Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.09.2012., 12:22   #3991
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

Datum registracije: Mar 2012
Citiraj:
Autor JuXo Pregled postova
radi ovaj youtube

još jedno pitanjce, vidim da kad instaliram neke aplikacije koje sam prije imao npr, sad ne mogu prebaciti na microsd, nego ostane instaliran bas na mobu
koristi link2sd. lijepo particioniraj sd karticu da ima ext i linkaj sve programe na ext koji se mogu prebaciti
Fundowsky je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2012., 13:45   #3992
Uzemljivac
Registered User

Citiraj:
Autor maxtormaster Pregled postova
adw launcher ex
vec par puta ne znam kako sakrije mi se dock bar i jedini nacin da ga vratim jeste da temu drugu postavim . nekako mi se sakrije ne znam sta napravim na telefonu a ne znam kako da ga vratim ?
u cemu je caka
pogledaj
vise/adw settings/general behavior/gestures/
pod swipe down i swipe up koje su ti akcije ukljucene, to se odnosi na potez prstom gore i dolje na jednom od zaslona launchera, mozda ti je negdje ukljuceno da ti neki od tih poteza sakriva dock bar.
Uzemljivac je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2012., 14:19   #3993
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
HAK radi na benruv4, 2.0.2 verzija, ne nudi mi noviju za skinut. Inace vrhunska aplikacija
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2012., 17:31   #3994
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
jel netko koristi cisti fundowsky 4.1.1 i da mu ne stizu poruke?

CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+

Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2012., 20:22   #3995
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
zasada izgleda da stizu normalno u zadnja dva dana, ali meni se to pocelo gubiti nakon tjedan dana na benru, tako da cu vidjet nakon duzeg vremena
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2012., 20:25   #3996
Rosie-Posie
Registered User

Rosie-Posie's Avatar

ma ja mislim da je to negdje dublje u mobitelu problem jer su se meni žderale na fundowsky 3.0
Rosie-Posie je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2012., 20:37   #3997
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

pa nemam pojma do cega bi moglo biti, nemam imam par osnovnih aplikacija instalirano. Nista sto bi mogo povezat s porukama.

Staro 06.09.2012., 23:20   #3998
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
HAK radi na benruv4, 2.0.2 verzija, ne nudi mi noviju za skinut. Inace vrhunska aplikacija
mater mu, kod mene se ne zeli instalirati, kad ga trazim na google play storeu uopce mi ga ne prikazuje medju rezultatima... ova verzija koju je fundowsky stavio (2.0.1) isto se ne zeli instalirati...

kod cure na mobu je nadje na play storeu i instalira, rom je prastari 1112 sa nekim modifikacijama...

izgleda cu morat reinstalirat rom ukoliko netko nema neku pametniju ideju...
KeiOffice je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2012., 23:25   #3999
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Moglo bi bit ovo što Fundowsky kaže - ne prepoznaje TELE2 HUAWEI U8650. Meni se mob u Play Storeu pokazuje kao T-Mobile Huawei Sonic - pa vam možda filtrira aplikacije zbog toga

Zadnje izmijenjeno od: tutix. 07.09.2012. u 00:23.
Staro 06.09.2012., 23:32   #4000
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Citiraj:
Moglo bi bit ovo što Fundowsky kaže - ne prepoznaje TELE2 Huawei Sonic. Meni se mob u Play Storeu pokazuje kao T-Mobile Huawei Sonic - pa vam možda filtrira aplikacije zbog toga
hmm, i ja ga koristim na t-mobile mrezi, i pokazivao mi ga je na play storeu isto tako kao i tebi, t-mobile huawei sonic...
KeiOffice je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2012., 03:30   #4001
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Vi koji imate problema sa porukama, jeste probali formatirat /cust particiju iz CWM-a? Na CWM 6-ici se lijepo da to sredit jednim klikom, i nakon toga ubacite custom ROM (Fundowsky recimo). Sve te abnormalnosti, fantomske poruke sa čudnih brojeva i slično vam je zbog te particije (99% sam siguran). To je onaj vendor koji ide uz orginalne ROM-ove, a na njemu su ja mislim specifične postavke za određene mobilne operatere.

Bilo bi lijepo kada bi netko na orginal Tele2 ROM-u, rutao svoj mobitel i iskopirao sadržaj te /cust particije pomoću Root Explorera (jedna mapa naziva tele2), onda bi imali i mi svoje domaće postavke. Pa ako ćete radit to za nekog frenda ili poznanika, molio bi vas da probate to napravit i okačite ovdje .

Citiraj:
Autor Fundowsky Pregled postova
Damn, izgubio sam opet negdje po 2. put ovaj recovery. Ako možeš molim te još jednom samo obnovit link, a onda ću ga za sve vijeke prebacit na svoj DB.

Hvala
Staro 07.09.2012., 16:22   #4002
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

Citiraj:
Vi koji imate problema sa porukama, jeste probali formatirat /cust particiju iz CWM-a? Na CWM 6-ici se lijepo da to sredit jednim klikom, i nakon toga ubacite custom ROM (Fundowsky recimo). Sve te abnormalnosti, fantomske poruke sa čudnih brojeva i slično vam je zbog te particije (99% sam siguran). To je onaj vendor koji ide uz orginalne ROM-ove, a na njemu su ja mislim specifične postavke za određene mobilne operatere.

Bilo bi lijepo kada bi netko na orginal Tele2 ROM-u, rutao svoj mobitel i iskopirao sadržaj te /cust particije pomoću Root Explorera (jedna mapa naziva tele2), onda bi imali i mi svoje domaće postavke. Pa ako ćete radit to za nekog frenda ili poznanika, molio bi vas da probate to napravit i okačite ovdje .

Damn, izgubio sam opet negdje po 2. put ovaj recovery. Ako možeš molim te još jednom samo obnovit link, a onda ću ga za sve vijeke prebacit na svoj DB.

Hvala
https://www.dropbox.com/sh/v53tjq2f63ipu24/9Ov5p09bVD
Staro 07.09.2012., 20:48   #4003
Rosie-Posie
Registered User

Rosie-Posie's Avatar

Citiraj:

Hvala
jel se može formatirat samo ta /cust particija, da sve ostalo ostane normalno, jer mobitel sad koristi moj dečko pa da ga ne gnjavim previše

a znam ja šta ti misliš, ono kad mi je jednom došlo da sam poslala sms na neki indijski broj, to je definitivno bilo od te /cust particije, al ona je pobrisana i zamijenjena drugom...

ovo sad što se dešava(lo) je drugačiji problem, dakle s nekog broja iz mog imenika mi neke poruke dođu, onda malo malo pa jedna ne dođe. nikad. a kod te osobe uredno piše isporučeno.
još sam tada imala instaliran onaj light flow lite i ledica mi je svijetlila za sms a nigdje sms-a.

ne znam za ove druge ljude jesu uopće instalirali taj vendor fajl... dosta ljudi nije...
Rosie-Posie je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2012., 02:00   #4004
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

Citiraj:
Autor Rosie-Posie Pregled postova
jel se može formatirat samo ta /cust particija, da sve ostalo ostane normalno, jer mobitel sad koristi moj dečko pa da ga ne gnjavim previše
CWM 6.0.1.0 ima tu opciju
Staro 08.09.2012., 02:26   #4005
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Citiraj:
Autor Rosie-Posie Pregled postova

a znam ja šta ti misliš, ono kad mi je jednom došlo da sam poslala sms na neki indijski broj, to je definitivno bilo od te /cust particije, al ona je pobrisana i zamijenjena drugom...

ovo sad što se dešava(lo) je drugačiji problem, dakle s nekog broja iz mog imenika mi neke poruke dođu, onda malo malo pa jedna ne dođe. nikad. a kod te osobe uredno piše isporučeno.
još sam tada imala instaliran onaj light flow lite i ledica mi je svijetlila za sms a nigdje sms-a.

ne znam za ove druge ljude jesu uopće instalirali taj vendor fajl... dosta ljudi nije...
Možeš formatirat ali bi trebala onda instalirat ponovno ROM jer mi se čini da je šema da on te podatke iz /cust, odnosno /data/cust povuče na prvom podizanju ROM-a i dalje nije bitno.

To je recimo isto ako ste probavali naknadno stavit one ikonice u notification meniju, pa flashat onaj cust.zip, pa onda nije radilo osim ako niste napravili wipe data/factory reset prije toga.

Uglavnom probajte formatirat tu particiju (i moja je imala mapu od zadnjeg original ROM-a od njemačkog O2 operatera, nisam stavljao vendor).
Staro 08.09.2012., 13:01   #4006
Caks
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
Fundowsky vidim da u tom linku s recovery-ima nema CWM 6.0.1.0 pa ak ga imas negdje ak ga mozes stavit i instalira se ko ovaj 5.0.2.6 kojeg imam ili je drukciji postupak?
Staro 08.09.2012., 15:32   #4007
Thorax
Doomster
Moj komp

Thorax's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Evo link na CWM 6.0.1.0_r1
Instalira se kao i ovaj gore preko bat fajla.

CPU: AMD Athlon 640 under TX3
MBO: Asrock 870 Extreme3
RAM: 8 GB DDR3 Mushkin @ 1333, CL8
VGA: XFX HD4830
HDD: WD 6400AAKS
Monitor: Samsung 2470H
PSU: Fortron PNF 400W
Net: 12 Mbit/1,25 Mbit
Sound: Logitech X-530

CPU: Intel Celeron T3100
MBO: HP 1526
RAM: 2 GB DDR3
VGA: GMA 4500MHD
HDD: WD3200BEVT
Monitor: 15,6“ LCD
PSU: HP 65 W
Sound: Arctic Sound P281

CPU: AMD Athlon M320 undervolt @ 0.975 V
MBO: AMD 785
RAM: 2 GB DDR2 800
VGA: Integrated HD4200
HDD: Hitachi 250 GB
Monitor: LCD 15,6“
PSU: Delta Electronics 65 W
Net: 8 Mbit/768 kbit
Sound: integrated
Thorax je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2012., 19:45   #4008
NenadS
Registered User
Moj komp

Postoji li način da se voice search iz jelly bean ubaci u gingerabread?
NenadS je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2012., 20:32   #4009
spudmonster
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
Ima neki fini weather widget da je low memory? Negdje ispod 2MB...
spudmonster je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2012., 01:13   #4010
briferboy
Registered User

briferboy's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
prvo bi pozdravio sve, novi sam ovde,
pre nekih 7 dana sam zbavio mob ( inače sam u bih, korisnik mtel davalaca mobilnih usluga ) i rekao neću ništa čačkati, ali nemam ja mira, pa sam ubacio cwm 5.0.2.6, root odradio ( ne kao u opisu u prvim postovima )

i onda backup , pa rom od fundowsky 4.1.

i juče odlučih vratiti backup ali neće, kaže md5cheksum nije ok

pročitah negde ovde da nisam trebao menjati ime backup file,

ima li mogućnost da se taj md5 sredi da povuče backup ili je prošao voz.

i da još upitam, ovaj novi cwm verzije 6xxx, je nešto bolji od prethodnih ili je to sve isto

hvala
briferboy je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2012., 04:57   #4011
srkee
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
preko ADBa odradi ovo:

adb shell
# cd /sdcard/clockworkmod/backup/2012-02-21.10.25.50
# rm nandroid.md5
# md5sum *img > nandroid.md5

012-02-21.10.25.50 - umjesto ovoga stavi ime svog foldera točno kako piše, veliko malo slovo i sve...
srkee je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2012., 09:37   #4012
briferboy
Registered User

briferboy's Avatar

Citiraj:
Autor srkee Pregled postova
preko ADBa odradi ovo:

adb shell
# cd /sdcard/clockworkmod/backup/2012-02-21.10.25.50
# rm nandroid.md5
# md5sum *img > nandroid.md5

012-02-21.10.25.50 - umjesto ovoga stavi ime svog foldera točno kako piše, veliko malo slovo i sve...
ako možeš još malo pojasniti, nisam to nikad radio,

adb? gde skinem nađem, instaliram na mob ili preko kompa, hvala

edit:

mislim da sam našao na jednom tvom postu objašnjenje, pa ću probati

EDIT:

uspeo sam, pomogao mi je i post od xlr-a ,zajedno sa tvojim i njegovim postom, uspeo sam,

znači ubuduće da ne menjam ime backup-u ili ću stalno morati ovako?
i još me interesuje, da li je bitno koji od cpu programa za overclock koristim, ili je svejedno, bez obzira koji rom, koristim? jer vidim fundowsky u svom romu koristi jedan, dok sam ja pre na u8110 mobu koristio uz cm romove setcpu stalno.

Zadnje izmijenjeno od: briferboy. 09.09.2012. u 13:02. Razlog: edit edit-a, hehe
Staro 12.09.2012., 22:20   #4013
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Datum registracije: May 2012
Citiraj:
Autor spudmonster Pregled postova
Ima neki fini weather widget da je low memory? Negdje ispod 2MB...
Ja sam stavio Palmary Weather,na marketu free,zauzima 2.5MB nije los sve u svemu,ocjenjen je sa 4,5 tamo fino je rjeseno na njemu kada zelis da pogledas podatke now-24hours-10 days plus na meni tipku mozes dobiti i graficki prikaz,nesto kao statisticki dijagram,a mozes podesiti na autoupdate,a ako neces to onda svaki put kad ukljucis wifi on odradi update,fino je to sto podesis sebi da ti radi samo na wifi!
Imao sam prije njega drugih ali su teski,puno MB,podesavanja opsirna,komplikovana za tako prostu app!
Gongy je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2012., 11:47   #4014
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
baterija mi traje 3 dana s fundowsky, samo sms, pozivi i malo wifi-a
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2012., 15:20   #4015
Souldefiler
Registered User

EJ pozdrav narode, ovde sam stvarno nasao zanimljivih stvari sto se tice ovog telefona ( huawei 8650) . Telefon sam kupio prije dva dana i prezadovoljan sam. E sad prije njeg sam imao htc hd touch blackstone koji nije ni blizu ovom telefonu i na njemu sam instalirao dosta costume romova nije bilo tesko. Ovde mi se nekako cini malo komplikovanije al zato trazim pomoc experata ovde . Telefon je na m-tel mrezi (iz BIH sam), i verzija androida je 2.3.6. Zasad sve ide kao podmazno,sem igara ponekad zastekaju Nfs Shift recimo, dok angry birds sve idu odlicne. Instaliranje aplikacija kao i cackanje i surfanje po netu ide bez greske takodje. E sad da negusim dalje moje je pitanje, da li je potrebno da ga rootam i instaliram drugi rom? Za verziju 2.3.6 andorida nisam nasao ama bas nikakav link za rootanje, pa me zanima samo ukratko savjet da mi neko kaze. Da li da ga rootam,koju metodu da upotrijebim, i koji rom je ovde najstabilniji. I da korsitim windows 7, i zanima me da li i je i dalje potrebno instalirati neke drajvere za root. Zasto ovoliko ovo sve pisem? Samo zbog tog sto je prvi post i upute kako rootovati telefon postavljen prosle godine, pa da ne odradim downgrade na neku stariju verziju bezveze ako nemoram. Znaci jos jednom : 1. Odraditi root DA/NE. 2 Ako DA koja metoda je najbolja i koji rom je najbolji z moju verziju androida. HVALA UNAPRED SVIMA PUNO!!!!
Souldefiler je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2012., 18:46   #4016
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Sve imas na prvoj strani. Rootanje DA, trebas samo fileove poskidat s interneta i gotov si za 1min (prva strana 1 post.).

Ja bi preporucio fundowsky, radi savrseno bez ikakvih problema.

EDIT: Jel moze netko samo objasniti sta treba napraviti za SMS-ove sto im nekad ne stignu...Treba obrisat/formatirat koji folder, te sta nakon toga uciniti.

Staro 13.09.2012., 19:10   #4017
briferboy
Registered User

briferboy's Avatar

Citiraj:
Autor Souldefiler Pregled postova
EJ pozdrav narode, ovde sam stvarno nasao zanimljivih stvari sto se tice ovog telefona ( huawei 8650) . Telefon sam kupio prije dva dana i prezadovoljan sam. E sad prije njeg sam imao htc hd touch blackstone koji nije ni blizu ovom telefonu i na njemu sam instalirao dosta costume romova nije bilo tesko. Ovde mi se nekako cini malo komplikovanije al zato trazim pomoc experata ovde . Telefon je na m-tel mrezi (iz BIH sam), i verzija androida je 2.3.6. Zasad sve ide kao podmazno,sem igara ponekad zastekaju Nfs Shift recimo, dok angry birds sve idu odlicne. Instaliranje aplikacija kao i cackanje i surfanje po netu ide bez greske takodje. E sad da negusim dalje moje je pitanje, da li je potrebno da ga rootam i instaliram drugi rom? Za verziju 2.3.6 andorida nisam nasao ama bas nikakav link za rootanje, pa me zanima samo ukratko savjet da mi neko kaze. Da li da ga rootam,koju metodu da upotrijebim, i koji rom je ovde najstabilniji. I da korsitim windows 7, i zanima me da li i je i dalje potrebno instalirati neke drajvere za root. Zasto ovoliko ovo sve pisem? Samo zbog tog sto je prvi post i upute kako rootovati telefon postavljen prosle godine, pa da ne odradim downgrade na neku stariju verziju bezveze ako nemoram. Znaci jos jednom : 1. Odraditi root DA/NE. 2 Ako DA koja metoda je najbolja i koji rom je najbolji z moju verziju androida. HVALA UNAPRED SVIMA PUNO!!!!
i ja sam trenutno na fudowskom, bio sam par dana na romu od benru-a, ali mi se fundowsky čini mnogo fluidnijim u radu, nema zastajkivanja,

ja sam svoj mob rootao sa ovim fileom, kroz prethodno ubačen recovery 5.0.2.6

Code:
http://www.2shared.com/file/zSZ-kmnc/su_online.html
ali kako rekoše kolege, prvo pročitaj postove na prvoj stranici imaš još detaljnija upustva.

Zadnje izmijenjeno od: briferboy. 13.09.2012. u 19:11. Razlog: edit
Staro 13.09.2012., 19:46   #4018
Souldefiler
Registered User

Ej hvala freak i brieferboy skinuo sam fajlove i bacio se na hackanje pa ce mo da vidimo sta ce da bude )). Javim vam kad zavrsim.
Souldefiler je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2012., 20:33   #4019
Caks
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
fundowsky molim te mi objasni zasto nakon sto sam stavio tvoj rom v 4.1.1. i kad idem na google play i odberem instalirati bilo sto obitel se gasi i restarta..napravo sam sve formtiro..sve..
Staro 13.09.2012., 20:58   #4020
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

Citiraj:
Autor Huawei Pregled postova
fundowsky molim te mi objasni zasto nakon sto sam stavio tvoj rom v 4.1.1. i kad idem na google play i odberem instalirati bilo sto obitel se gasi i restarta..napravo sam sve formtiro..sve..
stvarno ne znam što bi bilo, dosad nitko nije imao taj problem ni na jednom mom romu. probaj reinstalirati samo GAPPS ili napravi factory reset
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na