Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.05.2012., 23:51   #3271
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
pa jel se uopće može brickat taj mob? ono, ako ROM ne radi, ako je neš izbrisano, sve dok god recovery se može pokrenut, može se i osposobit mob. bar ja tak brijem.. meni se par put dogodilo isto da nakon instalacija nekih romova mob ne pali.. obriso opet sve i ponovo instalirao ROM i radilo je..
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2012., 02:52   #3272
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Mislim da je jedini način da ga zbrikaš da zezneš recovery i system particiju u isto vrijeme. Jedno pitanje, zna netko mogu li koristit ove custom kernele (recimo Genokolar) na orginal ROM-u? Znate možda neki koji dobro iskorištava bateriju?

EDIT:
Zanimljiva aplikacija za one koji imaju problema sa baterijom i zanimljiva rasprava o aplikacijama koje troše bateriju/bude pretjerano dok je mobitel prvenstveno u sleepu: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1179809. Šema je da priključite punjač, pričekate da vam mobitel prepozna da se baterija puni, isključite punjač, stavite mobitel na stand by na tipa 3-4h. Nakon toga dumpate logfile i prečešljate koja aplikacija/neki tweak u kernelu ili slično radi wakelock, odnosno nepotrebno budi mobitel iz sleepa.

Naravno može poslužit i za praćenje ponašanja dok se mobitel koristi. Ja sam sa ovom aplikacijom otkrio što mi nenormalno sisa bateriju dok surfam na 3G-u - Facebook for Android. 10 min - 14 nenormalnih %, s tim da aplikaciju nisam koristio, ugašen je bio sync i automatsko osvježavanje, a surfao sam za to vrijeme preko Dolphina. Recimo da se često spominje jedan GO Launcher u smislu "nenormalnih" potrošača...

Zadnje izmijenjeno od: tutix. 17.05.2012. u 03:47.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2012., 11:33   #3273
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Afaik, teško da možeš brickati mob sve dok možeš ući u bootloader. Recovery se prefleša kroz fastboot, čak i da boot.img nekim čudom skršiš, mislim da bi ga mogao flešati kroz fastboot bez da flešaš cijeli rom (nisam pokušavao pa ne znam ima li ovaj Huawei nekakve restrikcije po tom pitanju). Ukratko, cijeli mob možeš spasiti kroz fastboot, ako znaš kako. Bitno da radi bootloader.

Mnogi vjerojatno nisu nikada čuli da se romovi mogu flešati preko fastboota... Recovery ti uopće ne treba.

One neke situacije koje rezultiraju brickom su petljanje s bootloaderom (toga koliko vidim nema za ovaj mob), petljanje s /misc particijom i ne mogu se sjetiti ako ima još koja mogućnost.

Kad netko već prolazi sve ove tutoriale, red je da naučiš i načine "što učiniti ako ___ (popuni crtu)". Čuva živce i zaustavlja sijede.
Staro 17.05.2012., 11:54   #3274
ozziris
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
Samo da iznesem mali..pa feedback: Naime iz potpuno nepoznatog razloga huawei launcher brljavi (Fundovsky 4.0 full) i to u situacijama kad npr pisem poruku i vratim se na home ekran, zavrsim sa browsovanjem po netu pa se vratim na home ekran..ukratko sta god da radim i kada se vratim na home ekran launcher pobrljavi u smislu da stalno izbacuje poruku loading i kao da stalno refresuje i to potraje ponekad 10sec a ponekad i 2 minuta i poprilicno je iritirajuce. Stavio sam launcher pro i tih problema nema.
ozziris je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2012., 15:15   #3275
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

Citiraj:
Autor ozziris Pregled postova
Samo da iznesem mali..pa feedback: Naime iz potpuno nepoznatog razloga huawei launcher brljavi (Fundovsky 4.0 full) i to u situacijama kad npr pisem poruku i vratim se na home ekran, zavrsim sa browsovanjem po netu pa se vratim na home ekran..ukratko sta god da radim i kada se vratim na home ekran launcher pobrljavi u smislu da stalno izbacuje poruku loading i kao da stalno refresuje i to potraje ponekad 10sec a ponekad i 2 minuta i poprilicno je iritirajuce. Stavio sam launcher pro i tih problema nema.
stavi launcher2
Fundowsky je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2012., 16:01   #3276
maxtormaster
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
pih
ipak sam se vratio na kanga . ovaj zadnji od benrua radi stvarno fino i brze od kanga ali rusi mi launcher malo malo . tj nije da rusi vec kad izlazim iz neke aplikacije klikom na home pojavi se home screen bez ikona i onda lagano ucitavanje tj pojavljianje jedne po jedne . to mi se jos nije na kangu nijednom desilo . zasad
maxtormaster je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2012., 16:18   #3277
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor maxtormaster Pregled postova
pih
ipak sam se vratio na kanga . ovaj zadnji od benrua radi stvarno fino i brze od kanga ali rusi mi launcher malo malo . tj nije da rusi vec kad izlazim iz neke aplikacije klikom na home pojavi se home screen bez ikona i onda lagano ucitavanje tj pojavljianje jedne po jedne . to mi se jos nije na kangu nijednom desilo . zasad
Skini zadnju Supercharger skriptu (tako da si siguran da radi sa CM7 na Huaweiu) i opali opciju 3. Najvažniji dio te opcije ne die hard launcher tako da ti se takve stvari više ne dešavaju
Staro 17.05.2012., 17:33   #3278
maxtormaster
Registered User

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Skini zadnju Supercharger skriptu (tako da si siguran da radi sa CM7 na Huaweiu) i opali opciju 3. Najvažniji dio te opcije ne die hard launcher tako da ti se takve stvari više ne dešavaju
a jbg vec sam se vratio na kanga a nisam napravio backup od benrua . sad cu vidjeti da li me baterija pocela zezat ili benru vuce malo vise struje . baterija mi je izdrzala jedva 3 dana sa benru a obicno mi izdrzi oko 6 dana sa kangom . 3000mah . ako i sad bude opet zezala na kangu kad sam se vratio laku mi opet instaliramo benrua zar ne?
di je ta skripta za skinuti uopce?
Staro 17.05.2012., 17:52   #3279
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

maxtormaster, jel koristiš onaj CM 7.2 ThePoison od 20.04 ili? Možeš mi reć jel ti radi speakerphone i jel moraš stavljat onaj patch za zvuk?
Staro 17.05.2012., 20:00   #3280
Sale83
Registered User

Datum registracije: May 2012
Pozdrav!Imam jedan porblem.Promenio sam nekoliko custom romova(cyanogen 7.2,mixed cyan,fundowsky 4.0,4.0 clean i 3.0),na cijanima mi se nikako ne moze povezati na network,dok na fundowskom radi katastrofalno(na E,s tim da se nista ne moze instalirati jer puca),dok je na stock romu radio odlicno(H i 3G)
Svi cutomi rade odlicno(fundowsky 4.0 najbolje),nema pucanja,bagovanja,ali jedini problem ima sa netom.Nije mi jasno kako na stocku radi ok,a na ostalim nikako/lose.Unapred hvala.
Sale83 je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2012., 20:04   #3281
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor Sale83 Pregled postova
Pozdrav!Imam jedan porblem.Promenio sam nekoliko custom romova(cyanogen 7.2,mixed cyan,fundowsky 4.0,4.0 clean i 3.0),na cijanima mi se nikako ne moze povezati na network,dok na fundowskom radi katastrofalno(na E,s tim da se nista ne moze instalirati jer puca),dok je na stock romu radio odlicno(H i 3G)
Svi cutomi rade odlicno(fundowsky 4.0 najbolje),nema pucanja,bagovanja,ali jedini problem ima sa netom.Nije mi jasno kako na stocku radi ok,a na ostalim nikako/lose.Unapred hvala.
stavi si supersonic patch na benrua i raditi če ti wifi.
dulesbj je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2012., 20:47   #3282
maxtormaster
Registered User

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
maxtormaster, jel koristiš onaj CM 7.2 ThePoison od 20.04 ili? Možeš mi reć jel ti radi speakerphone i jel moraš stavljat onaj patch za zvuk?
ubi me ako znam koji je . netko je tu bio ostavio link ja ga skinuo bilo je nekih komentara u vezi njega bla bla . na ovom sto sam imao NIJE radio speakerphone .

ovaj sam koristio

http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=3237

Citiraj:

vuco daj download za tu skriptu i neku uputu malu

Zadnje izmijenjeno od: maxtormaster. 17.05.2012. u 20:53.
Staro 17.05.2012., 21:04   #3283
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

Citiraj:
wi-fi i 3g rade normalno
Fundowsky je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2012., 21:11   #3284
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Staro 17.05.2012., 21:27   #3285
Sale83
Registered User

Citiraj:
Autor dulesbj Pregled postova
stavi si supersonic patch na benrua i raditi če ti wifi.
bez ikakve promene.Ne znam sta mu je.

Citiraj:
Autor Fundowsky Pregled postova
wi-fi i 3g rade normalno
Pa da,kod svih radi najnormalnije,i kod svih je odlicno.Ne znam koji je djavo s mojim telefonom.Cim vratim na backup-ovani originalni rom,3g radi normalno,kako stavim custom,kao da se preselim u vukojebinu.
Staro 17.05.2012., 22:54   #3286
maxtormaster
Registered User

Citiraj:
bez ikakve promene.Ne znam sta mu je.

Pa da,kod svih radi najnormalnije,i kod svih je odlicno.Ne znam koji je djavo s mojim telefonom.Cim vratim na backup-ovani originalni rom,3g radi normalno,kako stavim custom,kao da se preselim u vukojebinu.
jesi probao ručno postavke napraviti za interneta ? tako sam i ja morao kad sam stavio drugi rom a zašto nemam pojma bitno je da radi zar ne?

što se tiče wifia on mi radi normalno nikad problema
Staro 17.05.2012., 23:45   #3287
Caks
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
vidim da se ta skripta ko obican fix instalira.. sam treba wipe davlik.. sam me zanima jel se moze stavit na mxed cyan?
Staro 18.05.2012., 00:56   #3288
ozziris
Registered User

Imam identican problem kao i Sale83! Telefon je odjednom pobrljavio (cen dan je radio normalno (fundowsky 4.0 full)), i znam posledicu ali ne znam uzrok. Naime telefon konstanto ispada iz 3g mreze. Odem da manuelno odaberem provajdera i stavim mts3g i on radi 10sec i automatski se prebaci izgleda na 2g jer mi internet ocitava samo u E verziji! sta moze da bude uzrok??!
Staro 18.05.2012., 02:12   #3289
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Citiraj:
Autor maxtormaster Pregled postova
ubi me ako znam koji je . netko je tu bio ostavio link ja ga skinuo bilo je nekih komentara u vezi njega bla bla . na ovom sto sam imao NIJE radio speakerphone .

ovaj sam koristio

http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=3237
Taj ti je isto zasnovan na benruovom CM-u, jedino što ima XPERIA Launcher.
Staro 18.05.2012., 15:41   #3290
SteveO
Registered User

Datum registracije: Apr 2012
Ja neam pojma sta je sa tim custom, danas mi se krene blesirat Fundowsky 4.0 Clean sam od sebe i poceo palit plavu lampicu iznad ekrana. Nije mi jasno dal postoji ista bez tih ozbiljnih bugova, ovo je katastrofa, ne moze radit tjedan dana da se barem jednom ne zblesira a ne koristi se za nista posebno.
SteveO je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2012., 18:56   #3291
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor SteveO Pregled postova
Ja neam pojma sta je sa tim custom, danas mi se krene blesirat Fundowsky 4.0 Clean sam od sebe i poceo palit plavu lampicu iznad ekrana. Nije mi jasno dal postoji ista bez tih ozbiljnih bugova, ovo je katastrofa, ne moze radit tjedan dana da se barem jednom ne zblesira a ne koristi se za nista posebno.
Ja nemam nikakvih ozbiljnih problema ni sa fundowskym 3.0, 4.0 sa vertical bug fixom, kangom prvim i sad vec 3 tjedna drobim benru + update + partition fix... Ne primjecujem neke bugove...
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2012., 19:19   #3292
xmen
Registered User

Fleks ajd molim te stavi link za skinut benru + update + partition fix. I zašto služi partition fix. Hvala ti.
xmen je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2012., 10:56   #3293
maxtormaster
Registered User

Citiraj:

ovo je sve divno ali nisam jos imao kontakta sa ovim drndanjem na smartphonu . vuco sta trebam prvo instalirati ? skinuo sam script manager sa marketa i kako dalje ?
Staro 19.05.2012., 11:42   #3294
ozziris
Registered User

Samo da negiram moje ranije tvrdnje u vezi bagovanja fundovsky 4.0. Izvodjeni su radovi na baznoj stanici kod mene u kraju sto je uzrokovalo da fon poludi
btw kako se primenjuje vertical fix za 4.0?
Staro 19.05.2012., 14:02   #3295
Sale83
Registered User

Kod mene su izgleda baznu stanicu ukrali,jer bilo gde da odem,signala ima i radi,a kod kuce je ocajan,sada na bilo kom romu(cyan takodje rade,posle rucnog postavljanja APN-a),a do cetvrtka je radilo ok.
Staro 20.05.2012., 11:55   #3296
ozziris
Registered User

Nego koliko bi baterija trebala da traje na 4.0 ukoliko net drzim ugasen, tj palim ga samo po potrebi?
Staro 20.05.2012., 12:18   #3297
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor ozziris Pregled postova
Nego koliko bi baterija trebala da traje na 4.0 ukoliko net drzim ugasen, tj palim ga samo po potrebi?
4 sata do 4 dana. Ovisi koliko čačkaš mob, a o tome si rekao pa gotovo ništa.
Staro 20.05.2012., 13:05   #3298
ozziris
Registered User

hm..pa ajd da kazemo 10-15min razgovora, 20ak poruka, 20min na netu...dnevno naravno. i primetio sam da pokazatelj baterije ima tendenciju da varira u smislu da u toku cistog browsovanja kroz telefon baterija za minut padne za 5-6% a posle da se za isto toliko vrati nazad, i ima deonice kada telefon urnisem a procenat padne za mozda 1 ili 2. Rekalibrirao sam bateriju pa se nadam da se to nece vise desavati..cekam da se potpuno isprazni pa da ga napunim..sve po proceduri
Staro 20.05.2012., 13:54   #3299
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Dosta ovisi koliko ti je ekran aktivan u prosjeku (batt stats - display). To što si naveo je vrlo slabo koristenje i baterija bi ti bez beda trebala izdrzat 2 dana (afaik).

To za skakanje baterije je normalno bez obzira na kalibraciju. Mozda ce (ili vec je) jednog dana izaci kernel koji ce omoguciti hardversku kalibraciju baterije prckanjem po njenim registrima. Dotad se sve te kalibracije svode na uzaludno ponjenje u recoveryju i brisanje battstatsa.
Staro 20.05.2012., 23:30   #3300
droidzg
Registered User

Datum registracije: Nov 2011
Dali imas MIUI rom za nas mob da sve radi?
droidzg je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na