Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.06.2012., 15:10   #5161
Habibulin
Registered User
Moj komp

Habibulin's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Postojalo je vrijeme kada su plazme stvarno bile bolje od LCD-a ( prije 2-3 godine ), ali trenutačno su LCD-ovi jednaki li čak u nekim segmentima bolji ( potrošnja struje, reprodukcija video igara, debljina itd. ).
Predstavljanjem OLED televizora u 2012. stvarno ne vidim zašto bi se netko odlučio za plazmu. Kolko mi je poznato čak su i sami proizvođači gotovo odustali od njih, tu se Panasonic nekako i dalje drži, ali opet Samsung je izbacio samo jedan model plazme, te u 2011. pokupio nagradu za najbolju plazmu godine.
Sve u svemu plazme nisu loše, no prvo i osnovno više nisu niti jeftinije od high end LCD-ova, tako da i taj segment uštede su izgubili.
Kroz par godina vjerujem da će proizvođači skroz odustat od plazma televizora, zato što njihova proizvodanje jednostavno nije tolko isplativa. TV-ovi se sve više pretvaraju u kompjutere, a u takvom okruženju LCD će uvijek imat prednost.
Stvari će još više otić u korist LCD-a kada na tržište upadne Apple sa iTV i Retina ekranom, a to će vjerovatno skroz pokopat plazme.
Habibulin je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2012., 15:14   #5162
klem
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Habibulin Pregled postova
Postojalo je vrijeme kada su plazme stvarno bile bolje od LCD-a ( prije 2-3 godine ), ali trenutačno su LCD-ovi jednaki li čak u nekim segmentima bolji ( potrošnja struje, reprodukcija video igara, debljina itd. ).
Predstavljanjem OLED televizora u 2012. stvarno ne vidim zašto bi se netko odlučio za plazmu. Kolko mi je poznato čak su i sami proizvođači gotovo odustali od njih, tu se Panasonic nekako i dalje drži, ali opet Samsung je izbacio samo jedan model plazme, te u 2011. pokupio nagradu za najbolju plazmu godine.
Sve u svemu plazme nisu loše, no prvo i osnovno više nisu niti jeftinije od high end LCD-ova, tako da i taj segment uštede su izgubili.
Kroz par godina vjerujem da će proizvođači skroz odustat od plazma televizora, zato što njihova proizvodanje jednostavno nije tolko isplativa. TV-ovi se sve više pretvaraju u kompjutere, a u takvom okruženju LCD će uvijek imat prednost.
Stvari će još više otić u korist LCD-a kada na tržište upadne Apple sa iTV i Retina ekranom, a to će vjerovatno skroz pokopat plazme.
appleov Itv će koštat ko suho zlato i to neće bit za svačiji džep te ga je potpuno besmisleno uspoređivat s ovim popularnim telkačima koji su cjenovno prihvatljivi za naše podneblje. Za novac cca 4500-5000kn ja još uvijek nisam vidio ljepšu sliku od ovih popularnih plazmica ma što god tko pričao .
klem je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2012., 15:47   #5163
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Al se ti prosipaš...
Daj mi molim te predloži bolji 107 cm lcd/led/oled/whatever televizor od Panasonic plazme TX-P42G30E i da košta 5400 kn ili manje. Ajd da vidim to čudo tehnike.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2012., 17:02   #5164
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
smrt plasme predviđala se i prije 5 godina...........a najbolji televizor koji danas možeš kupiti, zamisli čuda, je plasma......

tako da.....
glista je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2012., 18:02   #5165
Habibulin
Registered User
Moj komp

Habibulin's Avatar

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Al se ti prosipaš...
Daj mi molim te predloži bolji 107 cm lcd/led/oled/whatever televizor od Panasonic plazme TX-P42G30E i da košta 5400 kn ili manje. Ajd da vidim to čudo tehnike.
Pa to je barem jednostavno za odgovorit , LG LED 42LW579S košta 5,370kn, još televizor ima CINEMA 3D, te 2-4 para 3D naočala. Kakav je 3D na G30?

Citiraj:
smrt plasme predviđala se i prije 5 godina...........a najbolji televizor koji danas možeš kupiti, zamisli čuda, je plasma......
Da zato je i za najbolji TV 2011. na CES-u, Engadgetu proglašena plazma, oh no wait. Informacije su ti malkice netočne, no dobro.
Vidim da je tu previse plazma fanboyeva pa i nema previše smisla diskutirat i ić u offtopic, vrijeme će pokazat što će bit sa plazama.
Staro 12.06.2012., 18:48   #5166
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
Plazma jednostavno ima realniju sliku od LCDa.Pricamo o jel SD programu, o televiziji u kolokvijalnom govoru, plazma ce dati bolju sliku.Sto je ljudima da tolko forsiraju te lcde, kao da im ta rijec dobro zvuci pa zato kupuju , neznam.
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2012., 18:49   #5167
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Nisam imao prilike gledat taj LG. Na netu nema nikakvih (stručnih i relevantnih) testova.
Za 3D me zabole nemaš pojma kolko, uopće ne patim na to nit će mi to bit ikakav prioritet prilikom kupnje slijedećeg TV-a. Ne priznajem nikakv 3D osim IMAX-a, mada me u IMAX-u više fascinira veličina platna nego sam 3D.
G30 sam imao prilike gledat. I pročitat pun kufer testova sa znanim rezultatima. Predobar je. Kod mene doma se najviše gleda SD program. Iz iskustva tvrdim da je SD bolji na plazmi nego na lcd-u.
Živo me zanima kak izgledaju tekme europskog prvenstva na tom LG-u, izvor naravno, HTV2. Pošto nisam još naletio na kombinaciju LCD + nogomet = fantastičan doživljaj. Prije mi je bilo muka od tog iskustva.
Ali dobro, ko zna, možda i griješim. Nisam fanboy plazmi, samo govorim o viđenom.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 12.06.2012., 18:50   #5168
klem
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Hrvoje xyz Pregled postova
Plazma jednostavno ima realniju sliku od LCDa.Pricamo o jel SD programu, o televiziji u kolokvijalnom govoru, plazma ce dati bolju sliku.Sto je ljudima da tolko forsiraju te lcde, kao da im ta rijec dobro zvuci pa zato kupuju , neznam.

+ što još kod recimo igri daleko bolje izgledaju na plazmi a moš rezoluciju namještat kako god ti odgovara i na svakoj će super izgledat
klem je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2012., 18:52   #5169
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
3d ispod projektora doma nema nikakvog smisla... eventualno 65" do nekih 3m udaljenosti, ovo ostalo je smijurija.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2012., 19:02   #5170
eko1
Registered User

eko1 je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2012., 19:10   #5171
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

čim sam pročitao "Which flat panel TV technology is better? LED? LCD? Plasma?" sam ugasio.
Staro 12.06.2012., 20:43   #5172
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Pa to je barem jednostavno za odgovorit , LG LED 42LW579S košta 5,370kn, još televizor ima CINEMA 3D, te 2-4 para 3D naočala. Kakav je 3D na G30?

Da zato je i za najbolji TV 2011. na CES-u, Engadgetu proglašena plazma, oh no wait. Informacije su ti malkice netočne, no dobro.
Vidim da je tu previse plazma fanboyeva pa i nema previše smisla diskutirat i ić u offtopic, vrijeme će pokazat što će bit sa plazama.

Uopće nedajem prednost tv-u ako podržava 3D ako se radi o dijagonali ispod 50'
Staro 12.06.2012., 21:20   #5173
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Pa to je barem jednostavno za odgovorit , LG LED 42LW579S košta 5,370kn, još televizor ima CINEMA 3D, te 2-4 para 3D naočala. Kakav je 3D na G30? ...
Btw, taj tvoj LG za usporedit osnovne stvari sa G30.

LG:

# SD slika TV programa ispod očekivane razine – loša redukcija artefakata
# osrednja dubina crne boje

G30:

# Vrhunska kvaliteta HD slike
# Odlična kvaliteta SD slike

Pametnom dosta.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2012., 01:39   #5174
SeaMan
Premium

SeaMan's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Znaci smatra se da je i dalje Panasonic TX-P42G30E najbolji izbor do 6000kn?
Staro 13.06.2012., 02:26   #5175
Habibulin
Registered User
Moj komp

Habibulin's Avatar

Pišeš neistine, pošto sam imao sam prilike gledat navedeni LG i G30. Stvarno se trebaš potrudit da skužiš tu "bolju dubinu crne" kod plazme ( pogotovo po danu ). HG Spot Zagreb ima izložena oba modela , pa možeš slobodno prošetat i uvjerit se.
LG LW 500-600 serija ne daje ništa lošiju sliku od G30 i to je jednostavno tako htio ti to priznat sebi ili ne. Recenzije navedenih serija itekako postoje na internetu pošto je to bio LG-ev "best buy" 2011. godine.

Možda nekome 3D nije prednost, no većini kupaca/kritičara/novinara jest.
Cinema 3D je trenutačno najbolji 3D na tv-u i glupo je sudit dok ga se ne isproba; pa čak i na ekranu od 107cm.
Nitko ne piše da su plazme loše, pogotovo G30 koji je definitivno jedan od najboljih tv-ova 2011. godine, ali trenutačno definitivno postoje LCD modeli koji za isti novac mogu bez problema konkurirat kvalitetom SD i HD slike.
Staro 13.06.2012., 03:04   #5176
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
To kako izgleda u HG Spotu nije nikakvo mjerilo prave slike. Niti su kalibrirane niti se drže u uvjetima kakvi bi bili u dnevnom boravku ili sobi. Panasonic ST50 je novi kralj plazmi, za 6500 kuna teško bi se našlo nešto bolje kada je kvaliteta slike u pitanju.

Ali mislim da nema smisla da se rasprava nastavlja kada nitko ne odustaje od svog stava.
cccp je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2012., 06:46   #5177
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Pišeš neistine, pošto sam imao sam prilike gledat navedeni LG i G30. Stvarno se trebaš potrudit da skužiš tu "bolju dubinu crne" kod plazme ( pogotovo po danu ). HG Spot Zagreb ima izložena oba modela , pa možeš slobodno prošetat i uvjerit se.
LG LW 500-600 serija ne daje ništa lošiju sliku od G30 i to je jednostavno tako htio ti to priznat sebi ili ne. Recenzije navedenih serija itekako postoje na internetu pošto je to bio LG-ev "best buy" 2011. godine.
Uspoređivanje dva tv-a gledajući ih na polici u hg spotu je neozbiljno.
Daj par linkova za stručne recenzije na netu za taj lg, ja fakat nisam našao ozbiljno.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 13.06.2012., 08:15   #5178
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
Pišeš neistine
Hvala na ovom.

Citiraj:
pošto sam imao sam prilike gledat navedeni LG i G30. Stvarno se trebaš potrudit da skužiš tu "bolju dubinu crne" kod plazme ( pogotovo po danu ). HG Spot Zagreb ima izložena oba modela , pa možeš slobodno prošetat i uvjerit se.
Ja nemoram setat, neki imaju prilike svakodnevno gledat. , a ti slobodno pokusaj ako ikako mozes pogledati utakmicu vaterpola npr. na oba modela, kad pogledas, skuzit ces nesto.
Citiraj:
Možda nekome 3D nije prednost, no većini kupaca
Upravo suprotno sto se tice vecine kupaca, kad spomenes 3D i objasnis sto je to, prva reakcija je .

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
Staro 13.06.2012., 14:59   #5179
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
HG Spot Zagreb ima izložena oba modela , pa možeš slobodno prošetat i uvjerit se.
HG Spot samo ukljuci TV i prikopca na tko zna kakav izvor signala. Jedina usporedba se moze napraviti pravilnom kalibracijom oba monitora.

Citiraj:
Možda nekome 3D nije prednost, no većini kupaca/kritičara/novinara jest.
Odakle ovi podaci? Iz glave?
15% kupaca smatra 3D bitnim kod kupovine novog TV-a. A 65% kupaca smatra da ce 3D biti koristan tek u buducnosti. Kupce odbija to sto moraju nositi naocale kada zele gledati 3D sadrzaj, plus sto trenutno nema puno 3D sadrzaja za gledati.
Staro 13.06.2012., 15:08   #5180
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pojedini modeli imaju baš pod mod slike "dućanski" prikaz, ali to koriste napredniji preveranti, međutim u zadnje vrijeme gotovo svi modeli dolaze tvornički nabrijani van svih pameti upravo zato da se ističu u jako osvjetljenim izložbenim salonima.

da nađeš ovako naoko model sa najatraktivnijom slikom (znači zabijen brajtnes, boje u extra dynamic profilu) i navečer doma pogledaš 2h filma na takvom podešavanju, možeš komotno ostatak noći vrtiti film i dalje sa zatvorenim kapcima.
Staro 13.06.2012., 15:53   #5181
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:

ažuriraj se
glista je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2012., 17:37   #5182
Habibulin
Registered User
Moj komp

Habibulin's Avatar

Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
HG Spot samo ukljuci TV i prikopca na tko zna kakav izvor signala. Jedina usporedba se moze napraviti pravilnom kalibracijom oba monitora.
Pošto frendovi / obitelj posjeduju navedene modele ( odnosno LW650s i G30 ) tj. često sam imao priliku gledat utakmice, filmove etc. mogu slobodno reći da su modeli u HG Spotu sasvim prihvatljivo kalibrirani. S druge strane dobivam negativne komentare ekipe koja nije niti isprobala LG , već samo plazmu i onda u startu križaju sve druge argumente. Ako s druge strane imaš isključive ljude tj. fanboyeve naravno da je teško komunicirat. Malo mi je smiješna tolika "obrana" Panasonica, kao da sam nekim pojedincima napao dijete, chill.

Citiraj:
Odakle ovi podaci? Iz glave?
15% kupaca smatra 3D bitnim kod kupovine novog TV-a. A 65% kupaca smatra da ce 3D biti koristan tek u buducnosti. Kupce odbija to sto moraju nositi naocale kada zele gledati 3D sadrzaj, plus sto trenutno nema puno 3D sadrzaja za gledati.
Kolko je televizora Samsung ove godine izbacio, a da nisu imali 3D ? Kolko ih je izbacio LG, Sony ? Kolko mi je poznato skoro svaki film vrijedan spomena u 2011. i 2012. je došao u 3D-u. Prvi put se Euro i OI prenose u 3D-u.
Istina je kako je TV 3D je još u povojima, te će ga sigurno ljudi još više prihvatit kada krajem 2012. dođu modeli bez naočala, no trend je aktualan. Trenutačno prema podatcima Cneta samo ove godine će se prodat preko 22 mil. 3D televizora, te će zauzimat gotovo 25% tržišta i to samo u 2 godine kolko se takvi televizori "aktivno" prodaju. Kad su u pitanju neki relevantni novinari tj. kritičari , ove godine još nisam našao da su pisali recenzije televizora koji nisu imali u sebi 3D.
No kao što sam već spomenuo prije, dosta toga će bit jasnije kada Apple uđe na TV tržište. Nekako sam siguran da je tržište ipak premalo za 10+ brendova, te da će se taj broj dosta reducirat.

Na kraju krajeva mislim da je topic puno korisniji kada ide u smijeru pomaganja ljudima oko kupnje, a ne oko infantilnih prepiranja ljudi koji već posjeduju televizore.
Eod
Staro 13.06.2012., 17:59   #5183
Mad_Duke
Guest

Ajmo ovako. Kupuješ TV.
Da li ti treba 3D? Ako odgovoriš da, kupuješ sa 3D-om, ako odgovoriš sa ne, boli te briga dal ga ima.

Ajmo dalje. LG se može sakriti pored pannya u istom cjenovnom rangu. Samo treba nešto u startu više izdvojiti sa 42" plazmu, ali kada pređeš taj početni prag (ako imaš novaca) od tada konkurencije za iste pare kod LCD-a nema. Tek onda kada dođeš na neke veće razine kaj se tiče novaca opet bum rađe uzeo veću dijagonalu i priča se ponavlja (čast iznimkama). Razlika je očita, a to što ti ne vidiš crnu, slijep si stari, sori. Pogotovo ako gledaš (ja tako bar gledam) filmove u mraku. (za TV program me zaboli, niti ga gledam, niti je kvaliteta nešto). Također, pasivni LG 3D je IMO bzvz jer cepa rezu na pola.
  Reply With Quote
Staro 13.06.2012., 18:06   #5184
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
lol, 3D i prosjecni korisnik. Kod nas je prosjecnom korisniku i 16:9 format jos uvijek nepotreban

O smrti plazme se vec prica godinama no to nikako da se dogodi. Cak i da kroz par godina u potpunosti nestanu, kakvu to ulogu igra kod izbora TV-a sada? LCD ce uvijek imati neke limitacije po kojima ne moze konkurirati plazmi i obratno pa su sve te rasprave koja je tehnologija definitivno bolja besmislene.
Rista je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2012., 18:24   #5185
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
Pošto frendovi / obitelj posjeduju navedene modele ( odnosno LW650s i G30 ) tj. često sam imao priliku gledat utakmice, filmove etc. mogu slobodno reći da su modeli u HG Spotu sasvim prihvatljivo kalibrirani. ...
Rekao sam ti, pogledaj vaterpolo na jednom i drugom, ulovi nam fotku, stavi ovdje za usporedbu i biti ces car za mene.

Sa druge strane, sam si zapoceo "frku" sa svojom izjavom. A fanboyevima nazivaj svoje frendove itd.

Nema ovdje nitko nista protiv lcd/led tehnologije na telkama, dapace, volimo i argumentirano raspraviti, sto tebi ocito ne lezi.

Ako i dalje tvrdis da je crna bolja i uniformiranija na tom LG-u, nego na g30, ja se necu vise javljati tu.

Staro 13.06.2012., 18:38   #5186
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
O smrti plazme se vec prica godinama no to nikako da se dogodi. Cak i da kroz par godina u potpunosti nestanu, kakvu to ulogu igra kod izbora TV-a sada? LCD ce uvijek imati neke limitacije po kojima ne moze konkurirati plazmi i obratno pa su sve te rasprave koja je tehnologija definitivno bolja besmislene.
O smrti plazmi se nekad pričalo dok nisu napravili prije nekoliko generacija pravu malu revoluciju u otklanjanju tih nekoliko mana. Još kad je potrošnja sjela na svoje... Također, samoozljeđivanje od LCD-a prilikom implementacije LED-a za pozadinsko osvjetljenje je isto "napravilo" svoje jer ideja je bila na mjestu, ali kod jeftinih modela sa edge-ledom se dobilo "gofno".

I da, nitko ne priča o par godina već o danas. A za cijenu 42" entry level dobre full HD plazme neće nitko puno zaje napraviti ako se nekim čudom dogodi mala revolucija za nekoliko godina.

Ja recimo čekam da vidim kakvo će biti stanje sa OLED-om kaj se tiče reprodukcije boja etc.

A o igranju PC igara u 60+ fpsa na plazmi da ne pričam. Uživancija.
  Reply With Quote
Staro 13.06.2012., 18:51   #5187
eko1
Registered User

neznam dali je netko pogledao onaj video, ali u njemu tip kaže da je plazma najbolja što se tiče kvalitete slike, nakon toga lcd/led i onda lcd.

Ali plazme imaju još uvijek problema s burn in efektom i nisu najbolje u svijetlim prostorijama. Po meni barem za dnevni boravak zbog dugotrajnosti i slike najbolji je lcd/led.
eko1 je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2012., 19:02   #5188
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Pošto frendovi / obitelj posjeduju navedene modele ( odnosno LW650s i G30 ) tj. često sam imao priliku gledat utakmice, filmove etc. mogu slobodno reći da su modeli u HG Spotu sasvim prihvatljivo kalibrirani. S druge strane dobivam negativne komentare ekipe koja nije niti isprobala LG , već samo plazmu i onda u startu križaju sve druge argumente. Ako s druge strane imaš isključive ljude tj. fanboyeve naravno da je teško komunicirat. Malo mi je smiješna tolika "obrana" Panasonica, kao da sam nekim pojedincima napao dijete, chill.
Prihvatljivo kalibrirani? Nema prihvatljivo/neprihvatljivo kalibriranih uredjaja. Ako cemo usporedjivati dva TV-a, onda netreba stvari "od oka" namjestiti i reci, da, ovaj je bolji a ovaj losiji.
Nisam fanboy niti jedne strane ali se nemoze nista usporedjivati na nacin da odem do frenda i pogledam njegov Plazma TV, koji moze biti namjesten pogresno i otici do drugog frenda i pogledati njegov LCD TV koji je kalibriran sa neki od "pro" alata.
Jedini ispravan nacin usporedbe jeste da se to uradi istom okruzenju, kalibriran sa istim uredjajem i da ima isti izvor signala.
Ostalo su sve price koje nemaju smisla.

Citiraj:
Kolko je televizora Samsung ove godine izbacio, a da nisu imali 3D ? Kolko ih je izbacio LG, Sony ? Kolko mi je poznato skoro svaki film vrijedan spomena u 2011. i 2012. je došao u 3D-u. Prvi put se Euro i OI prenose u 3D-u.
Marketing.
Proizvodjacima je lagano pocela opadati prodaja i morali su naci nesto novo cime bi poboljsali prodaju. Poceli su Full HD, preko Smart TV i sada trose hrpu novca da kupce uvjere da im treba 3D, zbog toga tu tehnologiju trpaju na sve moguce i nemoguce uredjaje. Vide da im se ulaganje nije isplatilo toliko brzo koliko su htjeli, pa udaraju svim mogucim sredstvima da kupce uvjere da je 3D nesto najbolje sto se moze kupiti.

Citiraj:
No kao što sam već spomenuo prije, dosta toga će bit jasnije kada Apple uđe na TV tržište. Nekako sam siguran da je tržište ipak premalo za 10+ brendova, te da će se taj broj dosta reducirat.
Apple nece nikad izbaciti Plazma TV. Nikad. Appleu je najbitniji dizajn i sve ostalo ce zrtvovati samo da bi uredjaj izgledao estetski dobro. Naravno da ce prigrliti LCD a kasnije i OLED tehnologiju jer im to omogucuje da imaju jako tanke uredjaje, pa mogu napraviti lijep dizajn.
A marketing ce se pobrinuti da istakne najbolje karakteristike njihovog uredjaja, te pri tome sto bolje sakriti nedostatke koje uredjaj ima.
Staro 13.06.2012., 19:22   #5189
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor eko1 Pregled postova
Ali plazme imaju još uvijek problema s burn in efektom i nisu najbolje u svijetlim prostorijama. Po meni barem za dnevni boravak zbog dugotrajnosti i slike najbolji je lcd/led.
Ja sam proveo preko pola godine (skoro godinu možda čak) u dnevnom boravku kad mi je monitor crknuo na plazmi (da, net, windowsi, word, excel...) bez posljedica. Ako ti plazma dela dobru količinu vremena preko godinu, godinu i neš dana možeš si bez pol beda priuštiti da radiš kaj hoćeš na njoj. (jedino kaj zbog svojih razloga to nikad neću nikome preporučiti jer ne želim odgovarati za tak nešto čisto zbog svoje paranoje).

Plazma nije za vanjske terase birceva, ono, kada nemaš ni prozora niti ičega i kada sunce praktički "direktno" tuče u nju preko ljeta jer onda dobivaš odsjaj (ipak je staklo na njoj). Odsjaj koji je manji nego kod CRT-a zbog veličine same plazme, a svi su imali bez problema CRT-e na tim istim vanjskim terasama. Dugotrajnost nije problem i eto, nakon preko 3 godina (ili četri, zašto bi brojao kad me boli briga) radi odlično, u dnevnom boravku čija je cijela jedna strana "jedan" veliki prozor. A za gledanje full HD materijala u svom guštu uvijek bum zamračio, ne zato kaj ne mogu gledati i uživati, nego zbog immersive "efekta". Da ne pričam kako se dotična fakat naradi svaki dan jer smo tim familije koja kaj god delala doma ima TV upaljen bilo tiho ili na mute kad neš drugo dela. (in your face tree huggers)
  Reply With Quote
Staro 13.06.2012., 22:05   #5190
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

mimo svih ovih kvalitetnih i prilično istinitih svjedočanstava na forumu, za sve ove "gledam rivjue" frikove, odite na hdtv.co.uk ili kako već ide i samo profiltrirajte testove na plazmu i onda na lcd pa gledajte bedževe unatrag godinu dana koliko kakvu ocjenu dobiva.

poluzamračena soba, moderna panasonic plazma na thx modu slike sa prethodnim kalibriranjem... možete pričat kaj oćete, ali to je top topova.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na