Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.03.2012., 23:44   #2011
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Moguće samo skini sa Marketa neku drugu tipkovnicu, tipa Go Keyboard koja uz standardnu QWERTY ima i ovu običnu.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2012., 23:49   #2012
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

Datum registracije: Mar 2012
Citiraj:
Autor obbywan Pregled postova
Da li postoji mogucnost da se kao default tastatura za kucanje poruka i svega postavi ona klasicna, sa po 3 slova na svakom broju?

Mnogo mi je sitna ova full qwerty.
Originalni 2.3.5 i moj mod imaju u sebi Huawei tipkovnicu koja ima i tu mogućnost.

Ako ne želiš mijenjati rom, skini s marketa GOkeyboard
Fundowsky je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2012., 00:05   #2013
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
Citiraj:
Autor Huawei Pregled postova
mi mozes rec kak da ga ukljucim..u postavkama nis ne pise..moram neki driver instalirat il? (android 2.3.5 rootan)

naš mobitel je kompatibilan za nfc, tako sam ja pročito na gsm areni ili negdje jos prije 5 mjeseci, znači podržava nfc, mozda moze samo primit podatke, ili ima ugrađen nfc al huawei nije izdao jos softwear za njega

Fundowsky rom mi na benchmarku pokaziva 1307, bez sd kartice, 3d graphic je 568 .... zadovoljan, baterija najbolja među svim romovima

samo imam problem, kad uđen na youtube, i pokušam pokrenut vide, piše prekinuta veza s posljužiteljem... inace mi je to na svim romovima radilo.. e i u postavkama-mobilne mreže.. nemaš opciju- uključi stalno uključenu podatkovnu vezu

Zadnje izmijenjeno od: goranszd. 11.03.2012. u 01:05.
goranszd je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2012., 02:26   #2014
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ja sam si danas instalirao nove drivere za Adreno 200 GPU, editirao build.prop i njemu uključio hardversku akceleraciju. Cepam na antutu benchmarku 1291 bod bez SD kartice na Tele2 2.3.3 ROM-u. Ptice su se nešto sitno poboljšale, ne štekaju toliko.

EDIT: Netko je pitao za supercharger skriptu na orginalnom ROM-u: http://forum.xda-developers.com/show...postcount=5021. Instalirao sam ovu U9RC6.9 verziju, ima popriličan broj novosti za razliku od verzije 8. Uglavnom šema je da se prioriteti za aplikacije upisuju u build.prop i potrebno je ručno podesiti datoteku 99SuperCharger koja se nalazi u /data/ namjestit da se pokreće iz Script Managera prilikom podizanja sustava. Sad je launcher Bullet-proof odnosno Hard to kill. Ne znam koliko sve to dobro radi jer je skripta usput obrisala i dalvik cache ().

Javim sutra, ode ajati.

EDIT: Radi odlično

Zadnje izmijenjeno od: tutix. 11.03.2012. u 18:37. Razlog: Dodan info u SC skripti
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2012., 03:44   #2015
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

Citiraj:
Autor goranszd Pregled postova
samo imam problem, kad uđen na youtube, i pokušam pokrenut vide, piše prekinuta veza s posljužiteljem... inace mi je to na svim romovima radilo.. e i u postavkama-mobilne mreže.. nemaš opciju- uključi stalno uključenu podatkovnu vezu

Fix za kratke melodije, youtube i ono što ne prikazuje stalno uključenu podatkovnu vezu. Javite ako radi/ne radi. Instalirati iz recovery, ne treba wipe.

VAŽNO!!! Zbog bržeg podizanja sustava, boot animacija je isključena, zato nemojte se uplašiti i početi vaditi bateriju... Nakon huawei loga samo pričekajte...

EDIT: Nadam se da će i vama nakon ovog fixa benchmark biti 1628 kao i meni. vrijednosti su: 124, 234, 21, 293, 613, 150, 37, 156

EDIT2: Uključit ću update u verziju 1.2 pa staviti navečer.

Zadnje izmijenjeno od: Fundowsky. 11.03.2012. u 16:43.
Staro 11.03.2012., 11:49   #2016
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

radi sve, hvala ti... nema boot animacije stoji crno 2 min prvi puta, inače sve radi

Zadnje izmijenjeno od: nino. 11.03.2012. u 12:10.
Staro 11.03.2012., 12:01   #2017
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

pa napisao sam da boot animacije nema

Zadnje izmijenjeno od: nino. 11.03.2012. u 12:11.
Staro 11.03.2012., 12:16   #2018
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

znam, neg sam reka namjerno da potvdim da je nema itd... ja sam izbrisao aplikacije cpu master i jos neke, to smijem, neve nesto remetit u sustavu?

Zadnje izmijenjeno od: nino. 11.03.2012. u 12:36.
Staro 11.03.2012., 12:18   #2019
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

cpu master nije defaultna sistemska, pa neće biti problema, ostalo ne znam što si brisao
Staro 11.03.2012., 12:40   #2020
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

izbrisao sam link 2 sd, ona se isto normalno u aplikacijama briše, a sistwem app removerom sam od r lunchera izbrisdao luncher pro i jedan huaweijew, jedan sam ostavio ako budem radio ikad reset, a pro sam izbriso jer koristim go luncher, bolji mi , naviko se... i izbrisao sam all backup... to isto nikad nekoristim, i tothem weather... a dobro radi sve super, na benchu pokaziva 1423, proc je na 600mhz, nedižem ja to kad mi je fluidan

Zadnje izmijenjeno od: nino. 11.03.2012. u 13:22.
Staro 11.03.2012., 13:41   #2021
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
izbrisao sam link 2 sd, ona se isto normalno u aplikacijama briše, a sistwem app removerom sam od r lunchera izbrisdao luncher pro i jedan huaweijew, jedan sam ostavio ako budem radio ikad reset, a pro sam izbriso jer koristim go luncher, bolji mi , naviko se... i izbrisao sam all backup... to isto nikad nekoristim, i tothem weather... a dobro radi sve super, na benchu pokaziva 1423, proc je na 600mhz, nedižem ja to kad mi je fluidan
Latin ti je tipkovnica,vendig ti je market,ja sam to sve maknuo,jel mi ne trebaju dvije tipkovnice,sound recorder,i sve one live papere.
dulesbj je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2012., 14:10   #2022
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

Citiraj:
Autor dulesbj Pregled postova
Latin ti je tipkovnica,vendig ti je market,ja sam to sve maknuo,jel mi ne trebaju dvije tipkovnice,sound recorder,i sve one live papere.
znam da je vendig market, zasto si market maknuo.. smije li se obrisat HwIME ima ikonicu plava kugla u njoj huawei znak

Zadnje izmijenjeno od: goranszd. 11.03.2012. u 14:19.
Staro 11.03.2012., 14:48   #2023
mrleri
Registered User

Citiraj:
06. Spojite mobitel na računalo, NE PALITE USB STORAGE
07. Instalirajte drivere za mobitel na računalo
08. Pokrenite SuperOneClick i pritisnite ROOT tipku, pustite ga da odradi svoj posao (prihvatite ako vas zatraži instalaciju drivera)
.

kada pokrenem na SuperOneClick fajl root otvore mi se u tom fajlu još 3 mogucnosti..pa mi nije jasno što mobitel ili to odradjuje samo
mrleri je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2012., 16:50   #2024
Caks
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
jel normalno da pri paljenju moba nema vise one animacije ljubicaste od huaweia? umjesto te mi animacije pise plavo android? to tak treba il..
i jos jedno pitanje..posto je garancija 2god pa ak nes zeznem kak da vratim stari rom da ovi ne skuze u servisu..hvala unaprijed..super ste
Caks je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2012., 19:23   #2025
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

Citiraj:
Autor Huawei Pregled postova
jel normalno da pri paljenju moba nema vise one animacije ljubicaste od huaweia? umjesto te mi animacije pise plavo android? to tak treba il..
i jos jedno pitanje..posto je garancija 2god pa ak nes zeznem kak da vratim stari rom da ovi ne skuze u servisu..hvala unaprijed..super ste
a war je negdje stavio tele 2 rom, neznam di potrazi po postovima, ja ga imam na kompu, ima i opis kako ga stavit.. koji rom si stavljao da ti je plava android animacija

Fndowsky- u aplikacijama, nema mi opcija željena instalacija aplikacija... ovo ostalo sve super

Zadnje izmijenjeno od: goranszd. 11.03.2012. u 21:00.
Staro 11.03.2012., 22:10   #2026
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

Citiraj:
a war je negdje stavio tele 2 rom, neznam di potrazi po postovima, ja ga imam na kompu, ima i opis kako ga stavit.. koji rom si stavljao da ti je plava android animacija

Fndowsky- u aplikacijama, nema mi opcija željena instalacija aplikacija... ovo ostalo sve super
meni ima... skini fix opet i instaliraj
Staro 11.03.2012., 22:23   #2027
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
pa ako stavis original noviji ROM od Huawei-a, mislim da bi ti garancija trebala vaziti. Samo ne bi smio rootati, s time se gubi garancija (iako to u servisu rijetko gledaju pa bi po mojem iskustvu primili i rootani mob na popravak).
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2012., 23:21   #2028
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

Citiraj:
Autor Fundowsky Pregled postova
meni ima... skini fix opet i instaliraj
jesam dva put, i reinstaliro cijeli rom i fix stavio opet nista, ni frendu nema.. prijasnji romovi su pravilno pobrisani
Staro 11.03.2012., 23:27   #2029
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
EDIT: Netko je pitao za supercharger skriptu na orginalnom ROM-u: http://forum.xda-developers.com/show...postcount=5021. Instalirao sam ovu U9RC6.9 verziju, ima popriličan broj novosti za razliku od verzije 8. Uglavnom šema je da se prioriteti za aplikacije upisuju u build.prop i potrebno je ručno podesiti datoteku 99SuperCharger koja se nalazi u /data/ namjestit da se pokreće iz Script Managera prilikom podizanja sustava. Sad je launcher Bullet-proof odnosno Hard to kill. Ne znam koliko sve to dobro radi jer je skripta usput obrisala i dalvik cache ().

Javim sutra, ode ajati.

EDIT: Radi odlično
Hvala ti na ovome. Sad je to to što se tiče launchera
Staro 12.03.2012., 01:54   #2030
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

Citiraj:
Fundowsky- u aplikacijama, nema mi opcija željena instalacija aplikacija... ovo ostalo sve super
klurosuMOD 1.2 by Fundowsky

sadrži fix od ranije za youtube, kratke melodije... i malo izmijenjene aplikacije... za one koji prvi put stavljaju, boot animacije NEMA, pa nemojte početi vaditi bateriju...

Zadnje izmijenjeno od: Fundowsky. 12.03.2012. u 04:44.
Staro 12.03.2012., 07:07   #2031
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Pitanjce: Nabavih ovaj mob ima mjesec dana, tele2 gore, ništa dirano. Baterija trajala recimo 2 dana, zavisno koliko sam drko po njemu, znala je i više. Odjednom jučer mi se ugasio nakon 11 sati od punjenja. Igrani bubble shotsi 10 minuta i to je to. Nikakav wifi ili gps. Par razgovora svega. Sinoć ga napunio, i u 10 navečer skinuo s punjača. Sad u 7 ujutro baterija je na pola. WTF? U međuvremenu niš nije rađeno na njemu, jedino budilica bila aktivirana. Da ga nosim na garanciju?

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je online   Reply With Quote
Staro 12.03.2012., 10:55   #2032
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Pitanjce: Nabavih ovaj mob ima mjesec dana, tele2 gore, ništa dirano. Baterija trajala recimo 2 dana, zavisno koliko sam drko po njemu, znala je i više. Odjednom jučer mi se ugasio nakon 11 sati od punjenja. Igrani bubble shotsi 10 minuta i to je to. Nikakav wifi ili gps. Par razgovora svega. Sinoć ga napunio, i u 10 navečer skinuo s punjača. Sad u 7 ujutro baterija je na pola. WTF? U međuvremenu niš nije rađeno na njemu, jedino budilica bila aktivirana. Da ga nosim na garanciju?
Koji datum proizvodnje ti pise na bateriji? kolko se sjecam navodno su prvi mobiteli koji su dosli u hr imali baterije proizvedene negdje u 4 mjesecu ako se ne varam, i s njima je znalo biti problema sa kapacitetom, i mislim da je servis to uredno mjenjao...
KeiOffice je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2012., 11:09   #2033
spider3
Registered User

Eto poslije mog prvog posta i pitanja zasto sve ovo radite odlučih i ja napraviti ili pokušati napraviti ovo što radite.
Postaviću par pitanjaca pošto sam siguran da kod mene neće proći glatko kao kod vas

1. Skinuo sam službeni rom i sad imam onaj 2.3.5 pa me zanima,pošto nemogu instalirati SuperOneClick(valjda zbog drivera) tj kad stisnem u fajlu root otvori mi se jos 3 mogucnosti..pa onda sam izgubljen.
2.ako zelim instalirati custom recovey te stisnem instalacija.bat otvori se na kompu crni menu ali ništa se ne dešava i mob se ne restarta
3 zanima me dali onda mogu zapravo upotrebiti onu prvu verziju od "codiaca" za root i orginal ROM tj fleshatu unbranded firmware sa orginalom te onda napraviti root kao sto je objašnjeno u prvom postu bez onog dodatka......ili imate koju drugu ideju pošto ipak o to napraviti pa kud puklo da puklo
spider3 je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2012., 12:14   #2034
dudum48
Registered User
Moj komp

dudum48's Avatar

Kako dobiti neki znak da poziv dolazi sa preusmjerenog telefona?
Nemam nikakvu strelicu ni obavijest...
dudum48 je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2012., 12:25   #2035
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

@spider3: pokusaj ponovo procitati prvih 2-3 stranice, pa ima tema android root & stuff (LINK )
Samo citaj pazljivo i s razumijevanjem i sve ce ti biti jasno. Nikome se ne da objasnjavati ono sto je vec n puta objasnjeno i napisano na forumu...
Staro 12.03.2012., 13:18   #2036
tincha95
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
jedno pitanje.. vidi da goran i fundowsky pricaju o bateriji! mene zanima kako njima baterija drzi po 4 dana?! ja idem na fejs(preko opere) malo gmail i malo 24 sata i sa 100% mi baterija za nekih pola sata padne na 50%... kako je to moguce?!?! btw imam rom od fundowskog!
tincha95 je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2012., 13:32   #2037
W.Digital
Banned
Moj komp

Jel ko uzimao ovaj mobitel u zadnje vrijeme u tele2?
Nema ga više u ponudi koliko vidim...

EDIT:
Da, sad ga nudi, prije sat vremena je stalno ozbacivalo da nema ni jednog huaweia u ponudi.

Zadnje izmijenjeno od: W.Digital. 12.03.2012. u 13:38.
W.Digital je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2012., 13:33   #2038
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Citiraj:
Autor W.Digital Pregled postova
Jel ko uzimao ovaj mobitel u zadnje vrijeme u tele2?
Nema ga više u ponudi koliko vidim...
http://www.tele2.hr/privatni-korisni...50-black/d267/ ?
Staro 12.03.2012., 13:37   #2039
Fundowsky
Registered User

Fundowsky's Avatar

Citiraj:
Autor tincha95 Pregled postova
jedno pitanje.. vidi da goran i fundowsky pricaju o bateriji! mene zanima kako njima baterija drzi po 4 dana?! ja idem na fejs(preko opere) malo gmail i malo 24 sata i sa 100% mi baterija za nekih pola sata padne na 50%... kako je to moguce?!?! btw imam rom od fundowskog!
Teško moguće da baterija drži 4 dana, barem ne stock verzija. Uz juice defender ili slično, baterija bi ti trebala držati 24-48 sati.
Staro 12.03.2012., 14:37   #2040
tincha95
Registered User

Citiraj:
Autor Fundowsky Pregled postova
Teško moguće da baterija drži 4 dana, barem ne stock verzija. Uz juice defender ili slično, baterija bi ti trebala držati 24-48 sati.
kolko tebi izdrzi?!

jel imas koji program instaliran da ti bateriju cuva(da smanjuje potrosnju)
jer ja trenutno imam easy battery saver.. al mi produljuje vjek samo *1.6

EDIT: dajte mi malo objasnite ekipo... sta je to supercharger skripta, sta ona radi, jel to uz telefon, jel treba to naknadno istalirat... onak par podataka o tome
tincha95 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na