|
![]() |
#1 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
OGROMNA kolicina lazi u Bug-u/Mrezi
pozdrav citam novu Mrezu i onaj dodatak sto dodje uz nju tema broja je bila routeri "za po kuci" cilj je bio objasniti ljudima da oni mogu vise kompjutera spojiti putem mreznog routera na jedan ADSL i sada tu citam recenzije routera i spominje se Linksys WRT54G kao los router ovako ide pregled mogucnosti: VPN: da QoS: ne .... onda gledam WRT54GS VPN: ne QoS: da i sada mislim ko je tu lud? naime imam WRT54G i WRT54GS je APSOLUTNO IDENTICAN UREDJAJ SA ISTIM FIRMWARE-om, razlika je jedino sto GS verzija ima Speedbooster koji mozete iskoristiti jedino ako imate wlan karticu koja podrzava speedbooster! mislim u recenziji WRT54G je kao los router, dok je WRT54GS sasvim solidan analogija tome bi bila: obican autobus - katastrofa ali autobusom sa natpisom Cazma trans je odlican (govorimo o APSOLUTNO identicnim autobusima) toliko o casopisu za IT experte sramota! izmedju ostalog imali su na testu Planet 402D router, sa 2 WAN sucelja, preko kojih mozete spojiti 2 DSLa ili recimo DSL + Cable(modem) i virtualno napraviti jedan debeli link... o tom uredjaju je napisano dva stupca koja govore o svemu samo ne o navedenom routeru LAZU KO PSI, NE KUPOVATI I NE CITATI TAKVO SMECE.
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
A ti se još živciraš zbog toga? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
pa cuj dosta mi je bilo kada sam vidio tccd cipove u hardovima...
![]() |
#6 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Ma i ja se zivciram kad procitam neku glupost. Najgore je sto mi onda netko soli pamet jer_je_on_tako_procitao_u_bugu_ i to je tako i nikako drugacije.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
jel moguce da su oni dobili hardware za balkansko trziste? ne bi bilo prvi put da se tu posalje smece ko oni Mercedesi s sjebanim kocnicama..... sad ce ispast da branim Bug ali nije li ono za Hdd i chipove bilo u Hackeru ili PC Playu |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Re: OGROMNA kolicina lazi u Bug-u/Mrezi
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
do you speak it?
|
pa Quality Of Service kada budes imao 20ak korisnika ne jednom DSLu iako je to 1536/flat bez QoS zaboravi normalnu upotrebu pravilno podesen QoS svakom korisniku dozvoli koristenje odredjene kolicine bandwidtha tako da ne dodje do situacije gdje jedan kreten sa svojim p2p programima zagusi cijeli (upload) link i tako download postane neupotrebljiv, cak nemozes otvoriti recimo www.iskon.hr po pola sata...
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() koliko kužim spiku, QoS bi trebao biti instaliran na serveru/gateaway-u? mislim, ako imaš par pc-a spojenih preko switcha na router, nema neke koristi od QoS-a na pojedinom pc-u...ili se varam? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
do you speak it?
|
QoS ti mora biti "instaliran" na samom gateway-u ili varijanta gateway->qos masina->LAN onaj QOS u WRT54G nije los po defaultu (original firmware ogranicava SAMO upload) ali Talisman (novi sveasoft.com firmware) ima i download limit po IP adresi, MAC adresi, ili Portu/servisu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|