|
![]() |
#2641 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Tako je i kod mene bilo još prošli tjedan, i to na -15. Sporije se okretao (ulje u motoru se stisne pa je anlaseru teško pokrenuti motor), pa još svjećice zahebavale, i drugo jutro 0 bodova. Ništa, put trgovine po novi akumulator. Kaže frend, prodao je taj tjedan cijelu zalihu akumulatora u trgovini ![]() Prekjučer, opet. Pa sam zamjenio i svjećice i sad sa novim akumulatorom i svjećicama upali bez problema, bez obzira na jutrošnjih -20 i na malo sporije okretanje ![]()
![]() |
![]() |
#2644 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
To još dok ti je auto mlad, kasnije neće biti baš tako ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2646 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Mah ![]() Evo u dvorištu trenutno i sestrina Mazda 323F iz 98', 1.5l benzinac. Akumulator promjenjen prije 5 godina, a sviječice sam ja osobno kod promjene akumulatora samo izvadio i očistio (dakle isto 5 godina, a stare su ko zna koliko). Jutros u Brodu -25 i od prve Mazdica zapalila bez ikakve muke. I uvijek tako ![]() Citiraj:
Ne vjerujem da će električni auti ikad zaživjeti. Auto mora biti spreman za vožnju odmah i sada a ne nakon 12 sati punjenja. Auti na vodik bi trebali biti auti budučnosti. BTW kako je kod vas u Bihaću? 15.2. moram dolje na jedan ispit a onda 18. na još 3 ispita. Bit će veselo, i za zamjenu na poslu i za put kanjonom Une ukoliko opet zapada kako su i najavili.
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 09.02.2012. u 16:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2647 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
(čitaj - svjećice sam mijenjao...) Auto stoji vani, na vjetrometini, čistina sa svih strana, puše nenormalno, da imaš najboljeg benzinca na svijetu teže će palit kad se ulje u motoru stisne. Morao bi imati ulje niskog viskoziteta, tipa 0w30, ili 5w30, pa da to donekle izbjegnem, ali s obzirom na norme mog automobila, em je preskupo za njega, em je prerijetko, pa bi ga više trošio.
![]() |
![]() |
#2649 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2650 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() Katafakingstrofa ![]() Sad u povratku s posla sve normalno, ali ujutro je stvarno bilo krvavo, smrznuo sam se ko ...
![]() |
![]() |
#2651 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
@hammer_of_thor Ma ovdje je snijeg daleko manji nego u drugim dijelovima. Sve je prohodno samo pripazi zadnjih 33 km Krupa-Bihać. Čuti će mo se prije 15. Zapiši si negdje moj. mob ako ti što zatreba (061461111) . |
![]() |
![]() |
![]() |
#2652 | ||
|
Citiraj:
![]() Jedino dok klima ne zagrije kak treba bar 4-5 ledenih minuta. Citiraj:
![]() Ma tih zadnjih 30 km od Krupe do Bihaća pazim i po ljeti (više zbog kolegica koje putuju samnom pa svako malo viču "pazi ovo, pazi ono" ![]() ![]() Inače idem svako malo za Bihać što na predavanja što na ispite (Visoka Medicinska škola). Prošle godine je bilo katastrofa što se tiće snjega, cijeli vam je grad zameo, ove godine je malo manje ![]()
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 09.02.2012. u 17:47. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2653 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2654 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Pa kod mene je tako pred koju godinu zapeo lik s A6 Avant Quattro. I da sam uzeo mob ili fotić i tako snimao te kasnije bacio na youtube ispalo bi da Audi Quattro fejla na snijegu ![]() EDIT: Evo ti dokaz da vrsta pogona ne znači ništa ako je za volanom mlatimud bez trunke mozga.
![]() |
![]() |
#2655 |
Premium
|
pa koliko sam pročitao on voli brda i stražnji pogon,pa kažem da bi on to bez frke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2657 |
Premium
|
ma sve mi je jasno,samo se šalim malo.. nagib,temp,gume,pogon,vozač..ima hrpa faktora.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2660 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2662 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
A ovih budaletina na videima... Snijega što je više, to je lakše vozit/krenut, naravno ako nije puno viši od najniže točke auta. Po mom iskustvu, do praga je ok, kreneš, voziš bez proklizavanja; ali zašto tako kad možeš driftat. ![]()
![]() |
#2663 |
|
![]() |
#2665 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
isplativost i praktičnost je neka druga priča. edit: čovjek je u stanju na par kvadratnih centimetara zgurat 5 milijardi tranzistora, ali kompletno ljucko znanje nije sposobno napraviti fakin veliku bateriju... yea rajt. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2666 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Pa BMW je prvi s funkcionalnim, potpuno električnim autom na tržištu, koji u Americi dobiju za 500$ mjesečno na dvije godine korištenja. Budućnost je ovdje http://www.bmwusa.com/activee
![]() |
#2667 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
bmw nije mass brand, drugo nešto sam htio reći sa postom. gm je isto tamo negdje kasnijih 90ih imao izlet sa tim rentanim el. vozilima i to je prošlo sa uništavanjem svih modela pošto je narod bio prezadovoljan sa svim aspektima. trebalo je proći 20 godina da se pokaže opet kako je to isplativo? nije. nemreš ti protiv lobija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2668 |
Premium
|
Moje shvatanje rada ovih dvozonskih klima je sljedeće. Koristi se topla voda iz motora, ali isto tako i elektronika-automatika od klime vezano za održavanje temperature. Ovo dvozonski znači da vozač i suvozač mogu sebi izabrati rezličite temperature npr 22 i 25. Znači klima ne radi kao toplinska pumpa nego se koristi njen regulacijski sklop. To lako provjerimo ako izvadimo vodeni termostat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2669 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
@hammer of thor i magarac Dečki moji, žalim, ali nedostaje vam elementarno znanje termodinamike... Dakle, krenut ću redom: 1. Klima zbog prirode ljevokretnog procesa isušuje zrak. Otuda dolazi odmagljivanje prozora. 2. Grijemo se preko topline koju motor s unutarnjim izgaranjem oslobađa u velikim količinama. Ona pak preko sustava cijevi sa rashladnom tekućinom grije kabinu. Da ne ulazim previše u detalje, treba čitati ![]() Laku noć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2670 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Ovako bar imaju 2 godine da vide kako će tržište prihvatiti auto i je li spreman za velike stvari. BMW surađuje s mass brandovima, tako da će se sigurno tehnologija naći u cjenovno prihvatljivim francuzima
![]() |
![]() |
|
|