|
![]() |
#571 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
EDIT: ovo se ne cini lose cak uzet ovu s inverterom. Zadnje izmijenjeno od: NinjaZec. 05.07.2012. u 13:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#572 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Molio bi preporuku za klimu za ured. Ured je u potkrovlju i ima oko 45m2, ali kako je u pitanju potkrovlje, manji dio ima punu visinu, pa prostorija ima oko 80m3 (znači samo je jedna prostorija te veličine koju treba hladiti i nema prepreka). Već oko 12-13h ne možeš normalno mislit kolko je vruće, pa smo odlučili uzet klimu. Koristila bi se svakodnevno za održavanje neke "normalne" temperature ![]() Volio bi da ima inverter jer bi je koristili možda i za grijanje u prijelaznom razdoblju. Za oko mi je zapela u Metro katalogu Panasonic CU/CS YE12MKX za 3800kn, 3.3kW za hlađenje, ali otvoren sam za sve prijedloge jer se ne razumijem u to. Cjenovni okvir bi bio taj. Thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja stavim klimu i taman se vrijeme pokvari. Pas masters ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
![]() Je, popravit će se ovaj vikend već Eto, meni danas smontirali ovo: http://www.klimacentar.com/mitsubish...uzge-35va.html Nevjerojatno kako klima tiho radi, niti unutarnju, a ni vanjsku jedinicu ne čuješ, fantastično. I stvarni troši malo struje, po mjeraču 500 do max 800w koliko sam danas malo mjerio, maximum i je po papirima 860W. Košta, ali vrijedi svake kune |
![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Da nebu problem oko ostvarivanja garancije. Prek "veze" se da smontirati već od 600kn ak nisu jedinice preudaljene. Gledal sam da je prvo izvakumiral sustav-kaj baš nemreš sam bez alata, a bome i bušiti fi 35mm u pola metra zida-treba imati alat |
![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Ma nije problem zbušit zid, sve od uradi sam alata imam doma. Jedino ako će trebati nešto specijalo. Što se tiče garancije, ma platio bi ja čak nekom, ali su svi u gužvetini. A i ne bi trebalo imati veze tko ugrađuje, osim ako nije ovlašteni baš za te klime. Mislim ne kužim se u to, ali ću pitati svejedno.
![]() |
#580 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
A ne znam ni sam. Gledao sam neke kalkulatore i ispada mi 2.6 - 2.8 kW snage da mi treba, po kubikaži, pa bi ovo trebalo biti dosta. Čudno mi je da bi kalkulatore radili da pokazuju manje, kad im je cilj prodat skuplje ![]() Malo jača klima drastično diže cijenu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#582 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#583 | |
Premium
|
Citiraj:
uzmi onaj silver iz Premium serije, takav imam ja, A kat. potrošnje struje, Prestige serija je skupa, a ona bijela Clasic je u C kategoriji potrošnje snobizam, šta drugo.."nek se vidi da se ima" ![]() Zadnje izmijenjeno od: quazar912. 05.07.2012. u 22:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#584 | |
Premium
|
Citiraj:
12 tka sasvim dosta za tu kubikažu...računaj da će u onoj prostoriji u kojoj je klima bit najhgladnije kako bi ti taj hladni zrak došao u ostale sobe da se osjeti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#586 | |
Premium
|
Citiraj:
kod mene je cca 55m2 + još 40m2 niže etaže koju gura 12tka, ako zatvorim taj dio od 55m2 onda je ko na sj. polu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#590 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
btw samo da se nadovezem da 45m2 mora ohladiti klima od 3.5kW jer kod mene doma kucu od 100kvadrata hladi 1 klima od 3.5kw pozicija soba je sjever jug. Tako da po mom misljenju klima od 3.5kw ti mora biti dostatna. Ja stan od 40m2 hladim sa jednom klimom od 2.5kw koja je i vise nego dostatna (istina pozicija stana je sjever istok) |
![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
pa ne kupujem klimu za susjeda, ah svašta... A bome što se tiče same potrošnje, niti jedan samsung od 3.5kw nije ni blizu mitsubishiju. Ako ćeš već gledat po tome, svaka serija ima fensi-šmensi koje su duplo skuplje, ponajviše zbog izgleda. Evo našao jedan model, ali je skuplji 1000kn, hvala, ali ne hvala...
![]() |
#594 |
Premium
|
čisto sumnjam da bi autor vidio razlike te Panasonik, samy, toshbia i te fensi Micubiši da ide na blind test... |
![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
da entry, ali to je bilo od prvih plaća prije 7-8 godina tako da dobro da je i takva ![]() kao što rekoh iz ruku kolege montera - tošiba, pa nitko, pa onda mitshubishi zbog kompresora i onda sve ostalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|