|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2005
|
novi bios i neispravni ram
Bok. Stavio sam novi bios na matičnu sa zadnjim flasmenu iz windowsa. Ali kad se 1.put restarto nakon flashanja javio mi je cheksum error i imam sada neke točkice u biosu kod očitanja napona umjesto brojeva i svaki put mi pri paljenju testira memoriju. Nisam mogao staviti krivi bios jer je flashmenu automatski izabrao odgovarajući bios za moju ploču. E sad u međuvremenu sam saznao da su mi rami neispravni. Pa jel je moguće da mi je zbog memorije nešto pošlo krivo. Također sam vidio da mi pržilica u XP-sp2 sada radi u pio modu, a ne ata33 kako mi piše nakon 1.ekrana od paljenja računala. Jel mogu onda staviti nazad stari bios pa da riješim te probleme?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
najbolje bi ti bilo da otiđeš na stranicu od proizvođaca i tamo si pogledaj koji bios ti odgovara ali bilo bi dobro kad bi si prije 100% provjerio kompletan ram sa npr. memtest-om jel je moguce da ti se to desilo radi ram-a ali onda imas jeko velike srece jel ti se moglo desiti i gora stvar...preporuka: flash biosa radi iz dos-a |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|