Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.08.2012., 15:01   #3811
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
a nzm sta bi drugo moglo biti

CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+

Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2012., 21:45   #3812
damirvk
Registered User

Datum registracije: Aug 2012
Imam pitanje u vezi FM radia, dali postoji mogućnost automatskog pretraživanja radio stanica i spremanja u memoriju. Na prijasnjim verzijama je to bilo jednostavno rijeseno ovdje sam sve isprobao i ne mogu pronaci. Pregledao sam i market nema fm tunera za download ?!
Jel netko ima mozda instaliran navigon 4.1.x, meni prilikom pokretanja app i postupka registracije pro trecem koraku izbaci registration has failed.

imam cyan 7.2 v4 benru
damirvk je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2012., 23:20   #3813
tincha95
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
meni isto izbacuje registration failed.. neznam zasto..
a ovo za fm ti nebih znao.. meni radi sve savrseno.. automatski pretrazuje i sprema u memoriju
tincha95 je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2012., 23:56   #3814
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Datum registracije: May 2012
Posto vidim da se cesto u zadnje vrijeme postavlja pitanje oko navigacije pa ako nije problem da svako napise koju navigaciju koristi,neke utiske,mane,prednosti i td.
Ja koristim iGO My Way 8.4.3 179971 Thin 1.7 NQ (navteq) mape i sto se tice sama navigacija nije losa za onoliko para koliko sam je platio,a skinuo sam sve sa neta dzabe ,zadovoljana sam,e sad problem je slaba pokrivenost BiH,ja recimo na ulazu u grad imam nadvoznjak i ona mi tu govori da skrenem desno sto vodi tacno u centar grada ali one koji idu ispod nadvoznjaka,a skretanjem desno ja bih im pao na krov ,ako uspijem preskociti zeljeznicku prugu koja je odmah uz cestu sa desne strane ali zato karte Hrvatske i Srbije su prilicno tacne,moguca je pretraga i po kucnim brojevima,koliko je to tacno nisam jos testirao!Pokusao sam danas install neke CoPilot navigacije + Lucky patch,novija verzija je iz 2012 (9.1.0 307,cini mi se),instalirao sve OK povukao preko wifi mape Balkana sa neta i kada sam je pokrenu na kartama nema nista,znaci samo glavne ceste kroz BiH
i nikako da locira moj trenutni polozaj,zbog jako losih karata!Pa sad ko ima vremena i zeli da podijeli sa nama svoje iskustvo !
Nisam postavio nikakve linkove odakle sam sta skidao jer nisam siguran da li bi sa tim zaradio ukor administartora jer na nekim forumuma je dozvoljeno iako su pravila ista kao i ovde!Hajde ljudi natipkajte nesto da pomognemo jedni drugima!POZZZ

Edit: Za sve one koji zele da koriste A2SDGUI app,moze se instalirati na novog benru89 V4 po onim uputstvima sto sam napisao prije par postova,licno sam isprobao!

Zadnje izmijenjeno od: Gongy. 14.08.2012. u 00:03.
Gongy je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2012., 00:50   #3815
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
1. lociranje ti nema veze sa kartama, a ne locira te brzo zato što je interni GPS prijemnik preslab. Treba ti veza na internet i AGPS mora odradit svoju magiju da te locira u kraćem roku.

2. problem su ti same Navteqove mape, za BiH (više) i Srbiju (malo manje) su loše, ne postoje karte osim ovih glavnih ulica i cesta. Probaj Mireo Don't Panic (domaća proizvodnja).

Zašto Google ne želi da narod Bosne i Hercegovine zakorači u moderno doba? | gadgeterija.net
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2012., 01:39   #3816
damirvk
Registered User

Citiraj:
Autor tincha95 Pregled postova
meni radi sve savrseno.. automatski pretrazuje i sprema u memoriju
Kako se automatski skeniraju sve frekvencije, ne znam sta treba stisnuti

Imam onaj kotacic za fino ugadjanje i onaj za grubo, ni u settingsima nema nikakve opcije za automatic scan!
damirvk je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2012., 08:26   #3817
RS_BuRnOuT
Premium
Moj komp

RS_BuRnOuT's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Google Play mi se crasha, mislio sam da je do kernela, vratio originalni ali i dalje.

Sto bi moglo biti.

EDIT: rjeseno

Trgovina Google Play nije uopce bila na popisu aplikacija, jedino ju je titanium backup prikazao, napravio wipe data i klikom na ikonu aplikacije krenuo je upgrade i sad radi.

Zadnje izmijenjeno od: RS_BuRnOuT. 14.08.2012. u 09:44.
RS_BuRnOuT je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2012., 11:15   #3818
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
evo stavio i ja CM 7.2 benrua gori i na prvi pogled leti, moram se jos malo poigrati s time

nego kako se prebaci na engleski s spanjolskog?

EDIT:

thanks rijeseno

Zadnje izmijenjeno od: Gemmy. 15.08.2012. u 12:58.
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2012., 11:48   #3819
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
Autor Gemmy Pregled postova
evo stavio i ja CM 7.2 benrua gori i na prvi pogled leti, moram se jos malo poigrati s time

nego kako se prebaci na engleski s spanjolskog?
A sto na engleskim kad imas i hrvatski,to si trebao uraditi na samom pocetku pokretanja prvo sto pita te jeste promijeni jezik...no dobro sad ti je vjerovatno na spanskom i ne mozes naci gdje da promjenis...idi ovako tapni da ti otvori meni,zatim odi na podesavanja (mala crna ikonica skontaces valjda koja je) e tu odaber mali znak poput slova A na tastaturi pise Idioma y teclado zatim odaberi prvu stavku kad ti se to otvori pise ti Seleccionar idioma i izaberi sebi jezik

Pitanje za sve koji koriste CM benru89 V4,ako nije problem da provjere da li imaju i kolika mu je velicina ovaj fajl sysctl.conf.txt,a nalazi se u system/etc/sysctl.conf.txt ?
Meni je baterija prilikom praznjenja imala one skokove tipa sa 36% padne na 31% pa se onda opet vrati na 37% onda se sjetim da je Fundowsky malo ranije radio nesto povodom ovoga a citava prica oko ovog je pocela jos na xda http://translate.google.com/translat...%3Ft%3D1621808
dakle udjem i pogledam u svom huawei-u ona postoji ali joj je velicina 0 bajtova,nadjem ovaj fajl sto je Fundowsky slozio za nas mob ubacim je i sad nema vise tih skokova,a i (mozda umisljam) baterija mi malo duze traje Za sve one koji nemaju ili im je kao kod mene =0 evo link ovog fajla http://www.4shared.com/office/YcYWyKQS/sysctlconf.html?
pa malo testirajte
P.S. Ne zaboravite staviti joj rw-r-r permission,a ako je poslije pozelite obrisati to nije problem,delete i gotovo!

Edit: Na 4shared se ne treba registrovati moze se prijaviti preko gmail adrese!

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 17.08.2012. u 18:54.
Staro 17.08.2012., 10:30   #3820
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

jel ima tko problema s viberom na CM benru89 V4

poruke mi odmah salje, ali ih ne prima odmah, nego tek tak udjem u viber/poruke, mi dode poruka

do pred neki dan mi viber normalno radio na obicnom romu
Staro 17.08.2012., 18:50   #3821
tadeii
Registered User

Datum registracije: Oct 2011
Viber je smece, whats app je zakon, probaj...
tadeii je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2012., 20:45   #3822
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
jel ima tko problema s viberom na CM benru89 V4
poruke mi odmah salje, ali ih ne prima odmah, nego tek tak udjem u viber/poruke, mi dode poruka
do pred neki dan mi viber normalno radio na obicnom romu
Nemoj ga stavljati na SD karticu. Curi sam slučajno stavio i od tada problemi nakon 2-3 dana što se ne restarta mob (ne prima poruke i slično). Vrlo vjerojatno ga kod tebe gasi iako je servis. Ali prvo provjeri jel na SD kartici ili telefonu.
Citiraj:
Autor tadeii Pregled postova
Viber je smece, whats app je zakon, probaj...
Viber ima čak bolje opcije i sređeno sve. Jedino kod razgovora ne znam tko je bolji. I još je đabe, dok je whatsapp besplatan godinu dana.
Staro 17.08.2012., 22:24   #3823
deathdancer
Registrirana Smrt

deathdancer's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
viber je bogatiji opcijama, whatsapp prakticniji, viber ima VOIP(koliko god da je nekvalitetan ili se meni nije dalo ceprkat po opcijama), whatsapp nema. zakljucak zakljucite sami
deathdancer je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2012., 23:53   #3824
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Jel moze mala pomoc oko smartass v2,odakle ste vi radili i skinuli potrebne fajle link samo ako nije problem?
Nasao sam gomilu nekih objasnjnja ali ne bih da zabrljam pa onda ponovo flash i sva ostala zaj...cija da sve podesim po svom!
Staro 18.08.2012., 01:39   #3825
tincha95
Registered User

aj mi pls recite sto je tocno smartassv2 i cemu sluzi? hvala
Staro 18.08.2012., 09:04   #3826
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
aj mi pls recite sto je tocno smartassv2 i cemu sluzi? hvala
Smartassv2 je Governor (isto kao i On demand i slično)

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1242323
Staro 18.08.2012., 09:12   #3827
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

tek sad vidim da nije samo do vibera, nego mi opcenito smsovi ne dolaze, tj. dolaze s zaostatkom od 10-15h, na cistom rootu je bilo ok, dok nisam nabacio hrpu appova i gluposti i nesto sam poremetio

morat cu ponovo root nabacit

EDIT

nakon ponovnog fleshanja viber i smsovi rade normalno

Zadnje izmijenjeno od: Gemmy. 18.08.2012. u 10:42.
Staro 18.08.2012., 19:05   #3828
NenadS
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2011
It nekog razloga mi se od pre par dana ne učitavaju widget-i nakon restart-a. Umesto njih piše “problem loading widget". Sve aplikacije od widget-a su na memoriji telefona, pokušao sam i reinstalaciju pojedinih, ništa. Mislim da se to desilo nakon vraćanja nandroid backup-a. Ima li neko ideju kako ovo rešiti?

Zadnje izmijenjeno od: NenadS. 18.08.2012. u 19:18.
NenadS je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2012., 20:44   #3829
Thorax
Doomster
Moj komp

Thorax's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor Thorax Pregled postova
Evo i nekih problema na koje sam naišao nakon par dana korištenja ovog ROM-a:

- touch tipke ne svijetle
- mob se redovito zblokira nakon što odštekam USB kabel - bilo punjenje ili preko kompa (jedino riješenje je vađenje baterije)
- kamera ne radi (al su već naveli, nije još riješeno)
- na trenutke leti, a onda se uspori kao puž
- nakon instaliranja app2sd skripti se više nije htio bootati

CPU: AMD Athlon 640 under TX3
MBO: Asrock 870 Extreme3
RAM: 8 GB DDR3 Mushkin @ 1333, CL8
VGA: XFX HD4830
HDD: WD 6400AAKS
Monitor: Samsung 2470H
PSU: Fortron PNF 400W
Net: 12 Mbit/1,25 Mbit
Sound: Logitech X-530

CPU: Intel Celeron T3100
MBO: HP 1526
RAM: 2 GB DDR3
VGA: GMA 4500MHD
HDD: WD3200BEVT
Monitor: 15,6“ LCD
PSU: HP 65 W
Sound: Arctic Sound P281

CPU: AMD Athlon M320 undervolt @ 0.975 V
MBO: AMD 785
RAM: 2 GB DDR2 800
VGA: Integrated HD4200
HDD: Hitachi 250 GB
Monitor: LCD 15,6“
PSU: Delta Electronics 65 W
Net: 8 Mbit/768 kbit
Sound: integrated
Thorax je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2012., 21:04   #3830
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor Gongy Pregled postova
A sto na engleskim kad imas i hrvatski,to si trebao uraditi na samom pocetku pokretanja prvo sto pita te jeste promijeni jezik...no dobro sad ti je vjerovatno na spanskom i ne mozes naci gdje da promjenis...idi ovako tapni da ti otvori meni,zatim odi na podesavanja (mala crna ikonica skontaces valjda koja je) e tu odaber mali znak poput slova A na tastaturi pise Idioma y teclado zatim odaberi prvu stavku kad ti se to otvori pise ti Seleccionar idioma i izaberi sebi jezik

Pitanje za sve koji koriste CM benru89 V4,ako nije problem da provjere da li imaju i kolika mu je velicina ovaj fajl sysctl.conf.txt,a nalazi se u system/etc/sysctl.conf.txt ?
Meni je baterija prilikom praznjenja imala one skokove tipa sa 36% padne na 31% pa se onda opet vrati na 37% onda se sjetim da je Fundowsky malo ranije radio nesto povodom ovoga a citava prica oko ovog je pocela jos na xda http://translate.google.com/translat...%3Ft%3D1621808
dakle udjem i pogledam u svom huawei-u ona postoji ali joj je velicina 0 bajtova,nadjem ovaj fajl sto je Fundowsky slozio za nas mob ubacim je i sad nema vise tih skokova,a i (mozda umisljam) baterija mi malo duze traje Za sve one koji nemaju ili im je kao kod mene =0 evo link ovog fajla http://www.4shared.com/office/YcYWyKQS/sysctlconf.html?
pa malo testirajte
P.S. Ne zaboravite staviti joj rw-r-r permission,a ako je poslije pozelite obrisati to nije problem,delete i gotovo!

Edit: Na 4shared se ne treba registrovati moze se prijaviti preko gmail adrese!
Benru v4 i taj fajl je bio 0kb prazan. Skinuo sam tvoj fajl, stavio i to je to pa javim dojmove. Sad nema baš promjene, javim ako bude nešto.
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2012., 21:52   #3831
dbojan
Registered User

pozdrav

-ako nemate ikone za gps/bt/wifi u notification draweru instalirajte 'notification toggle'. Sa njim mozete dodati ikone.
-druga opcija koju je vec neko spomenuo, je da dodate widget 'power control' na neki od ekrana (kliknite bilo gdje na prazan ekran da se pojavi add/widget opcija)

-igo mape: potrazite tpb igo maps i poredajte link po broju s/l. imate sve objasnjeno. treba vam mapa europe za 2012.

-za igo je potrebno naci verziju igo 320x480, koja podrzava rezoluciju 320x480.
dbojan je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2012., 22:46   #3832
tincha95
Registered User

Citiraj:
Autor Fundowsky Pregled postova
e ljudi.. jel bi mi mogli dati link za download zadnjeg recoverya posto svi pricaju ak si stavim zadnji recovery da cu moc normalno punit mob kad bude izgasen... jer ovaj link sta je fundowsky dao kad otvorim pise Nothing here... jel moze neko uploadat taj najnoviji recovery? hvala
Staro 19.08.2012., 23:05   #3833
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
e ljudi.. jel bi mi mogli dati link za download zadnjeg recoverya posto svi pricaju ak si stavim zadnji recovery da cu moc normalno punit mob kad bude izgasen... jer ovaj link sta je fundowsky dao kad otvorim pise Nothing here... jel moze neko uploadat taj najnoviji recovery? hvala
Ja mislim da se radi o ovom 6.0.1.0 r1 ja sam ga imao i mislim da je to taj sto kada se stavi iskljucen mob. puniti ne ulazi u CWM vec kao na stock-u stoji baterija evo ti link sa XDA gdje ga mozes skinuti (P.S. pogledaj cijelu stranicu link je dole pri kraju) http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1812755
javi jesi sredio...pozz

Edit: Evo linki za direktno skinuti (nasao na http://www.htcmania.com/showthread.php?t=418332&page=5)
link za download je http://www.mediafire.com/?l33zzih4tzwvg37

Zadnje izmijenjeno od: Gongy. 19.08.2012. u 23:17.
Staro 19.08.2012., 23:09   #3834
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
Autor sipe Pregled postova
Benru v4 i taj fajl je bio 0kb prazan. Skinuo sam tvoj fajl, stavio i to je to pa javim dojmove. Sad nema baš promjene, javim ako bude nešto.
Meni je ispeglao one skokove na grafiku kad pogledam nema vise onih oscilacija pala na 30% pa se poslije 5 minuta popela na 36% u svakom slucaju uvijek mozes ukloniti taj fajl jednostavno na delete,ima cini mi se na 107 ili 108 starni Fundowsky je to postavio i nesto testirao!
POZDRAV TEBI
Staro 19.08.2012., 23:19   #3835
tincha95
Registered User

Citiraj:
Autor Gongy Pregled postova
Ja mislim da se radi o ovom 6.0.1.0 r1 ja sam ga imao i mislim da je to taj sto kada se stavi iskljucen mob. puniti ne ulazi u CWM vec kao na stock-u stoji baterija evo ti link sa XDA gdje ga mozes skinuti (P.S. pogledaj cijelu stranicu link je dole pri kraju) http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1812755
javi jesi sredio...pozz

Edit: Evo linki za direktno skinuti (nasao na http://www.htcmania.com/showthread.php?t=418332&page=5)
link za download je http://www.mediafire.com/?l33zzih4tzwvg37
a jel trebam imat za taj recovery cm9 betu? il ce radit na benru-u?
Staro 20.08.2012., 00:19   #3836
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
a jel trebam imat za taj recovery cm9 betu? il ce radit na benru-u?
Ma ne ja sam ga stavio bratu na Benrua zadnjeg V4 nema ti to veze a ove 9-ke bete ne stavljaj procitaj sta je Thorax napisao...
Staro 20.08.2012., 17:23   #3837
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

hmm otkad sam stavio 7.2 najveci potrosac mi je google maps, a ja taj app uopce ni ne koristim, a stalno imam ukopcan wifi, ili gps kad sam vani, kako da iskopcam da mi ne cucla bateriju ( jel mozda fancy wigdet to koristi, jer je to pocelo isti dan kad sam taj widget skinuo)

i da nekako mi se zbrckale applikacije, kad udem u prozor s applikacijama, tako da ih vise ne scrolam lijevo desno po prozorima, nego samo gore dole, u istom prozoru
Staro 20.08.2012., 20:45   #3838
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
hmm otkad sam stavio 7.2 najveci potrosac mi je google maps, a ja taj app uopce ni ne koristim, a stalno imam ukopcan wifi, ili gps kad sam vani, kako da iskopcam da mi ne cucla bateriju ( jel mozda fancy wigdet to koristi, jer je to pocelo isti dan kad sam taj widget skinuo)

i da nekako mi se zbrckale applikacije, kad udem u prozor s applikacijama, tako da ih vise ne scrolam lijevo desno po prozorima, nego samo gore dole, u istom prozoru
Koji launcher imas?Ako je onaj ADW pomognem ako ne onda ces morati sam malo prevrnuti po podesavanjima launchera,a sto se tice goolge maps ili instaliraj LINK2SD za nju moras napraviti ext particiju na kartici pa dugi pritisak na aplikaciju ti daje opciju obustavi (freez) ili ako ti se to ne radi uzmi i jednostavno titaniumom je izbrisi pa mi se javi u PM posaljem ti nesto bolje od tog google maps!
Staro 20.08.2012., 21:50   #3839
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

je awd launcher je

slobodno na pm sibni upute
Staro 20.08.2012., 22:10   #3840
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
mene zanima jel netko gleda filmove ili serije preko njega (avi/mp4 file) dakle danas pokrenem "The Avengers (2012)" avi - Fluidno bez problema (bsplayer prvi na koji sam naisao) nakon toga pokrenem leverage koji je za 1,7gb manji fajl i sve trza u p***u materinu (ali je mp4)

CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+

Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja