Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.02.2012., 00:50   #1
intesa.x
Registered User

Datum registracije: Feb 2012
Question podizanje windowsa na laptopu

Pozdrav,

znaci radi se o laptopu kojem su sami pali windowsi ( win 7 ), eh sada cim se upali i ono ocitavanje u biosu mu treba 10ak min da ocita i onda kad se ubaci cd od windowsa on ocitava pre dugo vremena da bi doslo do izbornika za odabir jezika itd( cca sat i pol ) a kad sve to prodje i onda kad se klikne INSTAL WINDOWS NOW opet se ceka cca sat i pol u prazno samo vrti onaj pjescani sat. Prvo sam htio napraviti neki sistem ristore ili tako nesto jer ima vaznih podataka koje bi trebao presnimiti ali ni to nedozvoljava samo ocitava nesto u prazno. Pa me zanima do cega bi to moglo biti , do hdd-a ili memorijije il neznam. neki vas savjet ?? Inace u sebi ima i3 procesor i star je cca god, godinu i pol
intesa.x je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2012., 01:27   #2
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor intesa.x Pregled postova
Pozdrav,

znaci radi se o laptopu kojem su sami pali windowsi ( win 7 ), eh sada cim se upali i ono ocitavanje u biosu mu treba 10ak min da ocita i onda kad se ubaci cd od windowsa on ocitava pre dugo vremena da bi doslo do izbornika za odabir jezika itd( cca sat i pol ) a kad sve to prodje i onda kad se klikne INSTAL WINDOWS NOW opet se ceka cca sat i pol u prazno samo vrti onaj pjescani sat. Prvo sam htio napraviti neki sistem ristore ili tako nesto jer ima vaznih podataka koje bi trebao presnimiti ali ni to nedozvoljava samo ocitava nesto u prazno. Pa me zanima do cega bi to moglo biti , do hdd-a ili memorijije il neznam. neki vas savjet ?? Inace u sebi ima i3 procesor i star je cca god, godinu i pol
  1. Koji je laptop u igri (Marka & Model)
  2. Učitavaš s CDa/STICKA?
  3. Je li spojeno išta dodatno na laptop?

Podatke možeš izvuć i sl Linuxom (Ubuntu Live CD) i stavit na neki ext HDD ili spržit
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.02.2012., 11:05   #3
intesa.x
Registered User

laptop je od toshibe satelite c650 i preko cd-a sam stavljao windowse i nista dodatno nije spojeno
Staro 04.02.2012., 11:13   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Uzmi HIren's Boot CD pa protestiraj ram, hard i ostalo. Meni nekkao liči na problem sa hardom.
Staro 04.02.2012., 16:58   #5
intesa.x
Registered User

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Uzmi HIren's Boot CD pa protestiraj ram, hard i ostalo. Meni nekkao liči na problem sa hardom.
nemogu sa tim bootalo mi ga je 5 sati i nista samo pise "Loading the boot file..." i to je to
Staro 04.02.2012., 17:31   #6
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Jesi stavio u BIOS-u da ti je optika prvi boot uređaj?
Staro 04.02.2012., 17:48   #7
intesa.x
Registered User

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Jesi stavio u BIOS-u da ti je optika prvi boot uređaj?
da, da nisam onda nebi mogao ni pokrenut program...znaci izaberem boot i onda mi pise loading .... i tako jutros od 11 sati
Staro 04.02.2012., 20:19   #8
intesa.x
Registered User

.... evo sad sam spojio externi hdd i laptom kao da se malo ubrzao , eh sad kad odem na instal windows now opet se ceka , medjutim dal mogu nekako namjesti da mi primarni disk bude ovaj externi a da ovaj sto je u laptopu bude slave ( second disk) ili mozda da preko drugog kompa stavim direktno windowse pa bootam sa externog hdd-a ili neznam vise koju kombinaciju da napravim ...neki savjet?

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Podatke možeš izvuć i sl Linuxom (Ubuntu Live CD) i stavit na neki ext HDD ili spržit
kako to funkcionira ...sad ga upravo skidam ...

evo stavio sam sad intalirat win xp pa mi izbacio ovaj error
http://imageshack.us/photo/my-images...ografijaz.jpg/

Zadnje izmijenjeno od: intesa.x. 04.02.2012. u 20:41.
Staro 04.02.2012., 23:09   #9
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor intesa.x Pregled postova
.... evo sad sam spojio externi hdd i laptom kao da se malo ubrzao , eh sad kad odem na instal windows now opet se ceka , medjutim dal mogu nekako namjesti da mi primarni disk bude ovaj externi a da ovaj sto je u laptopu bude slave ( second disk) ili mozda da preko drugog kompa stavim direktno windowse pa bootam sa externog hdd-a ili neznam vise koju kombinaciju da napravim ...neki savjet?

kako to funkcionira ...sad ga upravo skidam ...

evo stavio sam sad intalirat win xp pa mi izbacio ovaj error
http://imageshack.us/photo/my-images...ografijaz.jpg/
Vjerovatno zbog AHCIa. A linux stavis na stick (unetbootin) pa pokrenes ili na CD.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno