|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
EXCEL formula za listu svih celija bez duplih
Pozdrav! Molim excel formulu ili nesto sto bi iz jedne kolone "izvuklo" sve vrijednosti samo jednom, a zanemario duplikate. Npr. imam tablicu računa u kojoj se navode kupci, sada bi trebao popis kupaca (u tom popisu svaki se spominje samo jedno) kako bi mogao raditi daljnje analize. Kako takva tablica ima par tisuća redova, ne mogu računati da ručno izvlačenje imena jer je mogućnost greške prevelika. Evo kako bi to izgledalo. Gore je originalna tablica (kupci su zeleni, ima duplih), a dolje je plava automatska lista sa popisom svih kupaca (nema duplikata). SLIKA: http://i42.tinypic.com/ftj7ye.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bazinga
Datum registracije: Sep 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
Metoda 1 je jako dobra, poluautomatska i biti će skoro idealna. Metoda 3 mi uopće nije pala na pamet, a mislim da će na kraju biti idealna! hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Code:
Sub KopirajUnique() Application.ScreenUpdating = False 'KOPIRANJE A NA B - SAMO UNIKATI Dim aa As Long aa = Sheets(1).Range("B1").End(xlDown).Row Range("B1:B" & aa).Select Selection.AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Range("F1"), Unique:=True Application.CutCopyMode = False Range("B1").Select End Sub |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|