|
![]() |
#271 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
pa lijepo opet ponovi proceduru ubacivanja firmware-a u siemensa. Ono sta je Delboy napisao na prvoj stranici.
![]() |
![]() |
#272 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2012
|
swap
Ghmm, pokusavam dodati swap na openwrt image, i nikako mi neide. Moze mi molim netko pomoci...? Htio bih imati USB stick od 4GB memorije, pri cemu bi 512MB stavio za swap a ostatak za file system. Cim pokusam dodati neki paket, dobivam greske (segmentation fault), i izgleda da mu fali memorije... Mozda bi netko mogao staviti howto za ovo, ili da me usmjeri negdje da vidim kako... Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Registered User
|
Samo otidji u tcp ip podesavanja na kompu i podesi staticku ip adresu 192.168.1.16 i dn 192.168.1.1 posto si ga resetovo nema dhcp servera tako da nema komunikacije izmedju routera i lan kartice verovatno stalno dobijas 165 ip adresu kad to odradis trebo bi na 192.168.1.1 dobiti failsafe UI! |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
HVALA...ALI KAKO DALJE...
hvala ti.. uspio ali nudi se browse i submit.. izabrem firmware i kaže no internet connection... što dalje..ako može?? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.03.2012. u 22:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Registered User
|
Ne bi ti trebalo javljati nista za internet konekciju, koji img ubacujes za open wrt annex a ili b ili ubacujes uimage tj onaj prvi ddwrt image on ti je za ubacivanje preko Failsafe ui a onaj drugi za ubacivanje preko web gui ! ja bih ti preporucio da skines dd-wrt i njega ubacis znaci downloaduj odes na browse nadjes taj image zatim submit i samo sacekas oko 2 min da ga ubaci kad zavrsi otidji opet u tcp ip podesavanja i makni staticku ip adresu i dns stavi na automatic i onda ces se bez problema spojiti na web GUI preko 192.168.1.1 i onda ubaci onaj drugi image preko web gui samo odes na administration i ispod firmware update ! Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.03.2012. u 22:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Registered User
|
Citiraj:
ja bih ti preporucio da skines dd-wrt i njega ubacis znaci downloaduj odes na browse nadjes taj image zatim submit i samo sacekas oko 2 min da ga ubaci kad zavrsi otidji opet u tcp ip podesavanja i makni staticku ip adresu i dns stavi na automatic i onda ces se bez problema spojiti na web GUI preko 192.168.1.1 i onda ubaci onaj drugi image preko web gui samo odes na administration i ispod firmware update ![/QUO nemam pojma kako sam ušao u web ui..odjednom se pojavio...iz straha da će nestati otišao na firmware update i ponovno stavio openwrt-sx76x-annex-b.image da se instalira...nakon toga sam preko 192.168.1.1 ušao u openwrt... ne dirajući niti jednu postavku,spojio sam na lan port svoj pc a na wan port kabel od modema motorole(inače kabelski operator).. imam vezu s netom preko pc-a(mrežna od pc na automatik) ali ne mogu u sučelje tada od rutera da riktam ostalo..a kad maknem automatic i nariktam fiksni ip na mrežnoj od pc vidim sučenje od openwrt-a ali nema veze na net...mislim da mi je sad router samo switch..... pomogni koje postavke ide na lan a koje na wan u sučelju od rutera..da li dhcp ili što...inače moj provajder mi je samo dao modem motorolu i sad tu motorolu moram spojiti na ovaj router...koje postavke moraju biti na network..da li je lan static a wan dhcp ili što??gdje ima tutorial ako ti se ne da pisat..?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Registered User
|
misliš da je to problem...meni ti operator daje neku svoju fiksnu adresu..kad sam ih zvao rekli su da samo stavi sve na automatic..a daj reci zašto ne mogu istovrmeno biti na netu imati na pc-u automatic i ući u sučelje rutera... preko 192.168.1.1??tek kad na pcu nariktam 192.168.1.16 i dns 192.168.1.1 onda mogu u sučelje a ne mogu surfat..kako to riješiti..? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.03.2012. u 12:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Registered User
|
Pa najverovatnije se kolju motorola i siemens jedan treba da bude master a drugi client sad ne znam koji ti je defaultni ip za ulazak u motorolin web gui ali verovatno imas pristup njegovom web gui kad su ti ukljucena obadva routera ,ali bas ne kontam sta hoces da postignes s tim da li zelis da ukljucis wirelles pa da shareas net preko siemensa,kao sto si i sam rekao siemens ti je sada samo switch .kazem probaj skinuti dd wrt i njega ubaciti mnogo je lakse za podesiti i bridgati ta dva routera a mozes menjati annexe na koji hoces! Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.03.2012. u 12:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Registered User
|
ah iskren ću biti.. ne kužim se ja u ovo... dobio od frenda ruter pa ajde da probam... hoću samo da mi proradi ruter da idem na net na sve lanove za više uređaja ali nemam pojma nariktat mrežnu u pc-u, lanove u ruteru .. trebao sam kupiti novi klasičan ruter i to je to ali jbg.. ako možeš pomozi mi.. ovaj ruter nema wan ulaz.. na koji ulaz od 4 lana ide kabel utp od modema do rutera... na lan 1??jelda.. a na druga tri idu drugi uređaji.. lan 2,3,4,.. da li je pc automatic, da li je u ruteru na lan postavkama static ili dhcp.. ako znaš gdje mogu to skužiti bio bi zahvalan.. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.03.2012. u 12:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Premium
|
for Uncut Jel ovo dobar setup za WAN port na ddwrt-u nvram set vlan0ports="2 3 4 5t" nvram set vlan1ports="1 5t" nvram commit reboot pozdrav EDIT. skuzio sam SETUP -> NETWORKING -> WAN Port Assignment - ETH0
everybody lie! Zadnje izmijenjeno od: n E v E n. 20.03.2012. u 22:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Registered User
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.03.2012. u 22:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Registered User
|
Koju ti ip adresu dodeli kad ti je tcp ip podesen na automatic ? prema tvom objasnjenju ja razumem da ti u stvari hoces switch lol ,znaci da mozes na siemesu koristiti sve lan portove za spajanje na druge pc. najbolje sacekaj nekog ko ce ti bolje to objasniti, ja bih rekao ako sam te dobro razumeo da kad spojis motorolu na siemens dhcp server na siemensu nije aktivan nego ti motorola dodeljuje ip adresu znaci koristis motorolin dhcp server! Uglavnom nemam pojma! Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.03.2012. u 22:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Registered User
|
jel bolje da stavim dd wrt ili će isto biti frka... u pravu si želim da siemens mi daj sva tri lana za tri konekcije i da imam s njim wireless za mobitele i lap.. jel to moguće dobiti s ovim firmwareom. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.03.2012. u 22:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Dajte malo smisla i pažnje kad pišete, ovo nabacano zbrda - zdola bez razmaka je nepregledno, nečitljivo. Pripazite malo ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Registered User
|
swap
Citiraj:
Hvala... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Premium
|
Sto tebe muci, kako napraviti SWAP particiju na usb sticku ili to sto ti router javlja segmentation fault. Mozda ti OVO pomogne.
everybody lie! Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.03.2012. u 12:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Registered User
|
Super, hvala na uputama. Taman mi to i treba. Sad, manji je problem verzija kernela, koja je u trunku 3.1.10 dok je image vezan na trunc, a ima kernel 3.1.9... pa se kernel moduli "sudaraju". Pokusati cu se nekako snaci... Hvala svejedno. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.03.2012. u 12:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
jel se moze putem ovog tutorijala srediti QoS? Htio bih da stolni komp ima prioritet, da laptop ne moze pocuclati odjednom skoro sav bandwidth i ostaviti stolni komp da štuca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#291 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
http://wiki.openwrt.org/doc/uci/qos i ima jos neke skripte da se moze tocno brzina određivati i sl. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Mozda bi bilo dobro razmisliti da se stavi negdje i repozitorij paketa, a da se ne linka na trunk. Ja cu si u danom trenutku pokusati iskopirati sve sa trunka, kako bi imao kopiju, ali, ako bi to mogao ti drzati zajedno sa image-om na nekom centralnom mjestu bilo bi super... Doduse, mozda uzme previse prostora na nekom serveru... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
thx .Delboy |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Premium
|
ima tko kakav prijedlog? EDIT 2. Cak sam napravio extract firmware-a i maknuo komentar sa Vlan.asp-a da bude vidljiv ali kada napravim build i flash-am taj firmware natrag u Siemens, web GUI jednostavno pukne. Sve radi osim GUI-a. Jel ima itko ovdje bilo KAKAV PRIJEDLOG? Bio bi jako sretan kada bi mi netko objasnio kako na siemensu sx763 (ddwrt) napraviti da LAN 4 nije vise LAN nego WAN port.
Htio bi ostaviti thompson-a 782i koji je ubridge modu i na njega samo nadostekati siemesa koji bi radio PPPoE. eto toliko, i hvala unaprijed. EDIT. Ne bi vjerovali ali da dodjete do VLAN opcije pod DD WRT-om na nasem dragom Siemensu, samo morate u http dodati http://192.168.1.1/Vlan.asp i VLAN ce vam se pokazati. Nasao sam i razlog zasto ga ne vidimo po tabom Setup. Namjerno je zakomentiran u /etc/www file-u koji je read only. E sad bi bilo super kad bi se taj www file dao editirati. < !-- {j}javascript ![]() ima tko kakav prijedlog? EDIT 2. Cak sam napravio extract firmware-a i maknuo komentar sa Vlan.asp-a da bude vidljiv ali kada napravim build i flash-am taj firmware natrag u Siemens, web GUI jednostavno pukne. Sve radi osim GUI-a. Jel ima itko ovdje bilo KAKAV PRIJEDLOG?
everybody lie! Zadnje izmijenjeno od: n E v E n. 28.03.2012. u 08:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Premium
|
http://sx76x-openwrt-danube.googleco...annex-ab.image http://sx76x-openwrt-danube.googleco...-ab-voip.image Updejtao sam img na kernel 3.2.12, samo sta jos nema novih paketa na downloads.openwrt.org jer buildboot ne radi nesto ovih dana, valjda ce biti za koji dan. Isto tako sam dodao testni voip img, radi sa iskon voip-om, sa nonh i sl. za sad NE RADI, neznam dal ce raditi sa t-com ims jer oni imaju username kao username@domain, pa nesto zeza kad je tako napravljeno. Treba restartat ruter, ili ponovo pokrenuti owsip u procesima za primanje postavki. Sad je samo jedan img u kojem je annex a i b i zasad se moze samo preko konzole odabrati sa komandama: //namjesta annex a ili b, u ovom slucaju je b uci set network.adsl.fwannex=b //namjesta adsl mod, dali da bude 2, 2+ i sl, mora biti prema annexu, ili moze nesto bezveze i onda je na auto. uci set network.adsl.annex=b2p // za auto moze ovako: uci set network.adsl.annex=auto obavezno nakon svega "uci commit" i restartati ruter. Za vidjeti status linije mozete izvrsiti: "/etc/init.d/dsl_control status" Uskoro ce ovo biti u web config tako da se ne mora po konzoli tipkat. Zadnje izmijenjeno od: .Delboy. 30.03.2012. u 21:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Registered User
|
Pozdrav! Ubiti iman voip u lan mrezi koji radi na serveru 3CX http://www.3cx.com/. I sad sve radi super na laptopima i mobitelima...sad posto iman taj router sx763 koji koristin samo da mi po kuci saje wifi, jer mi je se sva mreza se vrti na pfsense pc... e sad me zanima me dali ikako je moguce da se ovaj router spoji na ovaj gore naveden voip server? znaci da radi samo unutar lan-na. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Premium
|
Instaliraj voip img pa probaj, ovisi o codecu koje podrzava sip server dal ce raditi, ima tamo vec u web ui samo uneses postavke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 29.03.2012. u 17:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Registered User
|
Istalirao voip img... postavke su Realm: ip adresa servera Username: je broj telefona (npr. 102) Password:to je naravno sifra... ali u statusu je i dalje offline...sad dali se da jos sto napravi ili da se ceka bolja verzija voip img? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|