Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.02.2012., 18:11   #1
ROMO
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
'New hardware or software installed' problem

Za djevojku sam slozio konfu od novih i starih komponenti i ne mogu startati windowse.

Dakle,nova ploca proc i rami,stari hard na kojem su windowsi i tu lezi problem. Kad upalim komp nece ih startati,pokusava ih repairati,ali ne uspijeva. Funkcija CPR na ploci bi to trebala ispraviti i to na nacin da ugasim napajanje,pa upalim i rebootam,sto je meni kod tog problema i uspjelo iz prve,ali kod nje nije islo.

Zna li netko kojim tocno redoslijedom to treba napraviti da uspije,mozda samo neki korak fulavam kod nje a da sam doma na srecu iz prve uspio?
Probao sam kod nje i CLEAR cmos,opet nije htjelo. S tim da me poslije toga vratilo u bios,pa ne znam,mozda je tamo trebalo jos nesto napraviti,potvrditi promjenu ili slicno.

I moja ploca i njena su ASUS,moja iz siga,njena P8Z68V-LX.

Hvala unaprijed na pomoci.

Zadnje izmijenjeno od: ROMO. 15.02.2012. u 18:14. Razlog: Dodatni info
ROMO je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2012., 18:21   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
2. Budući da je ovo podforum Problemi, jako je važno imati uključenu i popunjenu opciju Moj komp ili potpis (signature) koji će u sebi sadržavati detaljan opis vaše konfiguracije s kojom imate problema, koji operativni sustav koristite i koji Service Pack imate instaliran za njega te po mogućnosti što ste instalirali od softvera jer to može biti uzrok pojave problema. Ako se radi o nekoj drugoj konfiguraciji, molim da to napišete u prvom postu. Tako ćete sami sebi olakšati i ubrzati rješavanje problema, a ostalima očuvati živce. Nastojte biti što detaljniji u opisu problema.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.02.2012., 18:22   #3
esad
Registered User

esad's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor ROMO Pregled postova
Dakle,nova ploca proc i rami,stari hard na kojem su windowsi i tu lezi problem.
Ova rečenica govori da si stavio hdd sa winsima na novu konfu, ako je tako to i je glavni problem
esad je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2012., 22:30   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Razlog je različiti chipseti, Intel P965 / ICH8R vs Intel Z68.
Možda bi se dalo napravit ali uz dosta kemijanja, puno brže i jednostavnije je da napraviš "čistu" novu instalaciju.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2012., 14:22   #5
ROMO
Premium
Moj komp

Dakle,isprika prvo svima ako vam nije dovoljno detaljan opis problema bio,ali sam mislio da sam naveo dovoljno informacija. Njezina konfa nije ni vazna da nabrojim sve komponente,jer je problem kako je to esad i rekao ,u tome da sam stavio hard s vec instaliranim windowsima xp sp3 na potpuno novu konfu. Dakle nova ploca,proc i ram.

Hvala na odgovorima,medjutim niste mi ponudili alternativu. Problem je sto nema przilicu trenutno ona,pa sam htio izbjeci novu instalaciju. Takodjer bi htio znati za ubuduce kako to izbjeci,je li treba prije stavljanja diska napraviti CLEAR CMOS,je li taj CPR ima nacin tj neki red koraka da proradi ili sto vec. Jeste li vi imali takav problem ikada i rijesili ga neki nacin osim novom instalacijom?
Staro 20.02.2012., 09:09   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nema sigurnog rješenja pri promjeni platforme,
nekad stvar prođe glatko (samo se instalira drajveri novog hw automatski ili manualno),
nekad pali štos da najprije na staroj platformi napraviš uninstal specifičnog hw pa ubaciš u novu pa kao poviše install "novog",
nekad naprosto ništa ne pali i trebaš odradit install.
Uz to imaš i faktor vrijeme, jeli brže krpat da proradi ili sve dignit iz početka sa potrebnim aplikacijama i postavkama.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2012., 13:34   #7
esad
Registered User

esad's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
...ili ako već nešto vadiš izvadi svoju pržu, stavi u njezin komp i instaliraj winse.
I nemaš potrebe raditi clear cmos
esad je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2012., 14:09   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ima još jedna caka. Ja sam imao problema s instalacijom XP-a na G41 čipset - nisu se htjeli instalirati. Tek je sa W7 proferceralo. A Z68 je daleko noviji čipset od G41.
Staro 21.02.2012., 14:39   #9
ROMO
Premium
Moj komp

Ja sam kod nje napravio novu instalaciju na mojoj przilici,ali evo recimo na mojoj je proslo bez nove instalacije.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno