|
![]() |
#481 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Zafrkavas li ili ozbiljno? Uz neke hladnjake ide i pasta ( a neki imaju vec pastu namazanu po bazi ). Pa uz svaki hladnjak prilikom montaze ili cicenja MORA ici nova pasta. Nemoj reci da nisi znao jer to odavno vrapci na granama znaju. Bilo koja pasta tipa Artica Ceramique ili MX bit ce dovoljan. A sto se tice hladnjaka, uzmi si Mugen 3 ( ima pastu ). Pogledaj stranicu Nabava.net pa upisi ime hladnjaka u trazilicu i pogledaj gdje je dostupan. Ne bi isao blize niti najblize. A to se zove ljenost. Radije idi i prosetaj. Hodanje do zdravlja.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#482 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
![]() S obzirom da su u blizini MagaznRS-a, Elipsa, HG spota, predpostavljam da si iz N.Zagreba i odabrao si najgore moguće trgovine za kupovinu. Možda ne magazin, al elipso!!?? Tamo kupi veš mašinu, a za cooler idi u Links na Knežiju i kupi Mugen 3, kupi Arctic MX 4 pastu i uživaj u ljetu. Fak, nemogu vjerovat da netko iz ZG-a kaže da mu je nešta daleko?! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#483 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#485 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
@hrcfaca Uzmi CM 612S i s njim ti dolazi termalna pasta, a nema neke razlike između njega i Mugena i ako si neiskusan u postavljanju zamoli da ti ga u Linksu namontiraju ipak ima skoro kilu kuler i znam da se zezao s njim ko debil na Sandy-u sad ne znam kakva je instalacija na AM3-u al tek tolko da znaš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#488 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Samo što meni nije jasno svaki cooler koji gledam piše do nekih 3k rpm-a, a na ovoj mojoj zujalici vrti nekad do 62xx rpma, Mislim moje pitanje je što s toliko manje okretaja može imati bolji učinak? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Manje okretaja ali ujedno i vece lopatice ventilatora, sto znaci da "guraju" vise zraka pri manjim okretajima.. Ne brini puno za te tehnicke detalje, 612S je zvjer naspram te tvornicke zujalice. Btw, vent nece raditi preko 2k rpm-a (priblizno) sto je opet max br. okretaja.. Za primjer ja imam CM Excalibur na hladnjaku koji je deklariran na max 2k rpm, no svejedno jos nikad nije dosa do te brojke, osim ako ga ja manualno ne podesim, inace je PWM-controlled (bios)... U svakodnevnom radu obicno vrti na 600-800 rpm. Za montazu, mislim da je najlaksa na AM3 socketu za razliku od Intelovih socketa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ultimativni test ventilatora
Upravo sam vidio članak sa testom svih mogućih ventilatora pa bi to mogla biti i referenca za sve koji traže ventilatore veličine 80, 92 i 120 mm ![]()
![]() |
#503 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Evo čini mi se da su 3 najbolja za kupiti: CoolerMaster Hyper 212 EVO u Instar za 279kn ako ga actualy bude bilo Xigmatek Aegir 316/399kn u portio/links a još malčice bolji od njih je Prolimatech Armageddon 362/468kn u portio/links. |
![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Banned
Datum registracije: Oct 2011
|
Koji ventilator bi mi preporučili za hladnjak procesora da ima bolji protok itd. od ovog,buka nebitna Dakle do 2000-2500rpm i da ga mogu spojit na cpu 4-pin,neznam da li će radit automatska regulacija vrtnje ako se spaja na 3pin |
![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
pozdrav. jedno brzinsko. dali se negdje moze nabavit posebno one silikonske pinove za ucvrstit ventove? evo slika: http://www.zalman.com/ENG/product/Pr...ad.asp?idx=200 trazio pod "silicone pin" na baji, ali nema nista. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#508 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#509 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() sad je samo pitanje dali ce shipat to u Rijeku i koliko ce trazit ![]() edit: neznam, ne isplati se kupit te vijke. u protisu cijeli 120cm vent dode toliko i snjime se dobiju. jedini problem sto sam u Ri pa me postarina dode jos 50kn :-(. http://www.protis.hr/products/detail...40dba-si/48271 Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 07.05.2012. u 18:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Pa zar nemaš neke normalne vijke za pričvrstit, a na rubove venta sam nalipiš komad gume (ako ti je do uklanjanja buke/vibracija). U mene je taj silikon puka ka kokica (doša sa tim gore Zalman ventom) prilikom instalacije (a moj case je osrednji drek šta se tiče obrade - ali bar nije oštro ko britva).
![]() |
|
|