|
![]() |
#31 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2012
|
@Ati freak - matična je valjda toliko loša da nema obični 3-pin fan, ima samo još jedan 4-pin sys fan. I kad na njega spojim opet se gasi. @Fripper - imam intelov stock hladnjak, temp u windowsu mjereno speed fanom su oko 35 -37 C. Opteretio sam ga na 100% i došao je do temperature od 74 C. Vent u windowsu vrti normalno i hladi normalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Si probao drugi vent. stavit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Cijeli sistem troši 285 vata, ne sama kartica. Također CX500 iako nije nešto pretjerano kvalitetan u odnosu na ostatak Corsair ponude i stari CX400 nije toliko smeće da ne bi mogao stabilno pogonit onakvu konfiguraciju.
![]() |
#34 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Registered User
|
@Thermaltake - nažalost nemam drugi vent pri ruci da probam. @Fripper - na integriranoj grafici radi normalno, ne gasi vent. Moja sumnja bila je na grafiku, ali testirao sam ju na drugom kompu i radi normalno. Jednostavno matična nije kompatibilna sa grafom..negdje se kolju... @BojanZD - 4 pin za napajanje procesora? Misliš za vent? Vent je normalno uštekan u cpu-vent 4 pin. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 10.03.2012. u 18:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
pa daj spoji oba napajanja, opisao sam ti šta moraš napravit...jedno stavi samo za grafulju pa ako i tada sere sve opiši što si radio i vraćaj na servis |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Registered User
|
@MMI nisam baš stručan po tom pitanju pa nebi volio prčkat, jer mislim da ću napraviti samo još goru stvar. A na servis ga ne mogu poslati kad sam ga kupio u djelovima u protisu. Oni ne žele ništa učiniti po tom pitanju ako ga nisu oni slagali. A nisam im htjeo ostavit 170 kn za slaganje kompa! Tako da ću sad probat moliti i preklinjat da mi vrate pare za matičnu da mogu uzet neku drugu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
|
Gle, protis je samo web shop i kod reklamacije njih odmah zaobiđi. na naljepnici (na kutiji) ti piše ko je uvoznik, vjerovatno Microline. njih kontaktiraj i objasni im što ti se dešava. Oni su ok, sa njima nisam imao nikad problema kad im opišem cijelu situaciju i problem. Bojane bez da to uključi ne bi se ni palio komp ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Registered User
|
@MMI Već sam ju slao jednom u Microline! Dečki su fenomenalni, brzi i učinkoviti! poslali su mi novu ploču u 3 dana. Ali kažem, opet se iti problem događa! Očito serijska greška na tim matičnim pločama. Možda mi odobre neku zamjenu u tom cjenovnom rangu: jel može neka preporuka za matičnu do 550 kn da nije gigabyte? Ili da se probam dogovoriti s njima da im uplatim razliku dodatno za nešto skuplje. Mislim da mi je granica nekih 700 kn. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 10.03.2012. u 18:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
|
Pa pošalji opet i sve detaljno opiši, imaju i MSI u ponudi pa uzmi neku od tog proizvođača, daj im i link ovog threada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Inace se na ploci ne stedi. Neznam tko ti je preporucio tu plocu uz te komponente. Pitaj u Microline, kolika ti je nadoplata za MSI Z68A-G43-G3, s1155, SATA3. Gledam im cjenik, neka akcijska cijena je na tu mb. Edit: Pozuri - 1 kom. na skladištu.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Registered User
|
Ma nije mi ju nitko preporučio! Moj manjak intelignecije je odgovoran za ovu matičnu! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Zasto bi bila ploča?? mislim da ploča radi kako treba, ili je fakat napajanje slabo pa ne moze drzati to sve i nema snage da vrti vent, ili nesto grafulja sere na toj ploči... Ja bi ti prvo preporučio da pikneš neku drugu grafičku, posudi negdje upikni u svoj komp i probaj, po mogucnosti neku slabiju...onda ako to sve šljaka, a grafa šljaka na drugom kompu. Metni jače napajanje, ne samo jače vec i kvalitetnije... p.s. blizo smo, pa ako sta trebas tu sam, mos doci npr do mene i dovesti taj komp i mozemo upiknuti slabiju grafu i jače napajanje i sve ljepo testirati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Registered User
|
Fripper probao sam sa gtx 550ti i radi normalno. A svoju sam grafičku probao na frendovom kompu koji ima 450w napajanje i radi sve kako treba! Ako ništa drugo ne upali mogao bi se zaletiti do Orahovice! Ajd mi baci svoj broj moba na pp pa ti se javim! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
I u BIOSu iskljuci kontrolu CPU fana isto tako i za System fan da ne kontrolira brzinu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Evo da se javim, doticni bio kod mene da to sve vidimo i testiramo Znaci, cim se optereti grafika, napajanje malo dobiva čudan zvuk ilit cvrčanje i vent se gasi na procu, temperatura naravno ide gore... Isprobano cc 3,4 druge grafe i sve radi normalno Ubačen antec da vidimo jer napajanje slabo, ali isto se desava, gasi vent Tako da je ona stvar, jednostavno se matica i grafika nesto ne slažu, svađaju pri opterečenju Doticnom gospodinu preporučeno 1. Da trazi u admu zamjenu napajanja, za xfx 450 - čist radi budučnosti ![]() 2. Da maticu zamjeni za neku drugu tipa asrock ili asus I da bi onda sve mora šljakati ![]() Edit: Preporučio sam mu asrock i asus jer su u toj cijeni kao ova njegova, a mora da bude matx ploča jer mu je kučište zvijersko ![]() Edit: Pošto se radi o microlineu, opcija preporuke je npr MSI H61M-E33 B3, Intel 1155, DDR3 Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 10.03.2012. u 18:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Moderator
|
Čisto sumnjam da će mu dat drugo napajanje čist zato jer bi sad ipak htio neko drugo ![]()
![]() |
#54 |
Moderator
|
Ako je kupio na daljinu. Nisam pratio je li to uzeo kod njih u trgovini ili na daljinu. Ako je uzeo na daljinu onda bi morali. BTW kako sad ADM, znam da je ranije bio naveden Protis. ![]()
![]() |
#55 |
Registered User
|
Fripper sve shvaćeno u ponedjeljak se hvatam posla da rješim te komponente, ukoliko ne prođe dogovorit ćemo se! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Moderator
|
Ak im to kažeš onda će ti ponudit XFX 550 ![]() Reci jednostavno da ti ne paše recimo da tebi cvrči ili sl. Jer CX500 na papiru ima snagu ko i XFX 450 tj oba daju 408W na +12V
![]() |
#60 |
Registered User
|
Ljudi napokon sve radi normalno! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|