Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.05.2012., 22:13   #1
vberger
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2012
HP Compaq 4510s - ventilator nakon zamjene CPU radi na max

Pozdrav svima, priča ide ovako, prije 3 i pol godine sam kupio laptop HP ProBook 4510s
- Intel® Core™2 Duo Processor T5870
- 4Gb 3GBB DDR2 800 MHz
- 500gb HDD
- :ATI Mobility Radeon™ HD 4330
....
sa namjerom da odmorim od kopanja po računalu doma. I sve bi bilo super da mi nije došao u ruke jedan razbijeni Lenovo laptop koji je imao procesor C2D T8300 koji paše u moj laptop (ipak je malo jači i nudi virtualizaciju). Laptop sam rastavio, zamijenio procesore, temeljito ga počistio, stavio kvalitetnu pastu, sve skupa sklopio i upalio. I gle čuda sve radi, laptop se brže podiže (win 7 64bit), Windows Experience Index daje bolje ocjene... ma sve super jedno sat vremena... nakon toga laptop se samo ugasio.

Brzinsko rastavljanje, "šnjofanje" ploče da nije nešto izgorilo, sklapanje i paljenje. Laptop malo okljeva ali pali se, jedino ventilator puše na maksimumu. Windowsi se normalno dižu, očitanje senzora za temp. ok, sve normalno radi ali ventilator puše konstantno i na bateriji i na punjaču na max.

Rastavljanje laptopa 3.put. Vraćanje originalnog procesora, sastavljanje, paljenje i opet puše na maksimumu i to od trenutka paljenja do potpunog podizanja OS-a i tokom rada.

Resetiranje Bios postavki, rastavljanje, vađenje baterije, update Biosa (nekoliko puta), sklapanje sa starim i "novim" procesorom i stalno isti problem. Ventilator jednostavno radi na maksimumu cijelo vrijeme.

Danas uzeo preko oglasnika cijeli cooler, skinuo sa njega ventilator, rastavio laptop, stavio na svoj cooler "novi" ventilator i gle čuda - ventilator i dalje radi na maksimumu.

Već tri tjedna čitam po forumima i uvijek se vraćaju na početke i čiščenje laptopa od smeća, ali moj je apoteka, od uvijek, svaka 3-4 mjeseca dobije čiščenje.

Moram priznati da me već pošteno živcira i da neznam što da radim. Čak bi ga i prodao koliko me živcira ali ne mogu ga nekome uvaljati ako ne radi kako treba.

Ima tko kakvu ideju?
vberger je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2012., 22:19   #2
KarloB
Jedem skoro svaki dan.
Moj komp

KarloB's Avatar

Datum registracije: Mar 2011
Probaj ručno spustit brzinu ventilatora preko programa Speedfan, možda se može

KarloB je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.05.2012., 22:30   #3
vberger
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2012
Probao, ne možeš kontrolirati brzinu ventilatora kroz dodatni software.
vberger je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2012., 08:55   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Imaš li najnoviji BIOS na lapu? Ako nemaš, stavi ga.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno