|
![]() |
#271 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
#273 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
#274 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
@amdija... uzmi za primjer moju mater koja je prošla ecdl i 90 kilometara mojih živaca... pa njoj promijeniš boju ikone bogati, ona viče kompjuter ne radi. a svi na poslu imaju ms os i ako išta znaju, znaju na tom okruženju. e sad uzmi za primjer juzera koji ostavi pare za fuš, tak jasno da on smatra kako će te zvati za svaki vrag koji njemu nije jasan. mislim oke nemam ja ništa protiv linuxa, štoviše bmk za linux jer se ne bavim time, ali ne bi ja to dijelio naokolo jer si samo dodatne pozive navučem, a dodatni pozivi su mlado od dodatnog rada i utrošenog vremena za koje neću dobit pare ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
#276 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
@sys..manje poziva sam imao/imam od ljudova kojima sam stavio linux nego onima kojima sam stavio windoze. ![]() ![]() Naravno sve ovisi o profilu usera. ![]() ![]() Sve radi i konj pronađe negdje na netu "boost performance pro registry editor mega cool edition" i naravno udri po tom ko da nema sutra pa ti vidi kaj ne radi, a ako ideš drobiti windoze i stavljati sve to nazad gubiš gro vremena. Naravno imam image ali ga nemam sa tri tone igrica i ostalih drljarija. ![]() Kad te nazove i veli "e ja sam na netu našao nešto i meni to ne radi i više mi ne radi niti jedna igrica i stavio sam ati drivere na nvidiu jer sam prije imao ati" dođe ti da si pucaš u glavu. ![]() Naravno mogu mu maknuti admin prava ali to znači da sam kod njega svaki dan-drugi dan i instaliram proklete igrice i pečiram postojeće. ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Kako nemas ekspirijensa da je to strašno... ![]() Instaliras mu igru, naplatiš 500 kuna i siguran si da te više nikad nebu zval iz pizdarije ![]() |
|
![]() |
![]() |
#280 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ja sam imao jednu (1) babu koju sam vukao iz djetinjstva i čak sam joj uspio naplaćivati po klasičnom cjeniku sveeeeee dok jednom nije kasnila plata, pa se nakon par mjeseci desilo ponovo nešto, a prethodno nije bilo plaćeno. reko stara ili mi sad sve plaćaš ili me brišeš iz moba. dala mi je tipa za jedan fuš, nikad zvala više... true story bro ![]() ne znam kakva je tebi klijentela, meni je stvarno raznolika (imam frajera iz čilea i njegovu udrugicu neku ffs), ali dodatnih poziva u pravilu nema. objasniš sve na licu mjesta i đenja, odmah kažeš da idućih 3 dana imaš gužvu na poslu i da nećeš biti dostupan za naknadni dolazak koji ćeš naravno naplatiti tako da će si razmisliti dobro da li će te naknadno zvat. |
![]() |
![]() |
#281 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
Uglavnom posao instalacije windowsa i ostalog osnovnog sta ide sa tim radim samo jednom frendu, besplatno jel, ostalima govorim da jednostavno ne znam i da ne bi htio probavat...i kad pitaju vidis da ocekuju da im to napravis besplatno tako da traziti bilo kakav novac nema smisla a kamoli neki realan (meni je to 200kn recimo), i eto miran sam i nemam problema, u protivnom bi im trebao bit dostupan ostatak zivota uz recenicu "frende pomozi, nes se sjebalo opet"...takav jer bar taj jedan frend kojem radim |
![]() |
![]() |
#282 |
Outer Space
Datum registracije: Jul 2007
|
Prije jedno dva tri mjeseca upoznam sasvim slucajno nekog kao rodjaka kojeg u životu vidio nisam,a bogami nikad nisam ni čuo za njega.Vozio strica i strinu i naletili do mene i kažu oni kao ovo ti je neki rodjak,ne radi ni on ni žena nigdje krpaju se gdje god stignu,a vozi novi audi. Ajd,ko ga jebe.Posto mi je IT firma u kuci gdje živim kaže on meni vidi da se bavim sa kompjukterima,ima neka dva laptopa ,treba windowse reinstalirati. Kažem ja liku pa donesi pa ćemo vidjeti šta i kako. Evo ti njega nakon par dana sa punom vrečicom laptopa.4 komada neki Sun Mao kineska marka netboci. Instaliram ja to kad pita onako kroz zube i tiho ;"Koliko sam dužan rođo". Ja reko : ništa,a on ni pet ni šest sve u auto potrpa i ne vadi žabu xD Kad sam vidio da smećar nema namjeru ni piće platiti kažem ja njemu: slušaj,predomislio sam se,ipak sam ja potrošio 4 sata zajebavajući se s tim smećem,a pošto smo rođaci za tebe je 400 kuna. hahaha,da sam imao kameru da mu facu snimim umrli bi od smijeha.Lik izvadio žabu,a unutra ima 90 kuna,hahaha.Ništa,rekoh daj mi tih 90 kuna,a kad skupiš naleti i donesi mi ostatak.To je bilo u 5 mjesecu,a nisam ga vidio dosad,pa se vi sad mislite xD |
![]() |
![]() |
#284 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
A jeli vi za te popravke i instalaciju izdajte racune? |
![]() |
![]() |
#286 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
#287 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Pa i u servisima koji se bave instalacijom ilegalnog softvera moze se bez problema na racun navesti: instalacija operativnog sustava i aplikacija.. Nije navedeno kojeg i kak ![]()
#288 |
Premium
|
Kakav Linux ljudi moji? Pa meni većinu love koju zaradim MS trpa u džep. Da windowsi nisu skloni raznoraznim zarazama, crashanju i ostalim čudesima, ja bih davno mijenjao fuš posao ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Premium
|
ja bi samo dao komentar oko ovog trkeljanja oko naplacivanju dobrim prijateljima.. neznam.. prihvacam da ne funkcioniraju i ne misle svi isto, al da bi prijatelju naplatio instalaciju winsa mislim da bi se instantno prestao zvat prijateljem.. pa upravo takva pomoc je dio prijateljstva.. naravno, tu ne mislim na "prijatelje" koji ce zvat samo kad im nes treba, al generalno.. ?? imam prijatelja kojem je evo vec 3. put komp kod mene u mjesec dana.. (doduse to govori koliko sam dobar ![]() pa prije bi sebi naplatio nego prijatelju.. i taj prijatelj meni pomogne sa svojim znanjem i poslom i naravno nece mi racun ispostavit.. |
![]() |
![]() |
#290 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
#291 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
#292 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
iskreno, ako je to tako lako, neka frend to onda sam napravi. jebiga, dam mu ja bilo koji 'oce OS, od linuxa do pendžera, danas ima svatko internet, to je to. pazi, imam i ja par, ali doslovce, to je par prijatelja. svi ostali su "prijatelji" s kojima ja mogu, s nekima i volim popricati, pozdravim se, popijem pelin ili kavu. ali to nisu prijatelji. imao sam ja jednom bas istu situaciju, frend se cudi zasto, tj kako ja naplacujem frendici krpanje laptopa. a ono, u 150 kuna dobije drugu gigu rama (jer je stara radila pizdarije), istestiran komp od A do Ž (od 160GB za bad sectore, do temperatura, promjene pasti, ciscenje sa mojim kompresorom kojeg sam platio svojim parama), nov svjez sistem i driverima, sve programe koje treba i cca 50GB video materijala. i on se isto kriza ko' sto bi se ti, ocito, da si bio na njegovom mjestu. sve 5, ali ja sta ne znam napraviti, bio ti meni prijatelj ili ne - ja to placam. i meni tu nema, ako netko gubi cca par sati minimalno, uz ipak odredeno znanje, jebote, pa ne raste vrijeme na drvetu niti znanje. ponavljam, svaki posao se placa. ja ne radim besplatno, jer ja ne trazim od nikoga - besplatno. ono sto ne znam uredno platim, jer ja tome nekome isto uzimam njegovo vrijeme i njegovo znanje. plus sto samo ispadnes papak ako radis dzabe, jer te onda zivka za svaki klinac, kako joj on ima image, sta je to?? joj, meni se pojavilo nesto za update, jel da to stisnem?? mislim, tonu tonu sranja sam se naslusao, toliko banalnih stvari, da nema nikome dzabe. samo bas prijateljima odradim posao for free, ali to je onda kroz neku drugu uslugu ipak - vraceno. bas me zanima kako ce meni vratit uslugu netko tko ne zna 3% engleskog, nista ustvari drugo osim upalit komp, mozillu (i to samo zato jer sam mu ju ja stavio, prije je bio gol sam IE naravno), i pokrenut igru. a inace zavrsen recimo tokar, ili vozac ili tako neka trogodisnja skola............. jebes takve prijatelje koji te na ovakav nacin iskoristavaju. to samo pokazuje koliko te zapravo cijeni, to ne cijeni. joj, iskreno, koji se klinac pravis grbav sada? evo, ja recimo uzmem 120 kuna za neku toshibu, dolazi sa svojim CD keyem od XP-a. raskopan i skockan laptop jer se inace gasio nakon ~pol sata, sistem nije nitko pipnuo cca tri godine, eto. kakav racun da izdajem, molim te lijepo? da se ovdje ista o tome prica, vjeruj mi - nebi bilo 10% ljudi replayalo na temu. fus, kakav racun...........
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! Zadnje izmijenjeno od: Burko. 07.09.2012. u 16:02. |
|
![]() |
![]() |
#293 | |
Premium
|
Citiraj:
zelis rec da je tesko? koliko znoja i radnih sati potrosis dok dignes winse? meni frend ne bi mogao sam stavit novi os ili neke pizdarije koje si mi radimo na "tjednoj bazi" .. i sad da mu ja uzmem 200 kn? pa lazem ga u facu onda.. |
|
![]() |
![]() |
#294 |
Osobni opis - pitaj me
|
ne zelim reci da je tesko, i ja ne pricam o tome. meni nije tesko, ali zasto bi si ja to uzimao za obavezu? i ne, to nikada nije "samo dici sistem". jebemu, kod W7 je to klik, klik, odoh na kavu......... ali to nije samo to, driveri, pogotovo kod laptopa i kada nije W7 u pitanju znaju uzeti koji sat. testiranje, kao sto sam rekao, itekako uzima vrijeme. i treba znati sto ganjas i s cim ganjas, i s cim eventualno popraviti. a da ne pricam (sto sam spomenuo) o raskapanju laptopa da bi dosao do hladnjaka, ili o raskapanju cijelog kucista da bi ga ocistio kako treba, jer nije vidjelo zraku sunca preko pet godina........... ili recimo, sto isto znam raditi, promjena kondenzatora. i pazi, nikada nije preko 200 kuna od mene naplaceno! a bilo koji servis samo za reinstalaciju uzima min 150 kuna, u sisku konkretno 189 kuna je minumum. za sat, sat i pol vremena posla. isto tako, nije samo OS u pitanju, nego su i svi programi i programcici koji olaksavaju zivot. jednostavno, nije tesko? eto ti internet, imas dvije ruke, imas mozak - sve ti je na raspolaganju. mislim, ja ne radim besplatno. kao sto sam napisao, niti ocekujem da meni netko sto meni treba - radi besplatno. imam i ja "prijatelja" automehanicara koji ima vrlo pristupacne cijene, ali ne radi besplatno. a iskreno, najcesce se radi o promjeni filtera, ulja i nista posebno, samo sto ja nemam rake niti dizalice, i vjerujem covjeku. da li je to tesko? jebiga - nije, ali ja to isto shvacam kao posao, i sasvim logicno da mu se plati. zasto on meni nebi eto, naplatio samo materijal? nije niti on radio nesto dugo, 45 minuta recimo........... kuzis? i kao sto rekoh na pocetku, postoje "prijatelji", i postoje prijatelji. ja znam da mi se nitko nije vratio ili me zvao, e, ovo ne radi kako treba i da je bio nezadovoljan. kako rekoh, najcesce me te iste musterije preporuce dalje, jer radim previse za premalo novca, iako je to - fus (pa jel, nemam prijavljen obrt i radim na crno). ti ako ides okolo i sredujes ljudima kompove for free moze znaciti samo nesto od navedenog: 1) zivotni cilj ti je biti IT "majka tereza", i pomazes neukom pucanstvu za nikakvu naknadu osim osmjeha, 2) imas jako malo ljudi oko sebe, 3) iskreno, ne znas koliko znanja moze trebati, i uzimas zdravo za gotovo "jer je to samo dizanje OS-a". kako god bilo, ja se vise ovdje ne javljam. kako sam vec rekao, i ja bi cepao cifre od parstokuna, da imam posao. nemam, takvo je sranje u drzavi, snalazim se. ali da cu raditi besplatno nema sanse, pa nisam nasao znanje na cesti niti vrijeme, necu. BMK, neka sreduju onda takvi prijatelji o kojima ti pricas, sistem ce sljakati, ali pitanje koliko dugo i kako kvalitetno. ja napravim ili kako treba ili ne napravim uopce, ali ako napravim - napravim za kontrauslugu (prijatelji), ili novcanu naknadu (svi ostali, racunajuci i "prijatelje").
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! Zadnje izmijenjeno od: Burko. 07.09.2012. u 17:13. |
![]() |
![]() |
#295 |
Premium
|
s kim se ti svadjas? ![]() ja ne idem okolo nigdje vise.. sredim komp prijatelju i to je sve.. i razlucio sam odmah u prvom postu prijatelje i "prijatelje".. neznam sto si se toliko zapjenio.. taj moj prijatelj je autolakirer i pofarbao mi je skoro pol auta bez da pomislja naplatit.. tako je i s moje strane i tako ce bit zauvijek.. pa ne radis to svaki mjesec da ti krade vrijeme.. naplacivat prijatelju uslugu.. to valjda ni amerikanci ne rade.. da te susjed zove pomoc istovarit kamion pretpostavljam da bi mu naplatio..? ugl.. nije mi jasno zasto si to uzeo toliko k srcu i toliko se zapjenio na ovakvu trivijalnu raspravu i na sa moje strane sasvim normalno razmisljanje.. |
![]() |
![]() |
#296 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#297 | |
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
#298 |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
Kad odbacite frenda do grada, naplacujete po radio taxi tarifi ili cammeo ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
#300 |
Registered User