Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.06.2012., 00:38   #3391
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor tincha95 Pregled postova

EDIT: 1.dajte cim prije pomozite da si rootam ovaj 2.3.6 jer si nemogu inace preko titanium backupa vratit podatke a hitni su mi i jako potrebni :SS
2.kak se stavlja vendor od 2.3.6? (skinuo sam onaj germany ) vidim da je tu folder vendor al kak da ga stavim na sd da se i on instalira??
Bolje da si preko Huawei AllBackup sredio backup, bolje radi, a ne bi morao ni rootat mobitel.

2.3.6. Yoigo Root. Tu su ti upute. Znači prvo moraš ubacit CWM recovery sa batch instalacijom - mobitel mora bit u bootloader modu i moraš instalirat drivere za mob na kompu. Skineš ovu drugu datoteku i iz recoverya ubaciš kao bilo koji drugi update.zip.

2.3.6 se neda rutat sa SuperOneClick ili onom root.zip datotekom iz prvog posta...

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 05.06.2012. u 16:29.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2012., 13:31   #3392
mark11
Banned

mark11's Avatar

Datum registracije: Mar 2012
Evo savjet za sve one koji razmišljaju da kupe mobilni uređaj Huawei sonic u8650,NE KUPUJTE OVO S**** NI ZA ŽIVU GLAVU.TELEFON NIŠTA NE VRIJEDI.ULUDO BACENI NOVCI.Bolje vam je pokidati pare nego ovo G**** kupiti.Zašto ovo govorim?Zbog toga sto ćete potrošiti novce,živce,vrijeme i opet nećete imati telefon koji radi i u kojeg se možete pouzdati!!!Stoga moj vam je savjet ne bacajte novce,bolje vam je za te iste novce platiti neki rucak,ili cak nekom pokloniti nego DAT ZA OVAJ TELEFON-HUAWEI SONIC u8650!!!
Ja sam se prevario sto sam kupio ovaj telefon.Sad vidim zasto mu je cijena 700 kn,pa on ne vrijedi ni pola Pišljiva boba.Telefon ne vrijedi ni 50 kn.Na njemu nista ne radi kako treba, a da ne spominjem bateriju koju ne treba ni isključivati sa punjača.Troši više nego tristać,ili elektro grijalica.A ni plastika na uređaju nije tako kvalitetna kao što izgleda.Meni na telefonu srebreni obrub sa strana osjeti da se pomiče,kao da se odljepio.Stakalce kamere je izbočeno i telefon lijega na njega kad ga odložite ,tako da se s vremenom pomalo i ishaba,pa ćete imati još gore slike nego što su i inače.
Ja sam telefon rootao,probao razlicite romove,odabrao fundowsky 4.0,instalirao ga nekoliko puta,jer se rusio,i nikako na zelenu granu sa njim.radi jedno vrijeme,i onda odjednom poblesavi i sve se srusi zbog nekih aplikacija koje nece da se pokrenu,i sve one aplikacije koje sam odabrao na marketu nestaju i onda ponovno instaliranje i hebada.Probao sam dosta custom romova i svi su mi bili bez veze osim ovog gore spomenutog,ali i on je totalno nestabilan.Cak sam kontaktirao i autora rom-a i drzao se njegovih upustava,i telefon je radio nesto malo vrimena,a onda se sve srusilo.I probao sam tako par puta i imao sam strpljenja ali ništa.Vidim sad da to ne šljaka i telefon uopće nije pouzdan.UKRATKO,TELEFON NIŠTA NE VRIDI!!!
Ja bih volio da sam dobio od nekog pravi uvid u ovaj uređaj,da je netko napisao realno stanje ovog mobitela prije nego sto sam ga kupio,jer onda ne bih bacio novce,ali sad je kasno za kajanje,ali evo barem mogu upozoriti sve vas koji razmišljate da kupite ovaj telefon.Možda ako želite svaki dan mijenjati rom-ove ili se zahebavati sa ovim mobitelom,onda ok.Ali ako želite telefon koji radi,onda to ovaj sigurno nije,a pogotovo ako mislite staviti neki custom rom.Ukratko receno ovaj telefon je KATASTROFA!Nije ni čudo što se prodaje samo kod nas i u turskoj,možda i u albaniji.Trebalo bi zabraniti ovakve proizvode da se prodaju.Svi ti custom rom-ovi su bez veze,nestabilni,uvijek im fali neki patch i uopce ne rade kako treba.Puni su nekih bug-ova.Ipak cu se vratiti na stock rom,mozda sa njim telefon i bude nekako šljakao.Sa ovim nisam nikog htio uvrijediti,samo iznosim svoje mišljenje i moja iskustva sa ovim telefonom.
SRETNO SVIMA SA OVIM KATASTROFALNIM TELEFONOM!!!

Ispravak,
nemojte se baš 100% povodit za ovim što sam rekao.Telefon nije idealan,ali mislim da sam malo preburno reagirao.Sami okušajte sreću sa ovim telefonom,ali ne očekujte previše od njega.
Imate custom rom-ove koje možete isprobavati i odabrati onaj koji vam se najviše sviđa,stvar ukusa.
Za sve nedostatke custom rom-ova,vjerovatno ćete naći patch-eve i rješenja,ali naoruzajte se vremenom i strpljenjem.
Po mom mišljenju najstabilniji su stock-rom-ovi,premda možda ne nude naprednije postavke kao custom rom-ovi.Ali evo sami odlučite i odaberite što vam se više sviđa.
Pozdrav svima!

Zadnje izmijenjeno od: mark11. 07.06.2012. u 13:03.
mark11 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2012., 15:29   #3393
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
mark11 vidim da jednostavno nerazumijes materiju jer si izrekao gomilu gluposti al ono gomilu.

mobitel kosta 700kn bez ugovorne obveze ako si ti mislio da ce to biti galaxy s2 ili iphone 4s to je tvoj problem i problem ljudi koji imaju nerealne zahtjeve.

doticni telefon sam imao 3 mjeseca i iskreno nisam imao telefon koji je bio bolji best buy.
doticni telefon ima i moja buduca zena vec cca 8mjeseci na defoltnom osu i osim sto se usporio radi milijardu aplikacija mobitel radi ok. zna nekad odbiti poslusnost al iskreno cak i manje nego 3-4-5 puta skuplji mobiteli.
sto se tice kamere plastike itd pogledaj drugi pasus...

to sto ti nemos sa njime na zelenu granu znaci da je stvar do korisnika a ne do telefona

budimo realni i nemojmo pisati ovakve gluposti koje nikome nekoriste...

specifikacije telefona postoje, iskustva u ovom topicu ima pregrst, u8650 je jako dobar telefon za te novce eod

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2012., 15:47   #3394
dudum48
Registered User
Moj komp

dudum48's Avatar

Citiraj:
Autor mark11 Pregled postova
Evo savjet za sve one koji razmišljaju da kupe mobilni uređaj Huawei sonic u8650,NE KUPUJTE OVO S**** NI ZA ŽIVU GLAVU.TELEFON NIŠTA NE VRIJEDI.ULUDO BACENI NOVCI.Bolje vam je pokidati pare nego ovo G**** kupiti.Zašto ovo govorim?Zbog toga sto ćete potrošiti novce,živce,vrijeme i opet nećete imati telefon koji radi i u kojeg se možete pouzdati!!!Stoga moj vam je savjet ne bacajte novce,bolje vam je za te iste novce platiti neki rucak,ili cak nekom pokloniti nego DAT ZA OVAJ TELEFON-HUAWEI SONIC u8650!!!
Ja sam se prevario sto sam kupio ovaj telefon.Sad vidim zasto mu je cijena 700 kn,pa on ne vrijedi ni pola Pišljiva boba.Telefon ne vrijedi ni 50 kn.Na njemu nista ne radi kako treba, a da ne spominjem bateriju koju ne treba ni isključivati sa punjača.Troši više nego tristać,ili elektro grijalica.A ni plastika na uređaju nije tako kvalitetna kao što izgleda.Meni na telefonu srebreni obrub sa strana osjeti da se pomiče,kao da se odljepio.Stakalce kamere je izbočeno i telefon lijega na njega kad ga odložite ,tako da se s vremenom pomalo i ishaba,pa ćete imati još gore slike nego što su i inače.
Ja sam telefon rootao,probao razlicite romove,odabrao fundowsky 4.0,instalirao ga nekoliko puta,jer se rusio,i nikako na zelenu granu sa njim.radi jedno vrijeme,i onda odjednom poblesavi i sve se srusi zbog nekih aplikacija koje nece da se pokrenu,i sve one aplikacije koje sam odabrao na marketu nestaju i onda ponovno instaliranje i hebada.Probao sam dosta custom romova i svi su mi bili bez veze osim ovog gore spomenutog,ali i on je totalno nestabilan.Cak sam kontaktirao i autora rom-a i drzao se njegovih upustava,i telefon je radio nesto malo vrimena,a onda se sve srusilo.I probao sam tako par puta i imao sam strpljenja ali ništa.Vidim sad da to ne šljaka i telefon uopće nije pouzdan.UKRATKO,TELEFON NIŠTA NE VRIDI!!!
Ja bih volio da sam dobio od nekog pravi uvid u ovaj uređaj,da je netko napisao realno stanje ovog mobitela prije nego sto sam ga kupio,jer onda ne bih bacio novce,ali sad je kasno za kajanje,ali evo barem mogu upozoriti sve vas koji razmišljate da kupite ovaj telefon.Možda ako želite svaki dan mijenjati rom-ove ili se zahebavati sa ovim mobitelom,onda ok.Ali ako želite telefon koji radi,onda to ovaj sigurno nije,a pogotovo ako mislite staviti neki custom rom.Ukratko receno ovaj telefon je KATASTROFA!Nije ni čudo što se prodaje samo kod nas i u turskoj,možda i u albaniji.Trebalo bi zabraniti ovakve proizvode da se prodaju.Svi ti custom rom-ovi su bez veze,nestabilni,uvijek im fali neki patch i uopce ne rade kako treba.Puni su nekih bug-ova.Ipak cu se vratiti na stock rom,mozda sa njim telefon i bude nekako šljakao.Sa ovim nisam nikog htio uvrijediti,samo iznosim svoje mišljenje i moja iskustva sa ovim telefonom.
SRETNO SVIMA SA OVIM KATASTROFALNIM TELEFONOM!!!
Hvala na tvom mišljenju i iskustvima, mislim da ih večina ovdje ne dijeli. Ili se varam?
Imam telefon već par mjeseci sasvim sa zadovoljan. Neznam zašto si baš izvukao fundowsky 4.0? Probao sam ga, ok je, ali ipak nakon svih koristim Sonic clean. Android telefoni su kao i google, nažalost nedorečeni, open source pa svi mogu sve..
Naravno da su iphone (kojeg osobno nevolim) ili neki Samsung bolji telefoni ali također i koštaju i kod ugovora a pogotovo bez.. Dakle dobiveno - uloženo - za početnike korisnike i programere super telefon.
dudum48 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2012., 16:42   #3395
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
lol mark11 ti nama pričaš da ne vrijedi mobitel koji ga koristimo ipak malo dulje nego ti. Malo prouči ostale opcije koje ti se nude (root, custom rom)

Usput ICS?
http://translate.google.com/translat...p%3Ft%3D392542
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2012., 17:04   #3396
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
Prijatelju ( MARK11) ako si ti dobio defektivni mob s tvorničkom greškom ( što se desi i svemocnosvetom usranom iphoneu, galaxy s2, 3 htc itd) neznači da su svi takvi, od nas ovdje 90% je zadovoljno s mobitel sto daje za 700kn jer daje puno vise od konkurencije tipa alcatel ot990 ili galaxy fir itd.

meni mobitel od prvog dana radi skroz ( cak i frendu koji radi u pekari i pun je mob brasna i na tvornickom romu), normalno 90% romova mi radi odlično neki stekaju neki ne al jbg 700kn=600mhz procesor ni konkurencija nedaje bolje, sad sam vec dugo na fundowskom 3.0 i mobitel se nije nikad restartao ili zablesirao od custom roma a kamoli originalnog, plastike ne skripe itd, pazim ga da nepada izgled mu jekao nov, sto se tice baterije meni traje 1d 4h od toga je ekrna upaljen 6h i svih tih 6 sati je 3g internet na osvjetljenju 35%, wifi 4 sata itd, a bome i drugima izdrzi najmanje od 7 do 12 navecer,

Ti si dobio tvornicki sjeban mob sto se zna desit i velikim zvučnim imenima s mobitelima 4000+ kn, neznaci da su svi takvi, ja i dalje stojim iza toga, ZA 750KN nema boljeg mobitela, nema... jbg ako oces brzinu kameru vrhunsku izradu aj po htc one x, iphone itd al onda i posegni u đep za 3400kn vise od cjene Huaweia.

I meni je mobitel smece kad ga gledam pored Samsunga galaxy s3, HTC one x itd, al mi nije nikako smece kad ga gledam pored Motorole Motolux koja je 1800kn a sto puta je sporija ili HTC wildfire s-a

Ako tebi jedinom na ovom forumu od nas 50, nevalja mob nikako znaci da si dobijo defective unite... bez ljutnje nista osobno, jbg losa sreca itd ubo si onog s greskom među 20 000 ispravnih

novi stock rom mod 2.3.6 , kazu same pohvale
Hey guys!

Here you have a rom that I miss for my little brother. step and share it with you.

The rom is based on stock 2.3.6.

Installation:

You choose which is the one you want. The stock kernel can not do OC and Kernel Luzy if the 2 bring the same improvements.

Download the rom the end of the post.
Should see a Fix, download it too.
Spending the rom and if any fix to the SD.
Start the CWM
Make full wipe and all there is.
Install the. Zip rom.
If there fix, cradle once flashed the ROM, install the fix.
Reboot, and hope that garment.
Once reached the launcher restart again.

The rom needs a few minutes to settle.

Compiled from 0 to avoid any problems.
Deodexed.
Zipaling.
App2sd native.
Root.
busybox.
Script to the touch.
Script for video enhancement.
Script for image enhancement.
Tweak to the battery. (Last longer)
Off the debug icon.
Script for GPS.
Liteada.
Original kernel.
(OC by CWM optional and not tested)
Updated libraries Adreno200.
Occasional tweaked for higher performance parameter.
Improved Management of ram.
XclouD.
BeatsAudio.
Aspect series.

http://translate.googleusercontent.c...amYpTFz1g4VMIw

Zadnje izmijenjeno od: goranszd. 05.06.2012. u 22:05.
goranszd je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2012., 22:16   #3397
summus
Premium

summus's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Par n00b pitanja:

1. Ako rootam sonic koji ima verziju 2.3.3 i nakon toga nadogradim na verziju 2.3.6 - da li se ponovo treba rootati ili ne treba više kada se jednom napravi root?
2. Akao instaliram neki custom ROM i prije toga napravim backup postojećeg ROM-a pa ponovo napravim restore tog backupa - da li se može vidjeti da je stavljan custom ROM (pitam zbog garancije)?
3. Backup originalnog ROM-a koji se napravi stoji valjda na memorijskoj kartici, koliko otprilike (ako neznate točno) prostora zauzima?
summus je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2012., 22:32   #3398
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

1. Morat ćeš ponovno rootat
2. Može se vidjeti po nekim stvarima tipa - CWM recovery ostane jer ne možeš nikako drukčije vratit backup (iako sumnjam da će ti zbog toga poništit garanciju)
3. Nandroid backup (backup iz CWM recoverya teži oko 200-230 MB)

Citiraj:
LOL. Očito da ti ne leži Android, ili smo mi svi ovdje ludi pa ne vidimo da je telefon sranje... Ne znam koje točno aplikacije ne rade, ne znam kako misliš da ti sisa bateriju ali probaj se smirit i duboko udahnut, napisat koju suvislu rečenicu pa ćemo ti možda moć pomoć. Jer evo sa CM 7.2 RC1 - mobitel radi brzo i stabilno, baterija traje i do 3 dana zbog boljeg kernela, kad mi usfali koji MHz mogu ga i OC-at, igram igre koje poželim (tu i tamo koja zatrza kao Angry Birds na težim nivoima) i to sve za 700 kuna...

Zadnje izmijenjeno od: tutix. 05.06.2012. u 22:46.
Staro 05.06.2012., 22:38   #3399
summus
Premium

summus's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Hvala na brzom odgovoru, sad kad je ovo jasno idem čitati/učiti dalje.
summus je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2012., 23:41   #3400
Caks
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
potpisujem sve sta je goranszd rekao i sam da nadodam da sam vec 3tjedna na CM 7.2 xperia.. i sve super..niti se zblesiro ni nis..

imam jedno pitanje.. posto sam ja nadogradio na 2.3.5 pa tek onda stacio recovey.. i ak stavim ovaj 2.3.6 stock hoce li mi se.. tj da li cu ponovo morat dizat recovery.. ( za root znam da se nemre.. tj da se mora ponovo rootat)

i ak bi mogo neko napisat.. neke promjene.. tipkovnica il tak nes na tom stocku.. zahvaljujem
Staro 06.06.2012., 01:22   #3401
mark11
Banned

mark11's Avatar

Pa ljudi moji,
ne znam zašto toliko uzimate k srcu to što sam napisao moja iskustva sa telefonom.I vi izlažete svoja iskustva za koja bih i ja mogao reći da su glupa.
Pa nisam ja jedini koji se zali na mobitel,samo mi je vise dopi****o,da svaki cas ponovno instaliram rom-ove.Ni ja nisam htio pisati onaj post,ali mi je više prekipjelo,i samo sam htio iznijeti svoje iskustvo i utiske.Neka ljudi vide pa sami odluče.Zar to i nije svrha ovog foruma.Ja sam samo rekao što se meni događa sa mobitelom,pa ako je i tvornička greška možda nije jedini.Po vašim izjavama,ja bih trebao hvaliti ovaj mobitel iako mi ne radi kako treba.E pa zahebite to,ja ću iznijeti svoje mišljenje,pa svidjelo se to vama ili ne.Ja ovdje nisam hvalio nijedne druge marke ni pričao o cijenama mobitela,ali kad smo već kod toga,pa zar i za tih 700 hebenih kuna ne bih trebao dobiti mobitel koji bar mogu normalno ugasiti i upaliti a da ne moram čekati pola dana da se pokrenu neke aplikacije,a obično se sve to sruši.Znam ja da ne mogu očekivati od njega neke brzine,i ne znam što,ali bilo bi dobro da rade bar osnovne stvari.Ali evo da ne duljim,(iako znam da ćete sad prosuti razne komentare,nadam se ne i uvrede)ja ću mu vratiti stock rom pa da vidim da li će da bude malo bolje.
PEACE
Staro 06.06.2012., 01:25   #3402
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Morat ćeš. Postoji razlika od stock ROM-ova koji se dižu kroz update proceduru i imaju update.app naziv i ovih ostalih koji dolaze zipani i dižu se preko CWM recoverya. Update procedura briše i recovery.

Citiraj:
E pa zahebite to,ja ću iznijeti svoje mišljenje,pa svidjelo se to vama ili ne.Ja ovdje nisam hvalio nijedne druge marke ni pričao o cijenama mobitela,ali kad smo već kod toga,pa zar i za tih 700 hebenih kuna ne bih trebao dobiti mobitel koji bar mogu normalno ugasiti i upaliti a da ne moram čekati pola dana da se pokrenu neke aplikacije,a obično se sve to sruši.Znam ja da ne mogu očekivati od njega neke brzine,i ne znam što,ali bilo bi dobro da rade bar osnovne stvari.Ali evo da ne duljim,(iako znam da ćete sad prosuti razne komentare,nadam se ne i uvrede)ja ću mu vratiti stock rom pa da vidim da li će da bude malo bolje.
PEACE
Nemoj se ljutit ali ovo tvoje je totalan rant post bez ikakvih argumenata. Napikirao si jedan i jedini custom ROM na kojem ti mobitel ne radi dobro, a svi ostali su bezveze, zašto su bezveze? Čekat pola dana da se pokrenu aplikacije, koje aplikacije? Mobitel se pali minutu, to je normalno za bilo koji smartphone, imaš opciju Fast Boot u Applications meniju koja ti pali mobitel u roku 5-10 sekundi ako nisi izvadio bateriju nakon gašenja. Ne rade osnovne funkcije, a koje su to? Od prvog dana na bilo kojem ROM-u meni radi telefoniranje i SMS-anje bez greške. Reci točno šta te muči...

Puno teksta, a zapravo ništa nisi napisao, NHF.

Zadnje izmijenjeno od: tutix. 06.06.2012. u 02:05.
Staro 06.06.2012., 01:54   #3403
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

btw. samo da navedem ispravak, moze se naknadno vratit stock recovery, imam ga negdje iako nisam nikad probao vracati stock recovery jer nisam vidio svrhe, al vidio sam jos davno na htc mania-i da je netko pisao o tome zbog reklamacije... tako da eto buduci da je netko pisao da ovi u servisu ne priznaju garanciju ako nije tele2 rom gore, moze se preko tudjeg backupa tele2 roma vratit taj rom preko cwm-a a onda opet flashat stock recovery i imat mob u stanju u kojem je i bio kad je kupljen za potrebe servisa

Naravo sve to ima smisla radit ako mob ima neku gresku koja se ne manifestira tako da ga je nemoguce upalit ili slicno, jer u tom slucaju ne vidim nacin na koji u servisu mogu vidjet da li je po mobu sta prckano, tj. moguce da imaju nacin al vjerojatno se ne bi isli zajebavati sa time...

btw. sto ce tice velicine backupa iz cwm-a, meni uglavnom bude izmedju 400-500 mb, ali radim backup uglavnom prije stavljanja novoga roma, tako da u backupu ne bude frisko instalirani rom nego rom nakrcan aplikacijama i slicno pa valjda zbog toga razlika u velicini...

@ mark11, vrati mob na stock rom i vidi kako ce ti raditi mob sa njime, neznam kud si bas toliko zapeo zapeo za fundowsky 4 rom, meni je puno bolje radila treca verzija njegovog roma, opcenito mislim da 2.3.5 stock romovi rade bolje nego 2.3.6 no to je moje subjektivno misljenje... a sto se tice custom romova, ja ukoliko na mobu drzim rom baziran na stock romu, drzim iskljucivo onog "prastarog" 2.3.5 kineza 5iROM-Dong, naravno uz neke fixeve i skripte koje su se u medjuvremenu pojavile i sucelje sam si sam slozio tako da izgleda kao htc sucelje...

nekih tjedan imam na mobu kanga rc3 i nisam bas zadovoljan, mob radi ok no najvise mi smeta sto nekad kad pokrenem phone aplikaciju i zelim nekoga nazvati, u call logu zna uzasno sporo radit i stekat da mi nekad dodje da ga razbijem, a ne da mi se opet radit backup svega, stavljat drugi rom pa opet sve vracat, no morat cu se natjerat jer mi to sve vise ide na zivce...
KeiOffice je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2012., 14:43   #3404
maxtormaster
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor goranszd Pregled postova
Prijatelju ( MARK11) ako si ti dobio defektivni mob s tvorničkom greškom ( što se desi i svemocnosvetom usranom iphoneu, galaxy s2, 3 htc itd) neznači da su svi takvi, od nas ovdje 90% je zadovoljno s mobitel sto daje za 700kn jer daje puno vise od konkurencije tipa alcatel ot990 ili galaxy fir itd.

meni mobitel od prvog dana radi skroz ( cak i frendu koji radi u pekari i pun je mob brasna i na tvornickom romu), normalno 90% romova mi radi odlično neki stekaju neki ne al jbg 700kn=600mhz procesor ni konkurencija nedaje bolje, sad sam vec dugo na fundowskom 3.0 i mobitel se nije nikad restartao ili zablesirao od custom roma a kamoli originalnog, plastike ne skripe itd, pazim ga da nepada izgled mu jekao nov, sto se tice baterije meni traje 1d 4h od toga je ekrna upaljen 6h i svih tih 6 sati je 3g internet na osvjetljenju 35%, wifi 4 sata itd, a bome i drugima izdrzi najmanje od 7 do 12 navecer,

Ti si dobio tvornicki sjeban mob sto se zna desit i velikim zvučnim imenima s mobitelima 4000+ kn, neznaci da su svi takvi, ja i dalje stojim iza toga, ZA 750KN nema boljeg mobitela, nema... jbg ako oces brzinu kameru vrhunsku izradu aj po htc one x, iphone itd al onda i posegni u đep za 3400kn vise od cjene Huaweia.

I meni je mobitel smece kad ga gledam pored Samsunga galaxy s3, HTC one x itd, al mi nije nikako smece kad ga gledam pored Motorole Motolux koja je 1800kn a sto puta je sporija ili HTC wildfire s-a

Ako tebi jedinom na ovom forumu od nas 50, nevalja mob nikako znaci da si dobijo defective unite... bez ljutnje nista osobno, jbg losa sreca itd ubo si onog s greskom među 20 000 ispravnih

novi stock rom mod 2.3.6 , kazu same pohvale
Hey guys!

Here you have a rom that I miss for my little brother. step and share it with you.

The rom is based on stock 2.3.6.

Installation:

You choose which is the one you want. The stock kernel can not do OC and Kernel Luzy if the 2 bring the same improvements.

Download the rom the end of the post.
Should see a Fix, download it too.
Spending the rom and if any fix to the SD.
Start the CWM
Make full wipe and all there is.
Install the. Zip rom.
If there fix, cradle once flashed the ROM, install the fix.
Reboot, and hope that garment.
Once reached the launcher restart again.

The rom needs a few minutes to settle.

Compiled from 0 to avoid any problems.
Deodexed.
Zipaling.
App2sd native.
Root.
busybox.
Script to the touch.
Script for video enhancement.
Script for image enhancement.
Tweak to the battery. (Last longer)
Off the debug icon.
Script for GPS.
Liteada.
Original kernel.
(OC by CWM optional and not tested)
Updated libraries Adreno200.
Occasional tweaked for higher performance parameter.
Improved Management of ram.
XclouD.
BeatsAudio.
Aspect series.

http://translate.googleusercontent.c...amYpTFz1g4VMIw

not found?
maxtormaster je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2012., 16:41   #3405
srkee
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor maxtormaster Pregled postova
not found?

eo link na topic :
http://www.htcmania.com/showthread.php?t=393761

ROM:

http://www.mediafire.com/?fanakmie02mncfx
srkee je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2012., 21:43   #3406
e-one
Civic (ab)user
Moj komp

e-one's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Vise ne koristim svakodnevno ovaj mob jer sam dobio xperiu u, ali sam dosta dugo koristio u8650 pa sam vise manje objektivan u vezi niega. Mob za novce koje kosta je savrsen. Naspram galaxy minija koji mu je direktan konkurent i 150 kn skuplji mob ima puno bolji display. Sama izrada telefona je vrhunska za klasu u kojoj se prodaje. Meni se na tom mobu jos dan danas nista ne klima niti se sto ishabalo. Fundowsky 3.0 sam valjda flashao cim je izasao i evo ga radi dan danas bez greske. Meni jedina mana tom mobu je 256 mb rama jer mi je to malo s obzirom da sam znao imati dosta appova upaljenih od jednom pa sam morao koristiti i swap loji opak nije jednako brz kao i ram. U biti mob mi je toliko dobar i jeftin da sam ga ostavio kao backup mob jer mi ga je zao prodati.
e-one je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2012., 23:07   #3407
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

i ja prelazim na drugi High end mob al jos nisam odlucio koji, ovaj necu prodat bit ce pokusni kunić
Staro 06.06.2012., 23:26   #3408
mrleri
Registered User

Citiraj:
fundowsky 4.0 imam od prvog dana,ja nemam nikakve zamjerke,mobitel vrti bez i jedne greske,neznam zasto neki iznose glupa mišljenja (iako svako ima pravo na svoje) meni je osobno mobitel pre dobar i ne pada mi napamet vise stavljati nesto drugo...jer ono sto meni treba (navigacija,igre,potrebne aplikacije,internet,muzika...) radi savršeno
mrleri je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2012., 23:35   #3409
kutijagreha
Registered User

Da li je neko imao problema sa fundowsky 4 clean verziju sa kamerom? naime kada sam ubacio ovaj rom,prilikom pokretanja kamere za slikanje,stoji mi kvadrati,koji su prilikom slikanja vidljivi i na samoj fotografiji. Da li postoji opcija neka koja se uklanja time,ili neki dodatni fix koji se ubacuje? Napomenuo bi da na prelazak rezima na video snimanje,ne postoje ti kvadratici po celom ekranu. Molim za odgovor
kutijagreha je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2012., 00:56   #3410
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Citiraj:
Autor KeiOffice Pregled postova
btw. samo da navedem ispravak, moze se naknadno vratit stock recovery, imam ga negdje iako nisam nikad probao vracati stock recovery jer nisam vidio svrhe, al vidio sam jos davno na htc mania-i da je netko pisao o tome zbog reklamacije... tako da eto buduci da je netko pisao da ovi u servisu ne priznaju garanciju ako nije tele2 rom gore, moze se preko tudjeg backupa tele2 roma vratit taj rom preko cwm-a a onda opet flashat stock recovery i imat mob u stanju u kojem je i bio kad je kupljen za potrebe servisa

Naravo sve to ima smisla radit ako mob ima neku gresku koja se ne manifestira tako da ga je nemoguce upalit ili slicno, jer u tom slucaju ne vidim nacin na koji u servisu mogu vidjet da li je po mobu sta prckano, tj. moguce da imaju nacin al vjerojatno se ne bi isli zajebavati sa time...

btw. sto ce tice velicine backupa iz cwm-a, meni uglavnom bude izmedju 400-500 mb, ali radim backup uglavnom prije stavljanja novoga roma, tako da u backupu ne bude frisko instalirani rom nego rom nakrcan aplikacijama i slicno pa valjda zbog toga razlika u velicini...

@ mark11, vrati mob na stock rom i vidi kako ce ti raditi mob sa njime, neznam kud si bas toliko zapeo zapeo za fundowsky 4 rom, meni je puno bolje radila treca verzija njegovog roma, opcenito mislim da 2.3.5 stock romovi rade bolje nego 2.3.6 no to je moje subjektivno misljenje... a sto se tice custom romova, ja ukoliko na mobu drzim rom baziran na stock romu, drzim iskljucivo onog "prastarog" 2.3.5 kineza 5iROM-Dong, naravno uz neke fixeve i skripte koje su se u medjuvremenu pojavile i sucelje sam si sam slozio tako da izgleda kao htc sucelje...

nekih tjedan imam na mobu kanga rc3 i nisam bas zadovoljan, mob radi ok no najvise mi smeta sto nekad kad pokrenem phone aplikaciju i zelim nekoga nazvati, u call logu zna uzasno sporo radit i stekat da mi nekad dodje da ga razbijem, a ne da mi se opet radit backup svega, stavljat drugi rom pa opet sve vracat, no morat cu se natjerat jer mi to sve vise ide na zivce...
Ja sam si složio originalni recovery,samo instal zip from sd card,i to je to,čak imam i 210mb particiju i original recovery,sve u zipu,a ovo što kažeš za kanga,meni se isto užasno sporo palio birač,kao da ga gasi iz memorije,a i užasno malo ima ram memorije,ja sam na dobrom starom benru,prepravljenom totalno,ali je to to.

Ja sam primjetio da svi cm-ovi,koji imaju u biraču dodane one t9 kontakte,da se sporo pale,ja sam imo problema još na onom ics-u sa tim.

Probaj staviti od benrua birač,trebao bi raditi,samo nemoj na benrua stavljati od kanga,jel ništa od toga.
dulesbj je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2012., 01:42   #3411
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Meni se malo sporije pali Dialer, ali ništa strašno (možda sekunda zakašnjenja). Kontakti su mi samo na Google računu (znači nisu na telefonu ili na SIM kartici).

Ono što sam skužio i što mi je malo krivo jest da CM 7.2 (build 20.04.) od ThePoisona ne radi baš najbolje sa Supercharger skriptom pa sam ju skinuo (vjerojatno se kolje sa memorijskim postavka CM-a). Koristim ono zaključavanje Launchera i SMS aplikacije iz Cyanogenmod menija i nemam neka primjetna štekanja ili redraw launchera. Orginalni ADW Launcher je prilično trzav, LauncherPro je meni najbolji za CM. I ono, maknuo sam Facebook aplikaciju i zamjenio ju sa Friendacaster appom i baterija mi gro dulje traje sad (to sam skužio sa BetterBatteryStats da ju Facebook ždere).

E da, možda jedina stvar koja mi smeta trenutno je da mi Dolphin zna koji put sam od sebe izaći u launcher i moram ju ponovno pokrenut. I speakerphone koji ne radi sa sound fixom...

Nego, jel možete okačit taj orginalni recovery negdje?
Staro 07.06.2012., 05:10   #3412
srkee
Premium
Moj komp

evo ti huaweiev recovery

raspakiraj stavi u folder gdje ti je adb i flashas ga iz fastboota

Code:
fastboot flash recovery recovery.img
http://dl.dropbox.com/u/8162918/recovery.rar
Staro 07.06.2012., 11:46   #3413
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Meni se malo sporije pali Dialer, ali ništa strašno (možda sekunda zakašnjenja). Kontakti su mi samo na Google računu (znači nisu na telefonu ili na SIM kartici).

Ono što sam skužio i što mi je malo krivo jest da CM 7.2 (build 20.04.) od ThePoisona ne radi baš najbolje sa Supercharger skriptom pa sam ju skinuo (vjerojatno se kolje sa memorijskim postavka CM-a). Koristim ono zaključavanje Launchera i SMS aplikacije iz Cyanogenmod menija i nemam neka primjetna štekanja ili redraw launchera. Orginalni ADW Launcher je prilično trzav, LauncherPro je meni najbolji za CM. I ono, maknuo sam Facebook aplikaciju i zamjenio ju sa Friendacaster appom i baterija mi gro dulje traje sad (to sam skužio sa BetterBatteryStats da ju Facebook ždere).

E da, možda jedina stvar koja mi smeta trenutno je da mi Dolphin zna koji put sam od sebe izaći u launcher i moram ju ponovno pokrenut. I speakerphone koji ne radi sa sound fixom...

Nego, jel možete okačit taj orginalni recovery negdje?
Ovo sa dolphinom se i meni dešava,ja mislim da je do njega,imam osmicu,samo me izbaci van

Probaj koristiti onu stariju skriptu,ne 8.2,nego 8,što je u txt formatu,mislim da šljaka,a za ne ubijanje apova je dobra i ta,bar meni samo za to služi.

Zadnje izmijenjeno od: dulesbj. 07.06.2012. u 11:53.
Staro 07.06.2012., 12:46   #3414
mark11
Banned

mark11's Avatar

Tutix,evo da ti kažem kakvih sam problema imao sa fun.4.0,kad već pitaš za detalje.
Znam da sam malo pretjerao sa onim postom,ali jednostavno mi je bilo prekipjelo,a i taj dan mi je bio nekako cijeli na lijevu nogu,što i nije neki razlog za opravdanje.
Dakle koristio sam fundovsky četvorku jer mi se od svih najviše sviđa.Sve sam napravio i podesio po redu,ext i swap patrticiju.U link2sd podesio spremanje na interno.
Sve je dobro šljakalo,skinuo sto-tinjak aplikacija,koje su se spremale na ext particiju,jedino sam imao ponekad problema sa učitavanjem widgeta kad bi se telefon restartao,ali sve u svemu je radilo ok nekoliko dana,a onda odjednom se telefon počeo sam paliti,mislim na to kad bih ga zaključao i ugasio ekran on bi se netom uključio u standby za otkljucavanje ekrana,i to nije sve kad bi se ugasio zbog baterije,onda pri pokretanju,koje bi trajalo 5 min.i više,ali doslovno toliko,nije se uopće moglo pristupiti telefonu.Javljalo bi mi poruku kako je neka (sad ne znam točno koja)android aplikacija neočekivano prestala raditi,pa bi se telefon vratio u standby za ukucavanje pina,i tako cijelo vrijeme,a onda se na kraju sve to srusilo,i launcheri i sve ostalo.Nisam napravio back up aplikacija,tako da sam ostao bez svega,i to me je raspi*dilo,kap koja je prelila čašu pa sam zato onda onako reagirao.
I nije to bio prvi put da me tako zahebe,pa jedno bar 5-6 puta tako.Sad sam napokon odustao od fundowskog 4.0.
Vjerovatno nešto nije u redu sa tim rom-om,(bez uvrede developeru).
Zašto sam htio samo taj rom,pa zato jer mi se cinio kao najbolji i kao da ima gotovo sve što ti treba,ext,swap,flash,5mpg cam,oc,...
Možda je problem bio u custom rom-u.Mislio sam da ću sa custom rom-om imati bolji telefon.
Sad sam vratio stock rom 2.3.3 ,telefon je root-an,za sad radi okay.To mi je sad i najbitnije.Okay,priznajem da sam imao veća očekivanja od njega i custom rom-a,ali evo,bit ću skromniji.
Pa evo tutix ili bilo tko drugi ako imate neki savjet ili neko pozitivno iskustvo za neku aplikaciju koja smanjuje potrošnju baterije,da mi baterija traje malo duže,s tim da znate da sam sad na stock rom-u ako to ima neke veze.
p.s.
ispravit ću neke stvari što sam rekao dva posta prije.

Zadnje izmijenjeno od: mark11. 07.06.2012. u 13:55.
Staro 07.06.2012., 13:42   #3415
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
jedno smiješno pitanjce

kad imam ext particiju i swap, u link2sd da stavim da linka na externu ili internu memoriju? jer to su particije na kartici?
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2012., 14:12   #3416
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

Citiraj:
Tutix,evo da ti kažem kakvih sam problema imao sa fun.4.0,kad već pitaš za detalje.
Znam da sam malo pretjerao sa onim postom,ali jednostavno mi je bilo prekipjelo,a i taj dan mi je bio nekako cijeli na lijevu nogu,što i nije neki razlog za opravdanje.
Dakle koristio sam fundovsky četvorku jer mi se od svih najviše sviđa.Sve sam napravio i podesio po redu,ext i swap patrticiju.U link2sd podesio spremanje na interno.
Sve je dobro šljakalo,skinuo sto-tinjak aplikacija,koje su se spremale na ext particiju,jedino sam imao ponekad problema sa učitavanjem widgeta kad bi se telefon restartao,ali sve u svemu je radilo ok nekoliko dana,a onda odjednom se telefon počeo sam paliti,mislim na to kad bih ga zaključao i ugasio ekran on bi se netom uključio u standby za otkljucavanje ekrana,i to nije sve kad bi se ugasio zbog baterije,onda pri pokretanju,koje bi trajalo 5 min.i više,ali doslovno toliko,nije se uopće moglo pristupiti telefonu.Javljalo bi mi poruku kako je neka (sad ne znam točno koja)android aplikacija neočekivano prestala raditi,pa bi se telefon vratio u standby za ukucavanje pina,i tako cijelo vrijeme,a onda se na kraju sve to srusilo,i launcheri i sve ostalo.Nisam napravio back up aplikacija,tako da sam ostao bez svega,i to me je raspi*dilo,kap koja je prelila čašu pa sam zato onda onako reagirao.
I nije to bio prvi put da me tako zahebe,pa jedno bar 5-6 puta tako.Sad sam napokon odustao od fundowskog 4.0.
Vjerovatno nešto nije u redu sa tim rom-om,(bez uvrede developeru).
Zašto sam htio samo taj rom,pa zato jer mi se cinio kao najbolji i kao da ima gotovo sve što ti treba,ext,swap,flash,5mpg cam,oc,...
Možda je problem bio u custom rom-u.Mislio sam da ću sa custom rom-om imati bolji telefon.
Sad sam vratio stock rom 2.3.3 ,telefon je root-an,za sad radi okay.To mi je sad i najbitnije.Okay,priznajem da sam imao veća očekivanja od njega i custom rom-a,ali evo,bit ću skromniji.
Pa evo tutix ili bilo tko drugi ako imate neki savjet ili neko pozitivno iskustvo za neku aplikaciju koja smanjuje potrošnju baterije,da mi baterija traje malo duže,s tim da znate da sam sad na stock rom-u ako to ima neke veze.
p.s.
ispravit ću neke stvari što sam rekao dva posta prije.

Mobitel je dobar za te novce, i reko sam ti neshvati moj prijasnji post ko napadanje nit ista osobno, drago mi je da ti sad radi, Ja sam svoj prvi Huawei dva put u 1min iz sve snage razbio od zid jer mi je digo zivce na 800... mogu rec da je mob poprilično cvrst, prvi put od udarca samo sipala baterija ekranu nista radio, al sam ga svjesno isao zatuc do kraja haha... sory za malo oftopic
Staro 07.06.2012., 15:31   #3417
srkee
Premium
Moj komp

moja iskustva su manje vise izvrsna, ali ima jednu stavr radim drugacije

NIKAD ne koristim swap, link2sd ili bilo što osim nativnog app2sda, na sva tri andoida dosad su mi te3 stavri pravile probleme, i otkad sam prestao koristiti tih par sitnica nikakav problem s romom nisam imao. a i ako je bilo, bilo je odmah nakon instalacije i rjesio sam ga 90%, ponovnim wipeom, i instalacijom.

napominjem da i na Wildfireu, i gt540 i sada na sonicu se držim Cyanogena, jer mi je jednostavno najbolji i najbrži u radu, plus u kombinaciji sa supercharger skriptom, me na tri moba nije nikad iznevjerio. Na wildifreu je bio dobar, na gt540 rock solid, i ovdje napokon sa soundfixom mi je stalni rom.

ALI držim se svog jednog pravila, nikakve pidarije s swapom i particioniranjem SDa, i nisam nikad imao problema. Ne kažem da je do toga, ali svakako probaj bez toga, ako mozes
Staro 07.06.2012., 16:58   #3418
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Samo da nadodam na Srkee-a. Ja sam koristio Link2SD ali sam ja fino napravio novu FAT32 particiju i onda je nju povukao Link2SD. Inače da, app2sd nativni isto super radi.

Sad samo moram curi srediti mobitel i staviti neki drugi CM jer i dalje postoji problem sa wifi-jem (kao da su DNS-ovi krivo porihtani ili neš). A tog problema nije bilo dok nisam napravio factory reset i stavio njen gmail acc.
Staro 07.06.2012., 23:11   #3419
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Citiraj:
Autor srkee Pregled postova
moja iskustva su manje vise izvrsna, ali ima jednu stavr radim drugacije

NIKAD ne koristim swap, link2sd ili bilo što osim nativnog app2sda, na sva tri andoida dosad su mi te3 stavri pravile probleme, i otkad sam prestao koristiti tih par sitnica nikakav problem s romom nisam imao. a i ako je bilo, bilo je odmah nakon instalacije i rjesio sam ga 90%, ponovnim wipeom, i instalacijom.

napominjem da i na Wildfireu, i gt540 i sada na sonicu se držim Cyanogena, jer mi je jednostavno najbolji i najbrži u radu, plus u kombinaciji sa supercharger skriptom, me na tri moba nije nikad iznevjerio. Na wildifreu je bio dobar, na gt540 rock solid, i ovdje napokon sa soundfixom mi je stalni rom.

ALI držim se svog jednog pravila, nikakve pidarije s swapom i particioniranjem SDa, i nisam nikad imao problema. Ne kažem da je do toga, ali svakako probaj bez toga, ako mozes
srke,vidio sam da si pitao poisona na forumu za skriptu,koliko sam skužio,on je rekao da ne radi na njegovom cyanu.
Da li ju ti imaš ili ne,što mi je činiti-pomagaj

Pardon,to je pitao sipe,ali da li ju ti koristiš na ovom zadnjem kangu

Zadnje izmijenjeno od: dulesbj. 07.06.2012. u 23:18.
Staro 08.06.2012., 01:55   #3420
srkee
Premium
Moj komp

koritstim ju na cm 7.2 rc3,
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore