Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Tableti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.04.2012., 09:58   #331
vetar
Registered User

Datum registracije: Apr 2012
Citiraj:
Autor ogy_dogy Pregled postova
@vetar, da, može se i tako ali to uspije samo ako updateaš sa slabijeg na jači službeni ROM, neće upaliti ako ideš sa službenog na neslužbeni ili kontra, a ne znam hoce li upaliti ako ideš sa ics-a na gb....
Instalirao sam 1.25 prebacivanjem img. file-a na tablet, za sada je sve ok.
Pratim temu i čekam neku zvaničnu verziju ICS-a bez većih bagova.
Pozdrav

Zadnje izmijenjeno od: vetar. 26.04.2012. u 08:20.
vetar je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2012., 15:02   #332
useless2
Registered User

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Skype ti radi samo s jednom verzijom firmwarea, znači 1.0.25, to ti je Gingerbread, na svim ostalim 0 bodova, radi glasovni poziv, ali video ne...
Sori, nisam te skužio, Skype općenito radi samo na toj verziji?? Ili Skype s kamerom radi samo na toj verzijij, a na ostalim verzijama samo glasovni?

Ako je takav slucaj pretpostavljam da mogu instalirat tocno odredjenu verziju, ne moram zadnju?

Šta je onda sa ovim?

PMP5080B V1.0.21 & PMP5080BRU V1.1.21
1. Update Prestigio launcher and weather widget
2. fixed some OSD issue
3. fix skype video call issue
4. 3G icon setting added

Zadnje izmijenjeno od: useless2. 28.04.2012. u 15:58.
useless2 je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2012., 17:49   #333
ogy_dogy
Registered User

ogy_dogy's Avatar

Datum registracije: Aug 2011
Da, to sm mislio, video samo na toj verziji radi i to inacica koja dodje sa fwom, ne smijes updajtat jer onda ne radi. Koliko se sjecam na .21 mi nije radio...
Staro 03.05.2012., 14:14   #334
useless2
Registered User

Citiraj:
Da, to sm mislio, video samo na toj verziji radi i to inacica koja dodje sa fwom, ne smijes updajtat jer onda ne radi. Koliko se sjecam na .21 mi nije radio...
OK, hvala...jos jedno pitanje, sori na ovolikim razmacima.

Tek sam sad primjetio da ljudi prilikom koristenja videa na skypu koriste slusalice...cemu to? Sta se ne cuje nikako sugovornik na zvucnicima? Radi li mikrofon normalno ili pod slusalice mislite na headset?

Zadnje izmijenjeno od: useless2. 03.05.2012. u 14:24.
Staro 03.05.2012., 15:15   #335
jaky1
Registered User

Bok svima!
kupio sa Prestigio 5080 sa icecreamom.Na Filmoviziji me trazi da instaliram java runtime,ali nula bodova,ne podrzava.Da li postoji rjesenje za gledanje filmova online?
Hvala!
jaky1 je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2012., 16:22   #336
ogy_dogy
Registered User

ogy_dogy's Avatar

Citiraj:
Autor useless2 Pregled postova
OK, hvala...jos jedno pitanje, sori na ovolikim razmacima.

Tek sam sad primjetio da ljudi prilikom koristenja videa na skypu koriste slusalice...cemu to? Sta se ne cuje nikako sugovornik na zvucnicima? Radi li mikrofon normalno ili pod slusalice mislite na headset?
Zvuka ti uopce nema na slusalicama, ne znam zasto, isto se dogadja i sa fringe voice callom. Ugl kad ustekas slusalice imas normalno zvuk. Mikrofon radi ok, ali je malo slab, ali bolje is nego nis :P
Staro 03.05.2012., 16:51   #337
useless2
Registered User

Citiraj:
Zvuka ti uopce nema na slusalicama, ne znam zasto, isto se dogadja i sa fringe voice callom. Ugl kad ustekas slusalice imas normalno zvuk. Mikrofon radi ok, ali je malo slab, ali bolje is nego nis :P
Znaci samo moras ustekat slusalice da bi dobio zvuk na zvucnicima, ne moras slusati na njih??

Svasta, zar je toliki problem zvucni izlaz dat na zvucnike. U svakom slucaju hvala ti na odgovorima. Pricekat cu jos malo nece li nekim cudom popravit sve to u tom famoznom novom ICS updateu.
Staro 03.05.2012., 17:18   #338
ogy_dogy
Registered User

ogy_dogy's Avatar

Ma moras slusati na njih, zvuka na zvucnicima nema...
@jaky jesi instalirao flash player?
Staro 03.05.2012., 18:13   #339
MyJoy
Premium
Moj komp

MyJoy's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Ako nekog interesira, "užicali" smo preko facebooka Prestigio nowi FW prije službene objave da gamalo testiramo. Na njihovoj FB stranici je link za download. So far so good...čak radi i prebacivanje appova na SD kartice...
MyJoy je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2012., 20:55   #340
ogy_dogy
Registered User

ogy_dogy's Avatar

Mother f..er, taman sam instalirao xteam 3.0 :-[
Molio bih ekipu koja je testirala ics 2.0.2. da javi iskustva. Upravo sam flashao xteam 3.0 i radi bezprijekorno, plus u pitanju je ics 4.0.4, jedino što ne šljaka je skype...

Zadnje izmijenjeno od: ogy_dogy. 03.05.2012. u 21:10.
ogy_dogy je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2012., 22:52   #341
acer
Whatever :)
Moj komp

acer's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Odlicno,skidam pa probam sutra ili za vikend.

GIGABYTE B450 AORUS PRO
Fractal Design Define XL R2
Chieftec A-80, CTG-750C, 750W
AMD Ryzen 5 3600
Be Quiet Dark Rock Pro 4
Asus Nvidia GTX 1060 OC Edition, 3GB
Avermedia Live Gamer HD Lite
GEIL Evo Spear AMD GASB416GB3200C16ADC, DDR4 3200MHz, kit 2x8GB
Kingston NVMe M.2, 1TB
LG BH16NS55 Bluray writer
LG GGW-H20L Bluray writer
27" Philips
Brother HL-2240
Das Keyboard 4 Professional, MX brown
Logitech mouse G402
Scanner HP Photosmart G3010
Cambridge Audio DacMagic 100
Scythe SDAR-2100 + Scythe Kro Craft Speaker SCBKS-1000
Windows 10 PRO x64

acer je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2012., 22:58   #342
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Ako je već tko stavio i isprobao mi javite samo da li novi update briše sve (factory reset) ili ostavlja aplikacije i settingse...
potemkin.hr je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2012., 23:35   #343
ogy_dogy
Registered User

ogy_dogy's Avatar

Sutra bi trebao taj isti izići OTA, ovaj sad navodno briše sve, taj sutra ne bi trebao...
Staro 03.05.2012., 23:48   #344
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Citiraj:
Sutra bi trebao taj isti izići OTA, ovaj sad navodno briše sve, taj sutra ne bi trebao...
Tnx, za svaki slučaj ću pročitati patch log da nebi bilo veselja
Staro 04.05.2012., 07:58   #345
MyJoy
Premium
Moj komp

MyJoy's Avatar

Citiraj:
Molio bih ekipu koja je testirala ics 2.0.2. da javi iskustva. Upravo sam flashao xteam 3.0 i radi bezprijekorno, plus u pitanju je ics 4.0.4, jedino što ne šljaka je skype...
Slobodno si ostavi xteam 3.0, ovaj Prestigio mi se čini i dalje problematičan, izgubi wi-fi tu i tamo, neki appovi sa Play storea se i dalje ne mogu instalirat (iako s ubacili nove verzije FB-a i Twittera), ne može se priključit na hidden wifi, bug kod punjenja je i dalje prisutan...jedino mi se čini malo "živahniji" nego prije i prebacivanje na SD šljaka.
Staro 04.05.2012., 09:21   #346
acer
Moj komp

acer's Avatar

A jel radi na ovom od xteama prebacivanje app na sd?
Ili da pricekamo da ovi implementiraju u svoj rom.

GIGABYTE B450 AORUS PRO
AMD Ryzen 5 3600
Be Quiet Dark Rock Pro 4
Kingston NVMe M.2, 1TB
27" Philips
Brother HL-2240
Logitech mouse G402
Windows 10 PRO x64

Staro 04.05.2012., 09:33   #347
ogy_dogy
Registered User

ogy_dogy's Avatar

Na xteamovom radi sve, od app2sd, usb hub, bluetooth dongle, browser radi perfektno... ma sve 5, jedino ne radi skype, pa to jedino gledam ako tko popravi...
Staro 04.05.2012., 09:43   #348
ogy_dogy
Registered User

ogy_dogy's Avatar

Citiraj:
Autor MyJoy Pregled postova
Slobodno si ostavi xteam 3.0, ovaj Prestigio mi se čini i dalje problematičan, izgubi wi-fi tu i tamo, neki appovi sa Play storea se i dalje ne mogu instalirat (iako s ubacili nove verzije FB-a i Twittera), ne može se priključit na hidden wifi, bug kod punjenja je i dalje prisutan...jedino mi se čini malo "živahniji" nego prije i prebacivanje na SD šljaka.
Ok, hvala, ionakonsam mislio pricekat da isprobam hub opciju, zanima me sto se sve moze spojiti na ovo cudo, volan? :-D
Staro 05.05.2012., 14:07   #349
acer
Moj komp

acer's Avatar

Evo instalirao Xteam 3.0 i mogu reci da sam zasad prezadovoljan,radi odlicno,brz je i kolicina slobodne memorije je skoro 900mb.
Nisam probao spajanje NTFS uredjaja niti 3g stick, probam danas ili sutra pa javim.

GIGABYTE B450 AORUS PRO
AMD Ryzen 5 3600
Be Quiet Dark Rock Pro 4
Kingston NVMe M.2, 1TB
27" Philips
Brother HL-2240
Logitech mouse G402
Windows 10 PRO x64

Staro 06.05.2012., 07:31   #350
mischo
Registered User

Gledao sam ovaj model u ducanu i za oko mi je zapela navigacija koju nisam uspio aktivirati. Prodavac kaze "jedino preko interneta". Molim lijepo ako netko zna nesto vise o tome da napise. Na pocetku teme netko kaze da navigacije nema no zbunjuje me ova ikona koja je valjda tu da bi navigaciju i omogucila, a ne tek onako.
mischo je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2012., 08:01   #351
ogy_dogy
Registered User

ogy_dogy's Avatar

Mislim da ti ta ikona dolazi u paketu s google mapsom, latitudeom, google places i sl. Ja je nisam uspio pokrenuti, a buduci da tab nema gps modul....
Staro 06.05.2012., 09:17   #352
hrast2008
Registered User

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Cijelo vrijeme odbijam instalirati ICS (imao sam na par h prvu sluzbenu verziju) jer je prica da Skype ne radi, a nisam povezao da je u pitanju samo jedan segment nesto oko video poziva i zvuka. Znaci, za piskaranje radi u potpunosti! Barem meni na xteam 3.0.
Ono sto mi ne radi jest Opera tj. radi, ali mi je bugovita do neupotrebljivosti.
hrast2008 je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2012., 19:49   #353
useless2
Registered User

Citiraj:
Autor hrast2008 Pregled postova
Cijelo vrijeme odbijam instalirati ICS (imao sam na par h prvu sluzbenu verziju) jer je prica da Skype ne radi, a nisam povezao da je u pitanju samo jedan segment nesto oko video poziva i zvuka. Znaci, za piskaranje radi u potpunosti! Barem meni na xteam 3.0.
Ono sto mi ne radi jest Opera tj. radi, ali mi je bugovita do neupotrebljivosti.
Na Xteam-u kod Skypea ne radi samo video ili ni glasovni pozivi?
Staro 08.05.2012., 10:15   #354
ogy_dogy
Registered User

ogy_dogy's Avatar

Evo da napišem iskustva sa službenim 2.0.2. romom nakon par dana korištenja.
Znači mogu potvrditi da je objektivno gledajuć ovo jedan jako dobar ROM. znači popravljen je browser i više nema ni bijelih stranica ni čudnih simbola. sve aplikacije su kompatibilne (osim onih koje stvarno nisu :P ) pa tako sa marketa možete skinuti i fb i twiter ali i google chrome. inače google chrome me oduševio svojim funkcijama i radom, ali razočarao učitavanjem stranica, tj. kada se scrolla po stranici pojavljuju se bijele površine dok tab ne učita stranicu što kod stock browsera nije slučaj. App2sd također radi bezprijekorno.
Prema meni jedine funkcije koje nedostaju su: Skype (obećali su novi kernel koji će to ispraviti, živi bili pa vidjeli) te napredne funkcije koje navodno ima xteam rom tipa usb hub i bluetooth dongle.
Inače jedna zanimljivost, napravio sam usporedbu browser brzina između svog optimus 7 (1ghz snapdragon, 512 ram) protiv taba (1ghz rockchip, 512ram) i tab je svaki put bio brži od ie9 za par sekundi. svaka čast googleu na ics-u...
Staro 08.05.2012., 10:49   #355
MyJoy
Premium
Moj komp

MyJoy's Avatar

Citiraj:
Evo da napišem iskustva sa službenim 2.0.2. romom nakon par dana korištenja.
Znači mogu potvrditi da je objektivno gledajuć ovo jedan jako dobar ROM. znači popravljen je browser i više nema ni bijelih stranica ni čudnih simbola. sve aplikacije su kompatibilne (osim onih koje stvarno nisu :P ) pa tako sa marketa možete skinuti i fb i twiter ali i google chrome. inače google chrome me oduševio svojim funkcijama i radom, ali razočarao učitavanjem stranica, tj. kada se scrolla po stranici pojavljuju se bijele površine dok tab ne učita stranicu što kod stock browsera nije slučaj. App2sd također radi bezprijekorno.
Složio bih se s tobom, ja sam naime, tek u nedjelju navečer stigao instalirati ovu službenu verziju, nakon one prve testne koju su dali na facebook-u i koja nije bila dobra. Ova verzija mi se čini jako dobra, za sada mi sve potrebno funkcionira bezprijekorno. Primijetio sam da se stranice u browseru sada jako glatko scrollaju za razliku od prije, uglavno sve nekako puno "glađe" radi. Stalno ponavljam sebi kako je ovo entry-level i jeftinjava tablet i kako ne treba očekivati previše, ali oduševljava briga i ažurnost ekipe iz Prestigia, čak su pristali da nam od sada daju testne verzije fw-a prije službene objave da se poigramo i za divno čudo, slušaju sugestije korisnika.
Staro 08.05.2012., 11:09   #356
danijeldav
Registered User

danijeldav's Avatar

Datum registracije: May 2012
Morao sam se registrirati iz samo jednog razloga.. Naime, ja ne znam koji vi skype koristite i kako, ali skype radi. Na ICS-u 2.0.2 tj. ovaj najnoviji rom (sluzbeni) skype video poziv radi odlicno (obavio 2 video poziva po 30 min). Zvuk je bolji nego prije, a video je los kao i prije (posljedica lose kamere). Naravno rjec je o zadnjoj verziji skype-a sa marketa, i naravno morate koristiti slusalice.
Na Gingerbread-u skype radi bez problema na verzijama 1.0.21 i 1.0.25 i to koliko se sjecam posljednja verzija sa marketa (ako nije posljednja onda neka iz treceg mjeseca ove godine). Ovdje je zvuk losiji i opet trebaju slusalice, ali stvar radi.
Trenutno testiram xtem 3.0 rom. U medjuvremenu, juce cini mi se, izasao fix za xtem 3.0, koji ispravlja par nedostataka. Zasad je utisak sjajan. Danas cu testirati video i audio poziv na skype-u. Ono sto ohrabruje je da testni audio poziv radi bez slusalica (ovo nikad prije nije moglo)!!!
danijeldav je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2012., 12:08   #357
useless2
Registered User

Citiraj:
Autor danijeldav Pregled postova
Morao sam se registrirati iz samo jednog razloga.. Naime, ja ne znam koji vi skype koristite i kako, ali skype radi. Na ICS-u 2.0.2 tj. ovaj najnoviji rom (sluzbeni) skype video poziv radi odlicno (obavio 2 video poziva po 30 min). Zvuk je bolji nego prije, a video je los kao i prije (posljedica lose kamere). Naravno rjec je o zadnjoj verziji skype-a sa marketa, i naravno morate koristiti slusalice.
Na Gingerbread-u skype radi bez problema na verzijama 1.0.21 i 1.0.25 i to koliko se sjecam posljednja verzija sa marketa (ako nije posljednja onda neka iz treceg mjeseca ove godine). Ovdje je zvuk losiji i opet trebaju slusalice, ali stvar radi.
Trenutno testiram xtem 3.0 rom. U medjuvremenu, juce cini mi se, izasao fix za xtem 3.0, koji ispravlja par nedostataka. Zasad je utisak sjajan. Danas cu testirati video i audio poziv na skype-u. Ono sto ohrabruje je da testni audio poziv radi bez slusalica (ovo nikad prije nije moglo)!!!
Znaci i za obicni poziv se trebale koristit slusalice? Mozes li istestirat i pozive sa Viberom ako ti nije problem? Mislim da je Viber osposobljen za ICS.
Staro 08.05.2012., 13:15   #358
danijeldav
Registered User

danijeldav's Avatar

Datum registracije: May 2012
Da. Probacu. Npr.aplikacija Talking Tom nikad prije nije radila kak treba, tj. morali ste koristiti slusalice da bi culi zvuk. Sada radi bez problema, tako da bi trebali raditi i skype i viber.. Javljam kasnije..
danijeldav je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2012., 14:01   #359
ogy_dogy
Registered User

ogy_dogy's Avatar

Evo sad sam probao, uistinu radi skype, mislim da je u pitanju nova verzija app-a. ali i dalje moram imati slušalice.
Svaka čast prestigio ekipi, sada stvarno nemam više za šta njurgati
Staro 08.05.2012., 14:35   #360
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Citiraj:
Evo sad sam probao, uistinu radi skype, mislim da je u pitanju nova verzija app-a. ali i dalje moram imati slušalice.
Svaka čast prestigio ekipi, sada stvarno nemam više za šta njurgati
Bome su odradili posel kak spada
Mogu filati tablet sa programima na SD karticu direktno iz app managera, ne ruše se više bezglavo programi, riješeni problemi sa s*ebanim slovima na gumbima u aplikacijama...
Slobodno možete prijeći sa Gingerbreada na ovaj posljednji patch (2.0.2)
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na