Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.05.2005., 00:55   #1
p5ych0p4N
Registered User

Datum registracije: Mar 2005
Leadtek 2000 XP Expert muka sa capture

ovakoc:
DFI Lanparty Ultra rev B
atlon 1900+,
1 GB Rama Super Telent CL2,5
S-ata hard
Ati Radeon 9200
u naslovu spomenuta TV kartica

Nikako namjestit prave postavke da mi snima "kvalitetno" i sa neprekinuntim zvukom. Probao sam svašta, MPEG, (720x586, 384x288,), PicVideo, i još poneki codec i kako god da stavim, nikako da dobijem gledljivu snimku.
Sad, nedavno sam metnuo ovu grafulju u kantu, sa starom Geforce MX 440 mogu reči da nisam imao tih problema. Dapače, u to vrijeme sam imao 256 MB "no name" rama i uspijevao sam sa PICvideom snimat u 720x586. :confused:
Dali je netko imao sličnih iskustava ili sam izoliran slučaj i dali je to možda zbog drivera ATI grafičke?

Unaprijed hvala
p5ych0p4N je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2005., 10:05   #2
choby
Premium

Datum registracije: Nov 2001
nisi se baš potrudio opisati situaciju, kaj znači gledljiva snimka? neprekinuti zvuk? da li je sve ok kad samo gledaš programe? kakav ti je prijem signala?

na prvu ruku, probaj instalirati druge drivere i aplikaciju (novije ili starije)
choby je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.05.2005., 10:09   #3
choby
Premium

nisi se baš potrudio opisati situaciju, kaj znači gledljiva snimka? neprekinuti zvuk? da li je sve ok kad samo gledaš programe? kakav ti je prijem signala?

na prvu ruku, probaj instalirati druge drivere i aplikaciju (novije ili starije)
choby je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2005., 13:54   #4
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Re: Leadtek 2000 XP Expert muka sa capture

Citiraj:
Originally posted by p5ych0p4N
ovakoc:

Nikako namjestit prave postavke da mi snima "kvalitetno" i sa neprekinuntim zvukom.
Ja imam istu karticu i snima mi normalno, opisi malo tocnije problem jer na kuzim je li problem u slici ili zvuku?
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2005., 16:14   #5
p5ych0p4N
Registered User

Nisam još probao staviti starije drivere za grafičku jer jednostavno ne stignem..
Ali ono što mi se sad događa, a prije nije:
Na 720x576 dropa mi frejmove big time i snima "usporeno", odnosno, zvuk ide normalno dok slika kasni.
Na 384x288 mi dropa frejmove, ali i nije sinhroniziran audio sa videom.

Probao sam sa PICVidedo M-JPEG 3 vmf Codec, PICVideo 3 DirectShow M-JPEG Copressor, PICVideo Lossless JPEG Compressor i MPEG 2 Codec (VQ 333, TDR 6000).
Inače, treba mi PICVideo, jer mi MPEG 2 ostavlja onu ružnu distorziju na gornjem dijelu ekrana (jedno pola cecntimetra s gornje strane ekrana iscrtane bijele linijem, ali na forumima sam vidio da je to kao normalno?!)

Za PICVidedo M-JPEG 3 vmf Codec imam sljedeće postavke (ali sam siguran da to nema veze s problemom):
quality 18, subsampling 4:2:2, 2 Fields if more than 240 Lines, Advanced deblocking,

Driveri za grafičku - 6.14.10.6517
driveri za Tv tuner - 5.13.1.3307

Koristim Winfast PVR za snimanje, jer mi iuVCR v4.7.2.285 nije u stanju proskenirat sve kanale bez da se sruši na kraju.

Nadam se da sam bio dovoljno detaljan, a javim kako će šljakat nakon promjene drivera za grafu
Staro 02.05.2005., 19:26   #6
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Citiraj:

Driveri za grafičku - 6.14.10.6517
driveri za Tv tuner - 5.13.1.3307

Nadam se da sam bio dovoljno detaljan, a javim kako će šljakat nakon promjene drivera za grafu
Heh.... a driveri za maticnu plocu?

JA sam takodjer imao problema sa A/V synhronizacijom dok nisam instalirao nforce2 drivere v5.10 sa nvidijinog sajta, za koje je navedeno da rijesavaju problem sa kasnjenjem zvuka u nekim igrama. To mi je zvucalo poznato kod snimanja pa sam ih instalirao i sve je sada ok.

Inace i ja koristim WinFast PVR sa Pegasus picvideo 2 MJPEG codecom q18 i ostalo isto kao kod tebe. isto snimam u 720x576 ali mi je stavljeno audio kao master stream.

Driveri ta tv karticu su prije mjesec dana skinuti sa leadtek sajta pa su valjda isti ko tvoji...evo u ridmiju pise da su od 2004/10/06

BTW nisam instalirao nvidia ide driver nego sam ostao na MSovom

Mozda sam pomogao....
Staro 03.05.2005., 06:51   #7
p5ych0p4N
Registered User

Imam 5.10 za maticnu.
Probao sam sa starijim driverima za grafičku , ali sve sto sam dobio sa njima je da mi sad i igre štekaju
LOL!
Još cu malo eksperimentirat, ako sredim javim, a ako ne, onda vračam geforce 440 nazad. Jer ne pada mi na pamet da bi išta drugo moglo biti odgovorno za problem.
Staro 03.05.2005., 12:04   #8
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Citiraj:
Imam 5.10 za maticnu.
Probao sam sa starijim driverima za grafičku , ali sve sto sam dobio sa njima je da mi sad i igre štekaju
LOL!
Još cu malo eksperimentirat, ako sredim javim, a ako ne, onda vračam geforce 440 nazad. Jer ne pada mi na pamet da bi išta drugo moglo biti odgovorno za problem.
Probaj jos staviti audio stream kao master, ali sumnjam da ce ti to pomoć. Koliko imas aktivnih procesa? Oni mogu biti razlog dropanju frejmova pogotovo ako neki od njih takodjer mora nesto zapisati na disk.
Staro 05.05.2005., 16:35   #9
p5ych0p4N
Registered User

Ma ništa više no je uobičajeno, ništa više nego sam imao i prije ovih problema.
Je, po defoltu mi je stavljen audio stream kao master.
Znam kako ču riješiti problem - kupit ću si non-ati grafičku..

Nego, hoće tko kupit ati radeo 9200, 128 MB, 128 bitna, nova (ni mjesec dana), pod garancijom
Dam za 300 kn (u dučanu 400)
solidna grafulja za igre, ali ubi bože za neki ozbiljan rad
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke