|
![]() |
#752 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Kad smo kod zaštite osiguračima, osiguraču(onom na razvodnoj ploči) nije primarna namjena da zaštiti uređaj tako graška osigurača može biti samo ako se zbog preopterećenja zapalio dovodni kabel....što je ipak malo vjerovatno.....odnosno izrazito smiješno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#753 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Mi imali u firmi slučaj da je "majstor" klimu u jednom autu popravljao i namotao jedno 20-ak licni oko osigurača ventilatora kabine. Valjda ga mučilo što je stalno izgarao. Danima u autu i stalno nešto smrdi po skurenoj plastici :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa jel "popravio" osigurač ili nije ? Taj nebu skoro izbacio, a to šta će se zapalit cijela instalacija nije njegov problem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#755 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#756 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Dođem unutra, osigurači su još bili oni rastalni,a unutra puna žica i to neka čelična, meni se čini da je čavao odrezao i nagurao unutra ![]() Klima naravno skupa s još koječim na istom osiguraču. E, da, i nije se zapalila ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#758 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ok, bilo bi dosta spamare nevezane za temu ![]()
![]() |
#761 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
![]() |
#762 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Dali klima od 3,5 kw troši više struje od 2,5 kw ako se radi o hlađenju prostorije od 25 m2 ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
~200W više "nominalno" troši 3.5kW klima u odnosu na 2.5kW, ali bi vjerojatno nešto prije ohladila ova jača pa razlika ne bi bila toliko vidljiva. Vidim da je Metro danas poslao katalog i ima Panasonic klima, piše inverter, a nisu nego su obične, čim se sve bave ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
Premium
|
I kako vam rade klime, inverteri, ne inverteri, jesu opet u pogonu? ![]() Kod mene hladi sve super, kad se podesi na 24C onda dugo dugo puše lagano umjesto da se gasi-pali i radi ona glupa puhanja po 10 sec ![]() ![]() @IcyTexx: Jesi ti zadovoljan svojom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#767 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Dobra je kod mene, možda sam ipak trebao uzet devetku. Hladi i predobro. ![]() Dva problemčića... Nekad sama od sebe pusti čudan miris, to sam valjda riješio auto cleaningom. Moguće je da je od sušenja veša unutar stana ili nečeg sličnog. Ak ga stavim na balkon onda golubovi koje susjed hrani sve poseru. Drugi je to da je nekaj počelo blago rondati na najnižoj brzini, moram maknut masku i vidjet kaj je. Al inače je OK... Čak ju i isključim taman prije nego što zaspim da ne puše po meni i savršeno je... Još ću na tajmer namjestit da me budi ujutro i to je to. Još uvijek ju nisam prespojio kak se spada. :P Ne rade mi lampice u sobi haha. |
![]() |
![]() |
![]() |
#771 |
Premium
|
Klima koja je nova i ne radi ni mjesec dana - zašto bi smrdila po pljesnivom? Što već treba čišćenje? Na filterima nema ni trunka prašine... Jel je moguce da odvod kondenzata nije dobro rijesen? Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 07.08.2012. u 01:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Hm, moja nema nikakvih autoclean funkcija,ionizatora, plazma filtera itd ne ostaje puhati nakon što ju isključiš ko neki modeli, al nema nikakvog mirisa, kad ju ugasim, odmah staje i zatvara ona krilca. Miris po pljesnivom znači da je negdje nešto toplo i vlažno. Može biti do tog odvoda kondenzata. Ja bi zvao servisere nek vide u čemu je problem. Btw, ovak je kod mene ovih dana: ![]() ![]() Hlađeni prostor je točno 33m2, vanjski senzor termometra je stalno u hladu, mjeri realnu temp, brzina vent klime je na najmanjoj brzini stalno-ok ima još manja brzina tj. "pola" prve brzine kad se prebaci u Silent mode |
![]() |
![]() |
![]() |
#774 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Ne znam koju klimu imaš, ali ako nije inverter koji održava temperaturu konstantnim hlađenjem (radom kompresora), onda u intervalima dok kompresor stane i prestane režim hlađenja (samo ventilira), zna se osjetiti onak teži miris vlage. Tu servis ne pomaže, odnosno pomaže ali samo privremeno (i sam kažeš da je klima nova novcata). Ako te jako smeta, možeš malo parfemom ili nekim mirisnim sredstvom "prdnuti" preko filtera u klimu da ti to zamiriši. Ili spusti temperaturu za stupanj tak da se češće pali kompresor. To je boljka svih non inverter klima uređaja. Koliko će se osjetiti miris vlage ovisi o tome koliko visoko postaviš temperaturu. Ako postaviš niže, kraće će klima biti van režima hlađenja i teže da će zasmrditi. Ako držiš pre visoko, klima zna ventilirati i po 10-30 minuta, a za to vrijeme zasmrdi vlaga iz tave. Također si pripazite kod montaže... nikad nemojte dopustiti da vam klimić spaja odvod kondenzata na kanalizaciju!!! Sve OK preko ljeta dok klima radi i ima kondenzata, ali preko zime se odvod posuši i čim dođe neka južina digne smrad govana u klimu. Tu ne pomaže niti sifon pošto se i on posuši, eventualno onaj sa kuglicom, tak da dok nema vode u sifonu, kuglica začepi cijev. |
![]() |
![]() |
![]() |
#775 |
Premium
|
Hvala na odgovoru Bartuc. Inverter je, Samsung AQV12PWCN. Ovo je četvrta klima sa kojom imam doticaja i samo ona smrdi zasad, na drugima uz mjesečno pranje filtera ništa nikad ne smrdi.. Ova je zasmrdila već nakon dva tjedna. Dal je moguće da je loše riješen odvod kondenzata pa nešto ostaje u klimi? Koliko vidim, lik je odvod kondenzata iz unutrašnje stavio ispod svih žica i cijevi da ima nagib ali ju je uveo na sredinu u vodoravnu cijev dužine pol metra koja na jednom kraju sakuplja kondenzat iz vanjske, a na drugi kraj ima spojenu drugu okomitu cijev. Zanima me dal je to samo bezazleni smrad ili već napada plijesan i bakterije? Najbolje da još i legionarsku poberem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#777 | |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() Inače ako se spajaju i unutarnja i vanjska na isti odvod, onda se odvod iz unutarnje jedinice gura u tavu od vanjske, a iz vanjske (dolje na sredini) izlazi zajednički odvod (ukoliko je vanjska ispod razine unutarnje naravno). Najbolje da nazoveš majstora koji je montirao pa da vidi kaj se dešava. Nebi smjela smrditi nova klima tak kak opisuješ. Legionele se nemoj bojati, teško da će se ona razviti u kućnim klimama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#778 |
Premium
|
Ja sam jučer primjetio da mi se, kad je klima u režimu jačeg rada (inverter) ledi lagano (površinski) gornji dio isparivača unutarnje jedinice. Ne znam jel to OK ili je negdje pustila plin. Dok radi u slabijem režimu isparivač je skoro sobne temperature, al kad pojača zaleđuje se ![]() Al ajde, bar je opet korisna, bilo mi je nevjerojatno da je nakon ugradnje zahladilo tako da je zadnjih par dana prvo pravo korištenje, do sad skoro nije ni trebala (mjesec i 2 tjedna). |
![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
overpowered
Datum registracije: Mar 2006
|
Pozdrav ekipa, huntam neku klimu si čopit jer je ovo ljeto overpowered e sad namjena te klime bi bila naravno hlađenje i grijanje po zimi pa dali imate neke preporuke? Pretpostavljam da ove jeftine od 1k kuna nisu isplativa investicija ![]()
![]() |
#780 | |
Premium
|
Citiraj:
Evo kak izgleda (sorry, mrvicu je losa slika al sve se vidi): http://d.pr/i/ndpV Ipak ima metar ta cijev. Postavljao ju je sa vaser vagom, hehe... Mislim da nije mogo spojit na vanjsku jer je unutrasnja na razini ovog gdje izlaze zice. Steta sto nisam postavljao klimu kad su radili fasadu, cijevi bi bile ispod. Jednog dana... Sad tek vidim da je mogo fino premjestit početak cijevi odvoda kondenzata na drugu stranu klime i onda drito van kroz rupu, al valjda je svejedno... Jer tehnicki voda dvaput ide vodoravno. Prvo iza klime sa desno na lijevo a onda sa vanjske strane sa desno na lijevo. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 08.08.2012. u 18:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|