|
![]() |
#1321 |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
Canon 1100D+18-55III, 3299kn u Konzumu. @aski baš s kolegom raspravljam o tome je li bitan AF motor u tijelu, njemu nije, meni je. Kolega već dulje vrijeme govori da to nije bitno. Nagovarao sam ga na d90 a on je ipak uzeo d5100. Sada je na red došao telac pa lupa glavom od zid ![]() Da me slušao, mogao je uzeti 80-200/2.8 AF-D ED za cca 5000kn a sada ako želi iste performanse telca, mora uzeti 70-200 za min. 8500kn. Taman jedan širac ode u vjetar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1322 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1323 |
aka Sizif
|
Ima stabilizaciju i 10mm širi raspon no nije slikovno ništa kvalitetniji, link na povijest objektiva. Zaključak za AF ED verziju 88-92: "If you don't need fast auto focus (for instance, for tripod shots with a D3X, Nikon makes no better tele zoom, even today." ..ako je za vjerovati Rockwellu |
![]() |
![]() |
![]() |
#1324 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1325 | |
Premium
|
Citiraj:
Koliko mogu vidjeti kad se malo pritvore tu su negdje, ali 70-200 ima ipak prednost što se tiče kontrasta i oštrine. Nova verzija 70-200 je još mrvicu bolja, ali razlika je jedva vidljiva između te i starije verzije istog objektiva. A stabilizacija na 70-200 rangu jaaako dobro dođe za pucanje iz ruke, puno slika koje bi bez VRa bile neupotrebljive budu jako upotrebljive. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1326 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Canon 650D
![]() |
#1327 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
nikako mi se nesviđa ovaj touch screen i nevidim smisla na DSLR-ovima ali ajde... http://snapsort.com/compare/Canon-60...Canon-EOS-650D |
![]() |
![]() |
![]() |
#1328 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Ekipa ima li u nas kupiti nesto ovako za timelapse?? Ako nema bas cili komplet bili se moga u nas uzet/napravit samo ovaj plavi rail. jer to cudo najskuplje dode zbog dostave? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1329 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Može preporuka profi fotiča do 6 tkn? Nije za mene već za frenda, tako da me nemojte ništa pitat u detalje već po svom mišljenju bacite neku preporuku. Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1330 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1334 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1336 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Ja sam tutlek kaj se tiče fotiča pa pitam, i malo sam gledao i isto sam naletio na tog Canona koji mi je @housel linkao. Može neka usporedba njega i ovog Sony-a ... koji je bolji po vašem mišljenju? Hvala ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1337 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Sad će ti se javiti dežurna Canikon ekipa i popljuvati Sonya. Meni je to još uvijek puno ispred 550D i ostalih reciklaža koje se godinama vuku kao preporuke. Ako ništa drugo, tehnološki je 10 godina ispred 550D i za sve što mu zatreba, bit će dovoljan. Ako želi nešto više, ima pun oglasnik Minoltinih starih objektiva za male novce.
![]() |
#1338 |
Premium
|
Hehe ma nema potrebe za javljanjem saznao sam sve što sam trebao. Hvala na pomoći još jedanput svima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1339 |
Banned
|
postoji buba u glavi kojia mi govori stalno da dam šancu Nikonu i gledam D7000 po cijeni polovnih su isti,nekako mi se za timelapse čak D7000 čini boljim puno i jako razmatram ovu situaciju,što se tiče same usporedbe: http://snapsort.com/compare/Canon_EOS_7D-vs-Nikon_D7000 nešto mi govori da nebih ostao razočaran,... inače prodajem i 600D zadnja stvar koja je ostala ![]() Zadnje izmijenjeno od: d0magoj_OS. 24.07.2012. u 12:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1340 |
aka Sizif
|
@ 1v@n Nisam Canikon fan boy, meni svejedno što piše na njemu, samo neka daje što više za što manje para. Nisam nikad niti jedan Sony držao u rukama pa neću ništa reći ni za niti protiv. Sa 550d sam se igrao jedno vrijeme pa mogu potvrditi da je za te pare taj set vrlo dobar. @Domagoj D7000 je strava aparat i noviji je od 7d. Ako ti se ne prelazi na drugi brand, igraj se sa 600d još neko vrijeme dok 5d mkII malo ne pojeftini pa pikni njega, to bi svakako bio naj ulog.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1341 |
Banned
|
već 2 godine čekam da "pojeftini" neda mi ga se više čekati,5D MKII je najbolje od najboljeg ali precjenjen je i to bezobrazno u Hr :S. Što se tiče D7000 kako stoji s popravcima i dali se voli pokidat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1342 |
aka Sizif
|
Uf, nisi ga još ni kupio a već razmišljaš o popravku ![]() Kada bih ti nabrajao prednosti Nikona, vjerojatno bi većina argumenata bila subjektivna. I jedan i drugi aparat su pravo dobre pile, jedino što je D7000 noviji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1343 |
Banned
|
što se tiče samo timelapsa D7000 ima veliku prednost nad 7D i po pitanju šuma,u sebi ima timer, i dosta još stvari koje bih stavio u plus,navodno mu je senzor bolji,i hrpa drugih stvari....ovo za kvarove pitam pošto bi ovo bio prvi Nikon kojeg bih udomio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1344 |
aka Sizif
|
Osobno imam 5 godina star d80 dok kolega ima 4 godine star 450d i 6 godina star 5d. Moj je na nekih 48 000 škljocova i ide i dalje bez da pokazuje ikakve promjene. Na 450d je promjenio zatvarač, fotić je došao do tko zna koliko škljocova, možda čak i do 100 000. 5d ima oko 100 000 (odokativno) i da lje radi kao novi. Poanta je da su to sve izdržljivi alati i da ne treba imati tako negativan stav. Radit će puno dulje nego što ćeš ga imati, koji god uzeo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1345 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1346 | |||
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
taj 450d je dosao sa oko, ako se dobro sjecam, 28 000 ili 38 000 okidanja. Znam jer je to bio moj stari 450d. Eto ako se ne varam shutter nije promjenio, a ako je to je zato sto je on rekao da hoce promjeniti jer ima dostao okidanja. ![]() Sto se tice cijene 5dmkII imate ga u svici za oko 12 000kn, mkIII za 20 000kn. Netko je pitao za timelapse slider. Njemacka firma igus pravi slidere, cijene za najmanji model s kolicima je oko 800kn, najskuplji je oko 1500kn. Ako treba mogu poslati cijenik. U cijenu je uracunata speditacija, dostava na kucnu adresu i sve ostalo. Ako treba imam remen i dvije remenice za 1m slidera, te nekakvu elektroniku koju mi je kolega slagao, ali sam odustao od toga. Citiraj:
tu ce te naci jako puno informacija o sliderima na DIY bazi. Preporucam igus, jer sve ostale "baumax, pevec" kombinacije su neisplative ( znam iz vlastitog iskustva ). Isto tako, preporucam da jedan jedini aparat koji imate ne silujete s TL. Meni je bilo zao kidati 40d na to, sad s 5dII nema teorije. Rade cu kupiti neki 30d ili nesto slicno i njih trositi. Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: ..::Matej::... 26.07.2012. u 22:55. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#1347 |
Banned
|
što se tiče samyang 8mm dali postoji nekakv ND filter za njega ili slično? gledao sam na ebay i google ali ništa pametno našao...što se tiče aparata naručio sam nikon D7000 ![]() Zadnje izmijenjeno od: d0magoj_OS. 27.07.2012. u 09:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1349 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1350 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Neki fishevi imaju u sebi već ugrađene color filtere. Za 16mm Sony/Minoltu znam sigurno da ima, ali isto bez gel nosača. Vjerojatno se nađe poneki sa svim time, ali mu je vjerojatno i cijena odgovarajuća
![]() |
|
|