|
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Pa naručih ih, Ve-mil, hg, Links...kolika je poštarina uopće? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#10 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Evo da vam velim iz prakse. Niti jedna Logitech tipkovnica nece izdrzati tolko kao jedna Cherry. Znam iz prakse. Kada ju postavis u ducan na kasu, macka podere numericki dio u roku jedne godine i tipke se klimaju ko da vise na koncu (pogotovo Enter). |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Pa moja G83 radi od 93.e kao da sam je jučer izvadio iz kutije i spojio na komp, još samo 7mj i čestitat ću joj 20.i rođendan ![]()
![]() |
#18 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Dajte prestanite vise citirati taj post i glumiti najvece poznavaoce hardvera ikada. Koliko vas sada uopce koristi neki novi Cherry ili uopce prati njihove proizvode? (osim Visagea naravno) Kod nas je zadnjih godina od Cherry pc tipkovnica u normalnim computershopovima bio zastupljen samo neki jeftini shit model, pa je coconut prema tome sudio i zabunio se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Da postoji na forumu stisnuo bi like renduli. Svakih par dana se nađe netko tko uz male prepravke "kopi pejsta" zadnji post u temi, uz nezaobilazno "quotanje" kokosa. Frend je imao neku cherry tipkovnjaču (možda ju i još koristi, ne bih se čudio) još iz doba prvih pentiuma 4, sa njemački layoutom, jer je komp skupa sa periferijom uzeo u švabiji za prilično velike novce ako se ne varam. Moram priznat da tipkanje po toj cherry (i dok je bila nova) mi nije ostavljalo nikakav "uber" dojam, ko bilo koja ne-šrot logitech tipkovinca. Doduše, potrajala je preko 10 godina pa to možda ide u prilog kvaliteti (ali opet, to bi trebala izdržat bilo koja ne-šrot tipkovnica, s tim da se ne koristi neznam kolko puno i ne divlja po njoj). Baš kad sam išao guglati cherry tipkovnice i spomenutu g83, našao sam da ih ima hrpa modela, od jeftinih do skupih, a sve se zovu g83-nešto. Također sam naletio na ovaj post na nekom forumu u kojem tip opisuje razočaranje cherry tipkovnicom, uspoređujuči je s logitechom (uopće ne tvrdim da je lik kompetentan takav zaključak donositi, ali relativno argumentirano opisuje nedostatke u kvaliteti izrade...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Ma dobro, pa nema zla u tome ako si mislio na osnovnjace. Imam prijatelja koji je u osiguranju, ha, sigurno preko 12-tak godina. Unos mu je kruh sto bi se reklo tokom dana. Dao sam mu M klikusu - preglasna mi je! Dadoh dvije Cherry mehanice koje su mi se navlacile po kutijama - prevelike su mu po stolu! Covjek pise na dronjcima od "AT" bjelanjak no name tastatura i kaze doslovno - meni je svaka tastatura ista! Sako nek je ispravna i ja zadovoljan. Jedinu sto radi na starim tastaturama je da (!) kombinirkom izvuce Win tipke - to ne podnosi! I mada mu objasnih nekoliko puta da se to moze suptilnije srediti preko softa - neka, ovako mi je bolje! Da je netko tko pise usputno jos bih shvatio, ali on pise pola dana, svaki dan, svaki mjesec... ali eto, ne mari pet para za kvalitetu. I tko mu sad moze reci da je u krivu, kad zapravo u svom svijetu, nije uopce u krivu ![]() Mana Cherry sajta je u tome, da moras znati za nove modele i upisati ih u internom pretrazivanju. Inace nikad neces znati sto je sve tamo. U moru industrijskih/POS/inih modela, covjek izgubi volji listati proizvode. Svake godine si pokupim raskosne prospekte koje printaju, jer Cherry kad se radi o promo materijalima, jednostavno ne poznaje ocuvanje okolisa ![]() Od modela vrijednih paznje su 1) ORCA Wireless mkII ![]() 2) Barracuda XT ![]() Ovogodisnja : ![]() 1) ZF 5000, fino perforirana (guma je druga dimenzija od Logitech pilinga) koja dolazi uz prvi mis, koji je zbilja dostojan Cherry imena. Cherry misevi su uvijek nekako zivotarili kao usputna roba pored tastatura. Dizajn je na top modelima bio osebujniji od konkurencije i vidi se da je nekim drugim pristupom dizajniran. Ali jednostavno su bili goli prosjek po pitanju rada i tehnologije. Jednostavno nisu imali sto traziti pored Logija i MS-a. Ovaj mi je prvi ostavio u ruci dojam kao posebniji od Cherry-a. ![]() 2) PURE jako sminkerskog finisa 3) EASYHUB 4) Strait salveta je dobila i crnu varijantu ![]() Exclusive Strait je prica za sebe : Sve tri verzije od cistog drveta (cerifikat za kontrolirani izvor) i sve se rucno sklapaju. Potpuno rucno slozene tastature. Imam poseban prospekt i Cherry to jasno naglasuje. Steta sto se radi o salveti modelu i sto nisu bezicne, u suprotnom bi uzeo bez razmisljanja : Exclusive Testa Motari Edition (2012) ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|