Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.04.2012., 23:13   #2791
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Zašto bi Benruov bio jedini izvorni ? Pa nije on napisao CM kod, već ga je prilagodio (kao i mnogi drugi) našem mobitelu. Riješio je neke stvari kod CM-a, ali dosta toga su tu i drugi imali rada. Tako da reć da je on dao jedini pravi CM je glupost.
Svatko ima svoje mišljenje,meni je taj cm najbolji i ostajem kod toga.
I najkvalitetniji i najpotpuniji što se samog rada tiče.
A probao sam ih puno,najgori je onaj od pchaka3 nekog,onda ga slijedi ics,pa za njim joseph,ni jedan nije meni potpun,te fali auto osvjetljenje,te telefon zvoni samo jedanput,u ics-u nema brzine i fluidnosti,igraj se malo,pa češ vidjeti jel sam u pravu.
Šteta što on ne izbacuje ništa novoga.

Zadnje izmijenjeno od: dulesbj. 08.04.2012. u 23:22.
dulesbj je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2012., 23:35   #2792
Caks
Registered User
Moj komp

jel rade ikom na ovom novom cyanu ext/swap particije..imao sam ih normalno na prosla dva roma a na ovom neznam jesam ih zbriso (mozda jer sam formatiro sdext) il ih ne podrzava rom ?!
Staro 09.04.2012., 00:08   #2793
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Ajmo redom sad jer odjednom su svi majstori. Benru89 je prvi napravio PRAVI port cyanogena na u8650. Nije bio savršen ali je radio, potrebno je bilo napraviti male modifikacije. Nakon toga je izbacio još 2 verzije sa malim bug fixevima i to je to. Onda su klinci (pravi primjer je onaj pchacker) sjetio se ukrast rom, promjenit mu ime i postat ga pod svojim. Pošto je on prvi počeo to raditi mislili su ljudi da je stvarno neš napravio al je napravio onu stvar. Odmah su mu rekli da je pozer i da ne stavlja svoje ime na tuđe romove. Već tad su se pojavili romovi s ICS animacijama (potpuno bespotrebno i usporava se mobitel), dok teammat3 su malo ispeglali rom al opet ništa naročito. Pojavio se CM9 (pravi, ne onaj kineski) koji je opet klinjo pchacker promjenio ime i postao pod svoj. CM9 je izvorno napisao Alexandr Latyshev, ali trenutno nemam pojma dal radi na tom ili je odustao.

Da rezimiramo Benru89 je prvi i jedini pravi port cyanogena na u8650. Dok neki programer ne porta skroz benruov će biti najbolji i najčišći port. Ostali kinci misle da su fora sa svojim romovima di promjene ime i animacije i postaju pod svoje. Kang je uzeo čisti benruov port i počeo je ga je sređivati i bugove peglati tako da svaka mu čast na tome. Zato prestanite više kemčiti o ovom ili onom, cyanogen najbolje radi na u8650 jer je optimiziraniji od bilo kojeg stock rom-a i tako će biti. Ako vas zanima cyanogen pratite sad Kang-a jer je već izbacio nightly verziju i koliko vidim razvijat će i dalje to, a ako ne imate Fundowsky ili si nađite neki rom na htcmania. I nema potrebe više za raspravom dali nekom valja cyanogen i ko ga je kada stavio i obrisao. Ako vam zvuk ne valja imate širok izbor (istih) romova.
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2012., 02:13   #2794
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor dulesbj Pregled postova
Svatko ima svoje mišljenje,meni je taj cm najbolji i ostajem kod toga.
I najkvalitetniji i najpotpuniji što se samog rada tiče.
A probao sam ih puno,najgori je onaj od pchaka3 nekog,onda ga slijedi ics,pa za njim joseph,ni jedan nije meni potpun,te fali auto osvjetljenje,te telefon zvoni samo jedanput,u ics-u nema brzine i fluidnosti,igraj se malo,pa češ vidjeti jel sam u pravu.
Šteta što on ne izbacuje ništa novoga.
Jedno su činjenice, a drugo je osobno mišljenje koji je tebi ROM najbolji. Ja nisam pričao o tome što je najbolje, nego samo da su mnogi radili na tome da se sredi FM radio, tethering, zvuk i ostalo na CM-u za U8650.

Nadalje, a ovo se odnosi i na sipea ne shvaća neke stvari - ROM koji nema sve sređeno (odnosno da mu sve funkcije rade kao na original ROM-u, radile one jednako ili bolje) ne može biti najbolji ROM. Vama da, ali to ne znači da je i svima jer ljudi imaju drugačije prioritete. Nekome je mob za igranje, a drugima je važnije da čuje drugog sugovornika kad je okolina imalo glasna. Nekome petom je važno da ima speakerfon koji šljaka (i to smo vidjeli u ovoj temi).

Budite sretni da imamo 10 različitih ROM-ova i portova. Nerijetko se znalo dogoditi da svaki ROM donese nešto novo i bolje, pa se to onda update-a i u vašem najdražem ROM-u.
Staro 09.04.2012., 02:52   #2795
Rosie-Posie
Registered User

Rosie-Posie's Avatar

Datum registracije: Mar 2012
jedno pitanje za ljudove koji imaju fundowsky 4 rom... ili imaju bravia engine instaliran na nekom drugom romu...
taj bravia engine, koliko je to bitna stavka, gdje se vide razlike?
samo u stvarima koje mi snimimo kamerom ili i u slikama/videima koje prebacimo na mob od negdje?
čitala sam po stranim forumima, ljudi kažu da se ne kuži baš previše razlika, al zanima me konkretno za sonic...
btw vidila sam da ima i nekakav xloud engine za zvuk, al ljudi se žale da im ne rade neki music playeri nakon što to instaliraju...

Zadnje izmijenjeno od: Rosie-Posie. 09.04.2012. u 02:58.
Rosie-Posie je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2012., 09:49   #2796
xcvb
Registered User

EDIT: a što se baterije na 4.0 tiče, evo screenshot

[/QUOTE]

Pa što sam ja krivo napravio da mi baterija jedva 1 dan izdrži?
Kalibraciju sam napravio, možda sam triba stavit najprije stock rom, pa tek
onda Fw 4.0, a ništa, pokušat ću još par ciklusa punjenje-pražnjenje pa ćemo vidit.
Na Fw 3.0 mi je izdržala isto 2 dana + 10 do 20% što bi još ostalo
xcvb je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2012., 12:51   #2797
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Jedno su činjenice, a drugo je osobno mišljenje koji je tebi ROM najbolji. Ja nisam pričao o tome što je najbolje, nego samo da su mnogi radili na tome da se sredi FM radio, tethering, zvuk i ostalo na CM-u za U8650.

Nadalje, a ovo se odnosi i na sipea ne shvaća neke stvari - ROM koji nema sve sređeno (odnosno da mu sve funkcije rade kao na original ROM-u, radile one jednako ili bolje) ne može biti najbolji ROM. Vama da, ali to ne znači da je i svima jer ljudi imaju drugačije prioritete. Nekome je mob za igranje, a drugima je važnije da čuje drugog sugovornika kad je okolina imalo glasna. Nekome petom je važno da ima speakerfon koji šljaka (i to smo vidjeli u ovoj temi).

Budite sretni da imamo 10 različitih ROM-ova i portova. Nerijetko se znalo dogoditi da svaki ROM donese nešto novo i bolje, pa se to onda update-a i u vašem najdražem ROM-u.
Pa on je složio radio,a i činjenica je da je benru najbolji,kao što je i sipe rekao.
A ovo drugo su samo kopirke-jebi ga.

sipe-gdje je ta kangova nightly verzija?

evo stranice za kangove cm-ove,i ima jedna super stvar-instal new partition,skinite sa dropboxa,recovery,install zip i dobiti će te veličinu interne memorije 200mb,ja sam stavio na benrua i radi,samo sam instalirao iz recoverya

Zaboravio link,pardon-evo ga

NEW INTERNAL PARTITION. (ZONE BETA)
Currently under TEST.

You can resize the partition inside the terminal going to delete the partitions that are generally assigned to the custom or the personal data in the stock rom so going to free up space for the internal memory of about 40mb
The internal memory from 161Mb to 201Mb then passes.
Editing is done by adjusting the boot.img and recovery by changing the offset for memory locations which are to be written with this string that is added via hex editor on the file boot.img and recovery.img
The change was made by a user of this forum:

To try to simply flash this file and restart recovery (we recommend a backup nandroid)

INSTALLER => http://dl.dropbox.com/u/44718488/cha...ion_layout.zip

THE ZIP FILE CONTAINS THE KERNEL AND THE CLOCKWORK SUPERTOAST MODIFIED MODIFIED + 5.2.7 FOR SOME CHANGES Cyano.
THIS ONLY WORKS ON THE MODIFICATION CyanogenMod 7.2 RC KANG SUPERTOAST WITH KERNEL, BUT MAY ALSO WORK WITH THE USE OF BENRUv3 PROVIDED THAT THE DRIVERS AND RECOVERY.
Also you can not use other kernel clockwork or why they should be making a mess.
to undo the change you have to use the reverse procedure described in the post ... Or format with a stock rom.
I do not think you can put the original file recovery for charging off.

For the brave ...... GOOD TEST! (Tested by me and works great!)

link kompletne stranice:
http://translate.google.com/translat...134ece6b5026cd

Zadnje izmijenjeno od: dulesbj. 09.04.2012. u 19:11.
Staro 09.04.2012., 14:36   #2798
Caks
Registered User
Moj komp

kaj je to ko ext partition?...i jel ja ne vidim link il si ga zab zaljepit ?
Staro 09.04.2012., 15:41   #2799
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Vjerojatno se mijenja veličina particija na mobitelu (system se smanji, data se poveća, cache ostane isti). To su napravili odavno za jače Huawei modele (kao i za ostale mobitele).
Staro 09.04.2012., 16:17   #2800
tincha95
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
jel ja to ne vidim jedini link? il ga je neko maknuo?
tincha95 je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2012., 17:52   #2801
Caks
Registered User
Moj komp

vakjda ga je zaboravio stavit..

zna li neko dali ovaj cyan od konga podrzava swap/ext il di da to pogledam? hitno! hvala..
Staro 09.04.2012., 18:58   #2802
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Citiraj:
Autor Huawei Pregled postova
vakjda ga je zaboravio stavit..

zna li neko dali ovaj cyan od konga podrzava swap/ext il di da to pogledam? hitno! hvala..
Mislim da ni jedan cyan ne podržava swap,kažem mislim,a za ext ne znam,ali meni neće link2sd uopće napraviti ext particiju,napiše da je napravio,ali kod restarta opet isto,a imam napravljen i ext i swap na kartici.
Koliko vidim ne podržavaju ni app2ext,samo app2sd.
Stavio sam link gore za memoriju na cyanu.

Zadnje izmijenjeno od: dulesbj. 09.04.2012. u 19:06.
Staro 09.04.2012., 21:35   #2803
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Citiraj:
Mislim da ni jedan cyan ne podržava swap,kažem mislim,a za ext ne znam,ali meni neće link2sd uopće napraviti ext particiju,napiše da je napravio,ali kod restarta opet isto,a imam napravljen i ext i swap na kartici.
S razlogom ne podržavaju swap jer nema potrebe, i sami su ljudi rekli za uspori mobitel sigurno nakon nekog vremena. Imate supercharger skriptu koja radi svoj posao jako dobro i nema potrebe.
Kangova nigtly verzija vam je na myppc.it
A za ove druge koji kao ne žele mobitel kojem zvuk ne radi i ostale gluposti isprobajte mobitel pa onda pričajte bajke ja sam bez problema od 11 mjeseca imao benru sve do sada, i dalje malo mjenjam romove držim fige da Kang ga ispegla do kraja. A ne da vi pričate joj meni slušalica ne odgovara a niste ni probali jer da jeste i malo se poigrali sigurno bi svi ostali na cyanu
Staro 09.04.2012., 22:00   #2804
dudum48
Registered User
Moj komp

dudum48's Avatar

Citiraj:
Autor xcvb Pregled postova
onda Fw 4.0, a ništa, pokušat ću još par ciklusa punjenje-pražnjenje pa ćemo vidit.
Da ti se pridruzim. Pojeo mi je 80% baterije od 1 do 10 popodne

EDIT: Pisao sam preko moba pa mi je negdje nešto pobjeglo Rosie-Posie
Vidjet čemo kako će se bakterija danas držati.

Zadnje izmijenjeno od: dudum48. 10.04.2012. u 07:58.
dudum48 je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2012., 22:15   #2805
Rosie-Posie
Registered User

Rosie-Posie's Avatar

Citiraj:
Autor xcvb Pregled postova
EDIT: a što se baterije na 4.0 tiče, evo screenshot

Pa što sam ja krivo napravio da mi baterija jedva 1 dan izdrži?
ne kužim, imaš još 38% baterije, a preko 2 dana ti je već na bateriji...
ko tu koga? quote?
ja ništa ne kužim, čija je to baterija?
Staro 09.04.2012., 22:19   #2806
CoDMaN
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2010
Je imate vi google play na Cyanogenmod 7.2 kang?
CoDMaN je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2012., 22:41   #2807
Rosie-Posie
Registered User

Rosie-Posie's Avatar

Citiraj:
Autor CoDMaN Pregled postova
Je imate vi google play na Cyanogenmod 7.2 kang?
moraš posebno instalirat gapps
Staro 09.04.2012., 23:00   #2808
maxtormaster
Registered User

Citiraj:
Autor Rosie-Posie Pregled postova
ne kužim, imaš još 38% baterije, a preko 2 dana ti je već na bateriji...
ko tu koga? quote?
ja ništa ne kužim, čija je to baterija?
imas na ebayu 3000mah bateriju za huaweia ja je imam i drzi po 4-5 dana bez problema . u mom slučaju 4 dana kod mene
maxtormaster je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2012., 23:08   #2809
Rosie-Posie
Registered User

Rosie-Posie's Avatar

Citiraj:
Autor maxtormaster Pregled postova
imas na ebayu 3000mah bateriju za huaweia ja je imam i drzi po 4-5 dana bez problema . u mom slučaju 4 dana kod mene
vidila sam tu bateriju, dobiš i novi poklopac, ač ne znam, malo bi mi bio glomazan mobitel onda...
ne žalim se ja na svoju bateriju nego mi nije jasan ovaj koji se žali, a već dva dana je na bateriji i još ima fore...
al onda sam skužila da je to vjerojatno bio neki quote al je neko tu nešto zbrljao pa se ne zna ko pije ko plaća
Staro 09.04.2012., 23:13   #2810
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
jel mi može neko dat link za SuperSonic patch V2.2 zip .. nemogu nać po forumu

našao sam
Staro 09.04.2012., 23:22   #2811
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Izašao novi CM9 za sonic. Radi sve osim mreže (gsm,3g,radio,wifi) i kamera. Još to srede i imamo CM9 port
Staro 09.04.2012., 23:28   #2812
Caks
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor goranszd Pregled postova
jel mi može neko dat link za SuperSonic patch V2.2 zip .. nemogu nać po forumu

našao sam
mi moze neko objasnit ulogu te skripte..to poboljsava rad procesora?
i kak ju instalirat? ..prek recoverya ko fix il?
Staro 09.04.2012., 23:40   #2813
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

Citiraj:
Autor Huawei Pregled postova
mi moze neko objasnit ulogu te skripte..to poboljsava rad procesora?
i kak ju instalirat? ..prek recoverya ko fix il?
instalira se kao fix, samo prije wipe cache nista drugo, i staviš nju, a optimizira ram tako nesto,

nikad nisam roto s superone clickom nego s unlock rootm uvjek je radilo http://www.unlockroot.com/index.htm

Zadnje izmijenjeno od: goranszd. 10.04.2012. u 01:33.
goranszd je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2012., 02:58   #2814
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor sipe Pregled postova
Kangova nigtly verzija vam je na myppc.it
A za ove druge koji kao ne žele mobitel kojem zvuk ne radi i ostale gluposti isprobajte mobitel pa onda pričajte bajke ja sam bez problema od 11 mjeseca imao benru sve do sada, i dalje malo mjenjam romove držim fige da Kang ga ispegla do kraja. A ne da vi pričate joj meni slušalica ne odgovara a niste ni probali jer da jeste i malo se poigrali sigurno bi svi ostali na cyanu
Ova Kang verzija je odlična. Jedino ima problema sa tim zvukom (tiši je bez patcha, sa patchom je čak i dosta glasniji od stocka, al ne radi speakerphone, FM radio se neda stišat , ona AudioFilter datoteka je skroz zeznuta), onda kod zvanja ne upali mi ekran automatski, nego sam morao kliknut power tipku da vidim tko me zove. Dalvik cache je prebačen na cache particiju koja ima 60 i nešto MB, dalvik nabuja na 45 MB-a i onda ne možeš recimo uopće skinut neku veću igru ili aplikaciju sa Play Storea jer cache popunjen. Ali ove ostale CM modifikacije su izvrsne i sve rade. Talijan je na pravom putu... Inače, svi zovemo to verzija od Kanga, a zapravo je

Citiraj:
Autor Cyanogenmod Terminology
Kang
The process of creating a code based of someone else's code or reapplying code that someone else created into your own code (e.g. git cherry-pick)
a majstor se zove ThePoison

Citiraj:
Link2SD je super stvar, a da radi ti je potrebna samo init.d podrška za skripte. Particiju moraš unaprijed napravit nekim programom ili iz CWM, nakon toga pokreneš Link2SD, odabereš koji datotečni sustav je particija (ext2, ext3, ext4 ili FAT32, ako si ju radio u CWM recovery onda je ext3), on napravi skriptu u init.d pomoću koje se pri startupu mounta ta particija.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2012., 10:28   #2815
maxtormaster
Registered User

Citiraj:
vidila sam tu bateriju, dobiš i novi poklopac, ač ne znam, malo bi mi bio glomazan mobitel onda...
ne žalim se ja na svoju bateriju nego mi nije jasan ovaj koji se žali, a već dva dana je na bateriji i još ima fore...
al onda sam skužila da je to vjerojatno bio neki quote al je neko tu nešto zbrljao pa se ne zna ko pije ko plaća

maxtormaster je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2012., 10:35   #2816
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Jel mi može neko sa stock romom poslati file framewor.rec-apk i systemUI.apk.

Imam onog španjolca gore koji ima "sense" izgled i ne mogu si skuhati u UOT kitchenu custom ikonu sa postocima za bateriju, baca gresku. Predpostavljam zato sto je ikona vec izmjenjena. Pa ako nije problem nekome da mi posalje. Pretpostavljam da bi to islo na taj nacin. Jedino ako framework i systemUI kod mjenjanja battery icona ne mjenjaju jos nesto?
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2012., 12:58   #2817
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

Citiraj:
Autor maxtormaster Pregled postova
Ja imam stock bateriju.
Fundowsky je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2012., 15:05   #2818
CoDMaN
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2010
Citiraj:
moraš posebno instalirat gapps
Hvala radi
CoDMaN je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2012., 17:09   #2819
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Ova Kang verzija je odlična. Jedino ima problema sa tim zvukom (tiši je bez patcha, sa patchom je čak i dosta glasniji od stocka, al ne radi speakerphone, FM radio se neda stišat , ona AudioFilter datoteka je skroz zeznuta), onda kod zvanja ne upali mi ekran automatski, nego sam morao kliknut power tipku da vidim tko me zove. Dalvik cache je prebačen na cache particiju koja ima 60 i nešto MB, dalvik nabuja na 45 MB-a i onda ne možeš recimo uopće skinut neku veću igru ili aplikaciju sa Play Storea jer cache popunjen. Ali ove ostale CM modifikacije su izvrsne i sve rade. Talijan je na pravom putu...
Mislim da ti ovo sto ti se ekran ne upali automatski kada te netko zove nije do patcha za zvuk... nabavio sam jos jednog U8650 pa na njemu sad testiram cyanogen od tog talijana, a na svoj mob cu ga stavit kad na ovome sve usavrsim kako zelim i vidim da radi kako treba... uglv pokusao sam zvati sa svoga na taj na kojemu je sad cyan, i uredno se upalio ekran i pokazao moj broj, a jedino sto sam napravio sa romom je to sto sam otvorio zip sa winrarom i odmah ubacio te datoteke sto sredjuju zvuk u lib folder tako da je patch instaliran odmah sa romom da ga ne moram naknadno iz recovery-a dizat...

btw. ovaj fix je sredio i problem sa mikrofonom takodjer, cak mi se cini da je sada glasniji mikrofon na cyanu nego na stock romu, svaka cast liku koji je slozio taj fix

Sinoc sam na taj drugi mob stavio cyan i igram se sa njim od onda, i jednostavno se ne moze poreci da mobitel sa njim leti i radi daleko brze nego sa stock romovima, tako da definitivno i svoj mob prebacujem na cyan rom!
KeiOffice je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2012., 17:21   #2820
Rosie-Posie
Registered User

Rosie-Posie's Avatar

Ja sam na cyanu morala otkljucat ekran da izgasim alarm.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na