|
![]() |
#1171 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Dakle ovdje vrijedi pravilo desne strane. Prikaz veće karte
![]() |
![]() |
#1173 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Wolverine je potegao kartu streetviewa ![]() ![]() Sreća da je došlo do toga. Inače, slažem se s gore navedenim kolegom u svemu, apsolutno sve što je rekao je točno!
![]() |
#1174 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
@robert7 Pretjecanje i zaobilaženje su 2 različita pojma,pretjecati se smije samo na isprekidanoj liniji,zaobilaziti možeš i na punoj ![]()
![]() |
#1175 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
@Wolv Vjerujem ja tebi da toga nema u zakonu (nas zakon je rupa teze vrste), al to ne znaci da nema na cesti, ali cestari postavljaju znakove po zakonu, novih kruznih tokova po Puli i okolici, i Zaboku i okolici ima kolko hoces i gle, svi imaju isto znakovlje, kruzni tok + dolazak na glavnu cestu. A kaj se tice slike, di je samo znak kruznog toka, tu bi napravil prijavu nepropisno postavljenog znaka i pricekal godinu dana da odreagiraju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1176 | ||||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1177 | |||
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
E pa aleluja, još gledam s kim se sad boriš i kakav kružni tok spominješ ![]()
![]() |
![]() |
#1178 |
Premium
|
Pobogu Overclock, ti stvarno ne shvaćaš da ovaj znak koji si stavio je znak OBAVIJESTI, dakle nedaje nikom nikakvo pravilo prolaza ili slično, isti kurac dal bio taj znak ili znak recimo za parking. Šta, moraš propustit sva vozila na parkingu jer znak tako kaže?
![]() |
#1179 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Tu nema ništa krivo. Takvih kružnih tokova koliko želiš i sve je po PS-u. To što netko misli da je krivo bolje neka vrati vozačku i krene opet u školicu...
![]() |
![]() |
#1180 |
Premium
|
@robert7 Ajmo ovako, mi se ne razumijemo uopce, ti objasnjavas znak a ja funkciju petlje koju predstavlja. Ako u kruznom toku postoji pravilo desnoga, a tu mnogi tvrde da ima i toga jer zakon to ne porice, i ja tu kazem u redu, zakon je zakon, logika tu nema veze s icim. Primjer: u kruzni tog s 3 kraka, dolazi 20 vozila istovremeno na svakom ulazu, oni koji udju moraju pustiti desnoga i sve zele van bas na drugi izlaz. Nastaje krkljanac, niko nemre nutra ni van, kakve to veze onda ima sa tokom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1181 |
Moderator
|
![]() |
#1182 |
Premium
|
Ne postoji funkcija petlje jer kružni tok ne postoji, već je to obično križanje... Nastaje krkljanac, ali tu se ide onom metodom "dogovor vozača", isto ko situacija da naideš na križanje sa 4 kraka, i svako hoće ići lijevo. Tko je u pravu? Dogovor, ali kad prvi krene onda ostali idu pravilom desne strane.
![]() |
#1184 | |
Premium
|
Citiraj:
Kružni tok je cesta koja ide u krug i ima n raskrižja. Regulacija svakog od tih raskrižja je priča za sebe i radi se zasebno o mjerenjima prometa. Stoga možeš imati u istom kružnom toku n načina rješavanja problema - primjer onaj u Zagrebu kod Zapruđa, nekad si u toku i imaš prednost, nekad nemaš. No iz ne znam kojih razloga ekipa mistificira kružni tok (gluposti tipa ako si u njemu imaš prednost, možeš izaći iz bilo koje trake, moraš davati lijevi pokazivač smjera, na prvom izlazu iz desne trake moraš van) i pokazuje apsolutno nepoznavanje elementarnih prometnih pravila.
![]() |
![]() |
#1185 |
Moderator
|
Razumiješ li da se prednosti prolaska određuje i mijenja ovisno o gustoći prometa na pojedinoj dionici?
![]() |
#1186 |
Premium
|
Sve su meni hipotetske situacije jasne, i da ima normalnih vozaca da se dogovore, i da postoji sansa da iz samo jednog kraka dolaze vozila, i relane situacija da zakonski kruzni tok predstavlja najobicniju cestu. Moja hipoteza situacije na takvom mjestu je u ZG u 16.15h veoma lako moguca, i sto se onda dogadja, kruzni tok gubi svoju funkciju? Ali ako kruzni tok ima pravilo da prednost imaju oni u njemu, nema nicega osim ljudske gluposti i vise sile, da ometu tok vozila, nikakve druge kombinacije ne mogu omesti funkciju kruznog toka. Tada kruzni tok radi bez greske, za razliku od kruznog toka u kojem vozilo koje se njime krece nema prednost. To je moja poanta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1187 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Zato se stavljaju prometni znakovi.
![]() |
![]() |
#1189 |
Premium
|
Eto ja te pozivam onda da recimo na ulasku u split promjeniš pravilo, pa da oni koji dolaze i ulaze na split, na rotoru za odvajanje za Solin stave da onaj ko dolazi na rotor nema prednost, pa kad se s brze ceste sjuriš sa 110kmh da moraš usporiti da pustiš 5 vozila koje idu is smjera splita za Solin. Nemoj suditi o situacijama koje nisi vidio, dakle svi rotori i sva križanja su manje više napravljena ovisno o gustoći prometa, nekad je praktičnije da vozila u kružnom toku imaju prednost, nekad pak da vozila koja "sudjeluju" djelom kružnog toka imaju prednost. http://upload.slike.com/slike/5Y8qG.jpg Kad se već bahatimo sa streetviewom :P
![]() |
#1190 |
Premium
|
@old iggy Znaci kruzni tok ispunjava svoju funkciju u svakoj situaciji bez da postoji pravilo prednosti vozila koja se krecu u njemu? Ok, nije mi tesko prihvatiti da sam jedini ovdje kojem su funkcionalan kruzni tok (koji radi po algoritmu bez greske sa pravilom prednosti) i krivo oznacena obicna cesta koja ide u krug, 2 potpuno razlicite stvari. EDIT @robert7 Ja kuzim kaj ti hoces reci, neznam zasto naglasavas ocito? Tvoja slika je odlican primjer jednog suvisnog znaka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1191 | |
Moderator
|
Citiraj:
Primjerice, ovdje je godinama bio trokut kao što se vidi, sada (AFAIK nisam dugo prošao tim djelom) je maknut jer jednostavno veća gustoća vozila postoji pri ulasku u tok i prolasku na most nego pri prolasku prema sarajevskoj. Prikaz veće karte
![]() |
![]() |
#1193 |
Premium
|
![]() |
#1194 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Evo dole primjer ovog kod Zapruđa. Ne treba ti znak da si na cesti s prednošću prolaska da bi znao kako imaš prednost. ![]()
![]() |
![]() |
#1196 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1197 |
Premium
|
![]() |
#1198 |
Premium
|
Da, bolje je doletiti sa 110 i neznat šta te očekuje u nastavku ceste, pogotov zato jer je to spuštanje na rotor ![]() Vozim 6 godina i prošao sam nažalost samo hrvatsku uzduž i poprijeko, i naišao sam samo na jedan znak koji nije imao veze s mozgom, ali to je nečija nemarnost. Ostalo je sve manje više po PS-u Šteta što mi je slika na starom mobu, no uglavnom, bila je riječ o znaku gdje su stajali i trokut i stop ![]() @jopis, ma postoji, naravno, ali znaš da usporim ![]()
![]() |
#1199 |
Moderator
|
Overclock daj pogledaj što koji znak znači. http://autoskola-formula.hr/znakovi-izricitih-naredbi
![]() |
#1200 |
Premium
|
A dobro, vrijeme da svaki parking dobi svoj znak za kruzni tok izgleda, ili svaki ulicni blok okruzen jednosmjernim ulicama, zasto ne, kruzni tok sa semaforima na svakom "kruznom uglu" ![]() Priznajem da sam u krivu, dokazano je moje elementarno nepoznavanje rodova i koljena kruznih tokova, iako neki nemaju veze s funkcijom koju opisuju, oni kao takvi legalno postoje. Shame on me, kruzni tok je obicna cesta u krug koja ima svoj znak. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|