Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.09.2012., 20:39   #151
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Hehe, a to je stvar srece. Ja nekada u barakama i hangarima ne nadjem nista korisno jer je vec netko odnio, a nekada nadjem toliko toga da ja i frend ne mozemo sve ponijeti. Ta mrtva tijela vojnika su samo za ukras i na njima ne bude oruzja.
Rista je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2012., 10:16   #152
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Ljudi su popizdili u zadnje vrijeme. Uletim u stanove na Chernu i trčim uz stepenice...i neki lik iz neke sobe oplete po meni s kalašem (ja tada imao samo usrani makarov i nešto malo opreme jer sam prije toga popio metak od snajpera). I sad on mene fula i ja uletim na kat iznad i prek commsa velim da ne puca da sam friendly. Ali jebiga od je kreten s kalašem i krenuo on gore po mene. I sad ja ga čekam da mu smjestim metak u glavu. On me skuži i počne bježat nazad a ja ga pogodiim s 2-3 metka u rame i on počne krvarit. Trenutak poslije lik krene juriš na mene s full auto paljbom i ubije me..pucao sam i ja ali niš...to mi je već 4 put zaredom da u unakrsnoj vatri baš ja najebem.

btw jel zna neko kako sad vratit onaj hud koji pokazuje kolko imaš humanity i kolko ti je krvi ostalo itd?...naime nestao je s novim patchem pa pretpostavljam da je sad samo kao opcija koju se da upalit po potrebi...
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2012., 10:28   #153
Kulja
Premium
Moj komp

Kulja's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
btw jel zna neko kako sad vratit onaj hud koji pokazuje kolko imaš humanity i kolko ti je krvi ostalo itd?...naime nestao je s novim patchem pa pretpostavljam da je sad samo kao opcija koju se da upalit po potrebi...
Options -> Game Options -> UI nesto
Kulja je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2012., 11:14   #154
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor Kulja Pregled postova
Options -> Game Options -> UI nesto
hvala
Staro 12.09.2012., 12:00   #155
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Ako vratiš debug monitor onda više ne rade ikone za hranu i vodu, stalno budu zelene, pa pazi da nebi počeo gubiti health zato što nisi jeo ili pio.
Staro 12.09.2012., 13:32   #156
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Ako vratiš debug monitor onda više ne rade ikone za hranu i vodu, stalno budu zelene, pa pazi da nebi počeo gubiti health zato što nisi jeo ili pio.
Da. Našao na netu da se radi o bugu...bahh

Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 12.09.2012. u 13:48.
Staro 12.09.2012., 13:52   #157
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Bug je.

Rocket radi na tome da makne što je moguće više HUD-a u budučnosti, po mogučnosti da sve makne, a da ti igra daje neke vizualne ili zvučne "signale" kad si gladan, žedan, kad ti je hladno itd, pa je u ovom patchu već polako krenuo sa tim.

A što se tiće debug monitora, navikni se igrati bez njega, on je ionako tu zato što je mod alpha (zato i ime - debug), u standalone igri ga sigurno neće biti.
Staro 12.09.2012., 14:20   #158
Rista
Premium

Rista's Avatar

Je, postoji trenutno i workaround rjesenje ali nisam ga probavao, ionako ce debug monitor prije ili poslije nestati.
Staro 12.09.2012., 15:11   #159
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Ima tu logike...ionak, mi koji igramo te simulacije volimo "realizam" u igri (što je više moguće)...
Staro 12.09.2012., 20:07   #160
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Staro 13.09.2012., 13:59   #161
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

izgleda da će standalone biti na ARMA2 engineu...

link na blog
Staro 13.09.2012., 14:50   #162
D.O.M.I.
Premium
Moj komp

D.O.M.I.'s Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Dobra vijest, barem neće biti prevelikih problema da ga pokrenem nadam se
D.O.M.I. je online   Reply With Quote
Staro 13.09.2012., 15:13   #163
Rista
Premium

Rista's Avatar

U biti ne treba striktno na to gledati kao ARMA 2 vs ARMA 3 engine. Ici ce na svom branchu Real Virtuality enginea. Uzet ce stvari koje im za Day Z trebaju, neke izbaciti, neke dodati itd. Vazno je samo da sada Rocket i njegov tim imaju potpunu slobodu i vise se ne moraju brinuti za ARMA kompatibilnost. Stanje sa hackerima ce se drasticno poboljsati kada igru "zakljucaju" a mnoge frustracije vezane uz UI bi trebale biti rijesene kada naprave novi sistem inventorija. Samo se nadam da ce uspjeti napraviti zombije boljima. U smislu da pretstavljaju nekakav izazov. Cak i da samo mogu ici istom brzinom i u gradjevinama bi napravilo veliku razliku. Ovako kada samo hodaju unutra, dovoljno je naci jednu kucu sa 2 ulaza i izlesinariti cijelo selo nije nikakav problem.
Staro 13.09.2012., 15:35   #164
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

DayZ standalone će koristiti ARMA 2.5 engine (tako ga zovu), kako je Rista rekao, uzet će ono što im treba, balistiku, modele i slično a dalje će developeri ubacivati svoje.
Grafika će biti dosta bolja.

AI pathing će biti dosta bolji i zombiji će se normalno kretati u zgradama i kućama.
Staro 13.09.2012., 18:07   #165
newyxX
Mlatimudan
Moj komp

newyxX's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Pozdrav,

već duže vrijeme pratim DayZ i igra mi se jako svidila.
U velikoj sam dilemi da li da kupim Armu i igram DayZ sad ili da prićekam da izađe standalone igra?
Pomozite.
newyxX je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2012., 19:18   #166
D.O.M.I.
Premium
Moj komp

D.O.M.I.'s Avatar

AKo ti se igra, uzmi sada i piči jer isplati se svake lipe usprkos nekim mušicama

Kolko sam čuo (neznam jel 100% točno), igrači koji već imaju kupljenu OA za mod dobit će neku vrstu popusta pri kupnji standalone DayZ-a.
Staro 13.09.2012., 20:13   #167
Nybelung
Guest

Ima tu puno mušica... Ja bi rekao da se trenutno Dayz (aka bugovito alpha govno) ne isplati.
Ali se zato isplati kupit Arma II zbog Arme II. Igra je i prije Dayza vrijedila svake kune.
  Reply With Quote
Staro 13.09.2012., 21:55   #168
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Ima tu puno mušica... Ja bi rekao da se trenutno Dayz (aka bugovito alpha govno) ne isplati.
Ali se zato isplati kupit Arma II zbog Arme II. Igra je i prije Dayza vrijedila svake kune.
Bugovito "alpha govno" je jedna od najzabavnijih i najinventivnijih igrica koje sam igrao..a igram od pojave CM64....
Staro 13.09.2012., 22:30   #169
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

95% bugova koje DayZ ima, ima ih zbog ARMA-inog enginea, tako da se prvo treba pogledati u izvor.

Mod je jedan perfektan dragulj i nijedna igra ikad napravljena mu ne dolazi ni blizu, a standalone može biti samo bolji.

Ovakav feeling koji imam kad igram DayZ sam imao jedino kad sam igrao paintball i kasnije par puta airsoft. To čisto uzbuđenje i srce koje udupla brzinu. Adrenalin kad ti meci prolete pokraj glave... strašno nešto.

A nakon vremena koje sam evo utukao u ovu igru, skužio sam da joj baš ovakav komplicirani i težak engine (i glup) čak i daje još izazov. Zapravo je perfektan za ovu igru, za ovakav survival.
Za čisti FPS engine je smeće, ali za ovako nešto je kao stvoren.

Također se nadam da će i ostaviti inventory sistem kakav je, makar prvo što su za standalone najavili je komplet prerada inventorya.
Traži navikavanje ali kad se navikne vrlo se brzo snalazi, i ja bi volio da ostane ovakav.

Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 13.09.2012. u 22:38.
hammer_of_thor je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2012., 23:05   #170
Nybelung
Guest

Pa čuj, to je mod. Nema tog total conversion moda koji nije krenuo s milijardu bugova. To se ili prihvati i živi s time, ili se ne igra.

Dayz živi samo zato što ne postoji ništa slično. To je jedini razlog zbog kojeg ljudi trpe bugovito alpha govno. Da postoji ikakva alternativa ja bi ju igrao.
Ovako mi ne ostaje ništa drugo nego čekat stand alone i kratit vrijeme sa STALKER-om.
  Reply With Quote
Staro 13.09.2012., 23:09   #171
Rista
Premium

Rista's Avatar

Ja bih se slozio sa kolegom gore i rekao da sam ponajprije ARMA 2 fan. VR engine je unikatan i uz sve svoje musice, nijedan FPS mi se ne cini "right" poslije njega, jos od originalnog OFP-a.

Sto se inventorija tice, rekao bih bas suprotno. Ovakav kakav je je sasvim dobar za military sim ali za igru u kojoj ides od kuce do kuce i stalno vadis i stavljas nesto unutra, daleko prekompliciran i frustrirajuc. Isto tako otvaranje vrata ili penjanje stepenicama. Nije nesto sto tako cesto koristis u ARMA gameplayu ali za Day Z moralo bi biti jednostavnije.
Staro 13.09.2012., 23:21   #172
Nybelung
Guest

Mene "male" stvari ubiju. Npr:
Dođem do kapije, kliknem da otvorim, a ona ni mrdnut.
Šuljam se ispod nekakvih stepenica, zaglavim u betonu i odjednom umrem. I ajmo ponovo s nule.
Od logiram se u šumi. Sutra log in usred naselja, i na izlasku me ubije neka banda. Ajmo ponovo s nule.
Ciljam lika, headshot... ali ne, odjednom ga nestade. Spawna se za dvije minute i ubije me s leđa. I ajmo ponovo, s nule naravno.

Previše mi je to. A vi kako hoćete.
  Reply With Quote
Staro 13.09.2012., 23:48   #173
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
U XY godina gejmanja jos nisam sreo ni jednu igru koja me ovako zasere... mrkli mrak, lootam airfield... mislim si kako sam solo tamo jer ima samo 8 ljudi. I sve pet, nigdje zombija osim koje sam ja spawnao - HOP, odjednom se spawna buksna njih 1 km dalje u nekim hangarima... ja vec kenjam u gace da je neki drugi snajperist, odtrcim u sumu malo van airfielda i skeniram okolo da vidim jel to neko doso ili panicarim... I tako fakin 45 minuta, i u 46oj eto tipa puza kroz hangare... nakon jos 5 min ciljanja i biranja momenta... PRAS headshot. I lootam papka i pun je M107 mjune a ja sretan ko beba. A tih 45 min herc na 120 bpma u najboljem slucaju.

I kao sto hammer kaze, jednom kad naucis igru dobro, skuzis i kako se izbjegnu bugovi i pizdarije koje pocetnici rade. Ne lootas satore nasred livade bez da si 5x obiso sve sumarke u krugu 1 km. Ne trcis preko livade, ili ako BAS MORAS, onda zig-zagas ko kreten i molis alaha i budu da te ne "zingne" neko. Igras u squadu, jer je solo 3x teze ostat ziv. Imas 3 bandagea jer samo panj ima manje itd.

F..king good fun je igra. Bolji adrenalin nego kad ti pukne kondom usred seksa
Staro 14.09.2012., 00:36   #174
Rista
Premium

Rista's Avatar

Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
mislim si kako sam solo tamo jer ima samo 8 ljudi
Right Sto je manje ljudi na serveru to ih je vise na airfieldu

Igra li tko na privatnom hiveu? Da budem iskren, iako je problem sa hakerima toliko rasiren ja sam rijetko nailazio na njih. Zadnji put mene i frenda, gearani do yaya i na serveru sa 8 ljudi netko nas ubije u pripizdini nekoj u sumi. Respawn i vidim frajera kako se teleporta i opet me ubije Privatni serveri bi trebali biti bolji po tom pitanju a i nema server hoppinga i ovih fora da ti se tip ghosta iza ledja. Jedino jos fali timer za alt+f4 lejmere.
Staro 14.09.2012., 11:43   #175
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Hackeri kolju gust najgore od svega. Ne smetaju me ni bugovi ni ekipa koja snajpa frisko spawnane survivore bez weapona koliko kad naletim na ghillie tipa kojem stisnem 2 u glavu i jedan u tijelo iz M107-ice a on ni ne krvari uopce nego me natoči olovom. Ili kad se seces po Airfieldu, minding your own business, odjednom si u zraku na 1 km iznad zemlje i padas.

Da tog nema, igra bi vjerojatno imala 2 miljona playera do sad. Ah well, svi počeci su teški, držim fige da standalone bude lišen svih tih gluposti, a ne bi škodilo ni da WarZ bude do jaja, dobra konkurencija je pozitivna stvar.
Staro 14.09.2012., 13:27   #176
sa20
Premium
Moj komp

sa20's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Istina je sve gore navedeno, ja sam tek početnik ali niti u jednoj igri do sad nisam igrao kao da sam na iglama, posebno kad skupim malo oruzja hrane i tako. Ono hodam okolo i samo gledam oko sebe a sacuvaj boze ako jos negdje u blizini cujem pucnjeve .

Nego ako ima koja ekipica koja skupno igra da im se pridruzim, moze se i sam ali u ekipi je zabava . Neznam puno ali svaki dan učim .

P.S Sad igram i nema mi nišana jel i to do novog patcha ili moja greška? Malo mi je spetljano bez nišana.
sa20 je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2012., 14:00   #177
D.O.M.I.
Premium
Moj komp

D.O.M.I.'s Avatar

Citiraj:
Autor sa20 Pregled postova
P.S Sad igram i nema mi nišana jel i to do novog patcha ili moja greška? Malo mi je spetljano bez nišana.
Ovisi ti od servera do servera, ako baš želiš igrat s nišanom traži gdje u imenu servera piše CH:1 ili CH:ON iako bih svima preporučio da igraju na serverima bez 3. lica, nišana i nametagova jer je jedno 10 puta izazovnije i bolje.
Staro 14.09.2012., 15:53   #178
newyxX
Mlatimudan
Moj komp

newyxX's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
. Bolji adrenalin nego kad ti pukne kondom usred seksa
E ovo me sad bas motiviralo.
Eto. Kupicu igru preko steam-a, pa cemo vidjeti sto dalje. Hvala.
newyxX je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2012., 20:35   #179
VandaL.pr!
Premium
Moj komp

VandaL.pr!'s Avatar

Datum registracije: Sep 2006
I ja izeo danas Jos 15ak min da se skine...
Oce ko igrati sad?
ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Social Club: vandal_zd | DayZ: VandaL | battle.net: VandaL #2220
VandaL.pr! je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2012., 11:00   #180
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Predlazem da solo igras prvih tjedan dana. Uletit zelen u squad... you're gonna have a BAAD time.

UPDATE:

Lovačke od današnjeg mlacenja DayZ-a sa squadom - mlatili skoro pola subote. Uglavnom, nas 3 se ulogiramo, jedan na airfieldu iznad Starog, jedan na sniperhillu (ja) kod trafoa iznad starog, jedan u Electru. Svi gearani u stilu imamo nesto, ali nista posteno. Ovaj Electro guy trci prema nama i usput opeljesi 2 ghillie suita iz Electra. Po putu ucmeka nekog tipa sa FN FALom i stize u Stary. Dok je on to trcao nekih pola sata, mi smo ocistili cijeli Stary + satore. Ja osvojio M4A1 CCO sa tonom municije, NV goggles i M1911. Drugi frend dosao iz airfielda nakrcan sa M107 i tonom municije. Dao meni M107 jer sam ja designated sniper guy obicno, on se prebacio na M24 koju je imo u backpacku. Kad smo se skupili i presvukli u ghillie, krenuli zauzimat pozicije oko Starog - dok smo mi tako isli vamo tamo, ja skuzim nekog tipa kako iz centra grada trci gore... zviznem mu jedan posred cela i krenem lootat, kad ono... AS 50 TWS (hackani :S), L85 sa thermalom, komplet cijeli toolbelt itema ostalih, hrana/voda i ekipa. I TONA municije. Ova dvojica iz suqada pokupila thermale, ja uzeo AS50 sa TWS-om (bolestan weapon, nazalost hackan). Izbacilo me sa servera za 5 minuta zbog toga (dafuq, pa nisam ga ja hacko je_ vas led). Ovi uzeli moj M107 koji sam bacio zbog tog hackanog sranja i nasli smo novi server. 25-30 ljudi. Zauzeli pozicije, kombinacija je bila L85+FNFAL, M24 (ili M14? ne sjecam se najbolje) + AKM i ja sa M107 + M4A2 CCO. Sva tri u ghillieu... kampirali smo tako grad i pobili 5-6 solo tipova i neki squad od tri tipa koji nisu ni skuzili da smo tamo (lose scoutanje, nismo ni mi bili idealno postavljeni). Svu ekipu sa sjekirama/lee enfieldom i pistoljima smo pustili uz warning shot, uglavnom su bjezali na zvuke M107ice .

I odjednom, skuzimo mi na brdu negdje dalje GAZ... op, mint condition, pun tank, sve radi. I onda show... deremo s GAZOM prvo na airfield, pogazimo miljon zombija, ne nadjemo nista pametno, odemo na onaj mali airfield (gore desno), po putu nas neko gadjao sa pistoljem ali smo pobjegli jer je bio solo tip i prilicno celav. Na malom airstripu nista, i onda uletimo u Berezino... show program. Frend vozac odma na ulazu spi_ka GAZ u neki roadblock i slomi gumu, izljecemo van, ja odlucio na brdo. I skuzimo 2 tipa kako secu gradom, AS50 + neka sacmarica vjerojatno. Ja odem na poziciju u brda iznad (je_ena magla), spotam likove, a ova dva iz squada u guerilla stilu potegnu sve zombije i trce prema njima... i kad su bili blizu, ja zviznem jednom od te dvojice likova metak kraj glave - oni panika, skrivanje, ovo ono, sakriju se iza nekih coskova a moj squad sa 10ak zombija na kicmi uletavaju medju njih i protrce dalje samo... Zombiji naravno ostali na ova 2 lika jer su poceli pucat i ubiju ih , meni suze na oci, deremo se na teamspeak od smijeha, jedan pao sa stolca, drugi od smijeha kolu prolio...

DayZ owna, zbog ovakvih sranja i avantura mi je ta igra do apsolutnih jaja. Nisam spominjao da nam je heartbeat bio na 120+ vecinu vremena kada smo sretali druge playere, niti kako smo se posto smo imali 3 pozicije iznad Starog, fino navigirali i cinkali od kud dolaze playeri tako da su u par navrata uletili u zasjedu gdje bi dobili pucnjavu iz 3 smjera iz 3 razlicita oruzja :-). Taktike. <3

Sutra nam je plan uletit na nocni posto sva trojica imamo NV gogglese, pa pomest Electro/Cherno prije spavanja :-)

Zadnje izmijenjeno od: zwer. 15.09.2012. u 20:44.
zwer je online   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na