|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Proxy server.
Imam jedan problem, ja i ekipa imamo neku zajedničku mrežicu od par ljudi u kojoj se dosta koristi skype, problem je što kad jedan od nas koristi skype, ostali ne mogu baš, odnosno mogu ali moraju ugasiti video, a nedaj bože da i treći upali skype. Razlog je loš upload od trenutnog internet providera. E sad, ja imam USB stick za 3G mrežu u kojoj je upload odličan i nakon testa to je ono što bi riješilo problem sa skypeom, ALI... imamo jedan komp u mreži koji je upaljen non stop.... služi kao file server... a i on je taj na kojeg se skidaju sadržaji sa interneta....e na njega bi instalirao proxy i usmjerio skype da izlazi preko tog kompa. Koja bi sad procedura bila da osposobim taj komp da bude proxy za skype a za sve ostalo da radi kao normalan komp, tipa file sharing, downloading itd... Da pojasnim, Ako ubacim stick u komp onda mi se cijeli promet usmjerava preko sticka. Razmišljao sam možda ubaciti još jednu LAN karticu pa uštekati 3G stick u TP-LINK TL-MR3220 ruter pa možda nekako preko toga da izlaze sa skypeom... Nemam riješenja... pa eto možda netko od vas ima više znanja i iskustva s ovom problematikom...
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|