|
![]() |
#811 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
cini mi se da je prvo senzacija dolazila zakljucanog bootloadera.. čudno mi je da još nema ICSa za evo s obzirom da se senzacija već dugo vozi na njemu. Čak je i razvoj custom romova na temu 4.0.3 sense 3.6 stao jer je došao do savršenstva i nema se više što napravit. Realno je očekivati da izađe svaki dan.. Netko je bio pitao zašto još nema one s za kupiti kod nas?! Još nije izašao službeni baseband za dotični mob (beta) i ispravljaju se greške u kernelu.. ![]() I nije samo da ga nema kod nas, već ga nema u većini zemalja.. Zadnje izmijenjeno od: dean225. 05.05.2012. u 21:56. |
![]() |
![]() |
#812 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
#813 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Al evo, na leaku radi tako da bi uskoro trebao. Antutu benchmark ICS leak postigne cirka 5500 sorry na duplom postu mod |
|
![]() |
![]() |
#815 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
#816 |
Banned
Datum registracije: Sep 2010
|
posljedica s-offa (tj micanja security triggera) je unlocked bootloader? sto onda omogucuje ROM developerima da mjenjaju velicinu bootloadera (tj koliko ce OS zauzimati interne memorije), ugl se koristi kako bi mobiteli sa manje memorije mogli instalirati vise aplikacija na brzu internu memoriju umjesto na SD karticu bar sam ja tako shvatio sve to |
![]() |
![]() |
#817 | |
DD9512
|
Citiraj:
![]() Preko 7600.. (govorim o normalnom sense romu, nikakav CM) |
|
![]() |
![]() |
#818 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
#819 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() root - preuzimanje root ovlasti, pogledati što je to kod Unixoida bootloader unlock - mogućnost flashanja custom roma s-off - "micanja security triggera" omogućava mijenjanje veličine particija interne memorije, pristup i mijenjanju sistemski fileova za vrijeme rada sustava. Bez ovoga se moralo prvo u CWM i flashati a sa s-off direktno. Tako je bilo na Desireu. Neki uređaji nemaju security trigger, dovoljno je samo unlockati bootloader (ako im je lockan). Za većinu naprednih korisnika je sasvim dovoljan root.
![]() |
#820 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Zatim ga rootao, flashao recovery i flashao rom. |
|
![]() |
![]() |
#821 |
Pink Floyd fan
|
Što samo pokazuje da si dobio mobitel koji je imao s-off i unlocked bootloader ali i dalje miješaš dva pojma. Ponovno pročitaj zadnji red mog posta koji si quotao ![]() Da ti još malo za kompliciram stvar, neki uređaji imaju još i fuse (HTC koliko znam to nema) koji onemogućava relock ili downgrade. Još nešto, unlock bootloadera, nije isto što i carrier unlock. I to neki miješaju ![]()
#822 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Po čemu ja sad miješam pojmove? Znam za svaki što je što, cijelo vrijeme sam govorio kako je došao moj Magic. Al ok, izgleda da su ovdje svi osim modova njubovi. |
|
![]() |
![]() |
#823 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Slazem se s lacyem..takodjer treba dodati da unlockani bootloader omogucava flash custom kernela. Takodjer, custom romove sa stock kernelima je moguce flashati i na mobitele sa zakljucanim bootloaderom pomocu 2ndinit-a. Uz to, naravno da otkljucan bootloader nije potreban za micanje adova, instaliranje cwm-a i slicno, za to je dovoljan root. Ponekad te procedure idu u paketu al to ne mjenja stvar. |
![]() |
![]() |
#824 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Nisu svi njubovi, evo npr. raliSHA isto shvaća razliku kao i mnogi drugi ![]()
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 06.05.2012. u 09:32. |
|
![]() |
![]() |
#826 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Dobro znam što znači svaki pojam jer sam se tokom ovih nekoliko godina koliko koristim Android upoznao sa dosta HTC uređaja na kojima su sve te radnje bile odrađene. No ajmo dalje na temu. OT: danas izašla 3.0.2 verzija. Stvarno je fluidan, sve radi, baterija drži odlično. Čak i bolje nego na custom GBu. Nisam očekivao tako brzo potpuno funkcionalni ICS http://rootzwiki.com/topic/21225-evo...-htc-sense-36/ |
|
![]() |
![]() |
#827 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Uostalom i Ordem brka add free mobitel sa unlockom bootloadera. Edit: Bitno je da smo, nadam se, sada svi zajedno naučili što ti pojmovi znače ![]()
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 06.05.2012. u 13:54. |
|
![]() |
![]() |
#828 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Da ispravim onda: HTC Magic mi je došao s otključanim bootloaderom i S-OFFom Zarez se koristi prilikom nabrajanja, pa ipak ni to ne pokazuje moje brkanje pojmova. Ali i sad sam skužio da je Ordem citirao moj post bio prije nego sam ga nadopunio, post 809. Nakon što sam objavio post išao sam odmah dodati "bootloader" ali je on citirao post u tom trenutku. Od tuda izgleda taj zaheb. Jel sad rješeno to? |
|
![]() |
![]() |
#830 |
DD9512
|
hehehehee.. Moram se pohvalit.. Prvi sam u antutu benchmarku sa senzacijom.. Uspio sam skinuti nekog lika iz Taiwana za 14 bodova.. ![]() Android 4.0.3 - 1836Mhz - +250 mV -zracno hladenje - score 7824 (potrosio bateriju za 1h06 min) Opet kazem, steta sto senzacija u startu nije dosla sa ICSom jer je na Gingerbreadu bila smece.. Na Icsu je genijalan mob.. ![]() Inace, senzacija se kod mene vozi na 810Mhz, super smooth i bez ikakvih lagova.. Nemoram govoriti koliko baterija traje sa ovim postavkama.. ![]() Zadnje izmijenjeno od: dean225. 06.05.2012. u 15:51. |
![]() |
![]() |
#834 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
#835 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
#837 |
Premium
|
pa imas ih za 2000kn i ima jos u tele2 par komada ali samo u trgovinama ne u web shopu vidio u osijeku u avenu mallu tako da... to dobijes za 400kn a za 700kn dobijes 3d kameru ako je nekome bitno, ics, dualcore i punoooo bolji mobitel od ovog |
![]() |
![]() |
#839 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Desire HD - dan intenzivnog korištenja uvrh glave zbog (pre)velikog ekrana. Desire - dan i po, bar će ti izdržati ak ga napuniš. Više od toga kod oba moba samo ak ne koristiš visoku svjetlinu ekrana (zaboravi na sunčane dane i korištenje vani), ako ne koristiš wlan, 3G, GPS etc. |
![]() |
![]() |
#840 | ||
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Da ako Desire ima AMOLED, a puno ih nema. No opet, ja bi radije 4,3" SLCD nego 3,7" AMOLED Citiraj:
Ja sam skužio da su ti u Tele2 rasprodani ![]() A i sigurno u Tele2 nemoš otić i dati Desire i tražiti Evo ![]() Ovo mu je direkt opcija. Citiraj:
Desire baterija je tak tak, dan, max dva ako štediš ) doduše nisam probao sa costum ROMovima i kernelima DHD sam prešao sa gotovo svim ROMovima i hrpom kernela i baterija mi je u prosjeku pri nekoj umjerenoj upotrebi trajala 3 dana, često i 4. (2G only, WiFi kod kuće, tu i tamo navigacija, 20ak min poziva dnevno i brightness ekrana na nekih 80%. Sa 3G i istom korištenošću uz tu i tamo brzi Google vani padala je na nešto više od 2 dana, 2 i pol bez problema.
![]() |
|
|