Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.07.2012., 10:53   #751
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ja ni nemam uzemljenje u stanu Haha.

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Šef te dohvatio pa sad malo vidiš na jedno oko?
Ma njet, rekao sam da omski nije bio ispravan u namotajima prije spajanja
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2012., 12:08   #752
Alvin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Onda ne gledaš "snagu klime" već specifikaciju iste gdje je jasno navedeno sve. Zato se i specifično planiraju implementacije istih, a za kućne je 16A više nego dosta (i 10A za 90% istih).
Pa podrazumjeva se.....

Citiraj:
Naravno da može, no za ovaj požar ne vidim nikakvu moguću krivnju na osiguraču. Dapače, reći osigurač je kriv mi je izrazito smiješno.
Kad smo kod zaštite osiguračima, osiguraču(onom na razvodnoj ploči) nije primarna namjena da zaštiti uređaj tako graška osigurača može biti samo ako se zbog preopterećenja zapalio dovodni kabel....što je ipak malo vjerovatno.....odnosno izrazito smiješno
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2012., 13:25   #753
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Pa dobro, možda ga je netko izlicnovao na 32A sa debelim licnama pa je mala gorjela dok nijevrisnula, tako izlicnovan osigurač ne bi izbacio nikad
Mi imali u firmi slučaj da je "majstor" klimu u jednom autu popravljao i namotao jedno 20-ak licni oko osigurača ventilatora kabine. Valjda ga mučilo što je stalno izgarao. Danima u autu i stalno nešto smrdi po skurenoj plastici :-)
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2012., 14:05   #754
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pa jel "popravio" osigurač ili nije ? Taj nebu skoro izbacio, a to šta će se zapalit cijela instalacija nije njegov problem
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2012., 15:20   #755
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Pa jel "popravio" osigurač ili nije ? Taj nebu skoro izbacio, a to šta će se zapalit cijela instalacija nije njegov problem
Bogami bi ga ja navukao za uši.
Staro 17.07.2012., 15:27   #756
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Najbolji mi je bio susjed pred koju godinicu, jebe ga nešto struja, na kraju izbacio osigurač na panceru. Vani šiša živicu, a kabel od onog el. šišača zakrpan izolirkom na x mjesta
Dođem unutra, osigurači su još bili oni rastalni,a unutra puna žica i to neka čelična, meni se čini da je čavao odrezao i nagurao unutra
Klima naravno skupa s još koječim na istom osiguraču.
E, da, i nije se zapalila
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2012., 15:46   #757
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Citiraj:
Bogami bi ga ja navukao za uši.
3x pregazio istim autom
Staro 17.07.2012., 16:04   #758
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Ok, bilo bi dosta spamare nevezane za temu

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je online   Reply With Quote
Staro 17.07.2012., 16:21   #759
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Partibrejkeru
Staro 18.07.2012., 04:17   #760
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Dizel, a zast nam ti ne otkrijes tajnu invertera? Kad vec nitko nista ne zna...
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2012., 10:25   #761
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor domy1 Pregled postova
Trebam preporuku za majstora za postavljanje klime koji je ovlašten za mitsubishi.
Najbitnije je da lista čekanja nije preduga. Lokacija ugradnje Dugo Selo.
Ajde ljudi, ima li netko na forumu da montira?!

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2012., 21:13   #762
SLI_kar
Registered User

Datum registracije: Oct 2007
Dali klima od 3,5 kw troši više struje od 2,5 kw ako se radi o hlađenju prostorije od 25 m2 ?
SLI_kar je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2012., 21:16   #763
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Troši u najgorem slučaju cca 1200-1300W

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2012., 22:30   #764
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
~200W više "nominalno" troši 3.5kW klima u odnosu na 2.5kW, ali bi vjerojatno nešto prije ohladila ova jača pa razlika ne bi bila toliko vidljiva.

Vidim da je Metro danas poslao katalog i ima Panasonic klima, piše inverter, a nisu nego su obične, čim se sve bave
FitzTN je online   Reply With Quote
Staro 19.07.2012., 06:43   #765
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Poznato je da Metro, Pebec i slični imaju i Samsung uređaje za điđibiđi tržišta, daklem oprez...

Inače, moja Samsungica Boracay 3.5kW je stigla iz MSana i montirana. Ladi
Staro 01.08.2012., 18:30   #766
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

I kako vam rade klime, inverteri, ne inverteri, jesu opet u pogonu?

Kod mene hladi sve super, kad se podesi na 24C onda dugo dugo puše lagano umjesto da se gasi-pali i radi ona glupa puhanja po 10 sec . Čini se kao da se vanjska jedinica uopće ne trudi i da cijelo vrijeme radi skoro na najmanjem (osim kod pokretanja, uopće se ne čuje), pa ispada je 12-ica sasvim dovoljna za 48m2 potkrovlja, bar kod mene . Doduše, uvijek je palim kad temp pređe 25-26C, treba još vidjeti kako se ponaša kad se soba prvo pošteno zagrije.

@IcyTexx: Jesi ti zadovoljan svojom?
Staro 02.08.2012., 00:42   #767
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Dobra je kod mene, možda sam ipak trebao uzet devetku. Hladi i predobro. Po jačini je taman za cijeli stan ali hladan zrak mora proći kroz dvoja vrata do kuhinje pa je tamo mrvicu toplije. Vanjska je 20 cm od prozora/balkona i nečujna je (PVC stolarija).

Dva problemčića... Nekad sama od sebe pusti čudan miris, to sam valjda riješio auto cleaningom. Moguće je da je od sušenja veša unutar stana ili nečeg sličnog. Ak ga stavim na balkon onda golubovi koje susjed hrani sve poseru. Drugi je to da je nekaj počelo blago rondati na najnižoj brzini, moram maknut masku i vidjet kaj je. Al inače je OK...

Čak ju i isključim taman prije nego što zaspim da ne puše po meni i savršeno je... Još ću na tajmer namjestit da me budi ujutro i to je to.

Još uvijek ju nisam prespojio kak se spada. :P Ne rade mi lampice u sobi haha.
Staro 02.08.2012., 11:05   #768
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ja nisam spuštal ispod 26 stupnjeva niti za najvećih vrućina.
Radi tiho i nečujno i vanjska i unutarnja
lowrider je online   Reply With Quote
Staro 02.08.2012., 14:09   #769
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Unutarnju ne primjećujem sve dok se sve ne stiša i spremi za spavanje. Kad legneš u krevet onda ju baš čuješ...
Staro 02.08.2012., 21:37   #770
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Eno i moje rade, drzim ih na 24-25C, sam sto se ova u prizemlju rijetko koristi pa kad ju upalis se osjeti malo miris jer je stajala

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2012., 19:58   #771
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Klima koja je nova i ne radi ni mjesec dana - zašto bi smrdila po pljesnivom?
Što već treba čišćenje? Na filterima nema ni trunka prašine...

Jel je moguce da odvod kondenzata nije dobro rijesen?

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 07.08.2012. u 01:36.
Staro 07.08.2012., 08:31   #772
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Hm, moja nema nikakvih autoclean funkcija,ionizatora, plazma filtera itd ne ostaje puhati nakon što ju isključiš ko neki modeli, al nema nikakvog mirisa, kad ju ugasim, odmah staje i zatvara ona krilca.

Miris po pljesnivom znači da je negdje nešto toplo i vlažno. Može biti do tog odvoda kondenzata.
Ja bi zvao servisere nek vide u čemu je problem.

Btw, ovak je kod mene ovih dana:

Hlađeni prostor je točno 33m2, vanjski senzor termometra je stalno u hladu, mjeri realnu temp, brzina vent klime je na najmanjoj brzini stalno-ok ima još manja brzina tj. "pola" prve brzine kad se prebaci u Silent mode
Staro 07.08.2012., 23:38   #773
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Nije mi jasno... Radi par sati i onda zasmrdi na 10 minuta... I onda je sve ok dalje. Kaaaj je to?
Staro 07.08.2012., 23:57   #774
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Ne znam koju klimu imaš, ali ako nije inverter koji održava temperaturu konstantnim hlađenjem (radom kompresora), onda u intervalima dok kompresor stane i prestane režim hlađenja (samo ventilira), zna se osjetiti onak teži miris vlage. Tu servis ne pomaže, odnosno pomaže ali samo privremeno (i sam kažeš da je klima nova novcata). Ako te jako smeta, možeš malo parfemom ili nekim mirisnim sredstvom "prdnuti" preko filtera u klimu da ti to zamiriši. Ili spusti temperaturu za stupanj tak da se češće pali kompresor.

To je boljka svih non inverter klima uređaja. Koliko će se osjetiti miris vlage ovisi o tome koliko visoko postaviš temperaturu. Ako postaviš niže, kraće će klima biti van režima hlađenja i teže da će zasmrditi. Ako držiš pre visoko, klima zna ventilirati i po 10-30 minuta, a za to vrijeme zasmrdi vlaga iz tave.

Također si pripazite kod montaže... nikad nemojte dopustiti da vam klimić spaja odvod kondenzata na kanalizaciju!!! Sve OK preko ljeta dok klima radi i ima kondenzata, ali preko zime se odvod posuši i čim dođe neka južina digne smrad govana u klimu. Tu ne pomaže niti sifon pošto se i on posuši, eventualno onaj sa kuglicom, tak da dok nema vode u sifonu, kuglica začepi cijev.
Bartuc je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2012., 02:26   #775
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Hvala na odgovoru Bartuc.
Inverter je, Samsung AQV12PWCN.

Ovo je četvrta klima sa kojom imam doticaja i samo ona smrdi zasad, na drugima uz mjesečno pranje filtera ništa nikad ne smrdi.. Ova je zasmrdila već nakon dva tjedna. Dal je moguće da je loše riješen odvod kondenzata pa nešto ostaje u klimi? Koliko vidim, lik je odvod kondenzata iz unutrašnje stavio ispod svih žica i cijevi da ima nagib ali ju je uveo na sredinu u vodoravnu cijev dužine pol metra koja na jednom kraju sakuplja kondenzat iz vanjske, a na drugi kraj ima spojenu drugu okomitu cijev.

Zanima me dal je to samo bezazleni smrad ili već napada plijesan i bakterije? Najbolje da još i legionarsku poberem.
Staro 08.08.2012., 06:46   #776
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Za ono kaj si platil, moraš imati stvar kak se spada.
Zovi servis i nek riješe problem-kak veliš, sve kaj smrdi, nije baš zdravo
Staro 08.08.2012., 14:27   #777
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Koliko vidim, lik je odvod kondenzata iz unutrašnje stavio ispod svih žica i cijevi da ima nagib ali ju je uveo na sredinu u vodoravnu cijev dužine pol metra koja na jednom kraju sakuplja kondenzat iz vanjske, a na drugi kraj ima spojenu drugu okomitu cijev.
Ovaj dio si nikako ne mogu predočiti Kaj je lik vračao odvod iz vanjske jedinice nazad u stan?

Inače ako se spajaju i unutarnja i vanjska na isti odvod, onda se odvod iz unutarnje jedinice gura u tavu od vanjske, a iz vanjske (dolje na sredini) izlazi zajednički odvod (ukoliko je vanjska ispod razine unutarnje naravno).

Najbolje da nazoveš majstora koji je montirao pa da vidi kaj se dešava. Nebi smjela smrditi nova klima tak kak opisuješ. Legionele se nemoj bojati, teško da će se ona razviti u kućnim klimama.
Bartuc je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2012., 14:34   #778
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Ja sam jučer primjetio da mi se, kad je klima u režimu jačeg rada (inverter) ledi lagano (površinski) gornji dio isparivača unutarnje jedinice. Ne znam jel to OK ili je negdje pustila plin. Dok radi u slabijem režimu isparivač je skoro sobne temperature, al kad pojača zaleđuje se .

Al ajde, bar je opet korisna, bilo mi je nevjerojatno da je nakon ugradnje zahladilo tako da je zadnjih par dana prvo pravo korištenje, do sad skoro nije ni trebala (mjesec i 2 tjedna).
Staro 08.08.2012., 18:29   #779
Deathwish
overpowered
Moj komp

Deathwish's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Pozdrav ekipa, huntam neku klimu si čopit jer je ovo ljeto overpowered
e sad namjena te klime bi bila naravno hlađenje i grijanje po zimi pa dali imate neke preporuke?

Pretpostavljam da ove jeftine od 1k kuna nisu isplativa investicija
Staro 08.08.2012., 18:38   #780
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Autor Bartuc Pregled postova
Ovaj dio si nikako ne mogu predočiti Kaj je lik vračao odvod iz vanjske jedinice nazad u stan?
Haha, sorry pisao sam u pol tri. :P

Evo kak izgleda (sorry, mrvicu je losa slika al sve se vidi):
http://d.pr/i/ndpV

Ipak ima metar ta cijev. Postavljao ju je sa vaser vagom, hehe... Mislim da nije mogo spojit na vanjsku jer je unutrasnja na razini ovog gdje izlaze zice. Steta sto nisam postavljao klimu kad su radili fasadu, cijevi bi bile ispod. Jednog dana...
Sad tek vidim da je mogo fino premjestit početak cijevi odvoda kondenzata na drugu stranu klime i onda drito van kroz rupu, al valjda je svejedno... Jer tehnicki voda dvaput ide vodoravno. Prvo iza klime sa desno na lijevo a onda sa vanjske strane sa desno na lijevo.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 08.08.2012. u 18:49.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na