Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 28.02.2012., 17:28   #271
vedo
FC Bayern supporter

vedo's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
SGS3 će hardverski biti u rangu One X, ali je dizajn sigurno ljepši
http://techcrunch.com/2012/02/27/the...-ceramic-case/
Mislim da će SGS3 biti bolji po specifikacijama od X-a, jedino da je Sense...

Samsung je već SGS2 ubacio 1Gb RAM-a, iskreno me živcira HTC i njihovo škrtarenje na RAM-u, bateriji i sada su krenuli s fiksnim baterijama.
Staro 28.02.2012., 17:43   #272
Ordem
Banned

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova
Kažu da je baterija iz one x zapravo ukradena iz iphonea 4s, samo povećanog kapaciteta sa 14xxmAh na 1800.. ako se radi o takvoj bateriji, a tegrin chipset je štedljiv, pa to će biti genijalno..
sta je toliko posebno kod iphone baterije?

nije da iphone toliko izdrzi sa jednim punjenjem zbog baterije, vec zbog malog ekrana i optimiziranog iOSa

android s druge strane trosi bateriju ko nespasen + vecina mobitela je 4" i veca.
Ordem je offline  
Staro 28.02.2012., 17:48   #273
vedo
FC Bayern supporter

vedo's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
Ma teško je očekivat da će One X izdržat više od jednog dana uz neko srednje do intenzivno korištenje.
Staro 28.02.2012., 18:57   #274
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Ordem Pregled postova
sta je toliko posebno kod iphone baterije?

nije da iphone toliko izdrzi sa jednim punjenjem zbog baterije, vec zbog malog ekrana i optimiziranog iOSa

android s druge strane trosi bateriju ko nespasen + vecina mobitela je 4" i veca.
A razmišljam kao iphone je sinonim za dugotrajnost baterije.. uglavnom imaš pravo, mal ekran i ios5.. ja nekako vjerujem da baterija neće biti toliki problem.. vjerujem u htc, pa nije bezveze otišao sa li-ion na li-polimer.. jako puno promjena je uveo htc.. Tegra, nvidia gpu, baterija, veća interna memorija, nema microsd.. Garantiram da to neće radit dobro u početku na androidu.. bit će zanimljivo pratiti razvoj ovog moba..

Zadnje izmijenjeno od: dean225. 28.02.2012. u 19:06.
dean225 je offline  
Staro 28.02.2012., 19:04   #275
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
A razmišljam kao iphone je sinonim za dugotrajnost baterije.. uglavnom imaš pravo, mal ekran i ios5.. ja nekako vjerujem da baterija neće biti toliki problem.. vjerujem u htc, pa nije bezveze otišao sa li-ion na li-polimer..
Lol.
Pitaj korisnike 4s-a jel misle da je iphone sinonim za dugotrajnost baterije
Ček samo da 1 gospodin tu sa foruma snimi ovu temu
Staro 28.02.2012., 19:12   #276
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
A razmišljam kao iphone je sinonim za dugotrajnost baterije.. uglavnom imaš pravo, mal ekran i ios5..
How yes no. Skinem ga s punjaca sa 100%, 3 sata "rada" od tog sat i pol stand-by , sat i pol surfanja i zajebancije kad ono 68% baterije.Sve samo ne dugotrajnost.Cca 10 h tim tempom baterija izdrzi sto je uzasno malo, ceka se ios5.1 da barem neke bugove popravi.

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Lol.
Pitaj korisnike 4s-a jel misle da je iphone sinonim za dugotrajnost baterije
Ček samo da 1 gospodin tu sa foruma snimi ovu temu
Indeed
Staro 28.02.2012., 20:29   #277
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Uopće nemam osjećaj da iPhone ima nešto dobru bateriju. Kolega ima iphone i gasi 3g i wifi non stop kako bi mu baterija izdržala što više.

Ja sam svoj SGS2 napokon uspio ispolirati, kupio sam mu original jaču bateriju, zamjenio skoro sve default aplikacije (mail, dialer, sms itd...) i sada mi baterija traje 2 dana bez problema, uz cjelodnevnu push sinkronizaciju mailova, kalendara i kontakta, surfanje, barem 30tak poziva dnevno i 20tak poruka. Wifi i 3g je non stop uključen.
Čak nemam niti custom rom, nego samo rootan original rom.

Inače, ukoliko radite sinkronizaciju kontakta sa exchange servera (možda vrijedi i za google), provjerite da li imate na kojem kontaktu upisan rođendan. Ukoliko imate to uzrokuje neku grešku u Androidu i sinkronizira kalendar svakih 30 sekundi.
Tako mi je demolirao bateriju unutar 10 sati dok nisam našao na jednom forumu rješenje.
Mikeyy je offline  
Staro 29.02.2012., 10:22   #278
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Master_Hrc je offline  
Staro 29.02.2012., 10:44   #279
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Padobranac
Teško bilo malo pročitat temu unazad...
Samopromocija od strane htc-a, rješavanje 'starog' modela pošto stiže One serija, itd.
Globalno je evo 3d u pol cijene, bar po europi, dalje nisam gledao, privlače pažnju malo na sebe, očigledno.
Staro 29.02.2012., 10:51   #280
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

uvijek inače pročitam cijelu temu baš da ne ispadnem padobranac ali ovaj put sam zbog želje da što prije to podijelim očito propustio
Master_Hrc je offline  
Staro 29.02.2012., 11:09   #281
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
uvijek inače pročitam cijelu temu baš da ne ispadnem padobranac ali ovaj put sam zbog želje da što prije to podijelim očito propustio

Od početka godine je ta cijena, samo nikako doći do te 2500kn
Staro 29.02.2012., 12:05   #282
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova

Od početka godine je ta cijena, samo nikako doći do te 2500kn
Imas kod nas u Mostaru po slicnoj cijeni: http://knok.ba/artikal/36309/HTC_mobitel_Evo_3D_crna
Ovo prodaje ovlasteni uvoznik/distributer/servis, pa je naravno i jamstvo valjano, a uređaj nije lockan.
WraGG je offline  
Staro 29.02.2012., 12:11   #283
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Mikeyy Pregled postova
Uopće nemam osjećaj da iPhone ima nešto dobru bateriju. Kolega ima iphone i gasi 3g i wifi non stop kako bi mu baterija izdržala što više.

Ja sam svoj SGS2 napokon uspio ispolirati, kupio sam mu original jaču bateriju, zamjenio skoro sve default aplikacije (mail, dialer, sms itd...) i sada mi baterija traje 2 dana bez problema, uz cjelodnevnu push sinkronizaciju mailova, kalendara i kontakta, surfanje, barem 30tak poziva dnevno i 20tak poruka. Wifi i 3g je non stop uključen.
Čak nemam niti custom rom, nego samo rootan original rom.

Inače, ukoliko radite sinkronizaciju kontakta sa exchange servera (možda vrijedi i za google), provjerite da li imate na kojem kontaktu upisan rođendan. Ukoliko imate to uzrokuje neku grešku u Androidu i sinkronizira kalendar svakih 30 sekundi.
Tako mi je demolirao bateriju unutar 10 sati dok nisam našao na jednom forumu rješenje.
viš, ovo je zanimljivo - imam na kalendarima to upisano, budem baš bacio oko da vidim što se dešava.
tor je offline  
Staro 29.02.2012., 16:48   #284
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
>>>> MOLBA

Drago društvo!

S obzirom da je ovo thread posvećen HTC mobitelima, molio bih vas da ne drvite ovdje o Samsungu, Motoroli, LG-u, Nokiji, jabukama, kruškama i ostalim stvarima koje nemaju veze s HTC mobitelima. Ispada da su u zadnje dvije stranice postova možda 3-4 posta vezana uz HTC a ostalo je banana ...
Sinac je offline  
Staro 29.02.2012., 18:10   #285
Ordem
Banned

znaci nove linije HTC mobitela se ne smiju usporedjivati po hardverskim karatkteristikama sa konkurencijom? tj ima li uopce smisla kupovati HTC mobitel

trebali bismo cisto razglabati (9 stranica zaredom) o cyagenmod 7 ROMovima i kako ostvariti pravo na servis zbog prasine ispod ekrana?
Ordem je offline  
Staro 01.03.2012., 20:05   #286
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Citiraj:
Autor Ordem Pregled postova
znaci nove linije HTC mobitela se ne smiju usporedjivati po hardverskim karatkteristikama sa konkurencijom? tj ima li uopce smisla kupovati HTC mobitel

trebali bismo cisto razglabati (9 stranica zaredom) o cyagenmod 7 ROMovima i kako ostvariti pravo na servis zbog prasine ispod ekrana?
Daj mi samo prebroji od jopisovog prvog posta na ovoj stranici koliko se puta spominje HTC i u kom kontekstu. Nemam ništa protiv da se HTC uspoređuje s konkurencijom, samo je tread malo skrenuo na iPhone vs Samsung, bateriju na Motoroli, i na druge mobitele, malo se razvodnio HTC u cijeloj priči.
Sinac je offline  
Staro 01.03.2012., 20:13   #287
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
ajde, bez flejmanja samo. Čovjek je dobro skrenuo pažnju, što ne znači da se ne smije spomenuti nijedan drugi mob, no nek je bar u fokusu rasprave htc
tor je offline  
Staro 02.03.2012., 13:02   #288
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Na XDA forumu se pojavio ICS OTA update za senzaciju.. tako da ga se može očekivati svaki dan.. nemam originalni software na mobu pa nemogu probat, molio bi one koji imaju da probaju updateat svoj mobilni..
Staro 03.03.2012., 13:37   #289
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
@Mikeyy - mozes molim te dat link kak rijesit to sa syncanjem kalendara, moguce da to mene isto muci. Thx
Staro 03.03.2012., 16:15   #290
Mikeyy
Premium

Nema linka, pobriši kontaktima na serveru datume rođenja i rješen problem.
Ja sam imao 3 kontakta sa unesenim datumom rođenja, kada sam pobrisao datume sve se normaliziralo.

http://quantumsolutions.us/forum/vie...tart=20#p11934
Mikeyy je offline  
Staro 03.03.2012., 16:56   #291
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Na XDA forumu se pojavio ICS OTA update za senzaciju.. tako da ga se može očekivati svaki dan.. nemam originalni software na mobu pa nemogu probat, molio bi one koji imaju da probaju updateat svoj mobilni..
Upravo probao updateat ali kaže:"There are no updates available for your phone"

Bude valjda kroz par dana.

srale7 je offline  
Staro 03.03.2012., 18:54   #292
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Samo mala opaska onima koji se čude relativno pristojnoj cijeni Evo 3D telefona, taj mobitel ne zaostaje ni po čemu osim po 5 mpix kameri u odnosu na Sensation koji ima 8 mpix kameru. Evo 3D ima nešto jaču bateriju, više RAM-a i mogućnost 3D snimanja/prikaza.
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=3875
Sinac je offline  
Staro 04.03.2012., 18:21   #293
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Citiraj:
Evo 3D ima nešto jaču bateriju, više RAM-a i mogućnost 3D snimanja/prikaza.
I po meni ima lješpi dizajn od Sensation-a.
Staro 05.03.2012., 14:59   #294
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
HTC je na svojim FB stranicama postao nekoliko fotki koje su navodno slikane sa One X (istu kameru koristi i One S). Stručnjaci baš i nisu oduševljeni istima zbog prezasićenosti boja i (pre)velikim kontastom.
http://www.facebook.com/media/set/?s...3233083&type=3
Staro 05.03.2012., 15:31   #295
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

ako je ovo slikala kamera mobilnog telefona, nije bitno kojega, ja sam odusevljen!! Pa ovo je genijalno!!
Staro 05.03.2012., 15:38   #296
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Citiraj:
HTC je na svojim FB stranicama postao nekoliko fotki koje su navodno slikane sa One X (istu kameru koristi i One S). Stručnjaci baš i nisu oduševljeni istima zbog prezasićenosti boja i (pre)velikim kontastom.
http://www.facebook.com/media/set/?s...3233083&type=3
Možda nije fotkano defaultnim postavkama. Npr. fotka s kaktusima i cvijet su dobro ispali, a dok se na ostalima vidi prevelik kontrast.
Staro 05.03.2012., 15:49   #297
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ok, stručnjaci zadovoljni su fotkama ljudi/stvari u pokretu jer nema blura dok ostale kritiziraju. Što se tiče same kvalitete, mislim da bi Xperia S dala dosta bolje fotke iz razloga što su SE oduvijek imali odlične kamere i što njena ima 12MPix vs. 8MPix kod HTC-a.
Staro 05.03.2012., 16:22   #298
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
ako je ovo slikala kamera mobilnog telefona, nije bitno kojega, ja sam odusevljen!! Pa ovo je genijalno!!

Slažem se. Meni fenomenalno izgledaju slike.
Kontrast i saturacija me ne zanimaju dok god slike izgledaju ovako "čisto"

Za jedan mobitel kod kojeg je kamera nužno zlo meni ne treba ništa više

Makar su ovo slike u vrlo dobrim uvijetima svijetla.
Mene najviše zanima kakve će biti u lošijem osvijetljenju.

Citiraj:
Što se tiče same kvalitete, mislim da bi Xperia S dala dosta bolje fotke iz razloga što su SE oduvijek imali odlične kamere i što njena ima 12MPix vs. 8MPix kod HTC-a.
Mislim da oko toga nema dileme.
SE je uvijek bio korak ili dva ispred ostalih proizvođača mobitela po pitanju kamere.
Staro 05.03.2012., 16:30   #299
Ordem
Banned

Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Mislim da oko toga nema dileme.
SE je uvijek bio korak ili dva ispred ostalih proizvođača mobitela po pitanju kamere.
Nokia.
Ordem je offline  
Staro 05.03.2012., 21:41   #300
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Citiraj:
Ok, stručnjaci zadovoljni su fotkama ljudi/stvari u pokretu jer nema blura dok ostale kritiziraju. Što se tiče same kvalitete, mislim da bi Xperia S dala dosta bolje fotke iz razloga što su SE oduvijek imali odlične kamere i što njena ima 12MPix vs. 8MPix kod HTC-a.
Inače ne vidim smisao pumpanja kamere na mobitelima, ali mi je prije par dana zatrebalo nešto pofotkati i moram reći da sam zapanjen kvalitetom kamere na Xperia S. U macro modu je nemjerljivo bolja od foto aparata kojeg imam u servisu, a on nije neki ultra jeftinjak.
WraGG je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na