|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2010
|
Zvucnici do 1000kn
evo da i ja potrazim malu pomoc oko zvucnika.. dakle, trebao bi nesto do cca. 1000kn! glavno mi je da su dobri za slusanje glazbe.. za filmove i igrice mi je skoro pa i svejedno tak da mislim kako bilo kakvi 5.1 ispadaju iz igre... za sad sam naletio na ovo: Creative Labs Gigaworks T40 II - 969,99kn M-AUDIO AV 40 - 918kn BEHRINGER MS-20 - 926kn pa ako neko moze dat preporuku koji od navedenih bi bio prikladan?! ili ako ima ista bolje za ponudit, neka javi! sve prijedloge sam voljan poslusat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2012
|
Citiraj:
Ja bih na tvom mjestu, za tu lovu ganjao dobre 5.1 zvučnike. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
ako ti trebaju za glazbu onda nećeš naći do 1000kn kvalitetan 2.1 sustav zato bolje 2.0 od ta 3 ja bi uzeo M-AUDIO AV 40 - 918kn po netu ih svi hvale, creative plastičnjake bi zaobišao, a za ove treće nisam dosad vidio da ih ko ima (možda zato što nisam tražio, potraži par rewieva) ja sam sebi uzeo swans 1080mkii ima ga u micronisu mislim super sam zadovoljan sa zvučnicima
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
ma kakvi logitech i 5.1 :/ napiso je da trazi za muziku, da su mu filmovi i igre sporedne. uostalom, ne vjerujem da skida dvd/bd ripove sa surround zvukom. cak i da nisu filmovi i igre sporedne, opet su ti logitech svi redom i svi ti 5.1 pokusaji za parsto kuna uzas. m-audio av40 definitivno i u jednom i u drugom slucaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Poštovanje, ja sam htio nabaviti navedene zvučnike i tražim ih već godinu dana, ali ih nigdje nisam uspio naći u HR. Zanima me kada i gdje točno su kupljeni (te po kojoj cijeni, ako se smije znat), jer bi ih zaista volio imati. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Također me zanima info za te Swans D1080MKII (08), bilo kakav info tko bi ih mogao držati dobro bi došao. Čitao sam da ih krajem 2011 neki tip nabavio preko Comela iz Karlovca. MagazinRS drži Swans zvučnike za kućna kina... Probat ću zvati ove dvije trgovine. Ne bi bilo loše kada bi nas se skupilo bar dvoje sigurnih za narudžbu, možda bi se lakše to sredilo (Lourdin). @vranjba: koji je iznos bio u pitanju i kada si kupio te zvučnike? Ako ovo propadne išao bih na AV 40 ili čak BX5 D2. edit: MagazinRS više ne može doći do Swansa, kažu da je uvoznik Microline.hr.
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 21.09.2012. u 14:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Točno to sam i ja zadnje čuo o njima..krajem 2011 - Comel. Ali kada sam ga bio kontaktirao, rekao je da ih nema niti zna hoće li ih više imati. Pogledao sam sada na Microline i u cjeniku piše da ih nema. Ne znam zašto, ali nekako bi radije uzeo te Swans, umjesto AV40. A uf..ovi BX5 ipak su malo previše za sada... Znaš li još koje vrijedne spomena u ovoj cjenovnoj kategoriji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
49%winner
|
Pisao sam i Mikronisu gdje je vranjba navodno uzeo zvučnike - nisu nikada imali ništa od Swansa, čovjek se valjda zabunio ![]() Comelu sam također poslao mail i još čekam, a zvat ću ih u ponedjeljak. Nemam nekih drugih prijedloga u tom rangu do 1000kn. Nekako mi se čini da ću morati ići na AV40, vidjet ćemo. edit: Comel odgovorio da još čekaju odgovor od distributera pa će mi javiti info. Ako mi jave potvrdan odgovor, naručujem jedan par zvučnika, pa ako još netko želi nek javi.
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 21.09.2012. u 21:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Pa ja sam svakako zainteresiran ukoliko cijena neće pretjerano prelaziti 1000kn. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ako ih i nađete slučajno negdje ne vjerujem da će biti jeftini s obzirom da vani dođu oko 300 Eura kod nas mogu biti samo skuplji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
49%winner
|
Kako sad 300 eura? Čovjek je na drugom forumu prošle godine iste nabavio za 1000kn u Comelu. Na netu uglavnom viđam da ih hvale u rangu zvučnika do 250 dolara. @Lourdin: rekoh im da potencijalno imaju 2 kupca čisto nek imaju u vidu. Javim što kažu.
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Ne želim ulaziti u to kako ih je on nabavio i u kakvom stanju. Ti pričaš o dolarima i tako otprilike dođu 250 dolara ali u Americi, u EU ih najjeftinije možeš naći za 280 eura. Kako god pogledaš to je debelo preko 1000kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Nije da ti ne vjerujem nego mi logika nikako ne dopušta da povjerujem da su Swans D1080MKII 08 koštali manje od 1000kn kod nas ako ih vani nigdje nije bilo ispod 200 dolara. Moguće da je bio model D1010MKII mada su i oni nešto ispod 200 dolara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
49%winner
|
Dobio sam potvrdu od čovjeka s drugog foruma koji ih je kupio u Comelu - ravno 1000kn na 6 rata s PDV-om, u ono vrijeme. U pitanju je bio D1080MKII 08 model. Ni meni logika ne dopušta da bi oni danas mogli biti duplo skuplji nego prije nepunih godinu dana. Svi baratamo samo informacijama iz treće ruke što je malo nezgodno... Ništa, budem pričekao ponedjeljak pa javim.
![]() |
![]() |
#18 |
49%winner
|
Comel nažalost ne može nabaviti ovaj model, dobavljač ih navodno zaj*. Mislim da je to to, ako netko ima još kakvu ideju kako doći do ovih zvučnika neka piše. Kroz tjedan-dva ću uzeti AV40 i kud puklo.
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Prešao sam s Boston Acoustics 2.1 sustava na m-audio av40 prije godinu dana (BA je bio odradio svoje). Kako se više ne igram tražio sam nešto za slušanje glazbe, nisam našao ništa bolje u tom cjenovnom rangu u HR (mislim da su bili preko 1000 kn kad sam ih uzimao). Kod revA av40 znalo je doći do pregrijavanja i kvarova, ali na revB, koja je sad na tržištu, maknuli su bass boost prekidač na poleđini lijevog zvučnika i doradili pojačalo tako da problema više nema, moja preporuka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Zasto ne pogledati nesto polovno poput ovih Monitor Audio, po recenzijama, dobar zvucnik u svom cjenovnom razredu... http://www.audiofil.net/oglasnik/vie...50286237051977 cesto kvazi ''audiofili'' jako paze na svoje uredjaje, pa za malu lovu mozes dobiti ocuvane stvari... ili se gleda aktivna verzija do 1000kn ? onda ne treba ni gledati ovaj gornji link ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
da..sad vidim da se lik nije ni pojavio od dana postanja ![]() ![]() ![]() pa ne znam dali mu je ovo jos aktualno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Ma ja već preko godine dana gledam, kombiniram i razmišljam... Iako bih najradije neke pasivne + pojačalo (par puta je jako malo nedostajalo da uzmem), jednostavno trenutno nemam prostora za tako nešto. Nekako si mislim da su ovi aktivni, nearfield zvučnici konstruirani da dobro rade u ne baš idealnim uvjetima (stoje na stolu, zid je blizu, malo mjesta zauzimaju, ne moraju na stalke, pozicija slušanja se mjeri u cm, a ne u m i tome slično). I upravo iz tog razloga sam napokon odlučio kupiti neke "jeftinije" do 1000kn zvučnike koji će mi poslužiti dok ne dođem u neki adekvatan prostor |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
49%winner
|
Ne znam za autora teme, ali i kod mene stoji sve što reče Lourdin osim što bi pored zvučnika uzeo i bolju zvučnu karticu (Xonar DX, pa ako griješim odmah me ispravite u odabiru). A nema druge nego AV40. Ne žalim zbog njih nego sam se previše nadao za one druge, samo to ![]() Nego zašto točno ovi zvučnici nisu baš za igre? Onako, samo me zanima bezveze jer tu i tamo nešto zaigram. Edit: Provox ih nema na lageru, tek krajem 10.mj. dobivaju veću količinu.
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 25.09.2012. u 16:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
Na koje si zvucnike mislio ? Ako si mislio na monitor audio...ne vidim zasto nebi bili dobri za "igre" Koja je definicija zvucnika za igre ? Ovdje se prica o reprodukciji zvucnog zapisa koji treba biti sto vjerniji zapisu...tako da ako zvucnik dobar onda ce on realno reproducirati govor,pucanj,sum... Ne vidim razliku dali je to muzika,glazba i dialozi iz filmova ili zvukovi iz igrica ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
49%winner
|
Ma ne ne, vidim svi nešto naglašavaju kako ne igraju niti gledaju filmove pa ono, gledam u čemu je kvaka jer kao što si rekao, to je sve zvuk. Igram malo, ali zato gledam filmove i zbog toga pitam. Ako prilikom gledanja filma ne stojim na dobroj poziciji ne znači da neću čuti što govore, valjda. Hvala na odgovoru ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
uzet ove spikere i neki t-chip-based amp i bogteveseli. nešto iznad soma kuna, ali i osjetno bolji zvuk (pretpostavljam). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|