Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.08.2012., 11:19   #1
tonymontana2
Registered User
Moj komp

tonymontana2's Avatar

Datum registracije: Dec 2010
a program needs your permision to continue?

imam problem
imam toshiba laptop i windows vistu na njemu
htio sam si podesiti da mi se automatski komp logira tj. da ja nemoram svaki put kada ukljucim komp upisati korisnicko ime i password
valjda sam nesto krivo izbriso tj. prcko nepotrebno i em sto nisam to uspio podesiti i em sto sada kada bilo sta treba updateati kada mi se pojavi a program needs your permission to continue (user account control) moram upisati username i password i kada ih upisem ove koje koristim nista se ne promijeni(pa moram na cancel) i dalje me trazi da upisem ponovo to,
prije kada bi mi se prije necega pojavilo a program needs your permission to continue samo bi klikno na continue i to bi bilo to
inace kada mi se to pojavi imam tri opcije -(iznad svega mi gore pise if you started this action continue i to continue type an administrator password and then click ok)
1.fingerprint logon -please logon to enroll your fingerprints(tu nis ne kuzim nit ista mogu igdje upisati
2.na drugoj je ovo vec opisano di trebam upisati kor.ime i lozinku
3.insert a smart card
ne kuzim se u to previse ali sta sada da napravim da to mi nestane
probo sam ici na system restore ali da bi iso na system restore isto mi se to pojavi i kako mi sto god upisem pod kor.ime i lozinku ne prihvaca moram kliknuti na cancel ko svaki put
inace i dalje se logiram na komp sa starom lozinkom i passwordom
i to mi i dalje funkcionira
inace sestra mi je komp od firme dobila i korisnicko ime je ime firme\ime korisnika ,domena nosi ime firme (mada ni neznam sta je to domena)
sada ako bi mi neko ko razumije mogo ikako pomoci jako bi mu bio zahvalan
Staro 17.08.2012., 11:49   #2
tonymontana2
Registered User
Moj komp

tonymontana2's Avatar

kada upisem kor.ime i lozinku mi se pojavi ovo:
the requested operation requires elevation
Oglas

Oglas
Staro 17.08.2012., 18:03   #3
mbozick1
Bazinga
Moj komp

mbozick1's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Pa ukoliko ti nije potrebno da je komp na domeni onda ga stavi u workgroup ControlPanel\System\Advanced system settings na kartici Computer name imas opciju da promijenis "To rename this computer..." klikni na change i odaber This computer belongs to a workgroup pa vidi nakon restarta da li ce te traziti da upises pass ako da onda odi u ControlPanel\User accounts i odaberi svoj account i odaberi remove password
mbozick1 je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2012., 18:34   #4
tonymontana2
Registered User
Moj komp

tonymontana2's Avatar

kako ne kuzis i kada idem na advance sistem settings , ne mogu otici tamo posto moram upisati user name i pass ,ja upisem ovaj na koji se logiram i ne ide
nego mi reci mislio sam ga odnijeti u shop da ga reinstaliraju (ionako mi je usporen malo) i da mi narikatju da kada ga upalim mi automatski se logira bez passworda,oce li oni moci to napraviti ili ga to mogu samo u sestrinoj firmi popraviti

ne mogu ni na jedno od toga sto si mi napiso otici jer mi se pojavi a program needs...
Staro 17.08.2012., 18:42   #5
mbozick1
Bazinga
Moj komp

mbozick1's Avatar

onda user kojim se ulogiras nije admin user pa zato ne mozes. pa svatko ti moze (tko zna) maknuti sadasnje windowse i staviti druge. moja preporuka, stavi nove win ali nemoj vistu, stavi win7
Staro 18.08.2012., 00:00   #6
tonymontana2
Registered User
Moj komp

tonymontana2's Avatar

kako saznati koji mi je admin?
hoce li ovi iz computershopa moci reinstalirati ga sa tim mojim problemom i oce li moci namjestiti da bude ko prije
sori sto pitam ne razumijem se previse u to
Staro 18.08.2012., 07:57   #7
mbozick1
Bazinga
Moj komp

mbozick1's Avatar

Ne znam sto mislis pod time da bude kao prije... Nije mi jasno da li ce se to racunalo koristiti i dalje u firmi ili ne, ako nece samo neka ti netko stavi nove win i problem rijesen...
Staro 18.08.2012., 13:14   #8
tonymontana2
Registered User
Moj komp

tonymontana2's Avatar

nece se koristiti u firmi ,komp je potpuno moj ali da li ce ga oni moci reinstalirati

ovo mi je prije jedan lik preporucio: Klikni na my computer -> manage -> disk management i pogledaj da li na disku postoji instalacija Viste (to je obično particija na disku od cca 5 Gb), ako postoji onda možeš sam vratiti Windowse na tvorničke postavke, instalacija je skroz jednostavna.
evo sada sam to bio i probo ali ne mogu otici na opciju manage pod my computer posto i tu trebam upisati to ime i lozinku
oce li ovi iz computer shopa moci to napraviti ili cu morati ici u firmu da mi to rijese

Zadnje izmijenjeno od: tonymontana2. 18.08.2012. u 13:19.
tonymontana2 je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2012., 13:36   #9
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Vjerojatno si napravio dodatnog korisnika koji nema admin privilegije.

Idi na start-->log off i ulogiraj se sa korisnickim imenom i lozinkom koje si opisao u prvom postu.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2012., 13:37   #10
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Rušaj windoze i to je to. Autologin je najmanji problem, ako nije domenski korisnik. Daj nekom ćevape, bamboochu i 100 kn i stvar riješena za par sati. Ako ima problema, onda malo duže .
Da se razumijemo, riješiti tvoj problem je dosta lagano, ako nije nešto još zeznuto, ali sedmica je bolja od viste pa ti zato preporučujem reinstall.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.08.2012., 17:53   #11
tonymontana2
Registered User
Moj komp

tonymontana2's Avatar

nino reko sam ti da se na komp logiram s onim usernameom i lozinkom kojom sam se uvijek logiro
username:ime firme/ime korisnika ( username nemogu mijenjati mogu samo kliknuti ispod na switch users)
password:tu upisem pass od 9 brojeva svoj i sve ok ko uvijek
d1viry sto ako je domenski korisnik (vidio sam negdje tamo da pise domena:ime firme) moze li se to onda isto rijesiti ili ga moram u firmu natrag vratiti da mi oni to podese ? hoce li mi u komp shopu to moci onda rijesiti

Zadnje izmijenjeno od: tonymontana2. 18.08.2012. u 18:04.
tonymontana2 je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2012., 19:48   #12
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Skidanje s domene može svatko napraviti. Obrnuto je problem . Ako nemaš admin pass (domenskog admina), onda je malo teže.
Staro 18.08.2012., 20:13   #13
tonymontana2
Registered User
Moj komp

tonymontana2's Avatar

pa ocito da nemam admin pass kada mi ne prihvaca onaj pass i lozinku
(tog je misljenja i moja sestra)
ako nemam admin pass moze li se svejedno rijesiti taj problem
Staro 19.08.2012., 00:38   #14
tonymontana2
Registered User
Moj komp

tonymontana2's Avatar

iso am pod system i vidio domain:imefirme.local

da li to ista znaci
Staro 19.08.2012., 11:15   #15
mbozick1
Bazinga
Moj komp

mbozick1's Avatar

Da ne kompliciramo... Daj ljudima da ti stave nove windowse, windows 7 po mogucnosti i problem rijesen. Kao sto sam rekao, moze ti to napraviti bilo tko tko zna, nije potrebno nositi komp u sestrinu firmu.
A sto se tice ovog recovery-ja probaj drzati nekoliko sekundi C ili 0 kada upalis laptop da vidis da li ce ti se sto pojaviti ako ti se pojavi upozorenje klikni na Yes i nakon toga vraćanje na tvorničke postavke "Restore to factory default" i nakon nekog vremena ce ti komp biti kao kada je kupljen.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno