|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Feb 2009
|
PC + kucno kino / 5.1 zvuk
Zanima me na koji je najbolje način povezati kucno kino i zvucnu karticu za slozit 5.1 zvuk u sobi? Neda mi se to slagat sa 5 ili koliko obicnih kablova za zvuk vec sam mislio koaxialnim SPDIF kabelom. Jel ima tko iskustva sa time ili neki prijeldlog da si slozim posteni zvuk u sobi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ako ti kucno kino ima analogne 5.1 ulaze (obicno nema), spajaj tako, najmanje muke i problema (3 kabela su ![]() SPDIF i optika mogu prenositi vise kanalni zvuk samo ako je kodiran (DD ili DTS recimo). Tako da u osnovi imas 2 varijante: - aplikacija (igra) nema svoje kodiranje odnosno passthrough izvora (odnosi se na razne playere/codece): zvucna mora podržavati Dolby Digital Live odnosno DTS Connect. - aplikacija (igra) ima kodiranje odnosno passthrough izvora: zvuk ide direkt na kabel ali zvucna mora podrzavati passthrough Ako sta znaci, meni je spojeno optikom i ukljucen je DDL.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Meni je kino povezano SPDIF-om i generalno mogu zaboraviti na 5.1. Zvučna je integrirana, a više kanala mogu dobiti jedino preko opcija na samom kinu. Čak i tada to nije 5.1 jer se na satelitima vrlo malo toga čuje, prednji i centar dominiraju.
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
Dakle maticna je sa Gigabyte Ga x48 - ds4 Ovo su izlazi: http://www.gigabyte.com/fileupload/p...2/2810/920.jpg A na kucnom kinu iza to izgleda ovak: http://i40.tinypic.com/2czviis.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
spoji bilo kakvim chinch-chinch kabelom i isprobaj, pa onda kupi bolji, mada ti bolji kabel na ovom setupu nebi neko poboljsanje donio... moze i obicni coax (antenski oklopljeni) samo zalemi chinceve na krajevima, to kosta par kuna, a ak se malo potrudis oko lemljenja super radi.
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
Kupih danas neki cheap coax kabel ali to ne sljaka, nemam nikakvog zvuka na zvucnicima. U postavkama zvucne sam prebacio na digitalni izlaz ali neznam... ne sljaka :P Mogu to nekak spojit obicnim audio kablom al da imam zvuk na svim zvucnicima (nemora bit 5.1) Ili ima neko kakav prijedlog? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
da ti taj coax na receiveru nije slučajno izlaz? ja sam se neko vrijeme hebao sa optikom ali nije bilo teorije da dobijem išta osim sterea van (ili bi krčalo ili nije bilo zvuka). prelistao manual od ploče, našao pinove za coax out, napravio kabel, spojio u rec i sad imam surround kako spada. da biš iz sterea izvukao surround, poigraj se sa podešenjima u recu, dolby pro logic ili ako ti to ne paše imaš dolby 3stereo ili 5ch stereo koji meni pašu kad gledam nešto šta je snimano u mono. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|