|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Seasonic SS-400FL-400W može li pogoniti ovo
ola! pokušavam napraviti što je naravno tiše računalo pa me sada zanima dali možda gore navedeno napajanje koje ima i certifika 80PLUS GOLD ima snage pogoniti moje računalo i dali će imati snage kasnije pogoniti i nešto jači stroj bez neke posebne grafičke jer se ne igram. Konfa je : CPU : INTEL DualCore e2140@3400Mhz MBO : Gigabyte P-31 VGA : Saphire HD4670 512mb PASIVNA HDD1 : SATA 320GB HDD2 : ATA 250GB HDD3 : ATA 120GB DVD : DVD-Rw x 2 (ATA) + konstantno dok je računalo upaljeno u upotrebi su još 4-6 usb uređaja (miš,jedan disk,stick,tv kartica) Hvala! Zadnje izmijenjeno od: dxdandy. 17.02.2012. u 14:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Može jer to neće povući više od 200 vata nikada. No po menu nema smisla kupovati takvo napajanje za konfu tog kalibra. Uz takvu konfu nećeš čuti ni recimo jedan XFX 450, a da ne kažem kako će i Seasonic 560KM biti pasivan na tim opterećenjima. Uz tolik broj diskova vjeruj mi napajanje ti je najmanji problem.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
ok,a sta si mislio pod tim "uz tolik broj diskova vjeruj mi napajanje ti je najmanji problem" Dali imam neki veći problem,ako da molim te reci da znam. Dali je taj XFX 450W stvarno toliko tih da bi recimo u sobi u kojo koristim to racunalo bio gotovo nečujan.Kad imam goste (dosta često) spavaju u toj sobi a kako računalo stalno radi ne bih htio da im smeta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Pa ne bih se baš složio.Komponente se nalazi u kučištu AntecSonata koje je po meni baš dobro izolirano a osim toga sam još na na sve stranice zaljepio 8mm extrudiranog polistirola (1000 puta gušće od stiropora).Znači sa svih strana (gore,dolje,bočne stranice). I naravno ovo moje Hyper 580W napajanje se bogami čuje dobrano a diskovi ništa. Zato i tražim tiho napajanje jer znam da ono jedino pravi buku. Nema je ništa protiv da se u totalnoj tišino ono vrlo vrlo vrlo malo čuje a ne da kad odem u drugu sobu i legnem spavati a vrata su otvorena i između te dvije sobe se nalazi hodnik od 3,5m ja čujem kako iz napajanja hući zrak. Dakle vent se vrti jako brzo i stvara velik protok zraka koji kad izlazi iz kučišta baš hulji glasno. hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Uzeo si za referencu napajanje koje je jedno od najglasnijih koje sam čuo. ![]() Vjeruj mi kada uzmeš tiho napajanje tri diska će se čut ![]() Jedan XFX 450 na toj konfi u kvalitetnom kućištu nećeš niti čut.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo, ja sam još jedan koji tvrdi da će taj XFX biti i dostatan i vrlo tih. Imam Corsaira koji je također rebrandani Seaonic kao i XFX i ne čuje se.
![]() |
#10 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() toliko o "buci" tih i sličnih napajanja ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
Dali je tvoje napajanja kad upogoniš stroj onda glasno ili nije? Kad si na netu i slične radnje na njemu obavljaš onda ga ne čuješ? thx! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Dakle Seasonic ss-520gm ili Seasonic ss-560km.Čak sam razmišljao i o Seasnic S12II-620Bronze 500W ali mi se čini da je 520gm malo bolji. Ili ići na neki xfx.Jednostavnije mi je nešto od seasonica jer imam HG Spot u Vinkovcima pa ne moram plačati još i dostavu a do Osijeka ne mogu u Links. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ako je S12II Bronze 620 onda ima 620 vata. SS-520GM i SS-620GM su ista serija, razlika je u snazi. SS-560KM je posve druga platforma i nije usporediv s S12 serijom, na kraju pogledaj samo cijenu ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Kolika je razlika u glasnoći tih napajanja u odnosu na ovo ss-560km? Ništa ne govoriš vezano za XFX.Dali su oni samo prepakirani seasonik ali recimo drugačiji režim rada ima vent.Pa ipak mora biti neka razlika osim naljepnice. thx! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
Specifikacije se ne gladaju na površnim opisima trgovina nego na stranicama proizvođača. Na kraju krajeva uvijek ti u trgovinama piše opaska da ne odgovaraju za točnost podataka ![]() XFX je prepakirani Seasonic S12II. I koliko sam ih imao prilike čuti jednako su tihi kao i Seasonic S12II/M12II. SS-560KM odnsno X serija je pasivna do određenog stupnja opterećenja. Evo par recenzija Seasonic S12II Bronze 520 XFX 450 XFX 550 Seasonic X-560
![]() |
#18 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Imo sisu s12II ss-430gb, diskovi bili glasniji od napajanja sad je unutra ss520gb opet su diskovi glasniji Isto tako, slago komp xfx 450 s fenomenom 960 i 6770 opet u idle i gledanje filmova diskovi se culi. Prije ce se neki ventilator drugi glasnije cut nego vent u samoj sisi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|