Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Telemach
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.04.2012., 16:18   #3241
ludza
Premium

Datum registracije: Oct 2007
hvala an odgovoru,ali može li mi netko reći, učinio sam sljedeće. otišao sam u opcijama rutera na wireless i stavio sam mac adresu svog uređaja stika na white listu. da li sam ispravno učinio?
ludza je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2012., 22:08   #3242
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
da ali to ti je samo jedna vrsta zastite.... nista drugo
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2012., 15:19   #3243
SlaWeX
Premium
Moj komp

SlaWeX's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Question Optima i prestanak koristenja ugovorene ADSL usluge

Zbog iznenadne selidbe u drugu kucu necu vise koristiti Optima adsl uslugu u staroj kuci. E sad, u 1. mjesecu ove godine sam potpisao ugovor na 24. mjeseca i danas su mi rekli u Optimi da, ako zelim prekinuti ugovor, moram platiti 1500 kuna... Dal postoji neko rjesenje koje nebi ukljucivalo tolike novce? Sta bi se desilo ako se racuni jednostavno nebi placali?

Da li se mozda moze napraviti preseljenje ugovorne obaveze na drugi broj u novoj kuci, koji je trenutno na T-Com mrezi (bez pretplate), uz ovu Optimu opremu koju imam sad?

Molim pomoc, hvala!
Staro 24.04.2012., 15:25   #3244
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Preseljenje prikljucka te kosta ko i novi. Btw, nek mod preseli u Optima temu postove.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2012., 08:14   #3245
hrc777
Registered User

hrc777's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Ako bi prestao plaćati račune završio bi na sudu i onda bi još platio i sudske troškove.
hrc777 je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2012., 17:12   #3246
dr.sheldon
Registered User
Moj komp

dr.sheldon's Avatar

Datum registracije: Feb 2012
još jedan EPIC FAIL hr providera interneta u nazivu OPTIMA TELEKOMA prije točno 48h OK 43h točnije rikne sve sam se sve ugasi Tv, Net i Telefon. Rekoh hajd bilo je oko 22 h a meni se poprilično spvalo pa rekoh budem ujutro kad ujutro pri povratku iz dućana čujem susjeda da ima raspravu sa SZK Optime i kuc kuc kad isti problem isto vrijeme cijela zgrada a svi su na Optimi puf nema ničeg. Zovem pitam nema nikakve informacije sad nakon 43h i dalje nema nikakve info i isti odgovor stalno sad ćemo požurnicu i tehničari moraju izaći na teren !!!! ono nismo na drugom kraju države nego u Zg i oni u 48h nisu izašli na teren
Staro 07.05.2012., 07:14   #3247
azure
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor dr.sheldon Pregled postova
još jedan EPIC FAIL hr providera interneta u nazivu OPTIMA TELEKOMA prije točno 48h OK 43h točnije rikne sve sam se sve ugasi Tv, Net i Telefon. Rekoh hajd bilo je oko 22 h a meni se poprilično spvalo pa rekoh budem ujutro kad ujutro pri povratku iz dućana čujem susjeda da ima raspravu sa SZK Optime i kuc kuc kad isti problem isto vrijeme cijela zgrada a svi su na Optimi puf nema ničeg. Zovem pitam nema nikakve informacije sad nakon 43h i dalje nema nikakve info i isti odgovor stalno sad ćemo požurnicu i tehničari moraju izaći na teren !!!! ono nismo na drugom kraju države nego u Zg i oni u 48h nisu izašli na teren
Vjerovatno se radilo o prekidu voda ili oštećenju radi radova no kako god , otklanjanje poteškoće traje dok se ne otkloni nekakvi okviri su do 5 radnih dana. Bude nekada kraće nekada duže ovisno o samom kvaru , vrsti i problemu.
azure je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2012., 19:07   #3248
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
može delete, krivo postano.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 10.05.2012. u 09:47.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2012., 22:59   #3249
BlackDwarf
BIND SOFT d.o.o.
Moj komp

BlackDwarf's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Optima ima veceras zesce probleme. Problem kod svih optima korisnika.
BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2012., 23:07   #3250
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Jep...rjesava se problem. Jebga, valjda budu sredili ubrzo
vga killer je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2012., 23:16   #3251
Shadowww
^_-
Moj komp

Shadowww's Avatar

Datum registracije: May 2006
y nije bilo neta vuru - dve.

btw mislim da su dobili neki novi ip range danas ujutro, nesto 173 .. .. zabrovih tocno kako ide, trenutno mi je opet standard: 89.201.x.x

no ne zalim se, optima meni inace sljaka 24/7 bez greske, ovo je valjda prvi hiccup u par godina, barem što sam ja primjetio, optima je zakon.

Shadowww je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2012., 23:20   #3252
BlackDwarf
BIND SOFT d.o.o.
Moj komp

BlackDwarf's Avatar

Ostali su bez neta i u glavnoj zgradi optime.
Staro 09.05.2012., 23:32   #3253
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor vga killer Pregled postova
valjda budu sredili ubrzo
Nadam se, bas kad mi najvise treba net ono zakaze Cas imam net cas nemam :/
Staro 09.05.2012., 23:47   #3254
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Al imam srece, trebo sam bit dezuran ovaj tjedan...izvuko se

Citiraj:
Autor Shadowww Pregled postova
no ne zalim se, optima meni inace sljaka 24/7 bez greske, ovo je valjda prvi hiccup u par godina, barem što sam ja primjetio, optima je zakon.
Ma to ti je, il neces imat nikada nikakvih problema il jednostavno nemas srece i stalno sere. To je tak.

Meni doma Iskon (uzeo ga prije nek se zaposlio u optimi), u godinu i par mjeseci krepala tri modema plus se svaka 2,3 dana smrzne na resetu ip adrese. Al opet nemrem rec da su losi, desava se, nista nije savrseno.
Staro 10.05.2012., 08:07   #3255
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Jel vam radi?
Staro 10.05.2012., 08:32   #3256
azure
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Jel vam radi?
nop a mislim da i znaš već
azure je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2012., 09:09   #3257
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Jel vam radi?
Meni sad radi ok..nadam se da ce tako i ostat btw u cemu je bio problem da su svi ostali bez neta?
Staro 10.05.2012., 09:23   #3258
tskarda
Premium
Moj komp

tskarda's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Meni doma radi sve kako treba, sinoć je pucala veza ko blesava no stabiliziralo se oko 22:00.

Na poslu neugodno iznenađenje, ne radi od sinoć ništa, probao resetirati router i slično i nema pomaka. Zvao SZK i niš mrtvi hladni žao nam je, pošteškoće su sa netom.

Jedino mi nije jasno kako doma radi, a 300 metara dalje su poteškoće O.o
tskarda je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2012., 10:21   #3259
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor tskarda Pregled postova
Meni doma radi sve kako treba, sinoć je pucala veza ko blesava no stabiliziralo se oko 22:00.
Isto i u Puli, čak mi je oko 22h nestao net na pola sata. Nakon toga se stabiliziralo i radilo ok do nekih 1h i jutros od 7h. Bit će da je čistačica počupala kablove.
Staro 10.05.2012., 10:34   #3260
C.J.B.
Premium
Moj komp

C.J.B.'s Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Kod mene nije bilo od 20h jucer do 10h danas..

C.J.B. je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2012., 10:48   #3261
BlackDwarf
BIND SOFT d.o.o.
Moj komp

BlackDwarf's Avatar

Ok od 22h sinoc. Nije bilo vise pucanja.
Nazalost neki nisu te srece pa im i dalje ne radi.
Staro 10.05.2012., 11:31   #3262
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Sinoć od 19 do 22h bez neta. Što je najgore, ja nisam imao, frend koji živi na drugom ulazu u zgradu je imao net. Random frendovi u random vrijeme na optimi nisu juče il danas imali net.
Staro 10.05.2012., 13:41   #3263
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Jučer oko 22:00 također pucanje. Imam dosta često nekakva pucanja...za razliku od T-scuma koji je valjda 2-3 godine radio bez najmanjeg problemčića.
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2012., 14:33   #3264
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor tskarda Pregled postova

Na poslu neugodno iznenađenje, ne radi od sinoć ništa, probao resetirati router i slično i nema pomaka. Zvao SZK i niš mrtvi hladni žao nam je, pošteškoće su sa netom.

Jedino mi nije jasno kako doma radi, a 300 metara dalje su poteškoće O.o
Meni sinoc radilo, net bez problema, optitv je na tekmi par puta zatrzao, nista zabrinjavajuce.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2012., 14:49   #3265
Sk0rpi0n
Premium
Moj komp

Sk0rpi0n's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
U mome kraju, tj mojoj ulici od 21h do 1h nije bilo neta, al tv je uredno radio, sad uredno sve radi
Staro 10.05.2012., 15:22   #3266
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Meni sinoc radilo, net bez problema, optitv je na tekmi par puta zatrzao, nista zabrinjavajuce.
Kod mene opti tv radio cijelo vrijeme bez problema a neta nije bilo od 21 - 23
Staro 10.05.2012., 16:46   #3267
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Ako imate Sagema, samo pristupite modemu preko IP-ja, odite na Internet Connection, pa Disconnect, pričekajte 10 sec, Connect i spojit će se i više ne bi trebalo biti problema.

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2012., 19:05   #3268
Tihomir111
ZeNgE_Tiho_Cro
Moj komp

Tihomir111's Avatar

Zvao sad zbog stalnog pucanja veze, kažu da se modem ne sinka dobro sa novim postavkama centrale te da moraju rucno resetirat vezu. Od resetiranja nemam pucanja ali se net vuce sporo, odaziv otvaranja stranica je 56k... kao neki lag, a speedtest pokaže zadane vrijednosti veze.
Tihomir111 je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2012., 20:10   #3269
pucami
Registered User

Datum registracije: May 2012
e ovako
adsl na t-comu sam imao negdje 5 godina, i više-manje nikakvih problema! ono malo kad je bilo problema, tehničar je došao u roku dva dana. (napominjem da nisam iz Zagreba, nego iz Bjelovara)
inače oduvijek imam spojena dva računala na ruter (žičano stolni kompjuter i bežično laptop)

od proljeća prošle godine, uzeo sam paket Optime (onaj najveći TV + internet 5 MB + telefon) i od onda su počeli problemi!
veza mi je pucala konstantno. stalno, stalno i stalno. najmanje deset puta na dan.
što je najgore, kada dođem mišem na ikonicu veze (ona mala dva kompjutera), napiše mi Very good connection. a nijednu stranicu ne mogu otvoriti!

naravno, zvao sam ih petnaestak puta, u ovih godinu dana, i svaki put mi kažu - da vide kako je veza do mog rutera odlična!
kad sam zatražio da mi pošalju tehničara, kažu da šta mi to vrijedi, ako on dođe, a kod njega se pokaže da je sve u redu.
još sam ih pitao da li su možda loše parice, da se njih zamijeni. rekli su da su dobre, jer bi im pokazalo lošu vezu.

onda sam uzeo stvar u svoje ruke i počeo tražiti rješenje po internetu. negdje sam pročitao da programi koji se sami updataju mogu stvarati probleme. isključio sam update sa svih programa osim antivirusa, i dalje mi je pucala veza.
kako sam imao avast, otišao sam na forum njihovih stranica. ljudi su pisali da avast zna često uzrokovati pucanje veze.
uninstalirao sam ga, i stavio aviru. veza je i dalje pucala. onda sam skinuo i aviru, i stavio avg. i znate šta! veza više nije pucala!

i to je sve krasno trajalo nekoliko mjeseci, dok Optima nije odlučila 1. 5. staviti neki update TV programa, i ponovo mi uništila internet! i život
sad mi veza puca i preko dvadeset puta na dan!
opet sam ih zvao, kažu da je njihova veza do rutera ok.
sad sam maknuo antivirus s kompjutera, skype i već razmišljam o brisanju windowsa. mislim, ako je zbilja njihova veza do mog rutera ok, onda vjerojatno nešto ne valja u mom kompjuteru (napominjem da sam ga nekoliko puta pregledao u vezi virusa i spywarea, i nikad ništa nisam imao)

evo to je moja priča, možda nekome pomogne (u vezi antivirusa), ali više zbilja ne znam kome bi se požalio. korisničkoj službi Optime se više ne isplati žaliti. a drugome nemam kome.
hvala šta ste me saslušali
možda se vratim skupom T-comu, ili Bnetu ili šta više znam kome
pucami je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2012., 20:32   #3270
Tihomir111
ZeNgE_Tiho_Cro
Moj komp

Tihomir111's Avatar

Linija ti je koma i zato ti puca veza, traži da ti smanje brzinu na 2-3 megabita za probu pa vidi dal ce valjat. Jel u router modu? Pretpostavljam da je, onda ne vidim razloga tražit grešku na kanti, educiraj se malo.

Citiraj:
kada dođem mišem na ikonicu veze (ona mala dva kompjutera), napiše mi Very good connection. a nijednu stranicu ne mogu otvoriti!
Tihomir111 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na