|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Laptop HP - memorija
Imam HP4730s Ci5, 750HDD, ati 6490 1GB gddr5,...i 4GB(jedan keks) memorije. E sada bih ja ubacio još jedan keks da radi u dual channel i zanima me kako će to radit ako se ubaci recimo 2GB(jel to svejedno) ili treba ubaciti 4GB. I sad još jedno pitanje, ako netko ima iskustva s nadogradnjom HP-a, koju memoriju ubaciti a da radi 100% (ako nije original HP) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da bi radili u dual channelu, trebaju ti keksi iste brzine i veličine. Iskreno, ne vidim neke potrebe za još 4Gb rama, a ako nemaš 64bitni OS od njega nećeš imati koristi jer 32bitni OS koristi samo 3,25Gb. A sam dual channel donosi tek nekih 10% bolje performanse. Isplati li se za tih 10% uložiti par sto kuna? Definitivno ne. Marka? Kingmax se pokazao kao jeftin i pouzdan. Po oglasnicima bi jeftino mogao naći i polovni/novi original ram ako ti garancija na njega nije neka bitnija stavka.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
O kakvih par sto kuna je tu rijec? ![]() @link10 slobodno ti kupi jos jedan keks od 4gb, savjetujem ti da poneses lap u shop i zamolis da ubace da se uvjeris da radi. Od danasnje cijene ram memorije mozes samo profitirat.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne moraju biti moduli iste veličine, bitno samo da je broj modula paran. Čak ni brzina ne igra toliku ulogu, ali poželjno da je ista. Ni ti ni ja nismo tu da odlučujemo ima li potrebe ili nema. Ako čovjek hoće, neka kupi i 16 GB, nas nije briga. Link10, od brandova najbolje Kingston koji vjerojatno imaš i sada unutra, ali svakako se probaj dogovoriti s prodavačem za zamjenu ukoliko bude problema.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Hvala ekipa svima za odgovore..Ma nisam bio siguran radi li dual i s keksima 4+2gb ili moraju biti 4+4gb, pa sad ako je samo 10-ak% bolja iskoristivost ne isplati se, ali ako mi bude radio i s recimo Kingmax od nekih 180kn onda ću zasigurno ubosti...Naravno da su Win64... hvala još jednom |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|