Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.09.2012., 18:59   #31
yoke
Premium

yoke's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Da...vjerojatno bi to bilo bolje od bilo koje ponudjene aktivne varijante...
Danas po netu,ebay,ima hrpa digitalnih pojacala,relativno kvalitetnih za smjesne pare...
Uz to se moze naci i al kuciste za nekih 50$...
Ali tu smo onda na nekih 1500Kn
Sto je ipak iznad predvidjenih 1000kn...ali i zvukom nekoliko puta vise ...pretpostavljam

Ja si za doma gledam uzeti neko digitalno pojacalo, 2x200w,mono blokovi bez napajanja za smijesnih 50$...mofel ima oznaku L20D...od nekog kineza...ali navodno da radi jako dobro

Zadnje izmijenjeno od: yoke. 25.09.2012. u 19:13.
yoke je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2012., 19:02   #32
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ma nađe se toga brdo... čak i da ne uzimaš izvana ima nuforce, t-rex i ekipe koji zapravo su dobar entry sustav.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2012., 19:30   #33
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Lijepo je kemijati amp+pasivce, ali to sve opet košta. Krenuvši od ampa... Nisam baš toliko gibak, a i prvi put se ovoliko rastežem.

Kao početnika me više zanimaju "gotova rješenja" pa eto, zato aktivni. Vi svi imate staža što se može zaključiti iz postova i poznavanja tematike. Ja se još nećkam da li uzeti neki DAC (nufore uDAC npr) ili bolju zvučnu (Xonar DX). Jednom bi rado iskoristio i sub izlaz, tko zna, zvučnu bi uzeo više kao investiciju u budućnost. Konfe prolaze, zvučna ostaje.
Staro 25.09.2012., 19:46   #34
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pa imaš nuforce dac + amp u jednom ako se ne varam i to je onak soma kn... ne bi ni ovak bolje prošao solo sa dac-om + pasivci i bok.
Staro 25.09.2012., 20:02   #35
yoke
Premium

yoke's Avatar

Ma baci pogled na ovo...2x25W u urednom kucistu za 55$ s postarinom...cca 320kn
http://www.ebay.com/itm/NEW-Indeed-C...-/290661304412
(tip na diyaudio kaze da uredno svira )

jos samo neki DAC i prst u uvo
Staro 25.09.2012., 20:20   #36
yoke
Premium

yoke's Avatar

Da za DAC...ima na diyaudio sad jedan projekt koji bi izisao oko 50Eura bez transformatora za napajanje...
znaci za nekih 60Eura se dobije DAC koji mozete spojiti preko digitalnog ulaza na PC...
DAC navodno svira jako ljepo...ekipa ga je usporedjivala s puno skupljim modelima, neki i s uredjajima od 1000Eura...cak i 2000Eura...pri tom ne aludirajuci da ovaj diydac svira bolje od gotovih rjesenja u tom cjenovnom razeredu, vec da im moze stati uz bok, bar u nekim segmentima. U svakom slucaju za 50-60Eura super kupovina
ES9023 / WM8804 S/PDIF "Subbu DAC V3"

Samo mala napomena...ovo sve sto sam napisao je onako cisto da ispunim vrijeme ... nista od ovog ja nisam spajao a i oduzima vremena i novaca a uspjeh nije zagarantiran...tako da nikome ne savjetujem da ide ovim putem

jednostavnije je kupiti gotovo rjesenje koje je syss spomenuo

Zadnje izmijenjeno od: yoke. 25.09.2012. u 20:37.
Staro 26.09.2012., 00:27   #37
Lourdin
Premium
Moj komp

Lourdin's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Da se malo nadovežem.. Sve te kombinacije jako lijepo zvuče i bilo bi zanimljivo to posjedovati, ali iskreno najveći problem, meni osobno, je prostor.
Žao mi je stavljati neke dobre zvučnike na stol koji je točno 1 metar širok i na kojem stoji monitor + stol je toliko lagan da ga dignem jednom rukom bez problema. A da i ne govorim da je smješten skroz do zida između kreveta i ormara
I kako da ja sad tu kvalitetno smjestim neke zvučnike i pojačalo?
Tako da mi se aktivni čine sretnije rješenje u mom slučaju. Barem trenutno (čovjek se uvijek može nadati )

Ako netko ima kakvo bolje rješenje ili savjet, rado bih ga poslušao
Lourdin je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2012., 00:33   #38
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

zabij spikere na zidne nosače
Staro 26.09.2012., 00:47   #39
Lourdin
Premium
Moj komp

Lourdin's Avatar

hm.. pa zar ne moraju biti odmaknuti od zida? Ovo mi zvuči upravo suprotno..
A i zaboravio sam naglasit još jednu stavku. Trenutna veličina sobe je 2x3m
Staro 26.09.2012., 00:51   #40
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ovi monitori imaju br port naprijed... slobodno ih nabiješ na zid.

nije idealno, ali će biti oke

računaj da oni imaju 16icu midbass, a to isto znači puno.
Staro 26.09.2012., 00:54   #41
ukiy
Premium
Moj komp

ukiy's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
@Lourdin
Slušaj, ako nemaš prostora za veće zvučnike, moja preporuka su ti i Creative GigaWorks T20 Series II. Jako dobri all-around zvučnici, neka te ne zavara to sto su plastični. Ustedit ces prostora i novaca. Njih sam bio uzeo nakon sto sam prodao AV40 i nisam se prevario.
ukiy je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2012., 01:14   #42
Lourdin
Premium
Moj komp

Lourdin's Avatar

@ukiy
Hvala na preporuci, ali..nekako nisam sklon tome.. Mislim da bi najniže išao na AV40.
Nedavno nabavio dosta dobre slušalice, pa sad ne bih baš htio da mi zvučnici budo puno lošiji. A možda imam i predrasude prema pojedinim proizvođačima i materijalima

@syss
Recimo da i nekako uspijem nagurati te zvučnike, koje pojačalo bih onda morao uzeti? Ovo King rex pojačalo dođe preko 1000kn.. A ono što je yoke linkao nema napajanje? To mi baš i nije najjasnija situacija? Kako to onda funkcionira? Još trebam dodatno izdvojit za napajanje ili? Malo edukacije prosim lijepo
Staro 26.09.2012., 01:18   #43
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

a čuj soma je... ali imaš puno ozbiljniju stvar nego aktivni spikeri sa 4" midbasom
Staro 26.09.2012., 01:21   #44
Lourdin
Premium
Moj komp

Lourdin's Avatar

Uf.. i onda još nabavit i onaj poseban PSU za Rexa i cijena samo raste i raste
Pa sam od aktivnih zvučnika od soma kuna došao do malog sustava od 3 soma kuna
Staro 26.09.2012., 01:26   #45
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

tak to kreće

nuforce dac + amp je nekih 1500kn ako se dobro sjećam... nije to baš tako nedostižno.
Staro 26.09.2012., 01:29   #46
Lourdin
Premium
Moj komp

Lourdin's Avatar

Ma imam već dac Zero, pa mi onda glupo uzimati još jedan..
A ja bih i htio da se to meni malo zavrti, pa da lagano krenem u te vode , al to tek dogodine, kada ću (nadam se) osigurati adekvatan prostor i malo ozbiljnije financije
I upravo zato na AV40 gledam kao na nekakvo prijelazno rješenje

Ma iskreno, da mogu nositi slušalice cijelo vrijeme, ne bih ni kupovao zvučnike
Staro 26.09.2012., 01:31   #47
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

prodaj sve to kaj imaš i kreni od nule

kvalitetan sistem sluški i preamp-a ti je osjetno skuplji nego ovo kaj ti mi predlažemo.
Staro 26.09.2012., 01:40   #48
Lourdin
Premium
Moj komp

Lourdin's Avatar

Uf... udri po svemu što posjedujem
Nedam svoje sluške...pa tek ih nabavio nedavno ( i iskreno nadam se da ću ih imati još dugo dugo )
Hm..dobrano ste me zbunili odoh spat i malo promišljat o svemu ovdje navedenom.

Sve u svemu, zahvaljujem na svim savjetima i prijedlozima osim na onome da prodam sluške
Staro 26.09.2012., 01:42   #49
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

nemaš frke
Staro 26.09.2012., 01:55   #50
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Možda noob pitanje, ali što točno dobivam ubacivanjem pojačala između kompa i aktivnih spikera? Dosta ljudi koristi usb iz lapa prema DAC-u pa u aktivne zvučnike što razumijem. Ako je opsežna tema, ok, nećemo ići u off.
Staro 26.09.2012., 08:37   #51
yoke
Premium

yoke's Avatar

@ Lourdin - sorry, mislio sam da ono linkano pojacalo ima ugradjeno i napajanje ali sad vidim da nema vec zahtjeva ispravljac od 12V i 5A. Bacim pogled, vjerojatno isti prodavac ima i napajnaje za njega...
znam da dosta pojacala u D klasi ima integrirano napajanje.

da, evo ovdje ima s napajanjem
http://www.ebay.com/itm/290661295439...439%26_rdc%3D1

Kazem, ja ovo nisam slusao, ne znam kako zvuci ni kako se ponasa, ali po tekstovima po netu djeluje o.k....iako 14W na 8ohma (25 na 4ohma) ne zvuci puno, to je dovolno za malu sobu...vecina PC zvucnika ima 7W (iako pise da imaju po 100-200-500W )

Sto se tice smjestaja...
1m je stvarno malo...kad njih stavis na stol...nece ti nista prostora ostati...
Osobno bi onda isao na male zvucnike.

Kad sam poceo pisati u ovoj temi, prvi post se odnosio na zvucnike za glazbu...podrazumjevajuci da nece stajati na tako uskom prostoru...

Osobno, uz tako mali prostor na stolu bi isao na male PC zvucnike, cisto radi funkcionalnosti...

Slazem se sa syss-om vezano da se zvucnici koji imaju bas refleks s prednje strane mogu maximalno pribliziti zidu...ali i s tim se da igrati...primaknes pa odmaknes dok ne nadjes najbolju poziciju ...
ali opet, problem bi ti mogla zadavati sama ploha stola...trebalo bi ih i uzdignuti od nje...

@xlr ... ne vidim razloga ubacivati pojacalo izmedju PCa i aktivnih zvucnika, jer je pojacalo ugradjeno u zvucnike...znaci nema potrebe za tim...
Cak i da se ubaci, nebi se dobilo puno.

Po meni, vecina pojacala od 100-1000 ili 1000-10000kn zvuce slicno...razlika bude u nijansama, snazi...ali sva ona ce dobro odraditi posao i svirati skroz o.k...neka ce biti, po audiofilskim opisima, tamnija,meksa,svjetlija...
Ali ako uzmete zvucnike od 100-1000 ili 1000-10000kn tu cete vec osjetiti ogromne razlike...do izrazaja ce doci kolicina basa, kvaliteta/reprodukcija visokih, srednjih...

Tako da, po meni, najvise paznje treba posvetiti odabiru zvucnika jer oni najvise pridonose onome sto na kraju cujemo iz cijelog sustava.
Uzalud ti izvor od 10000kn, pojacalo od 5000, ako ti zvucnici to ne mogu odsvirati...

Zadnje izmijenjeno od: yoke. 26.09.2012. u 08:51.
Staro 26.09.2012., 09:53   #52
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

takvog sam i ja mišljenja... spikeri su mi duplo skuplji od amp-a i to ciljano
Staro 26.09.2012., 12:18   #53
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ja sam isto htio linkat te monitore... đabe totalno.
Meni je SH đabe kad je ispod 40 % cijene novog

Citiraj:
Autor yoke Pregled postova

Ako si mislio na monitor audio...ne vidim zasto nebi bili dobri za "igre"

Koja je definicija zvucnika za igre ?

Ovdje se prica o reprodukciji zvucnog zapisa koji treba biti sto vjerniji zapisu...tako da ako zvucnik dobar onda ce on realno reproducirati govor,pucanj,sum...

Ne vidim razliku dali je to muzika,glazba i dialozi iz filmova ili zvukovi iz igrica

čika, čuka, bum , bum, bum , piiiiiiiiii ...

Za igre se vjerovatno traži dinamička sposobnost ? ...ili je to za HT?

Šta se tiče razlike , znaš da je vrlo teško napraviti idealan zvučnik
( povučeš na jednu stranu - nešto drugo pati ) a pogotovo kad se na to stavi cifra ...i to 1000kn. mišn imposibl , pati sve odreda.

kvalitet timbra pucnja ili lokalizacija šuma grma u kojem je snajperist?

Nisam gejmer ali mi je teško povjerovati da je 'izvor' toliko dobar da pruža informaciju te vrste te smatram da je glavni uvijet zvučnika za igre dinamička sposobnost. To je ono što uvijek ostavlja dojam na prvu. A ne jel pucanj zvuči kao pucanj.....

Citiraj:

jos samo neki DAC i prst u uvo
da ti smanji muku ?

Citiraj:
Da za DAC...ima na diyaudio sad jedan projekt koji bi izisao oko 50Eura bez transformatora za napajanje...
znaci za nekih 60Eura se dobije DAC koji mozete spojiti preko digitalnog ulaza na PC...
DAC navodno svira jako ljepo...ekipa ga je usporedjivala s puno skupljim modelima, neki i s uredjajima od 1000Eura...cak i 2000Eura...pri tom ne aludirajuci da ovaj diydac svira bolje od gotovih rjesenja u tom cjenovnom razeredu, vec da im moze stati uz bok, bar u nekim segmentima. U svakom slucaju za 50-60Eura super kupovina
ES9023 / WM8804 S/PDIF "Subbu DAC V3"
Vidim da si se pribilježio ...slušaš to ?
možeš povuč paralelu s onim dac-ah , Monikom ili.... od skupljih, aya2 ili d-09 'iz iste kuče' ?

šta se tiče tog razbacivanja eurima .... za diy mi je razumljivo kako stoji uz bok dosta skuplje komercijale ali kako vrijeme prolazi cijela hifa ide opčenito u tom smijeru. Sve svira poviše svoje klase i nekako sve ide prema tome da novac troše samo budale ....

Pojačala u formatu kutije šibica nadsviravaju svakakve mrcine a usb dacovi koje štampaju na kile , nadsviravaju dobro riješene cd plejere :-/

Citiraj:
ovi monitori imaju br port naprijed... slobodno ih nabiješ na zid.

nije idealno, ali će biti oke

računaj da oni imaju 16icu midbass, a to isto znači puno.
Ja bih prije rekao da to znači previše ako zvučnik nije namjenjen za taj smještaj. Monitor ,a stol pogotovo je jedna ogromna reflektivna ploha koja IMHO utjeće više o lokacije BR potra / blizine stražnjeg zida u slučaju da je isti s stražnje strane...

Citiraj:
S obzirom da se TA2024 drži za nijansu boljim* možda nebi bilo loše iči na nešto bazirano na tome ...ukoliko bi se moglo nači nešto na ovoj razini 'biranih dijelova'

*snagu bi stavio postrani čak i s neefikasnim zvučnicima jer bi se velika večina iznenadila kad bi znala koliko malo im je potrebno u tim uvjetima / slušanje za računalom.

Citiraj:
takvog sam i ja mišljenja... spikeri su mi duplo skuplji od amp-a i to ciljano
Iako se s boljim zvučnicima najviše dobije ( prostorija nastranu) vjerujem da bi u nevjerici gledao kad bi te spikere spojio na nešto više klase

Ja sam nedavno napravio taj eksperiment s Crestom 2 & 10ak puta skupljim pojačalom. Sviralo je ok

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 26.09.2012. u 12:30.
Imagine je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2012., 13:09   #54
yoke
Premium

yoke's Avatar

Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova

Vidim da si se pribilježio ...slušaš to ?
možeš povuč paralelu s onim dac-ah , Monikom ili.... od skupljih, aya2 ili d-09 'iz iste kuče' ?

šta se tiče tog razbacivanja eurima .... za diy mi je razumljivo kako stoji uz bok dosta skuplje komercijale ali kako vrijeme prolazi cijela hifa ide opčenito u tom smijeru. Sve svira poviše svoje klase i nekako sve ide prema tome da novac troše samo budale ....

Pojačala u formatu kutije šibica nadsviravaju svakakve mrcine a usb dacovi koje štampaju na kile , nadsviravaju dobro riješene cd plejere :-/

..........

Ja bih prije rekao da to znači previše ako zvučnik nije namjenjen za taj smještaj. Monitor ,a stol pogotovo je jedna ogromna reflektivna ploha koja IMHO utjeće više o lokacije BR potra / blizine stražnjeg zida u slučaju da je isti s stražnje strane...
Ufffff..pfffffffff

Nazalost, ili na srecu, ovo nije tema gdje bi se trebali upustati u rasprave oko idealnog smjestaja zvucnika, pravilnog odabira komponenti, kablova i svakavih gluposti kojima se zamaraju audiofili (ajd recimo da bi se i ja mogao svrstati u tu grupu, mada to mrzim )

Sto se tice ovog DACa za koji sam se pribiljezio, ne nisam ga slusao, pa ga ne mogu s nicim ni usporediti...
Da, slazem se da je potpuno glupo, i nezahvalno, razbacivati se da je neki DAC od 100E nadmasio neki od 1000Eura...ili sl...
Konstruktor DACa to nije ni rekao...u jednom postu je napisao da je zadovoljan zvukom cak i pri usporedbi s skupljim DACom...ali nije napisao da je bolji od tog DACa...vec jednostavno da ES9023 ljepo svira s obzirom na cijenu...
A mislim da je 50tak eura smijesna cijena za ulazak u HiFi vode.

O.K...ja nisam neko mjerilo jer sam ipak imao nesto ''skuplje'' opreme...pa vise nemam neki osjecaj cijene i vrijednosti sto se tice audia...

Da...tema je presiroka...i nebi htio to ovdje razvlaciti...

Javio sam se, prvenstveno, da bi pokusao ukazati da se za tu lovu mogu naci kvalitetni ''polovni'' zvucnici koji su po meni bolji izbor od vecine ''PC'' zvucnika.

Malo sam pogrijesio sto sam linkao pojacalo i DAC

Ideja je bila samo da se sagleda da se za ''malu'' lovu moze sloziti sustav koji je bolje rjesenje od ''PC'' zvucnika

Nisam htio nikoga gurati prema DIY...jer to nema smisla...zahvaljujuci kinezima ima sasvim ok pristupacnih rjesenja
Da doma nemam nekih 50kg aluminija koje grije A klasa, mozda bi ja uzeo jednog malog kineza da svira ...

- by the way - i kod kineza se mora paziti sto se uzima jer, iako imaju dobre sheme (kopija nekog ''kvalitetnog'' uredjaja) znaju
koristiti nekvalitetne dijelove.

.
Staro 26.09.2012., 13:13   #55
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pa ploha je reflektivna i pasivnim i aktivnim spikerima... no difference

slušao sam i "obrnute" kombinacije, znam da se dobije... ali imho više se dobije da rokneš tipa 10k u spikere i 5k u amp nego obrnuto.
Staro 26.09.2012., 13:47   #56
yoke
Premium

yoke's Avatar

Citiraj:
slušao sam i "obrnute" kombinacije, znam da se dobije... ali imho više se dobije da rokneš tipa 10k u spikere i 5k u amp nego obrnuto.
potpisujem
Staro 26.09.2012., 15:03   #57
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:
Ufffff..pfffffffff

Nazalost, ili na srecu, ovo nije tema gdje bi se trebali upustati u rasprave oko idealnog smjestaja zvucnika, pravilnog odabira komponenti, kablova i svakavih gluposti kojima se zamaraju audiofili (ajd recimo da bi se i ja mogao svrstati u tu grupu, mada to mrzim )
Izgleda meni da si me shvatio malo preozbiljno
Uglavnom , slažem se da je raspravu o spomenutom najbolje ostaviti 'audiofilima'

Mene laika je samo zanimalo jesi slušao spomenute DACove i možeš li mi povuči paralelu ...jer danas je popularno imati DAC a cijena dijeluje primamljivo da se ukrcam na taj vlak

Citiraj:
Javio sam se, prvenstveno, da bi pokusao ukazati da se za tu lovu mogu naci kvalitetni ''polovni'' zvucnici koji su po meni bolji izbor od vecine ''PC'' zvucnika.

Malo sam pogrijesio sto sam linkao pojacalo i DAC

Ideja je bila samo da se sagleda da se za ''malu'' lovu moze sloziti sustav koji je bolje rjesenje od ''PC'' zvucnika
Sve 5 za DAC i amp....ali kad smo kod zvučnika nisam baš siguran...

Citiraj:
pa ploha je reflektivna i pasivnim i aktivnim spikerima... no difference

Nisi shvatio.
Pasivno i aktivno nema ikakve veze s onim na što sam mislio.

Mislio sam na neadekvatni smještaj boljeg zvučnika i adekvatni smještaj lošijeg. Spomenuti zvučnik je dizajniran da svoje najbolje pruža na stalku i kad ga upogoniš u drugim uvijetima to vrlo lako može zvučati lošije od lošijeg zvučnika kojeg su dizajnirali s tim smještajem na umu.

Slušanje zvučnika s 2 metra udaljenosti , postavljenog na stalak i neopterečenog bliskim refleksijama ima malo zajedničkog s slušanjem tih istih zvučnika s pola metra udaljenosti na više bliskih reflektivnih površina.

To poteže pitanje o sumiranju drajvera , bafle step kompenzaciji i tako to...

full range se za tu svrhu nameče kao najpametnije riješenje.

Citiraj:

Naravno , ali nekome se sviđa zvučni potpis zvučnika , nekom se sviđa izgled kako to sjedi u prostoru tako da takvu postavu ne vidim kao nekakav promašaj.

btw, moran ja još puno pure izist
Sljedeči put idem na skupe zvučnike & jeftini amp.
Jebo jeftine bukšelfe

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 26.09.2012. u 15:10.
Staro 26.09.2012., 15:34   #58
yoke
Premium

yoke's Avatar

Citiraj:
Izgleda meni da si me shvatio malo preozbiljno
Uglavnom , slažem se da je raspravu o spomenutom najbolje ostaviti 'audiofilima'

Mene laika je samo zanimalo jesi slušao spomenute DACove i možeš li mi povuči paralelu ...jer danas je popularno imati DAC a cijena dijeluje primamljivo da se ukrcam na taj vlak

Sve 5 za DAC i amp....ali kad smo kod zvučnika nisam baš siguran...

Mada, mislim da nije stvar trenda...vec funkcionalnosti..ali da i trenda
Ja danas vecinu glazbe slusam s HDDa ili strimam s neta..tako da mi je glazba u digitalnom obliku...
CD player vise namam vec mi kao izvor sluzi WD TV Live koji je ipak igracka (iako imam nekih 400original CDova )...
Tako da gledam nekakav DAC ili neku trecu opciju da bi dobio sto kvalitetniji izvor ...a trenutno nemam hrpu love za skasiti ...pa se krpam
Staro 26.09.2012., 15:37   #59
yoke
Premium

yoke's Avatar

Citiraj:

Naravno , ali nekome se sviđa zvučni potpis zvučnika , nekom se sviđa izgled kako to sjedi u prostoru tako da takvu postavu ne vidim kao nekakav promašaj.
Da, i onda zaglavis na Sonus Faberima i amplifikacijom koja je petorostruko skuplja ...
Staro 29.09.2012., 13:20   #60
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:

Mada, mislim da nije stvar trenda...vec funkcionalnosti..ali da i trenda
Ja danas vecinu glazbe slusam s HDDa ili strimam s neta..tako da mi je glazba u digitalnom obliku...
CD player vise namam vec mi kao izvor sluzi WD TV Live koji je ipak igracka (iako imam nekih 400original CDova )...
Tako da gledam nekakav DAC ili neku trecu opciju da bi dobio sto kvalitetniji izvor ...a trenutno nemam hrpu love za skasiti ...pa se krpam
Krpaš se jel?
Nema se za nešto osim tog kriminalnog izvora ali za struju se ima

Imati svu glazbenu kolekciju na jednom mjestu je vrlo praktično ali na drugu stranu - za to je potrebno računalo ili TV. S obzirom da mi prvo djeluje komplicirano poštimat za jednostavnost , a drugo nemam , nekako mi je najdraži fizički medij jer je to odmah radi bez neke filozofije.

Kako je i meni popriličan dio glazbe u digitalnom obliku , prebacivanje toga na CD zna bit pomalo zamorno.
Zbog toga sam se nedavno krenuo s prešaltavanjem na media pleyer koji nije nužno tražio TV za baratanje i...
koliko god spomenuta praktičnost bila primamljiva ima jednu ogromnu negativnu stranu koju sam shvatio na 'teži način'
Kad zagubiš CD izgubio si jedan CD a kad ti MP shebe disk ... izgubiš SVE!

btw , našao si nekog tko če ti slemit one 'smd bube' ili češ to sam ?
Jednom me je poznanik zamolio da mu slemim nešto na grafičkoj pa sam je spalio :-/

Citiraj:
Da, i onda zaglavis na Sonus Faberima i amplifikacijom koja je petorostruko skuplja ...
A to je kao ono loše?
ako ljepo izgleda te si zadovoljan kako svira čemu nekakva mazohostička razmišljanja o uloženo-dobiveno

Šta se tiče teme ...čudno mi kako nitko nije spomenio Audioengine. Mislim da je to prošle godine držao Sonus Art. Nije da sam slušao pa spominjem zbog toga več mi je palo na pamet zbog cifre....

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 29.09.2012. u 13:37.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na