Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 01.08.2012., 21:55   #151
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ukratko, kod mene su iskustva drukcija s S3..
A ionak je mob rootan, tak da ...
zvonac je offline  
Staro 01.08.2012., 22:01   #152
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
E to me zanima.. ovako.. kada se roota to counter zabilježi i šta je onda sa garancijom? Čovječe pa ne vjerujem da nemogu sms poslat sa stock aplikacijom..

Zadnje izmijenjeno od: dean225. 01.08.2012. u 22:07.
dean225 je offline  
Staro 01.08.2012., 22:36   #153
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Na cistom romu tih bugova nema. Govorim o nebrendiranom s3 firmware-u. Primjer I9300XXBLG8. Barem ne na frendovom s3 jer ga ja vise nemam pa ne mogu usporedjivati. Imao je jedan bug na verziji prije ove,i to kad je neke odredjene ljude iz imenika zvao,mobu bi se zacrnio ekran. Takve stvari su fail i na HTC-u i na Samsungu i na bilo kojem drugom mobu. Jedina je razlika sto fix/novi firmware izadje dosta brzo za samsunga u odnosu na HTC i druge proizvodjace,pa ne moras rootat i stavljat custom fw nego mozes telefon fleshat s novom verzijom i rijeseno. A za potrebe jamstva vratis na original brendirani firmware.
Sto se root-a tice,vec i ptice na grani znaju da se root skida lako,sto toolovima kao sto je superoneclick sto fleshanjem originalnog firmware-a. Jamstvo se evetualno gubi UNLOCK-om,nepovratnim S-OFF otkljucavanjem security-a kod nekih HTC-a itd.. Htio sam to napomenuti da clanovima bude jasnije.

Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova
E to me zanima.. ovako.. kada se roota to counter zabilježi i šta je onda sa garancijom? Čovječe pa ne vjerujem da nemogu sms poslat sa stock aplikacijom..
Taj counter se ukljucuje prilkom fleshanja custom kernela,roma itd a ne prilikom root-a. Na ICS-u je skoro pa nemoguce resetirati taj counter,ali zato fleshash stari gingerbread original FW,resetiras s jig-om i vratis original ICS FW i svi sretni.
Tebi bih preporucio da stavis gore navedeni FW,nakon toga resetiras telefon na tvornicke postavke pa ga isprobaj. Mozes ga i rootat,nema countera,ali zasad nemoj stavljat nikakav custom rom. AKo kasnije bude trebao ici na jamstvo,javis se pa ga sredimo.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 01.08.2012. u 22:46.
spawn je offline  
Staro 02.08.2012., 05:19   #154
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Znači meni je onda counter na nuli, kaj ne? Osim kaj sam službeni update stavil, valda to bilježi, to bi i kao i trebal bit neki oblik flešanja?
Pošto mi je samo mob rootan, custom kernel i ROM nije stavljan gore, onda ispada da counter nije pokrenut, tj ne bilježi rootanje..

Pa kaj nije bilo govora da se counter može stavit na nulu pomoću onog Jig usba ili prek programa Triangle Away?
zvonac je offline  
Staro 02.08.2012., 09:15   #155
TheProfiler
Gamer 2 the Bone
Moj komp

TheProfiler's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Galaxy S2 problem s mikrofonom (jeka)

Hello, imam pitanjce.
Imam SGS2 već neko vrijeme, i od prije par mjeseci sugovornici me jako slabo čuju, ali ne uvijek. Nekad čuju sebe dvostruko, kao jeka, a nekad mi vele da zvučim kao da sam u bunaru Ja druge uglavnom ok čujem.
To se zna promijeniti i tokom razgovora, prvo me čuju normalno a onda odjednom banana.
Meni to zvuči kao da je moj mikrofon sheban malo, ali nisam siguran. Imao nektko još ovakvih iskustava? Jel čak moguće da je nekakav softwerski problem? Nisam baš ekspert pa nemam pojma.
I ako jest mic, koliko bi došao popravak po prilici (nemam garanciju)?

Thnx
Staro 02.08.2012., 09:23   #156
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Znači meni je onda counter na nuli, kaj ne? Osim kaj sam službeni update stavil, valda to bilježi, to bi i kao i trebal bit neki oblik flešanja?
Pošto mi je samo mob rootan, custom kernel i ROM nije stavljan gore, onda ispada da counter nije pokrenut, tj ne bilježi rootanje..

Pa kaj nije bilo govora da se counter može stavit na nulu pomoću onog Jig usba ili prek programa Triangle Away?
Samo preko JIG-a se miče counter, triangleAway miče onaj trokut žuti.

@TheProfiler:
Podaci o mobu? Koji ROM, koji modem, koji kernel?
Staro 02.08.2012., 10:38   #157
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Hvala Bruno.. Flashao sam XXLG8 i sada većina stvari radi ok.. ajde, konačno šaljem smsove sa svog moba. Čitam da je sa triangle away sada moguće resetirati counter samo na S3 ali košta 1,80 dolara. Izvor xda.
Staro 02.08.2012., 10:43   #158
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Citiraj:
Autor TheProfiler Pregled postova
Hello, imam pitanjce.
Imam SGS2 već neko vrijeme, i od prije par mjeseci sugovornici me jako slabo čuju, ali ne uvijek. Nekad čuju sebe dvostruko, kao jeka, a nekad mi vele da zvučim kao da sam u bunaru Ja druge uglavnom ok čujem.
To se zna promijeniti i tokom razgovora, prvo me čuju normalno a onda odjednom banana.
Meni to zvuči kao da je moj mikrofon sheban malo, ali nisam siguran. Imao nektko još ovakvih iskustava? Jel čak moguće da je nekakav softwerski problem? Nisam baš ekspert pa nemam pojma.

Thnx
Je li gore stock ROM? Takve stvari su se znale dešavati sa nekim non-stock ROMovima.
Staro 02.08.2012., 12:24   #159
ti.le
[CTN]Mr.Ti
Moj komp

ti.le's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Hello, imam pitanjce.

Thnx
prvo, i najjednostavnije, ako imas mobitel u nekoj futroli, silikonskoj/gumenoj narocito, izvadi ga van i probaj neko vrijeme bez nje korsititi, imao frend takav problem, maska je "nesto" pritiskala...
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO
ti.le je offline  
Staro 02.08.2012., 13:16   #160
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Hello, imam pitanjce.

Thnx
Mislim da jeka vise je do operatera, a sto se tice zvuka kao da si u bunaru i da te drugi jako tiho cuju to je do firmwara GB, svaki put u toku razgovora se to moglo malo popraviti s iskljucenjem noise reductiona. U ICS stock firmware tog problema vise nema.
Staro 02.08.2012., 15:18   #161
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Meni se problem sa zvukom u zadnje vrijeme javblja na Tomatu/vipu. Ovisno o mjestu gdje se nalazim,ovisno o repetioru. Javlja se na iphone 4s.galaxy s2 i nokia N8. Znaci vise mi se cini da je do operatera. Probakj staviti neku drugu karticu (mislim na operatera) pa provjeri.
spawn je offline  
Staro 02.08.2012., 15:42   #162
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

Datum registracije: May 2008
Pozdrav, nabavio sam polovni SGS2, malo mi je cudno trajanje baterije.

stock je ICS 4.03., napravio sam factory reset, imam 4 gmail accounta, whatsapp, facebook sinkronizacije, ekran je bio 90% na minimumu, upaljen Wlan i 2G mreza. Dosta sam ga koristio unazad 8h koliko je i trajala baterija, makar su to bila uglavnom samo podesavanja i malo zujanje Operom Mobile sa Turbom (nikakve igrice/mjuza/video itd.).

Je li to problem stock ROM-a, pa da mijenjam ROM, je li to normalno za taj mobitel ili da urgiram kod prijasnjeg vlasnika?
Mejzlik je offline  
Staro 02.08.2012., 20:05   #163
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Ne vjerujem da je do stock rom, trebalo bi potrajati sa tvojim načinom 16 - 26h. Znači da je baterija na izdisaju. Eventualno, probaj nabaviti zamjensku bateriju istog kapaciteta a i možeš nabaviti orginalni sa 2000mAh u koju dobivaš i poklopac

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline  
Staro 02.08.2012., 20:29   #164
Rebellion
Killer of your Dreams
Moj komp

Rebellion's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Thumbs up

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Mislim da jeka vise je do operatera, a sto se tice zvuka kao da si u bunaru i da te drugi jako tiho cuju to je do firmwara GB, svaki put u toku razgovora se to moglo malo popraviti s iskljucenjem noise reductiona. U ICS stock firmware tog problema vise nema.
Cestitke na 1337. postu xD
P.S. sry ostalima za OT
Staro 02.08.2012., 20:46   #165
Rimac
Cigan.

Rimac's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Galaxy S Plus JIG

Pozdrav, zamolba za ljude iz Osijeka.. ako netko ima JIG za i9001, hitno! naravno ako ima za prodaju ili posudbu, hitno je za telefon, u subotu idem iz drzave.. bio bih zahvalan..
Staro 02.08.2012., 21:50   #166
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Mejzlik Pregled postova
Pozdrav, nabavio sam polovni SGS2, malo mi je cudno trajanje baterije.

stock je ICS 4.03., napravio sam factory reset, imam 4 gmail accounta, whatsapp, facebook sinkronizacije, ekran je bio 90% na minimumu, upaljen Wlan i 2G mreza. Dosta sam ga koristio unazad 8h koliko je i trajala baterija, makar su to bila uglavnom samo podesavanja i malo zujanje Operom Mobile sa Turbom (nikakve igrice/mjuza/video itd.).

Je li to problem stock ROM-a, pa da mijenjam ROM, je li to normalno za taj mobitel ili da urgiram kod prijasnjeg vlasnika?
Skini Better battery stats (na xda imaš ful verziju) i pusti ga neka ti snimi jedan ciklus. 10 kuna da te zeza neki app s wakelockovima. I ovako ti prema ovom grafu Android OS malo previsoko stoji na ljestvici, ali uzalud sve to kada ne piše koliko sati je radio ekran, koliko je Android OS držao mob budnim itd... Poklikći te stavke za detalje
Staro 03.08.2012., 08:14   #167
tuna1980
Registered User

Datum registracije: Dec 2011
Galaxy s i9000 veliki problemi

Pozdrav!

Vlasnik sam spomenutog telefona već godinu i pol te sam ga odlučio rootati, sve oke preko odin-a sam uspio i stavio sam custom ROM ICS 4.0.3. koji je u početku dobro radio, no kasnije je postao noćna mora! tada sam instalirao NS tools i podebljao sam frekvenciju na 1300 radio je ok do jednog trena kada se smrazavao i došlo je do toga da kada ga palim imam samo početni gaaxy s ekran i nemogu nikako u recovery mode ... mogu samo u download mode, pokušao sam nešto preko tutorijala na youtubeu koji se odnose na brickane mobove tj. preko odin-a.

molim vas koji savjet ili uputu u to što da radim
tuna1980 je offline  
Staro 03.08.2012., 08:52   #168
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Pa ako možeš u download mode, ne vidim nikakav problem.
Lipo upali ODIN, stavi mobitel u download mode, instaliraj drivere (ako već nisi) i flashaj ovo preko odina:

skini paket XXJVT-RE-I9000.zip
i flashaj preko ODIN-a.

Nakon što flashaš to, imaš gingerbread. Poslije toga preporučujem SlimICS + Semaphore kernel 1.3.0.
Staro 03.08.2012., 10:19   #169
tuna1980
Registered User

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Pa ako možeš u download mode, ne vidim nikakav problem.
Lipo upali ODIN, stavi mobitel u download mode, instaliraj drivere (ako već nisi) i flashaj ovo preko odina:

skini paket XXJVT-RE-I9000.zip
i flashaj preko ODIN-a.

Nakon što flashaš to, imaš gingerbread. Poslije toga preporučujem SlimICS + Semaphore kernel 1.3.0.
oke stari hvala ti i budem probao
tuna1980 je offline  
Staro 03.08.2012., 10:45   #170
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Naravno, pretpostavljam da znaš flešati preko ODIN-a.
Extractaš taj zip fajl imat ćeš vjerojatno unutra odin i datoteke koje su važne:
- *.pit
- *.pda ili tar ili md5
uglavnom, pit staviš u pit kolonu, a pda fajl (onaj veliki fajl) staviš u PDA kolonu u ODINu.
Staro 03.08.2012., 11:32   #171
tuna1980
Registered User

Citiraj:
Extractaš taj zip fajl imat ćeš vjerojatno unutra odin i datoteke koje su važne:
- *.pit
- *.pda ili tar ili md5
uglavnom, pit staviš u pit kolonu, a pda fajl (onaj veliki fajl) staviš u PDA kolonu u ODINu.
pa neznam nisam to dugo radio pa... uostalom tnx, javim se kad budem pokusavao
tuna1980 je offline  
Staro 04.08.2012., 01:36   #172
Plastikman
What Matters?
Moj komp

Plastikman's Avatar

Datum registracije: May 2010
Eto ja u prošli petak uzeo Seamsung E2600, i jučer ga vratio u Vip na servis. Pokazivao pun signal a od signala ni S! dakle mon je bio ispravan punih 7 dana!

Ima li tko kakvih iskustva s tim telefonom? :-/
Plastikman je offline  
Staro 04.08.2012., 11:34   #173
tuna1980
Registered User

Citiraj:
- *.pit
- *.pda ili tar ili md5
hm da ... brijem niš od toga ... flashao sam ga odin je napisao pass kako treba i sad bi se telefon trebao rebootat ali ništa početni ekran i nešto na sekundu se pokaže dark core i bok ... a nemrem ni recovery i dalje dobiti
tuna1980 je offline  
Staro 04.08.2012., 11:43   #174
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Imas OVDJE sve sto ti treba. Skini stock tele2 gingerbread i prati upute.
spawn je offline  
Staro 04.08.2012., 12:53   #175
tuna1980
Registered User

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Imas OVDJE sve sto ti treba. Skini stock tele2 gingerbread i prati upute.
makakvi gotov je! nemože on ništa ... ili je neki hardware ili kaj ... odin instalira software i kad treba rebootat on ostane mirovat. Neznam dali je moguće da je neki hardware??
tuna1980 je offline  
Staro 04.08.2012., 13:21   #176
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

ako nije problem, mozes slikati odin program nakon sta sve postavis, taman prije nego pritisnes tipku run?
Staro 04.08.2012., 13:37   #177
tuna1980
Registered User

Citiraj:
ako nije problem, mozes slikati odin program nakon sta sve postavis, taman prije nego pritisnes tipku run?
valjda je uspjelo

Citiraj:
Autor tuna1980 Pregled postova
valjda je uspjelo
nikako nemogu uplodati sliku!

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 04.08.2012. u 14:33.
tuna1980 je offline  
Staro 04.08.2012., 14:09   #178
Mitsuoka
Samsung Mob!ler
Moj komp

Mitsuoka's Avatar

Datum registracije: Mar 2012
Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova
Evo ti par crtica za ICS na S3..
Home button lag..
FC kod pisanja sms
Battery drain u stand byu
Display brightness ne radi kako treba
Haptic feedback gasi vibraciju sam
Kod slušanja glazbe sa slusalicama kada se vise pojača (3/4) "probija" na vibraciju i mob vibrira u ritmu glazbe.
Imaš za sve već fix na xda samo što trebaš rootat mob.

Tak da, sve je samo ne kao podmazano.. A kod samsunga se to zovu updateovi a kod htca failovi.

Imam S3 i mogu potvrdit sve ove greške..
Home button lag nije lag, to je radi SVoicea, jer uredaj ceka da vidi hoce li biti 2 klika.
FC kod SMSa nikad nisam dozivio.
Battery drain - skini betterbatterystats pa vidi do cega je.
Display brightness radi ok, jel to mislis na browser? Ako da, on ima individualno namjestanje osvjetljenja.
Ja slušam na max pa ne osjećam to, možda je greska tvog uredaja (loši spojevi i sl.) -> pravac garancija.
Mitsuoka je offline  
Staro 04.08.2012., 19:12   #179
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Button laga I dalje, isključen mi je svoice.. Problem vibracije i fc kod pisanja smsova je riješio zadnji kernel. A što se tiče battery draina prisutan je kod svih S3 na stock romu. Rootaj mob i instaliraj fix pa ćeš vidjeti koliko duže traje baterija..
Staro 04.08.2012., 21:16   #180
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Ola,

Ima netko na području Zagreba jig za galaxy?Za prodati ili posuditi, tak svejedno.
Trebam do kraja tjedna oživiti jedan s2, nemam s čim napraviti jig a ebay nije opcija u ovih tjedan dana.
Hvala.
tech je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno