|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() Ljudi, trebam pomoć. Imam NFII Lanparty ultra B i sound storm i 5.1 sustav Creative Inspire p580. Problem je u tome što nema signala za centralni zvučnik ni bass Iako se bass čuje (vjerojatno zbog sinteze u samom subu prije nego što proslijedi signal na zvučnike). centralni zvučnik se uopće ne čuje. U win XP sam problem rješavao tako da sam taj narančasti jack piknuo u microfon input i u postavkama od sound storma nariktao da mi microfon input radi kao center & bass output. No treba mi mikrofon input - za mikrofon. Sad sam instalirao win 2k i problem nije rješen, iako sam se nadao da će biti. U NVMixeru kad pokrenem Speaker Wizard čujem "bijeli šum" na svim zvučnicima, dok kad testira centralni ispušta neki piskutavi ravni ton visoke frekve, a kod suba duboki ton za koji pretpostavljam da je "bijeli šum" za sub. Nakon testa, VU Meters mi pokazuju nedostatak aktivnosti na centralnom i sub-u, što znači da na izlazu iz kartice nema aktivnosti. A u win2k nema, ili ja još nisam našao, mogućnosti da promjenim raspored jackova za pojedini izlaz na kartici. U svakom slučaju, ako netko zna kako riješit problem ili ima kakvu ideju, bit ću zahvalan. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Meni SBS 580 radi savršeno i na Live kartici i na ploči (nf7). Fora centralnog zvučnika i je u tome da ne radi, nego samo reproducira govor, pucanj iz prvog lica...kod live kartice se može kreirati virtualni surround uključivanjem CMSS u playcenteru, i isto tako, sa starim NV mixerom, onim prastarim iz 2.XX verzije drivera. Sad za ove nove ne bih znao, jer nisam koristio. Nadalje, možda je problem hardverske naravi, pa kombiniraj jumpere na ploči. To su oni kraj zvučnog čipa, a u uputstvima od ploče pogledaj koja kombinacija daje koje izlaze... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Thx na odgovoru. Nisam znao ovu "foru centralnog zvučnika" i thx za info ![]() Zapravo, to nepojavljivanje zvuka uopće mi je isključivo počelo u win2k. U Win xp je bio problem što je glas pri testiranju "left-center-right.." na središnjem zvučniku bio iznimno tih, dalek. gledao sam te jupere i sve je ok složeno. Ima i sound storm opciju "create center channel" (dostupno samo u winXP koliko sam primijetio), ali ne pomaže. Ma možda mi je otišao jack na izlazu iz kartice, što mi je malo vjerojatno, jer je ploča nova a nisam radio nekakve gluposti kojima bi mogao to sprčkat.
![]() |
#4 |
Registered User
|
evo, našao sam odgovor na http://www.dfi-street.com/forum/show...4&page=1&pp=15 cp from Shinobi DFI Wizard: Go into the Registry to HKCU\Software\NVIDIA Corporation\NVMixer\Settings\ Create 2 new Dwords called ShowAdvanced and ShowFirewall and Change the Value(Hexadecimal or Decimal, doesn't matter) to 1 then the Advanced and Firewall Settings pages become available in the NVMixer Btw, you'll need one of the newer mixers, i use build 451. It doesn't appear to work on the older builds such as 431. Oh, and it only reportedly works if you have the Mixer Language set to English, not sure if thats with all builds... Oh, and heres the Fix if you've lost your Centre Channel: A: Click start>run>regedit>find>"createcenter">change to 1> reboot |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|