|
![]() |
#451 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
coby tj. kyros iz čipoteke po svemu sudeći ima prolaznu ocjenu, barem po testerima koji su dobili tablete na korištenje. mada je loše što su dobili 10" modele, umjesto da su dali sva tri modela, pa nek' ljudi odluče. po meni, problem kyros tableta je što ima potpuno isti hardver kao i ne toliko uspješni model joyplus 778. čak su i izvana isti. prvih dana su i joypluse hvalili, dizali u nebesa da bi kada su se počeli prodavati počelo pokazivati da su neke stvari bile marketinški trikovi iliti navlakuše, neke stvari (3g, prvenstveno) su se dale pokrenuti tek poslije kopanja po sistemskim datotekama i nezaobilaznog rootanja, što je de facto značilo i momentalni gubitak garancije. pa ja za sada, već sam napisao, ne bih tako zdušno navijao za kyrosa. je, sve je to lijepo na službenim stranicama , ali tko garantira da će se oni baš tako trsiti da ispravljaju bugove, rade na razvoju novog androida... nije nemoguće da jednostavno kažu "taj-i-taj tablet nije dovoljno jak da gura android verzije 4, pa ćemo ostati na 2.5.6". pa se vi gospodo kupci da-ne-kažem-što... pa bih ja onu daljinu od linksa i čipoteke ipak zanemario i otišao pogledati i jednog i drugog. s time da ne znam zašto links, kad je u portiu jeftiniji 194 kune. odbiješ slanje, i opet si na dobitku za 160kn što je jedna dobra sd kartica od 16gb. znači, gledanje u linksu, naručivanje u portiu. a ako si u zagrebu, onda nemaš ni poštarine. ;-) što se tiče ovog prilagođavanja androida. do verzije 3.0, svi su bili za male ekrane na mobitelima. znači, nije bilo pitanje da li aplikacije rade ili ne, nego kako one izgledaju na ekranu. jer, sve što je do jučer bilo pisano za rad u okomitom položaju, odjednom se radilo na tabletu, na horizontalnom ekranu i na koncu je sve to izgledalo jako čudno. pa su se domislili jadu i napravili android 3.x koji je bio kao optimiziran za tablete, no trajao je manje od pol godine jer ni developeri nisu radili dvije verzije svojih aplikacija jer nije bilo smisla. pa se brže bolje napisao 4.x koji recimo to tako, kombinira i optimizira prikaz aplikacija kako za mobitele tako i za tablete. bottom-line: razlika 2.x i 4.x je najviše na površini, tj, kako sve to lijepo izgleda, no, osnovno izvršavanje aplikacija je isto na obje platforme. naravno, s vremenom će se pojavljivati sve više aplikacija koje će raditi samo na tabletima, ali, opet će to biti zbog preslabog hardvera u telefonima. s obzirom na količinu aplikacija na android marketu, sumnjam da netko neće naći nešto što mu odgovara bez obzira na čemu koisti tu aplikaciju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
4:3 i minimalno 9,7" ekran, za ne više od 2000 (možda malo iznad) - nema baš puno opcija kod nas, jel? Primarna upotreba: PDFovi, stripovi, surfanje; multimedija i igranje nisu toliko bitni. Gledam malo po netu, ovo mi se jako sviđa i po recenzijama djeluje vrijedno truda oko nabavke, samo .. kako do toga? Recimo, da i nađem nekoga da mi ga donese po Newegg cijeni, treba li mi još što osim eventualno pretvarača za struju? Alternativno, Coby ima 10" Kyros model s 4:3 ekranom, al jedino taj Chipoteka nema u ponudi; nisam siguran da se isplati gnjaviti sa nabavkom izvana. Treća opcija - iPad. Najslabiji prvi bi se mogao naći po oglasnicima za oko 2K (možda eventualno i dvojka ako cijena padne kad izbace trojku). Iako mi je jako privlačan, odupirem se padanju na marku jer mi ne treba za šminku pa bih rađe uzeo nešto funkcionalnije. Ima li tko još kakav prijedlog? Dakle, wide ekran ne dolazi u obzir, kao ni manje od 9,7" - od ostalog što upadne u cjenovni rang. Hvala ![]()
![]() |
#453 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Imam i ja pitanje, ovak kad gledamo sta je bolje za igre i surfanje, Prestigio 5080B ili 3384b nije mi bitan ekran, al ovak hardwareski sta je bolje? Ima ponuda za 1200kn polovni 5080 ili novi 3384 za 1100kn, pa sta je vasa preporuka, ili neki drugi u tom rangu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#455 | |
Premium
|
Citiraj:
ono ne vrijedi tih novaca. na papiru je ok, ali što kada ti ga i donesu, čak da si i izbjegao carinu i porez. što sa supportom, što sa servisom, što sa updateom softa?? za coby (čipoteka), kontaktiraj njih, ako ne, vidi sa cobyjevih stranica da li šalju u HR i da li ti mogu dati "declaration of conformity" za taj tablet, pa ćeš ga barem moći uvesti. za igranje ti nije ni jedan, jer će ti svaka novija igra, napisana primarno za dvojezgrene procesore ili trzati ili uopće neće startati. hardverski od ta dva je bolji 5080. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#456 | |
These go to 11
|
Citiraj:
Hvala na odgovoru. Ma, baš sam se zagrijao za taj Le Pan II, posebno nakon par pogledanih recenzija na jubitou. Nađem li način za nabavku, riskiram pa kud puklo ![]() Nego, što je s novim RiTT pravilnikom (vezano uz narudžbu uređaja kojeg nema na našem tržistu)? Jel bi bilo problema/dodatnih plaćanja povrh očekivanog PDVa i kojekakvih taksi?
![]() |
![]() |
#459 |
Premium
|
NP! EDIT: jesi vidio ovo: http://shop.megatrend.com/Tablet/Rad...760mg1601.html čini mi se da se uklapa u tvoje zahtjeve Zadnje izmijenjeno od: viking.software. 07.03.2012. u 21:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
These go to 11
|
Ma, ne djeluje loše, ali koliko čitam uokolo malo tko je pretjerano oduševljen tim modelom; ipak, ne bih puno razmišljao da je cijena ispod 2000. Naletio sam na još jedan, no opet ga ne vidim kod nas: http://arnovatech.com/products/g2/ar...try=cz&lang=en Uglavnom, nije mi pretjerano hitno za kupovinu. Još ću kopati okolo i čekati neku bolju priliku.
![]() |
#461 |
Premium
|
a gle. ako nije hitno, onda čekaj. ako ti je ovo overkill po pitanju cijene, onda ipad jedinica, mislim da idu već oko 1800kn. naravno. rabljeni, ali se da naći ih jako očuvanih. što se arnove tiče. gle, ni trenutna serija arnove nije posebno hvaljena, tako da se bojim da će o ova imati poneku grešku. ista stvar se desila sa mogelom G9 80. ljudi su čekali model G9 10" model, kad tamo sve isto kao i model 80, samo povećani ekran i sve što je bilo dobro je i dalje dobro, a sve loše je i dalje loše. tako da... ne znam. tvoji su novci, samo, kada ovoliko čekaš, uvijek će ti se pojaviti nešto novije, bolje, jače, brže i na kraju nikada ništa ne kupiš od silnog čekanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Arnova i Archos su hardverski identični modeli, ali mislim da Arnova ima problema sa Marketom tj. da nema podršku za njega već za s*anje od AppsLib-a.
![]() |
#463 | |
These go to 11
|
Citiraj:
Znam kako ide s čekanjem informatičke robe ![]() Kupit ću nešto u dogledno vrijeme, to je sigurno; ne da mi se vucarati laptop okolo, tablet je idealno rješenje (za ono što meni treba, naravno, ne zamjena za laptop). E sad, jel to ovaj mjesec ili idući - ne igra bitnu ulogu. Rekao sam da ne očekujem čuda, no ako već uzimam nešto što po svoj prilici nije baš najsretnija opcija (npr. onaj Viewsonic), ne želim preplatiti - skoro 2500 za njega je previše. Da zaključim, misao vodilja: 2000 plafon (za nešto ne baš vrhunsko ali solidno upotrebljivo, ili nešto tipa polovni iPad), preko toga samo ako bih naletio na nešto što bi mi se iznimno svidjelo (tipa onaj prokleti Le Pan; btw, poslao sam im prije par dana upit glede planova za svjetsku distribuciju, nema odgovora zasad).
![]() |
![]() |
#464 |
Premium
|
gle, ja znam što bih ti predložio, ali to je ili 8" ili 10". s time da je 8" 4:3, a 10" uglavnom su svi wide. tako da.... ipad jedinica i to je to. ne znam, možda netko iskoči sa kakvim prijedlogom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Isao gledati Archos u Elipsu (konstrukcija nista spektakularno ali cisto OK) i surfajuci preko moba trazeci specifikacije (posto u Elipsu nisu imali) naletim na sluzbenim stranicama da i 80 i 101 imaju ICS upgrade pusten prije par dana. Zanima me je li itko probao na sta sve to skupa slici ? 80 mi se za nekakvih 2.2k kuna ne cini losa kupnja posto navode da ima 1.5GHz proc (sto bi trebala biti Turbo varijanta tog tableta) dok 101 ima 1GHz za 3000 kuna (za te novce radije nadjem polovni prvi Transformer). Misljenja ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Premium
|
Samo mu provjeri ekran prije kupnje jer su imali problema s njime. Sve drugo ok. Što se tiče updatea na ICS, dobro si pročitao http://www.archos.com/corporate/pres...0120308_en.pdf
![]() |
#469 | |
These go to 11
|
Citiraj:
Izgleda da ću se strpiti još malo, evo ga novi favorit: Coby MID9742-8 Cjenovno taman, nadajmo se samo da će ga Chipoteka imati u ponudi kad izađe.
![]() |
![]() |
#470 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Posto sam prodao laptop volio bi si kupit tablet, spreman sam izdvojiti 1300-1400 kn kolko sam dobio za laptop, jel bi mogao dobit neku preporuku od nekog iskusnog kaj uzeti, znam da nemogu puno ocekivat za te novce al situacija je takva kakva je. Od vaznosti je kamera, usb, hdmi izlaz Malo sam gledao po nabavi i po nekim ducanima pa su mi ovi modeli zapeli za oko pa ako je itko imao kakva iskustva nek napise il predlozi PRESTIGIO MultiPad 3384 http://www.instar-informatika.hr/tab...3384b/PMP3384B PDA ENERGY TABLET i824 http://www.optimum-online.hr/detalji...ergy-i824.aspx GoClever TAB T72 http://www.optimum-online.hr/detalji...ab-t72-hr.aspx Zadnje izmijenjeno od: panisher20. 13.03.2012. u 00:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Premium
|
Teško ćeš naći nešto pošteno za tu lovu. Od ovih koje si naveo, samo prvi nešto vrijedi. EDIT: kupi na tržnici polovni 5080B. Bolje od toga nećeš naći. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=230623
![]() |
#473 |
Premium
|
Ne znam kako GoClever stoji s updateima i podrškom za tablete. Znam da su za navigacije bili katastrofa. I dalje stojim iza preporuke 5080B sa tržnjaka. Taman je izašao neki update kojim su ljudi oduševljeni jer je njime poboljšana funkcionalnost tableta. http://forum.pcekspert.com/showthrea...=226261&page=5
![]() |
#474 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
dakle, od ova tri ni jedan. pogledati prestigio 5080, 7070, ili ako baš želiš energy, onda i828. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
Vidim da svi ovdje razmišljaju o ovim Cobyima pa da dam svoje mišljenje: Hardverski djeluju jako pristojno, gledajući po netu da se zaključiti da i rade sasvim ok, ALI, i ovo ali je ko kuća veliko, dokle god nemaju android market (ilitiga sada Google play) ja ne bi na nj ni bicikl naslonio ![]()
![]() |
#477 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
no, u svakom slučaju radije preporučiti prestigia nego cobyja. ako ništa, onda zbog podrške. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Ekipa... trebao bih Vašu stručnu pomoć oko izbora tableta... bira se tablet za poklon starijoj osobi. Čitajući sve postove u ovoj temi bacio sam oko na POV tegra 10" http://www.magazinrs.hr/pointofview-...TAB-TEGRA-10-1 Prestigio PMP 5080B http://www.links.hr/index.php?option...kl=010.122.001 Cijena bi bila max do 2.000 kn. Jel može kakva usporedba ova dva modela? Preporuka za te novce (uvjet je da bude novo i da nije iz oglasnika). Dal je moguće na ova dva spojiti stick za internet? Hvala
![]() |
|
|