Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.02.2012., 23:49   #1801
dragonlady
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
dogodilo mi se nešto jako čudno, nestala mi je ona traka savim gore na zaslonu koja pokazuje signal, bateriju itd.. zna li netko kako da ju vratim?
p.s. kad sam u nekoj aplikaciji npr whatsapp pojavi se, al kad izađem iz nje nestane i traka..
dragonlady je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 00:53   #1802
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
Citiraj:
Autor dragonlady Pregled postova
dogodilo mi se nešto jako čudno, nestala mi je ona traka savim gore na zaslonu koja pokazuje signal, bateriju itd.. zna li netko kako da ju vratim?
p.s. kad sam u nekoj aplikaciji npr whatsapp pojavi se, al kad izađem iz nje nestane i traka..

vjerojatno si negdje postavila u postavkama launchera da ti sakrije notification bar, zato ti se pojavi kad otvoris aplikaciju koja ne ide u fullscreen, prckaj po opcijama launchera, ili ako nista drugo odi u settings - apps - manage apps - nadji svoj launcher i stisni clear data, s time da ces si onda morati sve postavke launchera i shortcute podesavati ponovno...
KeiOffice je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 01:10   #1803
dragonlady
Registered User

Citiraj:
Autor KeiOffice Pregled postova
vjerojatno si negdje postavila u postavkama launchera da ti sakrije notification bar, zato ti se pojavi kad otvoris aplikaciju koja ne ide u fullscreen, prckaj po opcijama launchera, ili ako nista drugo odi u settings - apps - manage apps - nadji svoj launcher i stisni clear data, s time da ces si onda morati sve postavke launchera i shortcute podesavati ponovno...
unaprijed te molim za oprost na ovom debilnom pitanju, ali kako da znam šta mi je launcher?
nisam ništa posebno čeprkala po mobu niti mijenjala, eventualno ove neke sitne aplikacije...

u slučaju da nisam dobro opisala radi se o ovome: http://www.youtube.com/watch?v=ZCjD4tUTAkk
Staro 29.02.2012., 03:04   #1804
Laxarus
Registered User

Laxarus's Avatar

mene je uzasno poceo hebat ekran, stisnem jedan dio a on registrira sasvim drugi koji nije ni blizu, ili pokusavam scrolati (jednim prstom) a on mi samo random zumira in i out... stisnem slovo n a on napise y ili e..
Laxarus je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 12:36   #1805
dragonlady
Registered User

Hvala lijepo, uspjela sam! P.s. Prijevod na hrvatski je huawei pokretač
Staro 29.02.2012., 13:04   #1806
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Citiraj:
Autor Laxarus Pregled postova
mene je uzasno poceo hebat ekran, stisnem jedan dio a on registrira sasvim drugi koji nije ni blizu, ili pokusavam scrolati (jednim prstom) a on mi samo random zumira in i out... stisnem slovo n a on napise y ili e..
Probaj stavit drugi rom, ili vrati mob na tvorničke postavke, ako ništa od toga ne pomogne, vjerojatno ti je otišao digitizer tj touch... u tom slučaju ga reklamiraj, a prije toga napravi restore na službeni huawei rom i nemoj ništa rootat niti stavljat custom recovery za svaki slučaj...

Citiraj:
Autor dragonlady Pregled postova
Hvala lijepo, uspjela sam! P.s. Prijevod na hrvatski je huawei pokretač

Hehe, prijevod im je koma, ali bitno da si se snašla!

Nažalost to nije jedina stvar koja je loše prevedena, neke stvari u sučelju su katastrofa prevedene, vjerojatno su koristili google translate za HR lokalizaciju
Staro 29.02.2012., 15:56   #1807
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
jedno glupo pitanje - izdržao sam čitajući samo prvih 12 stranica teme... huawei nema softver za taj uređaj? nešto tipa PC Suite ili kaj već slično tome? Na njihovim stranicama naravno nema ništa pa vjerujem da ništa od mog pitanja, no možda vi znate više kojim slučajem. Zahvaljujem.

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 15:58   #1808
Dr. Beast
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
jedno glupo pitanje - izdržao sam čitajući samo prvih 12 stranica teme... huawei nema softver za taj uređaj? nešto tipa PC Suite ili kaj već slično tome? Na njihovim stranicama naravno nema ništa pa vjerujem da ništa od mog pitanja, no možda vi znate više kojim slučajem. Zahvaljujem.
Nije glupo. I ja sam se pitao zašto s mobitelom ne dolazi nikakav softver pa sam kontaktirao Huawei i dobio. Uploadad ću negdje i postati linkove pa se mogu dodati i u 1. post.
Dr. Beast je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 16:09   #1809
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Hvala ti lijepa na pomoći, ako ti treba kakva asistencija javi...

Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Staro 29.02.2012., 16:38   #1810
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
ja koristim HiSuite koji je već postan u ovoj temi..
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 18:06   #1811
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Skidam, ali piše da je samo za U8800...

Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Staro 29.02.2012., 22:08   #1812
Dr. Beast
Premium

Citiraj:
Ovo mi je Huawei poslao: link
Staro 29.02.2012., 23:40   #1813
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Na kineskom forumu sam iskopao CyanogenMod 9 tj ICS za nas mob, koji boota, radi wifi, mob se spoji na mrezu, moze se zvati, ostalo nisam isprobavao...

Ono sto me je najvise razocaralo, zvuk u slusalici i glasnoca mikrofona kod sugovornika su jednako losi kao i na cyanogenu 7

Ako je netko zainteresiran, mogu dignuti rom na net, no sucelje je iskljucivo na kineskom, nema engl jezika u opcijama, tako da i nije od neke koristi, no eto pokazuje da je moguce vrtjeti ICS na nasem mobu, iako animaciju doduse stekaju, no vjerujem da u ovoj ranoj beta verziji jos nije omogucena hardware-ska akceleracija sto je u biti i najveca novost / napredak ICS-a u odnosu na starije verzije androida!

Btw. po AnTuTu benchu, rezultati su tu negdje sa Cyanogen 7-icom, kernel koji se dosao sa romom nije imao OC mogucnosti, tako da sam vrtio na 600mHz...
Staro 29.02.2012., 23:51   #1814
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Na kineskom forumu sam iskopao CyanogenMod 9 tj ICS za nas mob, koji boota, radi wifi, mob se spoji na mrezu, moze se zvati, ostalo nisam isprobavao...

Ono sto me je najvise razocaralo, zvuk u slusalici i glasnoca mikrofona kod sugovornika su jednako losi kao i na cyanogenu 7

Ako je netko zainteresiran, mogu dignuti rom na net, no sucelje je iskljucivo na kineskom, nema engl jezika u opcijama, tako da i nije od neke koristi, no eto pokazuje da je moguce vrtjeti ICS na nasem mobu, iako animaciju doduse stekaju, no vjerujem da u ovoj ranoj beta verziji jos nije omogucena hardware-ska akceleracija sto je u biti i najveca novost / napredak ICS-a u odnosu na starije verzije androida!

Btw. po AnTuTu benchu, rezultati su tu negdje sa Cyanogen 7-icom, kernel koji se dosao sa romom nije imao OC mogucnosti, tako da sam vrtio na 600mHz...
Nažalost na htcmania-iji su rekli da je to benruov rom samo izgleda kao ics. Ništa novo ništa posebno. Zato i je tiha slušalica.
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2012., 00:05   #1815
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Citiraj:
Autor sipe Pregled postova
Nažalost na htcmania-iji su rekli da je to benruov rom samo izgleda kao ics. Ništa novo ništa posebno. Zato i je tiha slušalica.
Hmm... nemam pojma iskreno, ovo nije prvi CM9 koji sam skinuo sa kineskog foruma, ovaj je tek jucer ili prekjucer stavljen na forum, na prosloj verziji se stalno rusila phone.apk aplikacija i nisi mogao zvati nikoga niti je mob mogao uhvatiti signal, to je bilo pretpostavljam zbog toga sto je to u biti bio rom za C8650 koji je netko samo preimenovao i stavio na u8650 podforum, taj rom za c8650 sam bio probao vec prije tri-cetri tjedna i stavio link negdje na forum, ali on nije bio uopce upotrebljiv... ovdje barem radi pozivanje i wifi...

e sad da li je stvarno u pitanju CM9 ili je to samo dobro zamaskirani cm7, pojma nemam, znam da je sucelje u nekim stvarima bitno drugacije...
Staro 01.03.2012., 00:34   #1816
srkee
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
ne možeš pogrješiti ako je to ICS, ima razlike koje nije moguce previdjeti.

ako je samo cm7 sa ics skinom lako se vidi, ics je potpuno drugaciji, pocevsi od multitaskinga, setting menije, sučelja koje je izmjenjeno, soft tipkama...
srkee je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2012., 01:15   #1817
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Citiraj:
Autor srkee Pregled postova
ne možeš pogrješiti ako je to ICS, ima razlike koje nije moguce previdjeti.

ako je samo cm7 sa ics skinom lako se vidi, ics je potpuno drugaciji, pocevsi od multitaskinga, setting menije, sučelja koje je izmjenjeno, soft tipkama...
Upravo zato i mislim da nije samo cm7 sa ics skinom, jer je upravo settings meni dosta drugaciji, ima u njemu kao četiri taba, a na drugome tabu su opcije koje se nalaze u standarnom settings meniju gingerbread romova... soft tipke su malo zblesirane, sad sam se bas toga sjetio, npr pritiskom na search tipku na mobu mob bi se zakljucao kao da sam stisnuo power tipku...

E sad sto se tice ovoga izmjenjenog settings menija, vidio sam na kineskim forumima da se spominju neki LiGux romovi, to je kolko sam uspio skuziti pomocu google translate-a neka modifikacija cyanogen romova, s time da je na njima settings meni kao na cm9... tako da sve je moguce, pa i to da je taj "cm9" zapravo cm7 sa ligux settings menijem, animacijama i UI elementima ICS-a... nadam se da ce rom kad tada biti upotrebljiv, i doci do te faze da se omoguci hardware-ska akceleracija, ako to bude radilo onda nema sumnje da se radi od ICS rom-u...

A sto se tice testiranja toga da li je rom stvarno ICS ili ne na nacin da se proba instalirati nova verzija google chrome-a za android, meni to bas i nije pouzdano, jer sa dosta romova chrome prvobitno nije radio koliko sam skuzio po xda, da bi se kasnije pojavile neke modificirane chrome-a koje rade i sa romovima na kojima prije chrome nije radio...
Staro 01.03.2012., 02:19   #1818
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor dulesbj Pregled postova
Napravio je i još jedan update,novi i popravio ono sa imenikom,da prikazuje 6-ero znamenkaste brojeve,ali još ga nije postao.
Čekamo!!!!
Tko?
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2012., 10:11   #1819
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
jel tko probao CM7 rom od Team lightninga? navodno imaju rijesen bug s tihom slusalicom i sve radi out of the box (i FM radio).
http://www.htcmania.com/showthread.php?t=340780

Zadnje izmijenjeno od: alengrosevic. 01.03.2012. u 10:26.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2012., 10:33   #1820
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Tko?
a.war je izbacio betu svoga novoga roma-evo link pa probajte
stavio je 5mpx kameru,i one izmjene od prvog updejta:
Rom nema overclocking.
link:
http://www.mediafire.com/?m4gef9b68s517g7
dulesbj je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2012., 10:57   #1821
maxtormaster
Registered User

Citiraj:
Zvuci predobro da bi bilo istinito iskreno... nekako sumnjam da je moguce izvuci toliko veci kapacitet iz baterije iste velicine kao i tvornicka baterija...

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1170685

Ovdje se raspravljalo nesto bas o tim "Gold high capacity business battery", doduse ne za Huawei Sonic nego neki drugi mob, no mislim da se moze primjeniti i na ovu bateriju buduci da se radi o istome proizvodjacu, netko je otvorio bateriju pa je unutra bila celija od 750mAh...

Sretno s time, i svakako javi kad ti stigne ako si je vec narucio da li stvarno vrijedi dati novce za tu bateriju ili ne, tj. da li ti traje ista duze nego originalna baterija...

U svakom slucaju dobro pa si narucio preko ebaya pa uvijek mozes otvorit case i pozalit se da prodavac prodaje robu koja ne odgovara opisu/specifikacijama i trazit svoje novce nazad

evo stigla i od 3000 mah baterija sa novim poklopcem . stavljena prekjucer u pogon i upravo na testiranju . za ovu prvu bateriju Kei je bio u pravu traje kao i original tako da nista posebno . makar i neka kao original traje a ne da je slabija.
e sad sto se tice ove nove mogu vam reci da je bolesno koliko se izivljavam na mobitelu ,pozivi aplikacije,instalacija,poruke wifi on stalno .baterija je unutra 1 dan i 23 h i na 75% je sa konstatnim drndanjem po mobitelu . znaci i i vise nego odlicno . po ovom smatram da mi je samo za sms i pozive drzala bi sigurno nekih 7 dana ako ne i vise . doduse naravno punio sam je malo duze od standardne ali isplati se svakako makar meni . inace mrzim kad moram pratiti u kakvom mi je stanju baterija i opterecivati se time hoce li izdrzati dan na poslu ili ne .
jeste da je mobitel malo glomazniji ali isplati se svakako .
maxtormaster je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2012., 12:39   #1822
Dr. Beast
Premium

Citiraj:
Autor T0mB1ll Pregled postova
ja koristim HiSuite koji je već postan u ovoj temi..
Citiraj:
Skidam, ali piše da je samo za U8800...
Link - piše da je podržan U8650
Staro 01.03.2012., 12:43   #1823
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Hvala lijepa! Evo funkcionira, pomogli ste mi!

Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Staro 01.03.2012., 15:07   #1824
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
jel tko probao CM7 rom od Team lightninga? navodno imaju rijesen bug s tihom slusalicom i sve radi out of the box (i FM radio).
To je onog klinca pchackera, bjezi od toga, pogledaj temu malo dalje sa google translate-om pa ces vidjet da nikome nije zvuk bolji, i da su ga popljuvali svi jer su njegovi romovi zapravo tudji romovi na koje stavi drugu temu, usput uspije i sjebat neke stvari i onda to posta kao svoje romove...
Staro 01.03.2012., 19:26   #1825
androidfan
Registered User
Moj komp

Citiraj:

loše, jako loše... blokira cijelo vrijeme, stalno izbacuje "žao nam je...", i naravno problem sa slušalicom nije riješen...
androidfan je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2012., 22:12   #1826
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
onda sto je najbolje gore staviti? dosta dobar mi se cini http://www.htcmania.com/showthread.php?t=302318 ali koliko vidim ima problema sa tihom slusalicom. da li na njemu ovaj patch radi? ovo sto su napisali par stranica prije?
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2012., 23:53   #1827
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
onda sto je najbolje gore staviti? dosta dobar mi se cini http://www.htcmania.com/showthread.php?t=302318 ali koliko vidim ima problema sa tihom slusalicom. da li na njemu ovaj patch radi? ovo sto su napisali par stranica prije?
To je taj cyanogen ostale su samo male prerade na njemu što ljudi podvaljuju pod svoje zapravo ništa. Benru je jedini uzeo posao i portao ostali samo kopiraju i potpisivaju se i ne znam što. Ovo je jedan dobar rom koji koliko vidim razvija ga čovjek isplatilo bi se probati.
http://www.htcmania.com/showthread.php?t=342690
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2012., 01:30   #1828
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Rom nema overclocking.
link:
Odlično, isprobat ću za vikend.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2012., 09:42   #1829
Hidetada
Registered User
Moj komp

Hidetada's Avatar

Datum registracije: Mar 2012
Citiraj:
Rom nema overclocking.
link:

Jučer root-ao Sonic-a i stavio navedeni ROM
-Brži od stocka
-Greška sa 6-znamenkastim brojevima je očito uklonjena.
-Nakon prvog pokretanja znatno više slobodne memorije od stocka (50-60 MB) i slobodnog prostora na uređaju (cca 130MB)
-Dropdown notification menu je ko na stocku i nemam primjedbi
-WLAN radi OK
-kamera od 5Mpx niš posebno po kvaliteti
-baterija za sad djeluje rasterećenije a uređaj fluidniji

Mane koje sam uspio primjetiti:

- Ni "Pokretač" ni "Huawei pokretač" nemaju opciju loopinga zaslona... barem nisam našao kako to postaviti (tj., kretanje po zaslonima je moguće samo skroz lijevo ili skroz desno, za razliku od stock Tele2 ROM-a gdje kad sam došao skroz desno me prebacilo na prvi lijevi zaslon ili skorz lijevo me prebacilo na zadnji desni zaslon)

- Postavke poruka se u većini slučajeva ne žele otvoriti

- Nakon nekoliko posjeta Marketu, aplikacija se počela rušiti... (EDIT: malo pratim po forumu i došao sam do zaključka da sam očito osobno kriv za to zbog neopreznog baratanja Titanium Backupom)

- Na stock Tele2 ROM-u sam imao problem sa variranjem zvuka u mikrofonu (neki sugovornici sa različitim mobilnim uređajima tvrde da mi se glas u nepravilnim intervalima stišava i pojačava.... isti slučaj i sa susjedovim stock Sonic-om.... većini ostalih sugovornika je sve OK ) .... uglavnom, ni ovaj ROM nije uklonio ovu manu

Zadnje izmijenjeno od: Hidetada. 02.03.2012. u 13:23. Razlog: osobno prosvjetljenje
Hidetada je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2012., 13:12   #1830
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Ovo sa postavkama poruka se meni dešava na skoro svim stock romovima,da neće ući u postavke.I na SSGV4,i na a.waru,dok na cyanu nikad.

Zadnje izmijenjeno od: nino. 02.03.2012. u 20:03.
dulesbj je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na