|
![]() |
#2851 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2853 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja sam neki dan pokusvao radit 4x4 proklizavanja po snijegu ali nisam uspio sve dok nisam ugasio ESP. Upali se lampica i i automtski koci kotac koji proklizava. Na snijegu znaci radi ali na ledu cisto sumnjam jer kad tamo krene krivo onda kocnice nisu od prevelike koristi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2854 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
ESP ne povecava trakciju ili brzinu prolaska, ESP sprijecava havariju u sprezi s ABSom. Znaci odnese te, tj. dolazi do tendencije da auto slida u stranu u koju ti ne zelis, senzori otkrivaju, i pomocu ABSa koci suprotna kola kako bi primjenio kontra silu i doveo auto na zeljenu putanju. Osobno jako dobro radi na snigu i kisi, testira san na B6. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2856 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#2860 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Evo jos jedan test M5 vs GTR (oba za 2012 godinu) http://www.youtube.com/watch?feature...v=K8jLbyNloCg#
![]() |
#2861 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Čitao sam malo istoriju sportskih-trkaćih auta Nissana. Ta auta su imali oznaku Sky-line. Jedan od tih GT-R prethodnika negdje 80-tih je bio toliko dobar da je bio nepobjediv na utrkama. Bilo je pokušaja raznim izmjenama pravilnika da se skine s trona, ali ni to nije pomoglo. Taj model je iz tog razloga prozvan Godzilla. Šta reći nego Godzilla se vratio. Evo sad nekih mojih problema. Sin jučer došao s posla, nije mogao ući u dvorište od snijega koji se počeo topiti, te ga onako ljut htjedne prebaciti do susjednog kafića. Naravno gasčina i cvrc, pukla poluosovina. Odmah da se ogradim mislim da poluosovina nije ispravno za reći, prije bi trebalo da se zove npr. prenosno vratilo, ali svi tako kažu pa ću i ja. Razlog vjerovatno veća snaga nego deklarirana, zamor nmaterijala, na kraju nije bitno. Sljedeći problem je što se ona ne prodaje sama, nego u kompletu s zglobovima, a cijena je fjuu preko 4k kuna. Iz tog razloga sutra idemo na najeftiniju soluciju, a to je varenje poluosovine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2862 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Eto ti njemacko auto, tak ti i treba ![]() ![]()
![]() |
#2863 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
![]() |
#2864 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Radi se o staroj Primeri (Nissan) iz 1997. Što se tiče kočenja motorom po meni prednosti su što osim štednje kočiionog mehanizma (kočione pločice, obloge, diskovi, cilindri i sl.) događa se proces čišćenja cilindara. Znači klip usisava zraka i sasvim malu količinu goriva (ler gas ili nešto malo više zavisno od dovoda goriva). Na taj način se dešava potpuno izgaranje, te se izbacuje sav višak neželjeni produkata (ulje, garež i ostale nečistoće). Inače tu ulogu normalno preuzima ulje za podmazivanje koje apsorbuje razne nečistoće jer ima u svom sastavu aditive koji otapaju iste. Iz tog razloga ulje onako pocrni, što je znak da vrši svoju funkciju. Za vrijeme motornog kočenja sve ostalo će raditi normalno (kontinuitet okretaja, punjenje aku, hlađenje motora itd.). Da ne tražim, šta kažu zagovornici nekočenja motorom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2865 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2867 |
Premium
|
Kakvi napor?Kakve bedastoče ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2868 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2869 |
Premium
|
Ovdje je bilo malo diskutiranja http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=28923.0 Ako hočeš uštedjet koči motorm ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2870 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ovo dvoje idu zajedno ko vatra i led ![]()
![]() |
![]() |
#2871 |
Premium
|
To je tak relativna stvar. Reicmo kad vozim Swifta, saltam do 8 banki i rola se do preksutra sa normalnom brzinom. Do sad mi se bas cesto rolanje pokazalo najstednjivijim ali to isto ovisi od auta do auta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2872 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Pa kočenje motorom, meni kao laiku, zvuči kao opterećenje korpe kvačila i samog motora, pogotovo ako je kočenje intenzivno, tipa 50km/h pa u prvu. Ovako opališ kočnicu i opterećuješ ovjes. Bar ja tako mislim ![]()
![]() |
#2873 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Treba li napominjati da ti za neku eventualno potrebnu reakciju ubrzanja, treba više vremena.
![]() |
![]() |
#2874 |
Moderator
|
50km/h pa u prvu? To može ''pokušat'' radit samo budala koja u životu nije vozila auto. Zna se što je kočenje motorom i na koji se način ostvaruje. Na kraju i vozila s automatikom koriste kočenje motorom.
![]() |
#2875 |
Premium
|
Nije bitno tko to radi (naveo sam baš nebulozni primjer, no nema veze, bitna je poanta), bitno je to što te onda čeka generalka puno ranije nego što bi te inače čekala. Ja sa svojom ibizom rijetko kad kočim motorom, osim ako sam na velikoj nizbrdici ili su specifični uvjeti na cesti, pa motor sa 120tkm izgleda doslovce kao novi. Naravno, i sam stil vožnje tome pomaže, nije sve samo u nekočenju motorom. Istina bog ovjes mi nije idealan, ali to pripisujem cesti po kojoj se vozim više nego načinu kočenja. Ista stvar je bila s Octaviom koju sam prije imao, odličan motor nakon 180tkm. Stil vožnje + čuvanje motora. Kočnica služi za kočenje u većini slučajeva, motor pomaže kada zatreba.
![]() |
#2876 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Mora da budeš luđak da sa 50 staviš u prvu, pa to je i kod mojeg nemoguča misija, sa tom brzinom kočiš u 3-oj. Generalku češ raditi ako baš ideš u extreme tipa treča do kraja pa ubaciš u drugu da malo razvrtiš motor.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2877 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Ja znam da na mom primjeru ovo funkcionira odlično jer većinu stvari odradi kočnica, a motor kao beba.
![]() |
![]() |
#2878 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Treba kocit i motorom i kocnicom,nevidim razlog za iskljucivanje jednog od toga...a sve ovisi o cesti i uvjetima kuda se vozi ![]()
![]() |
#2879 | |
Moderator
|
Citiraj:
Pa zašto navodiš nebulozan primjer? U prvu se ubacuje kada vozilo miruje ili jedva kreće. Kao što rekoh zna se što je kočenje motorom i kako se odvija. Drugo svi elementi su dimenzionirani na ta opterećenja jer se podrazumjevaju kao normalan rad tj uobičajena eksplotacija. Treće nikakva prijevremena generalka, o čemu ti lupaš? Ovdje ne govorimo o tjeranju motora u crveno te poticanju da ti klip izleti iz bloka. Reci mi kad se voziš autocesotm A6 gdje ima gomila nizbrdica, stisneš li kvačilo ili izbaciš iz brzine ili kočiš motorom? Kad se spuštaš niz recimo biokovo do makarske izbaciš li iz brzine i kočiš kočnicom ili i motorom? Na svoje sam oči mnogo puta ljeti vidio ekipu koja pali i na kraju spali kočione obloge jer ne zna kotčiti. A ovo o tome u kakvom je stanju motor, kočenje motorom ne uništava motor i tvrdnje ti ne drže vodu.
![]() |
![]() |
#2880 |
Premium
|
Očito od nosa nevidi dalje..Od zdrave stvari si došao do generalke motora ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|