|
![]() |
#962 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Aston Martin V12 Vanquish se proizvodio od 2002-2007, a povukao bi paralelu sa Ferrariem 458 koji je izašao 2010 ![]() Recimo MErcedes SLS ima 6.2 litreni V8 koji proizvodi gotovo identičnu snagu, a iz istog su razdoblja auti ![]() Tu bi već paralelu mogao povući. Ali daleko smo od teme ![]() Znači Bulldozer na kraju nema 6/8 fizičkih jezgri, nego 3/4 "modula" i nešto kao HT? ![]()
![]() |
![]() |
#963 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
X8 ima 4 modula, svaki modul ima dvije ''jezgre'' no one dijele određene dijelove - konkretno cache i FPU Ovdje je sve lijepo opisano.
![]() |
![]() |
#964 |
|
Ovako štivo sam i tražio, ali nigdje nisam našao ovako lijepo napisano ![]() Nisam se ni sjetio potražiti na PCE. Thanks ![]()
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 16.06.2012. u 13:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Što se tiče patcha koji je AMD izdao, popravio je peformanse ali zanemarivo. Ne može program protiv arhitekture ![]()
![]() |
#967 |
Moderator
|
![]() |
#968 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() |
#969 |
Lost soul still wondering
Datum registracije: Nov 2004
|
Proc i matična do 1500 kuna?
![]() |
#971 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#974 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
jedino kaj 960t novi dođe 800 i kusur kuna ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Moderator
|
Daj ne lupaj gluposti, kakav X6 FX-6100. Bolje da zapije te pare nego da kupi taj odron. ![]() Ili neki Phenom II X4 ili neka pogleda Core i3. I praktički ih nema za kupit jer su nedobavljivi. Na žalost.
![]() |
#976 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Lost soul still wondering
Datum registracije: Nov 2004
|
Hvala na prijedlozima, mislim ću da se opet preseliti u intel tabor ![]()
![]() |
#978 | |
|
Citiraj:
Tipfeler, 6200, pun sam tipfelera u zadnje vrijeme, al nije ni čudo sa obzirom da sam više na poslu nego kod kuće. (ali razumljiva reakcija na 6100) ![]() Evo privremeno imam jednog 6200 kao backup na Asus M5 A87, klokeniše se kao nezdrav. ![]() Performanse meh, dobar je no nije ko Intel ali je oho-ho jeftiniji od kakvog i5 SB/IB.
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 24.06.2012. u 10:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
imaju bulldozeri jednu lijepu prednost pred trenutnim regularnim intelima, a to je da pruzaju uzitak OCa. Ja bi vjerojatno umro da me netko zaljepi za i3 bez turbo boosta i da mu ne mogu dici takt ni za pisljivih 10%. A vecini ovdje komp doma sluzi za 3 stvari, slusanje muzike, gledanje filmova i igranje, od cega samo na trecoj ulogu igra procesor i to kad ga uparimo s grafickom karticom cijene vece od cpu+mobo comba i to samo na rezolucijama koje su nativne monitorima visestruko jeftinijim od te graficke. Znaci nonsense konfa koju nitko nema. Naravno vrijedi za one koje nije briga previse za potrosnju struje ![]()
![]() |
#981 | |
Premium
|
Citiraj:
hahahaha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Koja korist od clockanja bulldozera kad je i clockan lošiji od i5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#982 | |
|
Pa dobro, da je baš toliko sporiji da Intel opravdava skoro 50% veću cijenu i nije baš ![]() Citiraj:
AMD je onaj Vauxhall Manaro a Intel je BMW M5. Za praktički siću (1100-1200 kn za 6-jezgreni CPU) dobiješ poprilično snažan procesor koji se kloka do neba i nekome tko je ograničen novcem to nije mala stvar, a za te novce ne možeš dobiti ni jadni i3 koji je zapravo smijeh od procesora. Ja i dalje ne volim AMD (da nebi bilo fanboy speach), i nikad nisam imao AMD (do prije mjesec dana kad sam uzeo za jedan backup stroj koji će uskoro u bubanj)
![]() |
![]() |
#983 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() I3 je bolji i od phenoma 2 x4 clockunot na 4 ghz u dosta stvari ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#984 | |
|
![]() E to ![]() Ipak je e-penis time veći ![]() (and I still don't like AMD) ![]() Citiraj:
1100 kn FX 6200, naspram 1700 kn za 2500k, to je poprilična razlika. Za 1300 kn nađeš punokrvni i7 Nehalem 920 D0 i solidnu x58 ploču i još ti ostane za okrenuti rundu ekipi ![]() A Nehalem pobriše pod 3 puta sa i3, a i meni naočigled je na istom taktu bolji od 2500k u BF3 (i to ne malo) ![]()
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 24.06.2012. u 16:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#986 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#987 | ||
Moderator
|
Hammer opet lupaš bez ikakve veze. Kakav vražji nehalem vs Core i3? Imaš li ikakva pojma kolika je razlika u zagrijavanju i potrošnji te dvije serije/arhitekture. Što jedna nudi što druga nudi? Jedno je stari rastrošni high-end drugo štedljivi mainstream. Dalje, ako ne znaš nemoj lupat o bulldozeru jer do jučer nisi znao niti kakvi su to procesori. Bulldozer ima dobar OC potencijal, no jesi li mjerio skok u potrošnji i temperaturi? Osim što žderu struje ko sumanuti, performanse su im osjetno lošije od konkurenata s istim brojem jezgri. Kada ćeš usporedno vrtit Core i5 2500K i X6 ili X8 znat ćeš o čemu pričamo. Sve ovo smo već prožvakali kad se taj procesor projavio na prvim testovima. Na kužim čemo opet pokretat trakavicu. Imaš teme o faildozeru gdje stoje rezultati usporedbi i sl. http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=849 Citiraj:
Citiraj:
Uzmi u obzir i 30-ak posto nižu potrošnju. OK sad su im ozbiljno srezali cijene, ranije je FX X8 koštao oko 2000 kn što je bilo zaista previše za takav CPU. No opet, govoriš o nekoj sirovoj snazi osamjezgrenog proceosra koji nema šansi protiv četverojezgraša + HT.
![]() |
![]() |
#988 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Sad više FX 8120 nije toliki fail ako pogledamo cijenu od cca 1250 kn naspram i5 2500K(samo kao primjer) od 1700kn, skoro pa se može uzeti i MBO za tu razliku. Ne hvalim svog konja, ali kao što je Wolv rekao sad se AMD "izvukao" makar malo što je cijene srezao.
![]() |
#989 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
kod nas je ta razlika dosta velika, dok je vani upola manja eo zadnja usporedba šta sam naletio 8120 vs 2500k nije opsežna, al je kakva takva ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Moderator
|
Jasno vam je ta je to usporedba čistog četverojezgraša vs AMD-ov ''osamjezgreni'' flagship ![]() Kao što rekoh, sad mu je cijena prihvatljiva no opet, ako kupujem CPU tog kalibra znači da mi je bitna sirova snaga, onda ću definitivno otići radije na Intel SNB/IVB. Normalno da su spustili cijene, pa moraju ih prodati nekome. @mislav teško da možeš uzet poštenu ploču za 450 kuna kojom ćeš moći ganjati bilo koji od ta dva procesora.
![]() |
|
|