Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.03.2012., 12:31   #271
klem
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor KorisNick Pregled postova
Cijene su bezobrazno visoke, i zato me nijedna "high-end" grafička neće vidjeti. Stvar je vrlo jednostavna, precijenjuju svoj rad. Čak i ova 660Ti na koju ja ciljam je preskupa, u odnosu na ono što će nudit. Sigurno će doć nekih 2700-2800 kuna po izlasku, a što ona revolucionarno nudi za te pare? Ok, ne moraš kupit ako nećeš i ako ti je preskupa, ali smeta me što na taj način, ovakvog bezobraznog kreiranja cijena, oni kupce tjeraju da kupuju najslabije modele. A što nije smisao poslovanja, kupce tjerat da kupe što više tvojih proizvoda za što povoljniju tj. realniju cijenu? Meni jedino to ima smisla, i takvo poslovanje podržavam. Poslovanje u stilu, ja ću ti postavit cijenu toliko i toliko, a ti ako hoćeš kupi ako ne ko te .ebe kod mene samo izaziva revolt i ukazuje na to da Nvidiji i AMD-R kupci su na zadnjem a ne prvom mjestu. A onom tko se bavi trgovinom, i tko prodaje nešto kupci uvijek trebaju bit na prvom mjestu, to jest njihovo zadovoljstvo. Al očito da ćemo se načekat, dok krenu neke razumne cijene po pitanju grafičkih modela. Pogotovo kad je riječ o ovim najjačim grafičkim solucijama, jer i Nvidiji i AMD-R zarada je očito na prvome mjestu!

Jel trebam napominjat da će ponajbolji IvyBridge procesori, otprilike doć 2400-2500 kuna po izlasku? Zašto onda i grafičke ponajbolje, ne bi bile u tom rangu cijene? Procesor je uostalom, puno važnija karika kompjutera od grafičke. Al očito je da ranije navedeni, koriste potencijale tržišta do maksimuma, to jest želju svih strastvenih igrača igrica, pa im tu želju masno naplaćuju cirka 30-40 posto više od onoga što bi bilo realno, da ne vlada toliki interes za tržište grafičkih. Veliki interes kumuje ovakvim cijenama, da je mali vjerujte mi cijene bi bile najmanje 50 posto manje.
Odgovor je vrlo jednostavan. Cilj obje tvrtke je zadovoljavanje potrošača i ostvarivanje profita. Visina cijene proizvoda je određena konkurencijskom ponudom..a na žalost potrošača ponuda je svedena na proizvode iz samo dvije tvrtke, tako da je i cijena visoka jer može bit visoka . Ali pri toj cijeni kao što se može vidjet prodaju se sve kartice bez obzira na cijenu tako se iz toga može zaključiti da su i potrošači zadovoljni koliko god mi trubili da su cijene visoke. Činjenica je da se nove kartice i AMD-a i nvidie odlično prodaje i da nestaju s cjenika praktički isti tren kad se i pojave u prodavaonicama .

Da potrošači nisu zadovoljni ne bi ni kupovali kartice od preko 500 $, ta bi se cijena spustila u slučaju ne dovoljno prodanih proizvoda. Jednostavno zakon ponude i potražnje i nedostatak konkurencije.

Napravi proizvod i stavi mu max cijenu s kojom će potrošači biti zadovoljni i po kojoj će se prodati u velikim količinama. Ovaj mali postotak šta se buni i govori da su velike cijene nažalost je premalen u odnosu na prodaju kartica po visokim cijenama .
klem je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 21:16   #272
KorisNick
Banned
Moj komp

Datum registracije: Aug 2010
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Daj nevaljaj gluposti, 2500kn za top procesor? U kojoj to trgovini da i ja kupim! Da negovorim o X procesorima...
Mislio sam na i5 i i7 za mene su to top procesori, jedini jači su oni za servere i oni extremni šestojezgraši, naravno da njih nisam računo.

Meni nema smisla ni za njih davat 1000 eurića, jer to je neisplativo. Tolike pare davat za jedan proizvod, je besmisleno. Ne očekujem da će se svi složit sa mnom, al ja u tome ne vidim smisao.

U kojoj trgovini, u bilo koju trgovinu odi i kupit ćeš vrhunski proc za 2500 kuna. Tržište grafičkih je sve bezobraznije, i ne bih se začudio da za koju godinu cijene grafičkih budu i po 10.000 kuna! Zašto? Zato jer smo mi glupi, i kupujemo njihove precijenjene proizvode!

Citiraj:
Autor Ordem Pregled postova
iskreno se nadam da ne studiras ekonomiju
Gle ekonomija me ne zanima, koliko HR ima ekonomskih stručnjaka, pa vidi malo u kakvom nam se stanju zemlja nalazi a sve vrvi od znalaca. Te teorije ekonomske politike, me stvarno ne zanimaju, ono što mene zanima je praksa. A praksa kaže sljedeće, prosiječna plaća 5500kn, high end grafička 6000kn! Ma to ću kupit, kad se rodim ko RockFeler i kad mi novac ne bude predstavljao problem. Nisam škrt, već razuman, a razum mi kaže da nam živima deru kožu s leđa. Zato, rađe ću se držat donjeg sloja grafičkih, a kako su krenuli uskoro ću kupovat samo one grafičke koje ću imat skupa s procesorom u segmentu.

Citiraj:
Autor klem Pregled postova
Odgovor je vrlo jednostavan. Cilj obje tvrtke je zadovoljavanje potrošača i ostvarivanje profita. Visina cijene proizvoda je određena konkurencijskom ponudom..a na žalost potrošača ponuda je svedena na proizvode iz samo dvije tvrtke, tako da je i cijena visoka jer može bit visoka . Ali pri toj cijeni kao što se može vidjet prodaju se sve kartice bez obzira na cijenu tako se iz toga može zaključiti da su i potrošači zadovoljni koliko god mi trubili da su cijene visoke. Činjenica je da se nove kartice i AMD-a i nvidie odlično prodaje i da nestaju s cjenika praktički isti tren kad se i pojave u prodavaonicama .

Da potrošači nisu zadovoljni ne bi ni kupovali kartice od preko 500 $, ta bi se cijena spustila u slučaju ne dovoljno prodanih proizvoda. Jednostavno zakon ponude i potražnje i nedostatak konkurencije.

Napravi proizvod i stavi mu max cijenu s kojom će potrošači biti zadovoljni i po kojoj će se prodati u velikim količinama. Ovaj mali postotak šta se buni i govori da su velike cijene nažalost je premalen u odnosu na prodaju kartica po visokim cijenama .
Pa slažem se, glavni kriavac za ovakve lihvarske cijene smo mi, kupci! Dok god masovno kupujemo te precijenjene proizvode, oni će nam masovno gulit kožu s leđa.

Mislim to nije tako ni loše, ako te pali taj mazohistički odnos.
KorisNick je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 21:31   #273
klem
Premium
Moj komp

Citiraj:
Gle ekonomija me ne zanima, koliko HR ima ekonomskih stručnjaka, pa vidi malo u kakvom nam se stanju zemlja nalazi a sve vrvi od znalaca. Te teorije ekonomske politike, me stvarno ne zanimaju, ono što mene zanima je praksa. A praksa kaže sljedeće, prosiječna plaća 5500kn, high end grafička 6000kn! Ma to ću kupit, kad se rodim ko RockFeler i kad mi novac ne bude predstavljao problem. Nisam škrt, već razuman, a razum mi kaže da nam živima deru kožu s leđa. Zato, rađe ću se držat donjeg sloja grafičkih, a kako su krenuli uskoro ću kupovat samo one grafičke koje ću imat skupa s procesorom u segmentu.
hm svaki proizvod ima svog kupca, nekome je skupa grafička od 5000kn nekome nije, a to što ti razum govori da nam deru kožu...ha jebiga nemoj kupit pa ti neće oderat kožu . Ima kartica od 200 -5000kn. Može slobodno kupit tko hoće karticu u nižem cjenovnom razredu. Svatko će si kupit ono što može ili čime će zadovoljit vsoje potrebe. Cijena je takva kakva je i mijenja se tek ako je potražnja premala ili te konkurencija malo zezne.

Tržište kartica samo usporedi s identičnom situacijom našeg tržišta mobilne telefonije prije dolaska Tele2. Tvoj razum bi reko da nam deru kožu, cijene nisu išle dolje i svi su koristili skupe usluge i trošili koliko su mogli putem bonova ili imali skupe pretplate. Pojavio se tele2 koji je unio kaos i drastično utjecao snižavanje cijena što su ostali operateri morali pratiti.

Tako je i s karticama. Pošto nema nekog trećeg igrača, gledaš što ti odgovara od postojeće ponude u određenom cjenovnom rangu i svi sretni i zadovoljni .

Ili natjeraš 50 milijuna potrošača ( ili kolko već ) da ne kupuju kartice i tako utječu na cijenu . Svaka čast ako uspiješ u tome
Staro 18.03.2012., 22:02   #274
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
ono što mene zanima je praksa. A praksa kaže sljedeće, prosiječna plaća 5500kn, high end grafička 6000kn! Ma to ću kupit, kad se rodim ko RockFeler i kad mi novac ne bude predstavljao problem
Gledaj. Svima je jasno da su cijene prenapuhane. Ali kvaka je u tome što na svijetu postoje puno bogatije zemlje od naše banana republike pa je tako "ozbiljnom" gejmeru (npr. ameru, belgijancu ili šveđu) tih 500 dolara kao nama 5000.....vrlo jednostavno
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 22:20   #275
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
Gledaj. Svima je jasno da su cijene prenapuhane. Ali kvaka je u tome što na svijetu postoje puno bogatije zemlje od naše banana republike pa je tako "ozbiljnom" gejmeru (npr. ameru, belgijancu ili šveđu) tih 500 dolara kao nama 5000.....vrlo jednostavno
? Hoces reci kao nama 50$?
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 22:26   #276
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Kakvih sad 6000kn? Pretjerujete. Za 3500kn se vec moze kupit high end grafa, dovoljno brza za sve zivo narednih dve godine sigurno. Nece ni ova 680 kostat puno vise, u rangu 7970 i ako dobijemo bilo kakav napredak za istu cijenu vec smo u plusu.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 18.03.2012. u 22:32.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 22:31   #277
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Da, 3500kn je sića
cccp je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2012., 22:45   #278
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Citiraj:
Autor cccp Pregled postova
Da, 3500kn je sića

Nije sica ali nije ni 6000.

Ja ne sjedim doma pred kompom i placem da je preskupo ili cekam godinama da kupim nesto novo. Uz malo truda se moze uvijek imat za nesto takvo uz minimalni pusing ali jbg lakse je sjedit pred kompom i plakat kak je sve preskupo..
Staro 19.03.2012., 03:45   #279
rockodaddy
Premium
Moj komp

rockodaddy's Avatar

Oni su već testirali SLI kepler!!!!
Staro 19.03.2012., 08:24   #280
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Citiraj:
Autor rockodaddy Pregled postova
Oni su već testirali SLI kepler!!!!
Takt memorije je bolestan.. 1803 x 4 je 7212mhz efektivno. 1150mhz GPU i to u SLIju isto nije lose.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 19.03.2012. u 08:29.
Staro 19.03.2012., 12:41   #281
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor JC Denton Pregled postova
? Hoces reci kao nama 50$?
ma da smoto sam se Ali skužili ste što je "pjesnik" htio reći...

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Ja ne sjedim doma pred kompom i placem da je preskupo ili cekam godinama da kupim nesto novo. Uz malo truda se moze uvijek imat za nesto takvo uz minimalni pusing ali jbg lakse je sjedit pred kompom i plakat kak je sve preskupo..
Pa ja ne sjedim doma pred kompom...pače imam i jako dobru plaću za naše prilike...ali je opet puno manja od one amera ili šveda koji rade isti posao....a mi imamo lihvarske stambene kredite, neki od nas i djecu, cijena litre benzina i sve namirnice kod nas koštaju kao u bogatim zapadnoeuropskim zemljama a hardver je i skuplji nego npr. u americi...neke su komponente znatno skuplje nego tamo...di je naša platežna moć od njihove....teško mi možemo pratiti ove cijene...Ok ima i kod nas bogatih ljudi (za naše prilike bogatih)...

I dalje čekamo 670....

Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 19.03.2012. u 12:46.
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2012., 14:55   #282
rockodaddy
Premium
Moj komp

rockodaddy's Avatar

Citiraj:
Takt memorije je bolestan.. 1803 x 4 je 7212mhz efektivno. 1150mhz GPU i to u SLIju isto nije lose.
Rezultati su bolesni!!!!!!Slažem se.Mrzim se ponavljat ali šta će tek biti sa gk110,pa koji će to procesor uopće moči držati u SLI a da ne stvara bottleneck? Mislim dvije gtx 580 su već razbile plafon po tom pitanju a šta će tek najači kepler.Živi bili pa vidjeli,uostalom jedva čekam.
Šta se tiče cijena grafa ja sam po tom pitanju iskreno i zadovoljan.4 soma za entuzijast grafu,novi proizvodni proces,novu tehnologiju svake 2-3 godine i nije cifra da ti pamet stane.Pa najači procesor na svijetu je oko 1000 eura a toliko su mogle biti i ove grafe jer i one predstavljaju sami vrh GPU-a.Ja znam da uvijek može manje ali zapamtite uvijek može i više.Ovo je samo moj stav i nikome ga ne namečem.Hvala na razumijevanju.
Staro 19.03.2012., 15:19   #283
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp

thunderbird's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor rockodaddy Pregled postova
Rezultati su bolesni!!!!!!Slažem se.Mrzim se ponavljat ali šta će tek biti sa gk110,pa koji će to procesor uopće moči držati u SLI a da ne stvara bottleneck? Mislim dvije gtx 580 su već razbile plafon po tom pitanju a šta će tek najači kepler.Živi bili pa vidjeli,uostalom jedva čekam.
Šta se tiče cijena grafa ja sam po tom pitanju iskreno i zadovoljan.4 soma za entuzijast grafu,novi proizvodni proces,novu tehnologiju svake 2-3 godine i nije cifra da ti pamet stane.Pa najači procesor na svijetu je oko 1000 eura a toliko su mogle biti i ove grafe jer i one predstavljaju sami vrh GPU-a.Ja znam da uvijek može manje ali zapamtite uvijek može i više.Ovo je samo moj stav i nikome ga ne namečem.Hvala na razumijevanju.
Da, da, ali gk 110 koji je mastodont od čipa,. treba ga prvo proizvesti da yieldovi budu dobri. A dok ga nvidija proizvede, konkurencija ima već novi čip.

A što se tiče cijena, u pravu si. Sjetimo se samo koliko je koštala 8800 ultra kad je izašla
Staro 19.03.2012., 15:43   #284
rockodaddy
Premium
Moj komp

rockodaddy's Avatar

[QUOTE=thunderbird;2125761]Da, da, ali gk 110 koji je mastodont od čipa,. treba ga prvo proizvesti da yieldovi budu dobri. A dok ga nvidija proizvede, konkurencija ima već novi čip.

The truth will set you free.Kasnili su sa 40nm ne mogu se sjetit točno koliko ali znam da je bilo pretjerano.Sada kasne sa 22nm četiri mjeseca i izbacuju mid-range čip.GK110 je najavljen u 3 ili možda čak četvrom kvartalu ove godine.Poznavajuči ATI u posljednje vrijeme siguran da neče spavati duže od godinu dana tako da bi vremenska razlika između njihovog novog čipa i GK110 mogla biti minimalna.
U svakom slučaju sjedim na klupi i gledam utakmicu i uopče se ne živciram šta ne igram,godine čine svoje.
Staro 19.03.2012., 17:56   #285
sapunko_HR
Banned
Moj komp

Datum registracije: Oct 2011
Citiraj:
HD 7950 i 7970 isto sa memorijom idu puno,u BUG časopisu referentna HD 7950 ide na 1700mhz,razvikana Asus DC II 1425MHz samo.

Taktovi od nekih 1150MHz i 1700MHz nisu čudni za 28nm,potrebno je samo dobro hlađenje
sapunko_HR je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2012., 19:31   #286
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

gnomisa;
Sta je tu je. Prilagodi se ili se preseli u USA, salim se naravno.
Razlicit je mentalitet tak da tam imaju jeftin benzina ali i aute koj ga raspiaju zajedno sa velikom snagom koja odlazi u vjetar. Isto tako tamo za 1080p trebaju dvije uber skupe grafe sa 10gb vrama i 6 jezgri sa HTom.
Ak budu tu prekuspe i ak se odlucim kupit budem zapalio u Austriju i usput organiziro neki shooping. Tam sam kupio prvu 7970 i jos zaradio na njoj..

Vidam na stranim forumima gluposti tipa usporedbe 680 vs 7970 clock per clock i u tom stilu. Nvidia i AMD su bitno razlicite i bilo kakave usporedbe temeljene na taktovima su bez veze. 1200mhz na Nvidiji sa hot clockovima je bitno drugacije od 1200 na amd sa vise SPa koji su opet drugaciji od CUDA jezgri.

Pitam se bas kad ce dx12 i koliko ce ove grafetine bit u modi?

http://www.techpowerup.com/162624/GI...-Pictured.html

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 19.03.2012. u 19:45.
Staro 19.03.2012., 22:15   #287
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Staro 19.03.2012., 22:29   #288
Ordem
Banned

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Pitam se bas kad ce dx12 i koliko ce ove grafetine bit u modi?
poooolako, nismo se jos ni dx9 rijesili

lijepa slikica na ovom gigabyte cooleru btw, izgleda mocno
ha cak su i pci-e pinove u plavo obojali
Ordem je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2012., 23:06   #289
kripton
Cars & Tunning
Moj komp

kripton's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Ajd molim vas, ja sam još na 8800 seriji i evo ide Crysis naa evrđ 35fps 1920- very high bez aa i bf3 medium 1920x1080 muljti na nešto sitno iznad 40fps-a
A pljunio sam za grafu 1867kn i još 400kn za drugu kad je počelo trokirat pomalo

A da su skuplje danas jesu. Ja sam 8800GT u 2mj 2008 kupio i prezadovoljan sam, tj. isplatila je sama sebe a to je kao bila high-end grafa tad.
Već polako dolazi vrijeme za skoknit na nešto drugo da se može nastaviti igrat na high detaljima a ove điforsice izgledaju jako primaljivo po perf.

Dapače, GTX 680 mi se čini više jača od HD 7970 nego 7970 u odnosu na 580 po onih par benchova, naravno izuzev mw3

Zadnje izmijenjeno od: kripton. 20.03.2012. u 22:56.
kripton je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2012., 00:17   #290
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Citiraj:
Autor Ordem Pregled postova
poooolako, nismo se jos ni dx9 rijesili

lijepa slikica na ovom gigabyte cooleru btw, izgleda mocno
ha cak su i pci-e pinove u plavo obojali

To je ista slika kao referentna Giga gtx 470..
U 2013 ce e sigruno pojavit dx12. Trenutno je valjda tek 40tak% ili malo vise igri u dx11 iako je dobar dio njih kao dx11.

7970 je brza od 580 nekih prosjecno 20 i sitno % u vecim rezolucijama vise zbog kolicine memorije. 2gb ce bit optimalno za 680 ionak nebu imala dosta masti da tjera rezolucije i aa u igrama koje ce zahtjevat vise od 2gb. Dosta igri vec u 1600p ubiju 7970 sa malo aa a memorije ima vise nego dosta, primjera radi. Ta kolicina vrama je cisti marketing u zadnje vrijeme.
Staro 20.03.2012., 13:36   #291
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
To je ista slika kao referentna Giga gtx 470..
U 2013 ce e sigruno pojavit dx12.
Prvo dolazi dx11.1 sa win 8.
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2012., 22:09   #292
KorisNick
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor klem Pregled postova
hm svaki proizvod ima svog kupca, nekome je skupa grafička od 5000kn nekome nije, a to što ti razum govori da nam deru kožu...ha jebiga nemoj kupit pa ti neće oderat kožu . Ima kartica od 200 -5000kn. Može slobodno kupit tko hoće karticu u nižem cjenovnom razredu. Svatko će si kupit ono što može ili čime će zadovoljit vsoje potrebe. Cijena je takva kakva je i mijenja se tek ako je potražnja premala ili te konkurencija malo zezne.

Tržište kartica samo usporedi s identičnom situacijom našeg tržišta mobilne telefonije prije dolaska Tele2. Tvoj razum bi reko da nam deru kožu, cijene nisu išle dolje i svi su koristili skupe usluge i trošili koliko su mogli putem bonova ili imali skupe pretplate. Pojavio se tele2 koji je unio kaos i drastično utjecao snižavanje cijena što su ostali operateri morali pratiti.

Tako je i s karticama. Pošto nema nekog trećeg igrača, gledaš što ti odgovara od postojeće ponude u određenom cjenovnom rangu i svi sretni i zadovoljni .

Ili natjeraš 50 milijuna potrošača ( ili kolko već ) da ne kupuju kartice i tako utječu na cijenu . Svaka čast ako uspiješ u tome
Slažem se, al ta ekonomska politika mi je totalno glupa. Dakle nabijaju cijene svijesno, nenormalno i onda kad se pojavi adekvatna tj. kvalitetna konkurencija koja ponudi isti proizvod za manje novce, e onda se tek idu korigirat. Što jasno upućuje na to, da im se poslovanje bazira samo na profitu. Fućka se njima, koliko su oni cijenu digli u nebesa, dok god je mogu imat tako visoku oni je drže. Fali definitivno konkurencije, brijem da se pojavi još samo jedan kvalitetni grafički div, tipa Nvidije ili AMD-R da bi cijene drastično pale dolje, na zadovoljstvo svih nas malih kupaca. Al .ebiga načekat ćemo se, jer ne vidim baš u skoroj budućnosti neku zdravu konkurenciju ovoj dvojki Nvidia AMD-R.
Staro 20.03.2012., 22:13   #293
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Nebi cijene pale drastično, možda nebi pale ništa.

Koliko je proizvođača automobila, pa se opet auti neprodaju za kikiriki... Treba smiriti strasti, i pričekati da se malo cijene stabiliziraju i to je to.
Staro 20.03.2012., 22:15   #294
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Slažem se, al ta ekonomska politika mi je totalno glupa. Dakle nabijaju cijene svijesno, nenormalno i onda kad se pojavi adekvatna tj. kvalitetna konkurencija koja ponudi isti proizvod za manje novce, e onda se tek idu korigirat. Što jasno upućuje na to, da im se poslovanje bazira samo na profitu. Fućka se njima, koliko su oni cijenu digli u nebesa, dok god je mogu imat tako visoku oni je drže. Fali definitivno konkurencije, brijem da se pojavi još samo jedan kvalitetni grafički div, tipa Nvidije ili AMD-R da bi cijene drastično pale dolje, na zadovoljstvo svih nas malih kupaca. Al .ebiga načekat ćemo se, jer ne vidim baš u skoroj budućnosti neku zdravu konkurenciju ovoj dvojki Nvidia AMD-R.
To se u marketingu, prevedeno na nasem jeziku zove pobiranje vrhnja, znaci potraznja je veca od ponude i iskoristis sto je vise moguce tu situaciju. To nije nista cudno.
Staro 20.03.2012., 22:16   #295
KorisNick
Banned
Moj komp

Citiraj:
Nije sica ali nije ni 6000.

Izvini, al meni tata nije Todorić, a boga mi nisam ni purger da me dobar posao čeka odmah iza ugla. Slažem se ja s tobom, ne plačem, već gledam stvari malo realnije. Ako jedna televizija vrhunskih dimenzija, dođe 2000 kn kako može pišljiva grafička koja ti stane u ruku doć 4-5000 gdje je tu logika? 20-30 posto bi cijene trebale bit niže, to bi bila neka realna cijena tih proizvoda, a zašto nije jebat ga, nije jer se kupuje i jer kao što reče profil iznad njima je 500 dolara, ko nama 50, pa im nije problem odvojit toliko para za jedan proizvod. A u našoj državi, gdje cijeli mjesec ljudi rade za 3-3,5 ili 4-4,5 tisuća kuna to je problem. Pogotovo kad uzmeš u obzir, koliko nas ne radi, pa treba starce pitat te pare, a starci kažu a čuj sine odi si pa ih zaradi. Kažem, sve je to zakon tržišta, a činjenice vele da smo mi dosta nezaposleni i dosta siromašni, tako da nam je suđeno snizit si malo kriterije i kupit si jeftinije proizvode.
Staro 20.03.2012., 22:20   #296
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Ako jedna televizija vrhunskih dimenzija, dođe 2000 kn kako može pišljiva grafička koja ti stane u ruku doć 4-5000 gdje je tu logika?
De molim te, ovaj put mi stvarno reci u kojoj trgovini ti kupiš televizor vrhunskih dimenzija za 2000kn? Aj nemoj ko prošli put što nisi htio reći di uzimaš top procesore tak jeftino!
Staro 20.03.2012., 22:45   #297
Ordem
Banned

Citiraj:
Slažem se, al ta ekonomska politika mi je totalno glupa. Dakle nabijaju cijene svijesno, nenormalno. Što jasno upućuje na to, da im se poslovanje bazira samo na profitu.
dobrodosao u kapitalizam.

naravno da nabijaju cijene svijesno i nenormalno posto:

1) unatoc takvim cijenama uspiju prodati sve (zakon ponude i potraznje - sto veca potraznja za necim, to veca i cijena proizvoda)

2) nemaju trenutno konkurencije i mogu odredjivati cijene novog hardwera

doista ne vidim sta je tebi tu sporno
takva praksa postoji vec duze od stoljeca.

sigurno se nece odmah u startu prilagodi tebi koji si mozes priustit samo jeftini/srednji segment grafickih pa ponudit 680 za max 2000kn

nema veze sto mogu prodat sve sto proizvedu za duplo vise.

doista ne vidim u cemu je problem

ako si ne mozes priustiti high end kupi si middle/low end
ti bi i ovce i novce, tj sve najbolje komponente po pristupacnoj cijeni

nvidia, ati, intel i ostali sigurno sa dobrim razlogom naplacuju toliko high end komponente
da znas koliko im dodje R&D za svaki od tih cipova (i to pogotovo kad se prelazi na nizi proizvodni proces)...moraju nekako pokriti te troskove.

Citiraj:
Fali definitivno konkurencije, brijem da se pojavi još samo jedan kvalitetni grafički div, tipa Nvidije ili AMD-R da bi cijene drastično pale dolje, na zadovoljstvo svih nas malih kupaca. Al .ebiga načekat ćemo se, jer ne vidim baš u skoroj budućnosti neku zdravu konkurenciju ovoj dvojki Nvidia AMD-R.
konkurencija je itekako zdrava sto se tice low enda (ponajvise zahvaljujuci intelu)
a i middle enda posto se te graficke dobro prodaju
Staro 20.03.2012., 22:50   #298
klem
Premium
Moj komp

Citiraj:
jebiga tak ti je to kad nema konkurencije . XGI je nešto proabavao sa svojim volari karticama prije nekih 10 godina ali su brzo odustali . Žao mi je također kyro kartica, ali šta je tu je
Staro 20.03.2012., 23:29   #299
Ordem
Banned

Leaked GeForce GTX 680 2GB Benchmarks

http://www.ggmania.com/?smsid=32621

ovaj put izgleda malo legitimnije ako je doista sa tom's hardwera
Staro 20.03.2012., 23:43   #300
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Citiraj:
Izvini, al meni tata nije Todorić, a boga mi nisam ni purger da me dobar posao čeka odmah iza ugla. Slažem se ja s tobom, ne plačem, već gledam stvari malo realnije. Ako jedna televizija vrhunskih dimenzija, dođe 2000 kn kako može pišljiva grafička koja ti stane u ruku doć 4-5000 gdje je tu logika? 20-30 posto bi cijene trebale bit niže, to bi bila neka realna cijena tih proizvoda, a zašto nije jebat ga, nije jer se kupuje i jer kao što reče profil iznad njima je 500 dolara, ko nama 50, pa im nije problem odvojit toliko para za jedan proizvod. A u našoj državi, gdje cijeli mjesec ljudi rade za 3-3,5 ili 4-4,5 tisuća kuna to je problem. Pogotovo kad uzmeš u obzir, koliko nas ne radi, pa treba starce pitat te pare, a starci kažu a čuj sine odi si pa ih zaradi. Kažem, sve je to zakon tržišta, a činjenice vele da smo mi dosta nezaposleni i dosta siromašni, tako da nam je suđeno snizit si malo kriterije i kupit si jeftinije proizvode.

Nemam ni ja Todorica, fala boga da nemam takvog starog ( jer bi vjerojatno vozio neki Mercedes SL i trosio tisuce eura po cajkama na sponzoruse i vjerojatno zavrsio na Karibima na odikavanju od neceg) i imam placu u toj kat a zadnjih 10 godina i vise stalno imam love za gluposti. Prije sam si mogo uzet neki Autic od te lova a danas se zadovoljim komadom boljeg HWa. Ne sjedim doma i placem nego iskoristim svaku priliku da uzemem sto sastrane i trudim se da sto manje gubim kad vec kupujem i prodajem.

AMD je zajedo ovaj put jer su stavili previsoku cijenu sa 7970. Mogli su komotno ic sa 100$ nize pa bi i 680 bila jeftinija a druga stvar je 28nm koji jos nije uhodan. Da je Nvidia prva izasla mislim da bi i oni napucali takvu cijenu. Moglo bi bit svega uskoro jer lufta za spustanje ima puno kod oba tabora..

Evo Afterburner vec radi. Voltaza i sve bez kemijanja ili cekanja. Vjerojatno su i driveri vec dobri.
http://www.techpowerup.com/162719/MS...-Tweaking.html

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 21.03.2012. u 00:05.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na