Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.05.2005., 22:46   #1
Cadash
Registered User

Cadash's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
novi bios i neispravni ram

Bok. Stavio sam novi bios na matičnu sa zadnjim flasmenu iz windowsa. Ali kad se 1.put restarto nakon flashanja javio mi je cheksum error i imam sada neke točkice u biosu kod očitanja napona umjesto brojeva i svaki put mi pri paljenju testira memoriju. Nisam mogao staviti krivi bios jer je flashmenu automatski izabrao odgovarajući bios za moju ploču.
E sad u međuvremenu sam saznao da su mi rami neispravni. Pa jel je moguće da mi je zbog memorije nešto pošlo krivo.
Također sam vidio da mi pržilica u XP-sp2 sada radi u pio modu, a ne ata33 kako mi piše nakon 1.ekrana od paljenja računala.
Jel mogu onda staviti nazad stari bios pa da riješim te probleme?
Staro 16.05.2005., 16:31   #2
tjeren
Premium

tjeren's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
najbolje bi ti bilo da otiđeš na stranicu od proizvođaca i tamo si pogledaj koji bios ti odgovara ali bilo bi dobro kad bi si prije 100% provjerio kompletan ram sa npr. memtest-om jel je moguce da ti se to desilo radi ram-a ali onda imas jeko velike srece jel ti se moglo desiti i gora stvar...preporuka: flash biosa radi iz dos-a
tjeren je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno