|
![]() |
#1322 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
citanje rasprava na forumima = otici nasmijan na spavanje.. neda mi se quoteat nit odgovarat pojedincima kojima su ocito pms dani, al - pa daj ovo je presmijeno.. pa kako se netko moze toliko nervirat u raspravi, toliko da mu svaka druga psovka? urnebes.. ja cu prvi priznat da sam do pred 5 min bio uvjeren da signalizacija ukoliko se ostaje na glavnoj cesti nije obavezna (imam "ispriku" sto me tako naucio instruktor, praksa u prometu i opca logika).. sto se tice svakodneve voznje i kulture u prometu, ne mjenja mi nista, jer ionako te situacije nisu dovoljno ceste da bi bile rutina i vecinom ovise o situaciju i pregledu ostalih sudionika u prometu.. al me zanimalo sa zakonske strane i thx na definiranju.. na kraju dana ponasanje u prometu se nazalost ne svodi na pridrzavanje propisa, vec vecinom na rezimiranju situacije i uocavanju rizicnih sudionika u prometu = nekulturnih vozaca u ovom ili onom smislu.. moze se povuc paralela i sa sudionicima na forumskim raspravama koji ce izgubit strpljenje i pocet ubacivat psovke ocekujuci valjda da tada poanta dobija x2 tezinu, ne shvacajuci da raspravljaju sa stvarnim osobama sa kojima si in rl sigurno ne bi dozvolili toliku slobodu.. tema je korisna i zahvala onima koji su bili u pravu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1323 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
A gle, meni je instruktor rekao da je svaka promjena smjera na križanju žmigavac, bez obzira na znak. Ovo oko rotora se ne bi htio mješat, imaš trokut - onaj u rotoru je u prednosti, nemaš trokut imaš pravilo desne strane. E sad što mnogo ljudi ne skuži trokut, ili ne zna kad treba dat žmigavac i slično je drugi par rukava. Treba pazit jednostavno, glupo je na silu i "ja sam u pravu" kad skršiš svoj il tuđi auto, glupo je očekivat od nekog drugog da zna pravila samo zato što je iza upravljača. Jbg, petkovima i subotama u noći i semafor ti ništ ne znači, kamoli znak ili zdrav razum. Recimo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1324 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
i masa je ovakvih instruktora po sisku. ima i kod nas ovakvo jedno vrlo zanimljivo (oni koji poznaju sisak barem malo vise, u zeljezaru kada se ulazi od strane petrinje, izmedu bivseg spartaka i placa), ja obavezno dajem zmigavac bio na glavnoj cesti (koja skrece), ili dolazio sa suprotne pa ulazio na glavnu. dok masa ljudi ne daje (sto vidis ocima i moras stati, iako nisi uopce trebao stati jer bi se promet odvijao 5/5) zmigavac, sto sam se neugodno iznenadio na mog staroga. jer eto, i on je jedan takav, kojem je tlaka palit zmigavac, jer je on na glavnoj cesti........... nego, kada vec pricate, ono sto je meni postalo iznimno iritantno u zadnje vrijeme su ljudi kojima je tesko upaliti svijetla. jebo vas usteda i jebena svijetla, palite ih! danas nije toliko bilo tmurno, ali jucer i prekjucer jest, i cmoljila kisa i inace nemas preglednost kako treba, cak se i neka izmaglica znala pojavit, ne - kreteni voze sa ugasenim svijetlima. cak i pred mrak, upaljena gradska rasvjeta (danas nesto ranije se upalila), blendam i gasim svijetla dvojici kretena sto su mi u susret isla. stvarno, na ta svijetla gubim zivce i jednostavno ne mogu vjerovati da je toliko tesko sjesti, upaliti vozilo, upaliti svijetla i otici u PM. bas ces puno ustediti na tim svijetlima sto su upaljena, posto mi je to jedini logicki razlog zasto ih ljudi odbijaju paliti. jedva cekam zakon, ma derao bi odmah od prvog dana i vise od 300 kuna, bez opominjanja dok se ljudi naviknu........... palite svijetla! ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1325 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
zimsko/ljetna svjetla su takav ripoff i očito punjenje blagajne nauštrb sigurnosti. da imam sve pare i vrijeme svijeta inscenirao bi sudar po kišnom danu u pred-mrak sa srebrnim autom koji ima ugašena svjetla i onda bi tu kaznu poslao na evropski sud za ljucka prava u kojem tužim državu za nemar i profiterstvo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1326 |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Potpis na ovo za svjetla, samo, i tu je kriv genijalni zakon koji je tocno datumski odredio sto je ljetno vrijeme kad ne treba palit, a sto zimsko, kao da ce svaki dan u ovom ljetnom periodu biti suncan i vedar. A tu je i ljudski faktor, taman kad su se naucili da ne treba palit svjetla, prebacujes ih u period kad moraju palit svjetla, pa tako da ni ne mogu steci naviku konstantnog paljenja. Treba palit 365 dana u godini, to je jedino ispravno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1327 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa taj zakon cilja isključivo na ljucki faktor navike i to financijski iskorištava. ja nisam čuo od ni jedne generacije vozača da im smeta upaljena svjetla, ali sam zato čuo od mase ljudi moje generacije kako su im vozila sa zgašenim svjetlima u određenim trenucima jednostavno parkirana, tj. ne obraćaš pozornost na njih. smatram se korektnim i iskusnim vozačem sa x situacija di sam spasio svoju i suvozačevu glavu ispravnim postupanjem, ali vozila sa ugašenim svjetlima su mi i dalje "crna rupa". par faktora se poklopi i PRAS... država ubrala 300kn kazne na jednoj strani, a na drugoj oduzela par života. stisnite play ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1328 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ovo sa svjetlima je bila slična situacija i kad se moralo imat upaljena svjetla cijele godine. Barem po slavoniji. Meni je nevjerojatno kak se ljudi voze bez svjetala po mraku. Neki dan pljuštalo k'o da smo na obalama Amazone, a majstori bez svjetala voze. Nisu ni ona dnevna svjetla od velike koristi, ali barem malo više možeš vidjet nekog. Pojas+svjetla ne propuštam nikad. Osjećam se dužan objasniti da vozim po pravilima, a raspravljam ovdje drukčije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1329 |
Premium
|
Da zavrsimo s kruznim tokom ! Poštovani, Kružni tok prometa je križanje u kojom se promet odvija kružno, u smjeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu. Kružni tok je označen vertikalnom prometnom signalizacijom, odnosno prometnim znakom izričite naredbe ''kružni tok prometa'', a može imati jednu ili više prometnih traka. Kružni tokovi se grade u cilju povećanja razine sigurnosti i optimalne protočnosti prometa. Na ulazu u kružni tok, uz postavljeni prometni znak, obično se postavlja i prometni znak ''raskrižje s cestom s prednošću prolaza''. U tom slučaju vozila koja ulaze u kružni tok prometa moraju ustupiti prednost vozilima koja su već u kružnom toku: pravovremeno smanjiti brzinu kretanja, po potrebi zaustaviti se i fazu uključivanja izvesti bez izazivanja opasnosti ili smetnje drugim vozilima. Prilikom uključivanja vozila u kružni tok, vozač nema obavezu uključivanja pokazivača pravca, obzirom je smjer vožnje jasan. Kada se približavate križanju sa kružnim tokom prometa neophodno je da: - pravovremeno uočite znakove za vođenje prometa ispred kružnog toka, - planirate svoju vožnju i donesete odluku o kretanju ka vašem odredištu (na kojem dijelu kružnog toka ćete se isključiti), - izaberete odgovarajuću prometnu traku, a po potrebi prestrojite se pravovremeno i sigurno, - prilagoditi brzinu kretanja te ustupiti prvenstvo prolaza vozilima koja se kreću kružnim tokom (ako u križanju ne vrijedi desno pravilo ili pak prometnom signalizacijom nije na drugi način reguliran promet). Kod kružnih tokova sa više prometnih traka i ovisno od odredišta u koje želite stići, potrebno je izabrati pravilan smjer kretanja. Ako postoje horizontalna i vertikalna signalizacija u kružnom toku neophodno je istu slijediti i uvažavati. Brzina kretanja vozila treba se prilagoditi građevinsko-tehničkim elementima križanja i prometu drugih vozila, a potrebno je izbjegavati nepotrebna ubrzavanja i pretjecanja. Kod promjene prometne trake nužno je pravovremeno dati pokazivač pravca. Ako je drugi vozač u fazi prestrojavanja, prilagodite brzinu i olakšajte mu promjenu prometne trake. Prilikom isključivanja vozila iz kružnog toka prometa, neophodno je pozorno pratiti uvjete prometa oko vašeg vozila, pravovremeno uključiti desni pokazivač smjera kretanja te obratite pozornost na opasnost presijecanja smjerova vožnje kako bi se izbjegli prometni konflikt. Napominjemo ukoliko na ulasku u kružni tok nema prometnog znaka za obvezno zaustavljanje ili znaka križanja s cestom s prednošću prolaska (npr. znak stop ili trokut.), znači da je riječ o cestama iste važnosti i primjenjuje se pravilo propuštanja vozila s desne strane. Ipak, u nas su takvi kružni tokovi prava rijetkost. Ali, valja uvijek biti na oprezu i pratiti prometnu signalizaciju. S poštovanjem, Odjel za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova RH |
![]() |
![]() |
![]() |
#1330 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Aleluja! ![]() I onda za sve indijance postoji li pravilo, ja sam u kružnom toku ja imam prednost? Ne. A vezano za učestalost kružnih tokova bez dodatnog trokuta, koga boli briga jesu li rijetkost ili nisu. ![]() Poanta je da moraš znati kako se kretati kad dođeš na jedan takav. Odnosno da znaš čitati prometne znakove. Pa da je i samo jedan jedini u gradu, ako ne znaš čitat znakove izazvat ćeš prometnu nesreću a nećeš znati zašto nisi u pravu.
![]() |
#1331 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
A koliko se maksimalno krugova smiješ odvoziti u kružnom toku? ![]() Konačno da je kružni tok gotov. Mislim da bi bilo zgodno da se tema vrati na policiju, kazne ili žalbe, kao što joj i naziv govori. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1334 |
Premium
|
ajd kroz koliko kruznih prolazite bez trokuta? mozda jedan od vas deset prodje kroz takav kruzni.. i zato je na kraju dana ispravno reci = vozilo u kruznom toku ima prednost, osim u vrlo rjetkim situacijama! mozes napravit onoliko krugova koliko imas benge u rezervaru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1335 |
Premium
|
![]() |
#1337 |
Guest
|
Svaki dan ga sretnem. Nekad dvaput dnevno, nekad po 20 puta, zavisno od posla. Kad malo razmislim... ima ih dosta okolo, samo ljudi ne primjećuju da neki nemaju trokut na ulazu. |
![]() |
![]() |
#1338 |
Premium
|
![]() |
#1340 |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
Pa to pravilo da onaj ko je u kruznom toku ima prednost, dolazi od toga sta je na ulazu u 90% krunih tokova (bar u zagrebu), postavljen trokut ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1341 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Ono što još ljudi ne znaju je da unutar kružnog toka sa više traka, recimo 3 kao na kružnom toku Remetinec u Zagrebu, samo desna traka (vanjska rubna) ima prednost prolaza i pravo prvenstva nad srednjom trakom jer se dešava da ljudi iz srednje trake pokušavaju paralelno s vozilima iz desne trake izaći van iz kružnog toka i to sve štima dok vozilo iz te krajnje desne trake ne produži ravno i ostane unutar kružnog toka. Onda se dešava da vozilo iz srednje trake siječe put vozilu iz desne trake i eto ti sudara (bio sam očevicem 3 takva udesa). Evo malo objašnjenje s ilustracijom OVDJE... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1342 |
Community Manager
Datum registracije: Nov 2006
|
Pozdrav! Skrivio sam nesrecu s vozilom od firme (ima kasko, tako da me to nebrine uopce) Nije nitko ozlijeđen, jedini sudionik sam bio ja, znaci samo materijalna šteta. (posklizao se na cesti te sletio u zidic ![]() U zapisniku stoji da je vozac izasao s kolnika s desne strane kao sto se i moze vidjeti po tragovima i da sam se kretao nepropisanom brzinom, i dobio sam kaznu od 800kn (tako da vjerujem da sam dobro prosao, uzevsi u obzir da su u pravu sto se brzine tice) Zanima me dali ima kakav postupak da se nekako pozalim na tu uplatnicu od 800kn i koji je rok dokle je mogu pustiti sastrane pa da je onda platim, jel trenutno mi nije bas nesta pri novcima? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#1343 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1344 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Web kamera u Karlovcu, na super mjestu. ![]() http://www.skylinewebcams.com/en/web...-zrinskog.html Čak i u ovo doba dana, mogu se vidjeti svakakve situacije. ![]() EDIT: Za bolji pogled na kružni tok: View Larger Map Zadnje izmijenjeno od: vedranzeman. 04.10.2012. u 21:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1346 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
E sad, požali se da nemaš novaca ilida platiš u rate. Rok je 8 dana, al mislim da nebu niš ni da uplatiš za 20 dana, ionak te budu kad tad za to ganjali, a dva put za isto nemreš odgovarati |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1347 | |
Community Manager
Datum registracije: Nov 2006
|
Sig smanjen ![]() Citiraj:
To mi je bitno da me nebudu ganjali za mjesec dana jel kasnim, jel mi nije bas neka situacija dobra trenutno ![]() Hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1348 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2012
|
Pozdrav ! Imam pitanje pa ako bi ste mi mogli pomoći : Sinoć su me zaustavili i napuhao sam 0.94 g/kg ,sto je umanjeno za onih 0.1 g/kg iznosi 0.84 g/kg ,bilo mi je omogućeno da pričekaju sa puhanjem 15tak minuta,odredili su mi trenutno oduzimanje vozačke dozvole na 1 dan ,tj. danas ju već idem podič ,te izrećena novčana kazna od 1500kn i oduzimanje vozačke dozvole na 6 mj ,to mi je prvi prekršaj takvog ili sličnog tipa,a do prije otprilike manje od god dana sam bio zaustavljen zbog prebrze vožnje ,isto se žalio i smanjili mi kaznu sa 1000 kn na 500 kn ,pa me zanima sada kako funkcionira ovo sa oduzimanjem vozačke na 1 dan pa na 6 mj ,sta se dogada ako platim tu kaznu odmah,koliko imam vremena da ju platim,i da li mogu išta postići ako se žalim na kaznu za alkohol ,odbio sam bio potpisati prekršajni nalog i zapisnik,te mi je još uz to uručena naredba o određivanju mjere opreza ?? Sve ovo zvuči ovako navrat nanos pa se ispričavam ako nisam naveo dovoljno informacija,ali apsolutno nista u vezi svega ovoga mi nije jasno,i da student sam i nezaposlen...pa bih vas molio ako mi neko može ovo sve objasniti kako funkcionira ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1350 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2012
|
a isplati li mi se na to pisati prigovor/žalbu pošto sam student i to mi je prvi takav ili slićan prekršaj,te ako mi se isplati ima li možda neko nekakav primjer takvog prigovora/žalbe jer nemam iskustva u pisanju toga ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|