|
![]() |
#482 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Ima li tko iskustva s Asus ML239H , dvoumim se dali njega ili Dell U2312HM sta se spominje na forumu. Namjena bi bila najvise za igre pa onda opcenita za svakodnevnu uporabu , jeli taj Dell ok za igre?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Banned
Datum registracije: Apr 2012
|
Isplati li se dat 1377 kn za ovaj Samsung? Koliko vidim ima D-SUB i HDMI konektore, što je meni dovoljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#485 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Frend kupuje novi monitor, i sada me upitao za kojeg se odlučiti. Da li uzeti Dell U2312HM ili Dell ST2320L, naravno ja mu nisam baš pomogao u odlučivanju, pa me sada zanima što velite kojeg da upikne, ja bi nekako uzeo ST2320L pošto je led, a sada, opet U2312HM mi se čini nekako boljim i kvalitetnijim... Ajde, stoga svaki komentarčić je dobro došao.....
![]() |
#488 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
I 2312HM je LED... Svakako njega jer se radi o IPS panelu, LED ne utjece na kvalitetu slike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
ponekad se pitam jesu li ovakvi postovi trollanje ili kaj. staviš link na oba monitora i onda kažeš "ST2320L je bolji izbor jer je LED" kao da U2312 to nije. jest da LED nema veze sa kvalitetom ali pokazuje da ljudi postaju gluposti a da ni ne pročitaju ono što linkaju.
![]() |
#490 | |
Premium
|
Citiraj:
Reci frendu ako želi vidjet žutu i sivu umjesto bijele boje na monitoru, onda svakako neka ubode 2312hm...(na mojem je to slučaj) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Premium
|
Jesam...Evo malo detaljnije-recimo da sredina monitora prikazuje "bijelu", donja lijeva strana (od oka nekih 1/6 monitora nema veze sa bijelom bojom, nego žućkastom), a cijela desna strana monitora je prljavo sivkasta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Premium
|
Da, jer je svaki primjerak isti... Zasto to ne reklamiras? |
![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
A dobro, da znam nebi pisao ovdje takve "glupe" stvari, pošto ja imam samsung 17" star negdje cca 4-5 godina, i nisam u tim vodama, samo sam napisao ovdje što mislim i zbog čega bi ga uzeo. Tako da to nije nikakvo "trollanje" ili nešto drugo, ali nema veze, vratimo se mi lijepo temi. i raspravljajmo o monitorčićima.... Uglavom i ST2320L ima hdmi ulaz, pa sada.... L.P.
Zadnje izmijenjeno od: KR-DI. 23.04.2012. u 11:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Premium
|
Iskreno mi je pun kofer reklamacija, biti bez monitora 2 tjedna, pa na kraju jos u vjetar stotinjak kuna za testiranje jer bude utvrđeno da je to sasvim normalno... Ima dosta tema po netu o toj dellovoj seriji pa nek si ljudi malo pogledaju jer nije samo moj "zblesiran". |
![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Zna li netko nešto o kvaliteti Fujitsuovih monitora, konkretno P23T-6 IPS? Budući da se tu piše o nekim lošim primjercima Della (doduše ja sam nedavno kupila jedan neškartirani), zanima me kakva je pouzdanost kupnje Fujitsua. Osjetno je skuplji od Della. |
![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Obzirom da ima isti LG panel kao i Dell, može se očekivati iste anomalije. A i za te pare radije kupim Dell u2412m
![]() |
#498 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Imas super review tu. Ali kao sto Wolverine kaze, 24" Dell za te pare, i nije bijel. ![]() http://www.prad.de/en/monitore/revie...23t-6-ips.html
![]() |
#499 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Inače, s Fujitsuom do sada imam jako dobra iskustva, ali nemam njihov monitor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#501 |
Premium
|
Ljudi pisu svasta ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#502 | |
crnjo
|
Citiraj:
16:9 ce prevladati - Zzzz. ![]() Nemoj me krivo shvatit, taj Fujitsu nije los, al' je skup ko pas. Dell, crni, 24", 120 piksela vise po X osi, ~1900 kn. Fujitsu, 23", rozi/bijeli/bmk, ~2200 kn. Netko me mora opalit lopatom da bi iso kupit Fujitsu u bunilu.
![]() |
![]() |
#503 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
O W-6 modelu i vlasniku imas ovdje : Fujitsu P24W-6 Senzor svjetla je izuzetno ugodna i zarazna stvar i ako ti ku$ur ne pricinjava problem, samo radi senzora bih zanemario razliku u cijeni. Inace, monitori su uzivo prekrasni i ljepsi nego na slici. Snjezno bijela boja izuzetno dobro izgleda, jedino, ako imas vise monitora na stolu, mozda ce nekome smetati. Manja serija naspram Della i vise bih (na papiru) imao povjerenja u ispravan dobitak iz prve kupovine, bez nepotrebnih reklamacija koje krase Dell i HP modele. Ne mora biti ali, znamo da se desava pocesto. Ako ti ne opterecuje budjet, samo si uzmi Fujitsua, dapace, potegni i na 24"-ku ako nije frka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Premium
|
800kn vise za senzor svjetla? Ouch. Iskreno, sumnjam da je Fujitsu ista sigurnija kupnja od ekvivalentnih HP i Dell modela. Ionako se vecina tih problema odnosi na sami panel. Vjerujem da bi to trebao biti slucaj ali ne bi bilo na odmet i provjeriti ima li i Fujitsu zero bright dot jamstvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Za kvalitetan PVA/IPS i tisucu kuna bez razmisljanja. Ako nisi imao monitor s ugradjenim senzorom ili barem radio tjedan dana, nikakvo ti objasnjenje nece biti dostatno. Jednostavno vrijedi svake lipe. Ne znam koliko je kod nas Fujitsu prosirio garanciju na monitore i ostalu IT opremu, ali znam da je iz poslovne spustio i za obicne Laptope, besplatni dolazak i odvoz do servisa u sluzbi popravka/zamjene. U DE mislim da ide i za pro modele monitora, ali ne znam dal to ide i kod nas po novom. Puno manja serija i ima bolje sanse (za sad) doci iz prve potpuno bez potrebe za reklamacijom. Isti paneli, ponekad i ne znace istu sliku pa cak ni iste specifikacije u svemu. Prvenstveno isti paneli ponekad ne moraju imati jednako : * Istu kvalitetu prikaza boje * razlicita dubine crne boje na istim panelima u razlicitim imenima * skaliranje/kontrast/lag/duhovitost... * Kojekakve subjektivne dozivljaje pri gledanju zbog xy Over dr. Ivo, premazi i niz featurica * povijesno govoreci, ponekad ni kutovi ni istom panelu nisu morali biti isti. * kvaliteta izrade, kvaliteta popratne elektronike i razina kontrole nad istim panelom. * od konekcije, atraktivnosti do kojecega moguceg za spomenuti. Toliko puta ponavljano, na toliko foruma i jednakom broju rasprava. Mozda danas vise i nisu kod istih panela ogromne razlike u srednjoj klasi ali i dalje ih itekako moze biti. Uz Fujitsu idu dosta dobra iskustva kod reklamacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
Premium
|
Citiraj:
Realno, u ovoj klasi od svega toga navedenoga jedine primjetne razlike su u implementaciji overdrivea i ponekada u nekim modelima potpuni izostanak istoga. Kontrast, ujednacenost osvjetljenja i slicno varira i na identicnim modelima istog proizvodjaca. Jasno je kako isti panel nije automatski = ista slika no ovdje se ne radi o nekakvom NEC-u sa ColorCompom i slicnim korisnim stvarcicama koje ga zbilja dijele od ostalih "istih" monitora. Bilo kako bilo, ostajem pri misljenju da taj Fujitsu toliko vecu cijenu moze opravdati ponajprije bijelom bojom. I senzorom svjetla, jel. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Premium
|
zwer, moram te ispraviti: ja bih dobar monitor, a ako je uz to još i bijeli, onda je to bingo. Uvijek sam radila na dobrim monitorima i na tome nikada ne štedim (naravno, koliko si već mogu priuštiti). Moram nekome na faksu malo uzurpirati 24 inča da doživim kako je tu veličinu gledati ispred sebe i kako se slažu dokumenti. Vjerujem da je vertikala dragocjena. Pogotovo sa W7 za koje mi se na 23 inča čini da sa svojim "zaglavljem" pojedu puno prostora na vrhu. Meni je bitno da se slažete da bi taj fujitsu trebao biti dobar monitor. O tome sam tražila mišljenje i baš vam hvala. A onak usput, to što je dobio reddot design award 2011, uopće me ne čudi. Pa ipak je bijeli. ![]() U usporedbi, prad za Dell ne navodi da ima LG panel, a za Fujitsu navodi. Kod Fujitsua stoji samo IPS, a kod Della e-IPS. Fujitsu je svrstan u bolju Pixelfehlerklasse. Možda i počnem skupljati lovu za njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Premium
|
Dell svakako ima LG panel, LM230WF3 kao i LG IPS231P i ostali 23" LED IPS modeli raznih proizvodjaca. Pogledaj svakako 1920x1200 u akciji, ali onda imas problem da je ovaj 23" Fujitsu skuplji od jednog takvog Della i moras ici na 24" Fujitsu koji jest bijel ali ne i lako dobavljiv a niti cijenom povoljan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#509 | |
crnjo
|
Citiraj:
![]() ![]() Svi moji monitori bili su iz mid-high klase i kostali su 2-5x vise od prosjeka u to doba, tako da znam sto znaci raditi na kvalitetnom monitoru, i bome nisam stedio na njima (sto mozes vidjet pod Moj komp). Ali ono sto drugi potrose na okuliste kroz 3 godine, ja na monitor ![]() Ja i dalje tvrdim da kupis 24" Dell za te pare, a ako te bas tako jako bude smetala boja, skupit cemo se nas par s threada o monitorima i je_eno ga ofarbat u metalik sivu za 400 kn! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|