|
![]() |
#1 |
A mighty pirate!
Datum registracije: Feb 2007
|
5.1 Zvučnici,preporuka?
Već par godina koristim Dav DZ110 kućno kino,dakle nekih 5-6 godina,i prosto rečeno,odradili su svoje,bil bi vrijeme za novo. Što se cijene tiče,voljan sam pregrist do 1000 kuna,ali realno,800 bi bilo podnošljivije. Shvaćam da ne postoji nekakav velik izbor,ali vjerujem da će svejedno biti popriličan skok s ovog "rig"-a. Zasad jedino što mi je upalo u oko su Logitech Z506 i Genius 5005 i 5050. Iskrneo,uzeo bi logitech na licu mjesta,premda s firmom imam samo dobra iskustva,no,činjenica da je kontroler na prednjem desnom zvučniku je jednostavno nepodnošljiv minus. Znam da smješno zvuči,zbog kontrolera ne uzeti u obzir zvučnike uopće,ali jednostavno ne bi funkcioniralo u smještaj sobe... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
A polovni logiji z5500?? Imaju i daljinac, hrpu snage, odlicne mogucnosti povezivanja i opcija, doduse malo prelaze granicu od 1000kn ![]() Ako zelis, kod mene mozes poslusati z5500, a moj susjed ima neke genius 5.1, mislim da je neki stariji model, ali slicni su, drveni i dosta dobro zvuce. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
A mighty pirate!
|
Citiraj:
http://www.njuskalo.hr/zvucnici/prod...-oglas-4909615 jedino ovo nađem i to je malo dosta iznad 1000 ![]() Hvala na pozivu,ako ikad nađem za pristojnu cifru z5500 javit ću ti se da odma poslušam kod tebe prije ![]() Jedini još problem je njuskalo,nisam nešto previše naklonjen nj jer ima čudnih ljudi tamo... Eh,da je dobra stara tržnica još tu sve bi bilo lakše! EDIT: vidim da se vratila i tzržnica,stvarno dugo nisam na ovom forumu bio ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Kupio ja nedavno Z506 jer često gledam filmove na kompu i počelo me pomalo već frustrirati gledanje na 2.1 , pa pojačam da čujem glasove i onda dođe neka glazba ili galama i trese mi se cijela soba. Moja iskustva. Zvuk dosta dobar za prosječnog slušatelja. Glasnoća također i više nego dovoljna za sobu. Realno sateliti su svima slični i nitko normalan neće pojačat do kraja i tako gledat film. Ono što ja biram je velićina subwoofera, odnosno odnos velićine sobe i sub-a. Kod mene je soba 3x4m i sub je i više nego dovoljan. Pojačan stoji na oko pola,možda malo više od pola i stvar dosta dobar ugođaj. No čini mi se da za ovu veličinu prostorije nemam potrebu niti osjetim neki velik napredak u tih 10W razlike izmedu novog i starog suba. Negativno: Nemaju mogučnost postavljanja na zid, to nisam znao kad sam ih kupovao i tu sam se malo razočarao jer ih nemam gdje stavit zadnje zvučnike pa moram improvizirat prije svakog filma. Sve u svemu ja sam zadovoljan, jedino što sad kužim da i nema baš pretjerano puno filmova za 5.1, pa mi opet zvučnici malo gube smisao. PS: Glede kontrolera, ja se nesječam da sam ikad dirao taj kontroler na zvučnicima. Stari 2.1 je uvijek bio upaljen i pojačan na max, a kako je imao prejaku plavu ledicu, naljepio sam komad folije preko nje da mi nesvjetli. Glasnoću sam regulirao preko PC-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() |
#9 |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
Ima tu dosta ljudi koji se mnogo razumiju u hi-fi sisteme. Vidi neka ti slože neki stariji set od 2 zvučnika i nekim pojačalom s optikom i daljincem ![]() ..a ostale zvučnike uzmeš kako pomalo skupiš para i eto ti sistem svakako bolji od svih tih 5.1 sistema tipa Logitech, Genius itd. Ovo lupam na prvu i nisam siguran da li je zapravo tako no svi ti zvučnici za komp djeluju malo i plastično |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
A mighty pirate!
|
Nikako onda,iskreno nemam volje raditi mini police,niti kemijati s adapterima. Dosta mi je posla što moram motor opet presložiti. Citiraj:
ALi nažalost,prva stvar je što nebih nikome dao da to napravi,već bi sam se učio kroz vrijeme,ali,imam previše hobija kako i je. Druga stvar je problem,što mroam priznat,patim malo na plug&play. Pozitivna stvar u svemu bi bila što bih vrlo vjerojatno mogao dobro pojačalo uzeti i koristiti rig i za gramofon. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
Dogovori se sam sa sobom ![]() Po mome je šteta dati 1000, 1100kn za nekakav 5.1 pc sistem. Taman ti ti novci mogu poslužiti za polovno pojačalo i par bookshelfova. S vremenom uzmeš ostalo. Mislim da je razlika dosta velika |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|