje izmijenjeno od: alengrosevic. 29.09.2012. u 20:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1248 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Nisam čitao cijelu temu. Imam sx763 od iskona i sve radi osim file sharinga. Sve se da podesiti i pojavi se u kompu i na WDTV-u kao sx763 ali kad ga odaberem jednostavno ne želi otvoriti (ili na wd-tv kaže da nema medie)... Mreža je istog imena, useri su napravljeni... neznam više šta bi moglo biti... Jeli to do iskon firmwarea, bi li pomoglo otključavanje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1249 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2012
|
Pozdrav. Prešao sam sa T-Coma na Optimu i uzeo sam njihov ruter TP LINK TD-8951ND no nekako mi se čini da mi veza nekak čudno radi. Kao da svako malo gubi vezu. Kako mi je ostao stari ruter od T-coma Siemens SX763, našao sam ovaj post pa sam probao otključati taj ruter jel mi je ovaj TP link na Annexu A. FW u Siemensu je bio 4.3.52.21.07 . Sve sam učinio prema uputama, ručno ubacivao bootcode i runtime i kad sam prebacivao na anex a, onda se zbrejkao. Blicale su voip i wlan lampice. Onda sam pokušao preko tftp-a ubaciti anex a preimenovan i uspio. Ruter je proradio, i kad uštekam telefonsku liniju čak je i uspio ostvarit adsl vezu ali se ne želi spojiti na interrnet. Upisao sam VPI/VCI 0/35 i MTU 1462 ali ne pomaže. Sada je FW u siemensu 4.3.52.15.0. Ima li pomoći? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#1250 |
Moderator
|
Možda banalnost, ubacio user / pass adsl konekcije ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1251 |
Registered User
|
Pozz ![]() Prije nego pročitam cijelu temu, pitat ću prvo vas. Dakle, sx je na iskonu. Prema datasheetu podržava PPTP, L2TP, IPsec tj VPN pass-through. Naravno, toga nema u GUI-u, pretpostavljam da je stvar u firmwareu i iskonovom remote-u. FW je 4.3.52.19.00 Daklem, dali otključavanjem mogu doći do VPN Pass-througha ?? Tnx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1252 |
Moderator
|
Možda već imaš opciju samo je u GUI - ju sakrivena, treba se igrati sa firebug - om, znam da ima PPPoE Pass-Trough a za VPN nisam siguran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1254 |
Love Generation
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1255 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ![]() treba se sad malo pozabavit sa scriptama. Ako sam sve nekako ulovio, negdje u scripti bi trebao biti zaključan GUI tab od pass through VPN ?!?! Ako tko ima kakav screenshoot ( ili .... ) dijela skripte gdje se spominje i skriveni PPPoE ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1256 |
Moderator
|
A da najprije otvoriš origigi eng manual i pogledaš / pročitaš ? Nije problem stavit drugi uređaj (router) iza Siemensa koji će se brinit o VPN konekciji. Takvo rješenje je jednostavnije zbog više razloga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1257 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1258 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ![]() Cijela igranka je potrebna radi VPN site-to-site konekciji, a ne remote VPN. Naravno da postoji spomenuti uređaj ( router ) iza siemensa, tj riječ je o Cisco-Linksys VPN routeru. A kad bi i radio čisti remote VPN sumnjam da bi mi prošlo kroz siemens ako nemam VPN pass-through. Ili možda griješim ? Možda imaš ti bolje rješenje ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1260 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Ako se radi o uredu / poslovnici tj. poslovne svrhe onda otkači / makni taj SX ili bilo koji drugi router šta ima Remote Managment. Staviš svoj router i nema više daljinskog prčkanja operatera. Ako ovo budeš odabrao pri odabiru routera pazi da je odgovarajući adsl annex + VPN pass-trough funkciju. Kako i do sada iza njega ide VPN router. U varijanti ako ostaješ na SX - u treba propustiti VPN konekciju kroz njega, da bi to radilo iskoristi PortForward funkciju. Vidi: http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/966/~/troubleshooting-vpn-passthrough-for-home-routers Dakle, ovisno o tipu VPN konekcije otvaraš odgovarajuće portove kako bi se konekcija ostvarila i radila. Sitnica ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|